معرفی رشته‌های گروه هنر

  • شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع first amir
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

first amir

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
2,142
امتیاز
29,740
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد 1
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
فردوســـی
رشته دانشگاه
مـهـنــدســی شــیـمــی / حسابداری / روانــشناســی
نام و نام خوانوادگی : شکیب علی پور

رشته : طراحی صنعتی
نام دانشگاه : دانشگاه تهران
سال ورودی: 91

توضیح در مورد کلیات رشته :
طراحی صنعتی، ارتباط بین هنر و صنعت است. پیش از انقلاب صنعتی، هنرمند و صنعتگر یک نفر بودند، در واقع تولید کننده یک محصول خود هنزمند بود. اما پس از انقلاب صنعتی و تغییر روش تولید، مسیر هنر از صنعت جدا شد و محصولات مورد استفاده مردم که دیگر با روشهای تولید انبوه و صنعتی تولید میشدند، فاقد روح هنر و زیبایی بودند. این مسئله باعث اعتراض منتقدان هنری و تدریجا ایجاد رشته طراحی صنعتی شد. طراحی صنعتی با برخورداری از دانش مهندسی و هنری، قصد دارد تا محصولات را به بهترین شکل برای استفاده انسان ها آماده کند. بدین معنی که محصولات در کنار کاربرد عملی خود، سایر جنبه ها نظیر زیبایی و ارگونومی را نیز داشته باشند. البته با گذشت زمان، طراحی صنعتی دارای چندین گرایش شد که میتوان آنها را به چند دسته عمده زیر تقسیم کرد:
1-طراحی محصول (شامل لوازم خانگی، مبلمان اداری و خانگی، وسایل صوتی و تصویری، موبایل، ماشین های اداری، نوشت افزار، اسباب بازی و غیره)
2-طراحی دکوراسیون (شامل دکوراسیون خانگی، اداری، فروشگاه ها، مراکز تجاری و غیره)
3-طراحی محیطی(فضا، مبلمان و چیدمان شهری و کلیه فضاهای زیر مجموعه آن نظیر پارک ها، نمایشگاه ها، مراکز خرید، ایستگاه های اتوبوس و تاکسی و کلیه محیط های عمومی، تأسیسات ترافیکی، تبلیغات شهری، فضای سبز، زیباسازی شهری و....)
4-طراحی وسایل نقلیه (طراحی بدنه و نمای داخلی خودروها، کشتی ها و سایر وسایل نقلیه)
5-طراحی بسته بندی (بسته بندی کالاهای مصرفی و محصولات مختلف)
6-طراحی پوشاک و مد
7-طراحی خدمات (طراحی خدمات به صورت کلی استفاده از طرز فکر و مهارت های کلیدی طراحی برای یافتن راه حلی در بهینه سازی یا ابداع خدمات جدید است. طراحی خدمات زمینه ای چند رشته ای دارد و حوزه های در حال تعامل در آن بسیار بیشتر از طراحی محصولات است زیرا حوزه های طراحی محصول را شامل شده و جدای از آنها در حوزه های مدیریت سازمان، طراحی تجربه، طراحی تعامل، بازاریابی خدمات، روانشناسی رفتاری، قومیت شناسی، مدیریت فرآیندها، برنامه ریزی ارتباطات نیز وارد می شود)
البته در دانشگاه های ایران طراحی صنعتی فاقد گرایش است و دانشجو می بایست خود مطالعاتش را در جهت مورد علاقه اش تمرکز دهد. این رشته به دلیل نوپا بودن تا مقطع کارشناسی ارشد در ایران تدریس می شود.

دیدگاه شما راجع به رشته
رشته طراحی صنعتی به دلیل آنکه رشته ای میان رشته ای! است، نیازمند اطلاعات زیادی از رشته ها مختلف اعم از هنر، مهندسی، پزشکی، اقتصاد، مدیریت و ... است و همین موضوع آنرا برای من به رشته جذاب تبدیل کرده است. در این رشته خلاقیت اهمیت بسیار زیادی دارد. برخلاف رشته های مهندسی که در آنها فرایند حل مسئله براساس مشکل است (problem based) در طراحی صنعتی این فرایند راه حل محور است (solution based). در روش مهندسی همیشه با رسیدن به اولین و ساده ترین راه حل، فرایند متوقف میشود، اما طراحان همواره به دنبال راه حل های مختلف و خلاقانه میگردند تا در نهایت بهترین راه حل را ارائه کنند.
به عنوان یک سمپادی علاقه مند به هنر و خلاقیت، و به ستوه آمده از خشکی و یکدستی دروس مهندسی و روش تدریس مدارس، طراحی صنعتی رو بهترین بستر برای شکوفا کردن استعداد ها و خلاقیت ها میدونم و این رشته رو با علاقه کامل انتخاب کردم. جو حاکم بر دانشجویان طراحی صنعتی در دانشگاه، به دلیل تفاوت با جو حاکم بر رشته های مهندسی، بسیار به افزایش خلاقیت و نحوه نگرش آدم به مسایل و روش های حل اونا کمک میکنه و کلا تفکر فرد رو تبدیل به تفکر خلاق میکنه. طراحی صنعتی واحد های عملی زیادی هم داره که باعث میشه رشته از حالت تئوری محض بیرون بیاد و جنبه عملی قوی ای به خودش بگیره.

توضیح پیرامون واحد های درسی عمومی رشته
درس های عمومی طراحی صنعتی را میتوان به شکل زیر دسته بندی کرد
درسهایی از قبیل تاریخ هنر، طرح اشیا در تمدن اسلامی، مبانی هنرهای تجسمی، کارگاه عکاسی، کارگاه حجم سازی و ... که جنبه هنری دارن
درسهایی مثل ریاضی کاربردی، فیزیک (استاتیک، دینامیک، نور)، طراحی فنی (مقاومت مصالح، اجزای ماشین، هیدرولیک/پنوماتیک)، نقشه کشی صنعتی که جنبه مهندسی دارن (البته در این دروس مانند رشته های مهندسی مطالب عمقی ارائه نمیشن، بلکه به صورت آشنایی کلی و کاربردی هستند تا در یک تیم طراحی محصول طراحان و مهندسان زبانی مشترک داشته باشند.)
سایر دروس مانند ارزیابی تولیدات صنعتی، اقتصاد، مدیریت تولیدات صنعتی، تاریخ طراحی صنعتی و ...
توضیح پیرامون واحد های درسی تخصصی
واحدهای تخصصی طراحی صنعتی عبارتند از مبانی طراحی صنعتی، فرم و فضا، کارگاه طراحی پایه، کارگاه مدل سازی، کارگاه های مواد و روشهای ساخت (چوب، فلز، پلاستیک) طراحی با کامپیوتر و 9پروژه (شامل روند طراحی صنعتی، طراحی بسته بندی، طراحی سریع، طراحی مبلمان، حال و آینده، جامعه شناسی صنعتی، کار با کارخانه و...) می باشند. در مورد پروژه ها لازم به ذکره که دانشجویان تا ترم4 واحد هایی که اساس طراحی صنعتی هستند رو یاد میگیرند و در کار نهایی هر درس در پایان هر ترم، فقط از آموخته های همون درس استفاده میکنن، ولی از ترم 5 با شروع پروژه ها، در کار نهایی هر پروژه از تمام اطلاعات و آموخته های قبلی خودشون باید استفاده کنن.
نحوه ارزشیابی اغلب دروس هم امتحان کتبی نیست، بلکه ژوژمانه (همون Judgement) یعنی دانشجویان آخر هر ترم نتیجه کارشونو به صورت عملی میارن و استاد در موردشون قضاوت میکنه. و به دلیل تعداد زیاد واحدهای عملی، نباید انتظار یک آخر ترم خلوت و راحتو داشته باشین، یعنی ممکنه تحویل بعضی درساتون بخشی از تابستونتنو هم اشغال کنه.
طراحی صنعتی 2تا واحد 135ساعتی کارآموزی هم داره که تابستون ارائه میشن. اولیش کار تو خط تولید یک کار خونه س و دومیش کار تو دفتر طراحی یه شرکت.

آینده شغلی و بازار کار رشته در ایران و خارج از ایران
طراحی صنعتی تو ایران به دلیل نوپا بودن رشته آینده داریه، البته تو برخی گرایشایش مثل طراحی داخلی. برخی گرایش هاشم اصلا آینده ای ندارن مثل طراحی خودرو! علتشم معلومه، طراحی صنعتی نیازمند صنعته. البته تا وقتی طراحی جایگاه قابل قبولی بدست بیاره راه زیادی مونده، چون تو بازار ایران کمترکسی (تقریبا هیچ کس) با طراحی صنعتی آشنایی داره. جایگاه طراح هم در پروسه طراحی شناخته شده نیست. تصور اغلب صاحبان صنایع اینه که طراح صرفا یه نقاشه که کار مهندسا رو خوشگل میکنه، برای همین نتیجه نهایی کار رو میدن به طراح که خوشگلش کنه. در صورتی که مرحله طراحی در کشورهای خارج، قبل از مرحله مهندسیه، ابتدا مراحل ایده پردازی و شناخت بازار و ... و طراحی محصول توسط تیم های طراحی طی میشن، بعد نتیجه به مهندسا داده میشه برای تولید. در کشورهای خارجی وضع برعکس ایرانه و طراح جایگاه مستقل خودشو داره، فرایندهای طراحی و تولید به گونه ای پیشرفت کردن که طراح و مهندس و ... به بهترین شکل وظیفه خودشونو برای رسیدن به هدف نهایی انجام میدن.
بازار کار رشته تو ایران اغلب کار آزاد هست و از نظر مالی هم تو بعضی گرایش وضع عالی داره.
اما خارج از ایران وضع بازار برای طراح ها کلا عالیه، همین بس که تو کمپانی اپل بیشترین درامد رو با اختلاف مدیران و طراحان دارن. به دلیل گسترش صنعت، بازار کار همیشه برای طراحان باذوق آماده س. چون صنعت رقابتیه و کمپانی ها برای بقا همیشه به ایده های نو نیاز دارن.
 
عکاسی

نام و نام خانوادگی: سارا اعلمی
رشته : عکاسی
نام دانشگاه: دانشگاه هنر تهران
سال ورودی: 91
توضیح در مورد کلیات رشته: دانشجویان رشته عکاسی طی چهار سال تحصیل با رعایت اولویت نحوه کار با انواع دوربین های عکاسی را یاد گرفته همچنین پایه تمامی گرایش های عکاسی از قبیل تبلیغات،پرتره،طبیعت،صنعتی،خبری و مستند را فرا میگیرند.قوانین و قوائد نور پردازی نیز جز مباحث مهم در رشته عکاسی است.
دیدگاه شما راجع به رشته: علاقه مهم ترین عامل موفقیت در رشته های هنری است.برخلاف تصور اکثریت رشته های هنر از دشواری خاص خود را دارد،زحمت زیاد،کار پر حجم،تخصص بالا،دقت فراوان و صبر و حوصله از لازمه های یک دانشجوی هنر است.
اختصاصا برای رشته عکاسی:رقابت در حوزه عکاسی بسیار سنگین است.مهم ترین ویژگی یک عکاس خلاقیت است همچنین علاقه را باید مهم ترین عامل هنگام انتخاب رشته در نظر گرفت،زیرا اغلب افرادی که بدون در نظر گرفتن علاقه مندی به رشته عکاسی وارد دانشگاه شده اند پس دو یا سه ترم به دلیل دشواری دروس و حجم بالای کار انصراف داده اند.
اما از دیدگاه من،عکاسی در زندگی جریان دارد،شاید نقش عکاس موثر به نظر نرسد اما دنیا به وجود عکاسان توانا نیاز اساسی دارد.عکس سریع ترین راه برای ثبت لحظه هاست،رسانه ای قدرتمند که هیچگاه ارزش خود را از دست نمیدهد.

واحدهای درسی عمومی: واحد های عمومی شامل دو گروه هستند،
1.گروه معارف:که با رشته های دیگر تفاوتی ندارند.
2.گروه عمومی:شامل دروس مرتبط با رشته های هنر مثل " آشنایی با هنر در تاریخ 1و2"و همچنین دروس ادبیات فارسی،زبان انگلیسی ،زبان تخصصی(متفاوت برای هر رشته) و تربیت بدنی است.
واحد های درسی تخصصی: در سه گروه ارائه میشود

دروس مشترک: شامل طراحی،مبانی هنرهای تجسمی و....
دروس پایه:کارگاه های عکاسی پایه عکاسی سیاه و سفید
دروس تخصصی: کارگاه های تخصصی،نقد عکس،عکاسی رنگی،نور پردازی و ...

آینده شغلی و بازار کار : متاسفانه در ایران رقابت بسیار قوی حکم فرماست و بازار کار محدود باعث شده تا دانشجویان پس از فارغ التحصیلی به سختی وارد بازار کار شوند.البته،دانشجویان برتر در همان دوران تحصیل مشغول به کار میشوند.
 
پاسخ : گروه هنر

تشکر از اطلاعات خوب شما..
متاسفانه بنده از هیچ جایی رتبه مورد نیاز طراحی صنعتی رو پیدا نمیکنم.. میشه کمکم کنید؟
 
پاسخ : گروه هنر

قابل ویرایش
 
پاسخ : گروه هنر

قابل ویرایش
 
پاسخ : گروه هنر

قابل ویرایش
 
پاسخ : گروه هنر

قابل ویرایش
 
پاسخ : گروه هنر

قابل ویرایش
 
Back
بالا