شایعه

• شروع کننده موضوع

poorya.kh

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهیـد بهشتی
شهر
نیشابـور
دانشگاه
علم‌وصنعت‌ ایران
رشته دانشگاه
مهندسی‌کامپیوتر
چیزی که من این روزا زیاد میبینم اینه که مردم ما علاقه ی زیادی به پخش کردن خبری دارن :-/
که از درست بودنش مطمئن نیستن و یه شایعه ست
این کار رو هم سرعت زیادی انجام میدن به گونه ای اگه اشتباه باشه دیگه هیچ کس نمیتونه جمعش کنه
و اون فرد میمونه با کاری که نکرده ولی به اسمش در اومده
من یه تعریف از شایعه با یه داستان در این باره براتون میذارم:

شایعه پیامی است که به طور وسیع در میان جامعه رد و بدل می شود اما معمولا از حقیقت به دور است هنگامی که افراد به شدت مشتاق کسب خبر درباره ی چیزی هستند اما نمیتوانند اطلاعات موثقی به دست آورند مستعد پذیرش شایعه می شوند . چنین شایعه هایی اگر پیش داوری های افراد را تایید یا نفرت آنها را توجیه کند ، احتمال گسترش آن بیشتر است.

هر زمان شایعه ای روشنیدید و یا خواستید شایعه ای را تکرار کنید این فلسفه را در ذهن خود داشته باشید! ;;)

======================

روزی فیلسوف بزرگی که از آشنایان سقراط بود، با هیجان نزد او آمد و گفت: سقراط میدانی راجع به یکی ازشاگردانت چه شنیده ام؟

سقراط پاسخ داد:" لحظه ای صبر کن. قبل از اینکه به من چیزی بگویی از تومی خواهم آزمون کوچکی را که نامش سه پرسش است پاسخ دهی."

مرد پرسید: سه پرسش؟

سقراط گفت: بله درست است.

قبل از اینکه راجع به شاگردم بامن صحبت کنی، لحظه ای آنچه را که قصد گفتنش را داری امتحان کنیم.

اولین پرسش حقیقت است. کاملا مطمئنی که آنچه را که می خواهی به من بگویی حقیقت دارد؟

مرد جواب داد:" نه، فقط در موردش شنیده ام."

سقراط گفت:" بسیار خوب، پس واقعا نمیدانی که خبردرست است یا نادرست.

حالا بیا پرسش دوم را بگویم،"پرسش خوبی" آنچه را که در موردشاگردم می خواهی به من بگویی خبرخوبی است؟

"مردپاسخ داد:" نه، برعکس…"

سقراط ادامه داد:" پس می خواهی خبری بد در مورد شاگردم که حتی درموردآن مطمئن هم نیستی بگویی؟"

مرد کمی دستپاچه شد و شانه بالا انداخت.

سقراط ادامه داد:" و اما پرسش سوم سودمند بودن است.آن چه را که می خواهی در مورد شاگردم به من بگویی برایم سودمند است؟

"مرد پاسخ داد:" نه، واقعا…"

سقراط نتیجه گیری کرد: " اگرمی خواهی به من چیزی رابگویی که نه حقیقت دارد و نه خوب است و نه حتی سودمند است پس چرا اصلا آن رابه من می گویی؟

نظرتون در این مورد چیه ؟
علاوه بر اون عواملیکه تو تعریف بود به نظر شما دلایل اصلی علاقه ی مردم ما برای ایجاد شایعه چیه ؟
چجوری میشه جلوی این مسائل رو گرفت؟ :-"

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی
پاسخ : شایعه

شایعه همچینا هم بد نیستا! آدم از شنیدن خبرهای جالب و جدید خوش حال میشه
به نظر من که قسمتی از ذات انسان هاست که بخوان این جور چیز ها رو بشنون :-?
- چرا جلوش رو بگیریم؟ بد نیست هر از چندگاه آدم چن تا خبر جالب بشونه ولی خب اگه بخوایم جلوش رو بگیریم نباید به بقیه بگیم. درست نمیگم؟

elsa

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
farzanegan
شهر
مشهد
مدال المپیاد
ریاضی
دانشگاه
?
رشته دانشگاه
?

به نقل از نسترنگار :
شایعه همچینا هم بد نیستا! آدم از شنیدن خبرهای جالب و جدید خوش حال میشه
به نظر من که قسمتی از ذات انسان هاست که بخوان این جور چیز ها رو بشنون :-?
- چرا جلوش رو بگیریم؟ بد نیست هر از چندگاه آدم چن تا خبر جالب بشونه ولی خب اگه بخوایم جلوش رو بگیریم نباید به بقیه بگیم. درست نمیگم؟
حاظری برای سرگرمی به دروغای بی سروته گوش کنی ؟
ببخشید رکم

علی دباغی

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
بیرجینیا
مدال المپیاد
پیر تر از این حرفام
دانشگاه
صنعتی بیرجند
رشته دانشگاه
صنایع_صنایع

اگه شایعه جنبه ی طنز داشته باشه خوبه ولی اگه بخواد با آبروی شخصی بازی بشه و اونو از بین ببره اخههههههههههههههههه

shadiiii

کاربر حرفه‌ای
شهر
میان2اب
دانشگاه
ارومیه-نازلو
رشته دانشگاه
دامپزشکی

شایعه چیزیه که الان چندماهه اعصاب برام نذاشته :-s
اخه چرا چرا باید ذاتمون اینجوری باشه X-(
چرا بابد وقتی از یکی خوشمون نمیاد بریم پشت سرش دروغ بگیم :O :O :( :(

بنظرم بدتر از از کساییکه شایع درس میکنن اونایین که اون شایع رو باور میکنن بهت اعتماد نمیکنن و بدتر به کلی ادم دیگه هم ماجرارو تعریف میکنن باورتون میشه شایعی پشت سرم میگفتن و داشتن با ابو تاب برا خودمم تعریف میکردن :-w :-w

الناز س

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
96

تجربه نشون داد جمع شدنش عینهو فرو کردن فیل تو سوراخه فیله :-"
مثلا شایعه شده بود عمو پورنگ سکته کرده وامیر محمد مرده اگه بدونین به چه زحمتی جمش کردیم ~X(

نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1394
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
علوم اجتماعی (انسان‌شناسی)
تلگرام
اینستاگرام

حرف سقراط خوبه ولی به نظرم اگه همیشه بخوایم بهش عمل کنیم اصن نباید حرف بزنیم ! :D
یه سری از حرفای خیلی مهمُ باید مطمئن بودُ زد ولی نه همرو !
مثلا آدم یه چیزی شنیده ، میخواد به یکی دیگه بگه ببینه نظر اون چیه ؟
یا مثلا اونم همینُ شنیده یا نه ؟
در مورد خبر بدم ، همیشه که همه ی خبرا خوب نیست ! بعضی وقتا خبر بدم لازمه !
:-??

SHINE

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان2
شهر
تهران

شايعه چيز خوبي نيست اما تو ذات ما هست دوست داريم شايعه بشنويم يا چيز غلط بين مردم بندازيم شايد بخاطر هيجاني که بين اطرافمون ميفته اما منم باهاش زياد موافق نيستم
واقعا بد هست

mahshid_f

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
روان شناسی

لایک سقراط :D
خیلی حرفش خوبه، آفرین آفرین :D

برای جلوگیری کردن ازش، به نظرم فقط خودمون نباید کشش بدیم!
مثلا همین که به طور متوسط، هفته ای یه اس ام اس ِ مسخره میاد و میگه این اس ام اسُ به هر کی میشناسید، بفرستید،
خب آدم خیلی راحت میتونه همین کار رو انجام نده...

shekoofeh

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

آخه اصولا شایعه ها از یه حقیقتی نشئت میگیرن ! ( اهم اهم ;;) )

حالا ممکنه خیلی تغییر کرده باشه ؛ اما اکثر اوقات بر میگرده به یه چیز درست ! و در جاهایی ساخته میشه که حقیقت نمی تونه بیان بشه ؛ یا به نفع عده ای نیست یا به دلیلی ...
واسه حل این موضوع به نظر من ؛ باید آدما یاد بگیرن همه چیز رو با منبع موثق قبول کنن ؛ یاد بگیرن وقتی دارن موضوعی رو تعریف می کنن نباید 3 تا بذارن روش بعد بگن ! :D

hiam jun

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
سمپاد!!

والا بگم براتون که...
از اونجایی که مردم مملکت ما بسی بیکار تشریف دارند میان واسه در و دیوار شایعه میسازن! :D
خو این چه کاریه؟
جاش بیان تو سمپادیا تاپیک های خوابیده رو بیدار کنن! ;)) :D
به نظر بنده اگه مشکل بیکاری مردم الاف حل شه، دیگه شایعه ای هم ساخته نمیشه! ;;) :-"
.
.
ولی خداییش شایعه خیلی بده.پدر آدمو در میاره. من بدجوری تجربه اش کردم! :rolleyes: :-s

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

اینترنت و ارتباطات مجازی چه تاثیری تو پخش شدن شایعه ها دارن ؟

• شروع کننده موضوع

poorya.kh

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهیـد بهشتی
شهر
نیشابـور
دانشگاه
علم‌وصنعت‌ ایران
رشته دانشگاه
مهندسی‌کامپیوتر

به نقل از SaϔnA.M :
اینترنت و ارتباطات مجازی چه تاثیری تو پخش شدن شایعه ها دارن ؟
خب خیلی میتونن تاثیر داشته باشن ... :-"

مثلا بعد از همین جریانات زلزله و اینا ... هر روز یه عده یا پیام میدن یا زنگ میزنن که فلان پایگاه اعلام کرده که امشب قراره زلزله ی 7 ریشتری بیاد :-"

در صورتی که هیچ مدرکی ندارن ... فقط میگن که گفته باشن یکی میگه بینالود میخواد فوران کنه و از این حرفا ولی خب هیچ خبری نیست :-"

خلاصه آرامش یه عده را از بین میبرن و سبب آواره شدن اونا میشن ... :-"

خب اگر همین کسایی که این حرفا رو میشنون بیان یکم تجزیه و تحلیل کنن که اگه قرار باشه زلزله رو پیش بینی کرد دیگه زلزله ها تلفاتی ندارن :-"

یا منبع همین حرفا پیگیر شن ... دیگه این شایعات رو پخش نمیکنن به نظرم :-"

HTC

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
بوشهر
دانشگاه
رشت
رشته دانشگاه
پزشکی

اینترنت خیلی تاثیر میتونه داشته باشه
یه حرفی که زده میشه میتونه خیلی راحت تویه شهرای مختلف پخش شه و مردم باورش کنن

مثلا تو سمپادیا شایعه شه مدارس راهنمایی ازمون دارن بعد همه ی بچه های راهنمایی میرن میگن که اره ازمون داریم و تو همه ی شهرا پخش میشه
( شایع ترین مثالی بود که به ذهنم یهویی اومد :D )

smart girl

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اسفراین
مدال المپیاد
المپیاد ادبی
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

از همه موثر تر به نظر من زندگی کردن تو یه شهر کوچیکه،همه ی اینا تکنولوژی،اینترنت و ....هم درسته اما یه شهر کوچیک با همه ی خوبیاش بدی های زیادی داره.....
تو یه شهر کوچیک تقریبا همه همدیگه رو میشناسن یا فامیلن یا دوست و آشنا واسه همین هر کاری رو ازت ببینن که به نظر خودشون اشتباه باشه،تو تمام شهر پخش میکنن و وقتی خبر به دست خودت میرسه، از تعجب شوک میشی چون انقد یک کلاغ چل کلاغ کردن که داستان به کلی عوض شده،مثلا فرض کن تو اون روز سر کوچتون برای مامانت وایسادی،فرداش تو شهر پخش میشه که دختر فلانی برای فلان پسر سر فلان کوچه وایساده بود،جالب اینجاس حتی اسم و شجره نامه ی همون پسر خیالیم میزارن کف دستت و گاهی وقتا حتی آدم به خودش شک میکنه که نکنه من تو خواب این کارا رو کردم که خودمم خبر ندارم؟!! البته اینا شایعه های بین مردمی بود....
شایعه های بزرگتر مثلا چن وقت پیش تو شهر ما شایعه کرده بودن که آدم کوتوله پیدا شده،فیلمش در اومه بود و اینا .....بازم از طریق و اینترنت و فیلمای ساختگی و البته مشارکت مردمی! پخش میشن ......

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

به به همه ام که به جز دو نفر دخترن که :D
خب شایعه توی اینترنت میتونه خیلی در طیف وسیعی و با سرعت زیادی پخش بشه ولی به نظر من- دست کم تو سایتای ایرانی- تغییری توی اصل خبر داده نمیشه چون همه کپی پیست میکنن. :D

همچنان به نظر من شایعه های کوچولو عیبی ندارن خوبم هستن چون باعث سرگرمی میشن :))

من با شکوفه مخالفم؛ خیلی از شایعه هایی که میشنویم هیچ منبعی ندارن و اصلنم به خاطر این که یه نفر میخواسته یه منظوری رو برسونه و اینا ساخته نشدن. فقط یه نفر بیکار نشسته درستشون کرده حالا به دلیلی. نمیدونم مثلا بدنام کردن یه نفر.

fa.z

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
كرمان
سال فارغ التحصیلی
94
رشته دانشگاه
ژنتیک

ما همه ناخواسته كلى شايعه رو به گوش بقيه مى رسونيم!
مثلا يه روز يكى از بچه ها بهمون گفت كه بچه هاى سرويسش گفتن فلان بازيگر مرده! منم به بچه هاى سرويسمون بعدم اومدم خونه به مامانم گفتم مامانمم رفت مهمونى به همه گفت! فرداش كه فهميديم شايعست كلى هممون ضايع شديم!
ولى حال مى ده ها!

mysterious queen

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان٣
شهر
مش‍‌هد

بعضی وقتا خود دولت مردان به شایعات دامن می زنن برای پیش برد یک هدف و دیدن عکس العمل مردم.
گاهی با یک شایعه کردن یک موضوع می شه اون رو به واقعیت تبدیل کرد. مثلا مثل قضیه ی گرون شدن یکی از مایحتاج خانواده ها.
برای برخورد با شایعه ها باید چی کار کرد؟
این که هر حرفی رو می شنویم نه رد کنیم و نه صحتش رو بپذیریم کافی ه؟
دامن زدن به شایعه ها چه عواقبی داره؟

نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد یک
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94

باید فقط بریم پیش منبعش و کاری کنیم جلو همه اعتراف کنه که دروغ گفته تا مشکلتون حل شه و اون فرد از این فکرا به ذهنش نزنه.

Dark Eagle

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
helli 2
شهر
Tehran
مدال المپیاد
کامپیوتر

یک شایعه :مدرسه ی علامه حلی 2 دانش آموزان المپیادی پایه ی 2 اش رو از دادن امتحانات ترم معاف کرده بشینن المپیاد بخونن. :O
(خودم جزو همونام:D)
:D

بالا