پاسخ : روشنفکری و روشنفکرنمایی
به نقل از نیمچه :
صَواع:
قبل از بررسی موضوع بالا، اول بیایم ببینیم که:
1. روشنفکری چیه؟
2. روشنفکر کیه؟
و بعد میرسیم به اینکه:
3. روشنفکرنمایی چیه؟
4. چرا افراد دوست دارن خودشون رو روشنفکر جلوه بدن؟
5. و چی باعث میشه که ما فکر کنیم فردی روشنفکرنماست؟
1.بنظر من روشنفکری یه جریان مخالف جو کلّی جامعهست.یکی از نمودهاش که الان مدِّ نظرمه بیتوجهی به یه سری چیزاست که ممکنه برای قشر غالب جامعه مهم باشه و یه نمود دیگهش میتونه مثلا تصمیمگیری بر مبنای خودت باشه یعنی کاری رو رو صرف درست و غلط انجام دادن بدون اینکه نظر بقیه راجع بهش برات مهم باشه.بطورکلی تصمیمگیری با یه ذهن باز و به اصطلاح روشن و به دور از یه سری محدودیتها.
2.کسی که ویژگیهای بالا رو داشته باشه و روشنفکر نما هم نباشه

3.روشنفکر نمایی بنظرم انجام دادن یه سری کارای مخالف مثلا عرفِ جامعهس با هدف خودنمایی و متفاوت و برتر نشون دادن خودمون(حتی بصورت ناخودآگاه

) اصولاً کسی که روشنفکر باشه باید با ذهن باز تصمیم بگیره لزومی نداره همه جریانای موجود رو نفی کنه و از اون جایی هم که نظر مردم معیار درستی و غلطی و انجام دادن و ندادن کارهاش نیست علاقهای به ابراز وجود و خودنمایی نداره.
4.میل درونی به متفاوت و
خاص بنظر رسیدن بنظرم

5.نمیتونم دقیق بگم و حکم کلی بدم ولی مثلا خیلی اتفاقاتی که تو جامعهی ما میفته در مقابلش چند سری جریان شکل میگیره یکی ازین جریانها مربوط به روشنفکر نماهاست اصولاً.من خودم درست یا غلط وقتی یه سری آدم میان راجع به رفتارای مردم
حکمِ کلی در راستای اخلاقیاتِ انسانی صادر میکنن بهم این احساس دست میده که این افراد روشنفکر نما هستن و حالت دوم هم این که میبینم نمودهای بیرونی و گفتارشون با رفتاراشون متفاوته

مثلا طرف تمام روز درحال اعلام برائت از مادیات زندگی و پول و قیافه و رتبه کنکوره ولی درعمل...یا اینایی که تا میبینن چیزی مُد شده ابعاد هنری وجودشون شکوفا میشه مثلا

یارو یه خط کتابم نخونده در زندگیش جوری اظهار فضل میکنه که انگار رفیق صمیمی کافکا بوده یا کلاً از هنر و شعر و فاز هنری چیزی حالیش نیست صبح تا شب تو کافههای هنریه. رو صرف مد شدن دوربین خفن میگیره و شروع به عکاسی میکنه درحالی که عمیقاً علاقهای به عکاسی نداره و صرفاً واسه جلب توجه و خودشاخ نشون دادن اینکارا رو میکته...آدمایی هم که یهو میان راجع به این رفتارها حکم کلی میدن و خشک و تر رو باهم میسوزونن به قولی بازم جز افراد روشنفکر نمان بنظرم.کلاً چیز پیچیدهایه.