باشگاه صدتایی …
به نام خدا
اکثر مردم از دانش آموزان سمپاد این طرز تفکر رو دارند که آن ها بچه هایی منزوی و اغلب کسانی هستند سر و کارشان فقط با درس است. حال به نظر شما این مطلب صحیح است یا غلط ؟ من فکر می کنم هیچ کدام. عده ای هستند که فقط و فقط به فکر نمره ی کارنامه هستند و بس. گروهی دیگر پا را فراتر گذاشته و صرفا به خاطر شرکت در المپیاد مطالعاتی خارج از کتاب درسی به گونه ای متفاوت از دروس دبیرستان را دنبال می کنند. اما به نظر من این کافی نیست بلکه باید نه یک سمپادی بلکه هر دانش آموزی در هر جایی و هر فردی در جامعه مطالعاتی در زمینه های مختلف هرچند کم داشته باشد. در پایین یکی از این روش های مطالعه را به شما معرفی می کنم :
لیست های صد تایی :
سعی کنید برای خود یک زمان بندی مناسب در نظر بگیرید. حساب کنید به طور متوسط روزی چند صفحه کتاب می توانید مطالعه کنید. اگر به طور میانگین روزی بیست صفحه کتاب مطالعه کنید در یک هفته140 صفحه و در دو هفته 280 صفحه کتاب مطالعه کرده اید که با توجه به کتابی که مطالعه می کنید ممکن است کتاب تمام شود. آن وقت با یک حساب سرانگشتی اگر بگوییم 6 ماه مطالعه کنید می شود 12 کتاب که این میزان مطالعه در حداقل سرعت است که سرعت شما به مرور زمان افزایش یافته و این عدد به 24 کتاب در 6 ماه تغییر می کند.
چه کتابی مطالعه کنیم ؟
اکثر افراد این سوال را دارند که باید چه کتابی مطالعه کنند و یا چه موضوعی انتخاب کنند. بسیار ساده ابتدا باید موضوع مورد علاقه خود را (فلسفه , رمان , تاریخ , ادبیات و…) را انتخاب کنید (پیشنهاد می کنم که از کتاب های فیزیک و ریاضی پرهیز کنید چون این کتاب ها در ایران برای تدریس در یک یا دو نیم سال ارائه می شوند). در این مرحله اگر انگلیسی زبان و یا فرانسوی زبان و… بودید می توانستید از یکی از لیست های صد تایی که در خارج از کشور نوشته شده اند مراجعه کنید و کتاب هایتان را از روی آن لیست انتخاب کرده و مطالعه کنید. ولی در ایران به جز یک لیست رمان که توسط رضا امیرخانی نوشته شده لیست دیگری در دست نیست. پس شما به یک کرم کتاب مراجعه کرده و از وی بخواهید تعدادی از بهترین کتاب هایی را که در زمینه ی مورد علاقه شما خوانده است را به شما معرفی کند و سپس مطالعه را آغاز کنید. اگر توانستید این کار را تمام کنید یعنی تمام صد کتاب را خواندید عضو باشگاه صد تایی ها خواهید بود (این یکی هم در ایران وجود ندارد و جاهای دیگر وجود دارد اون هم به طور وافر!). افراد زیادی شروع می کنند ولی پایان نمی رسانند. حال شاید بگویید که : “با حال داری مگه؟ ما با این همه دردسر و کار و وطایف وقت این کار ها رو نداریم!” . در جواب شما باید بگویم که آیا می دانید رهبر انقلاب بیشتر از هزار رمان خوانده است؟(پ.م 1) یعنی اگر هر رمان 200 صفحه باشد به طور متوسط 200000 (دویست هزار) صفحه کتاب رو ایشون فقط در زمینه رمان مطالعه کرده! البته درسته که رهبر یک جامعه در همه زمینه ها حداقل باید یک پیش زمینه داشته ولی خوب منظورم این بود که مشغله رهبر بیشتری یا شما ؟!….
موفق باشید.
من اتفاقا پیشنهاد میکنم کتبی در زمینه ریاضی و فیزیک مطالعه کنید.
اینم چندتا از کتب در زمینه ی فیزیک و ریاضی که خیلی جذابند و با اونچه تو مدرسه میخونید خیلی خیلی خیلی فرق دارن.
1)ریاضی برای سرگرمی،پرلمان،ترجمه پرویز شهریاری
2)سرگرمی های فیزیک،پرلمان، ترجمه:احمد تمدن
3)” جبر، پرلمان،ترجمه:پرویز شهریاری
4)” هندسه،یاکوب ایسدروویچ پرلمان،
ترجمه: پرویز شهریاری
5)داستان های ریاضی، ایوان یاکولهویچ دپمان، ترجمه:پرویز شهریاری
6)ریاضیات زنده، یاکوب ایسدروویچ پرلمان، ترجمه: پرویز شهریاری
و یه عالمه کتاب از خود پرویز شهریاری که غول ریاضیاته.
6)اعداد اول ،ایمل بورل،ترجمه: پرویز شهریاری
“خوب منظورم این بود که مشغله رهبر بیشتری یا شما ؟!….”
خب معلومه که مشغله ما خیلی خیلی بیشتره
من باید اعتراف کنم شخصا علاقه ای به رمان خوندن ندارم. حتی واسه کلاسش هم نمی تونم بخونم برخلاف خیلی ها !
من یک بار نشستم با خودم فکر کردم. دیدم مطالبی که من هر روز توی اینترنت می بینم یا می خونم به اندازه ای هستند که من رو یک کتاب خوان حرفه ای بکنن ! تنها فرقش اینه که من نمی تونم اسم کتاب هایی که خوندم رو بگم.
این مطلب شما یک ایده توی ذهن من به وجود آورد. اجراش کمی سخته ولی ممکنه. باید ببینم کمک پیدا می کنم یا نه. میخوام یک نظرخواهی عمومی بکنم توی حلی تا بتونیم لیست صدتایی مباحث مختلف رو تهیه کنیم. توی حلی کتاب خون خیلی زیاده. معلم ها و مسئولین و دانش آموزان و فارغ التحصیلان.
راستی برخی مباحث 100 تا کتاب خواندنی نمی تونی پیدا کنی.
راستی ، این قدر تند تند پست نزن . اجازه بده کمی مباحث قبلی روشون بحث و فکر بشه و خونده بشن !
محمد راست میگه اینقد سریع پست نده . تا میایم فکر کنیم چی بنویسیم یه پست دیگه میدی !
من سعی می کنم کتاب بخونم!
(اما یه سوال! این متن ترجمه است اولاش؟ book worm رو نوشتی کرم کتاب!)
× ایول! من شدیدا به کتاب علاقه خاصی دارم … تو چی ؟
× بزار فکر کنم منم چنتا کتاب بگم :دی
“book worm رو نوشتی کرم کتاب!”
نه کاملا درسته. فارسی و انگلیسی یکی هست. البته از انگلیسی وارد شده به فارسی و به همین صورت بکار میره.
هیچ مهم نیست که رمان بخونید یا چیز دیگه. همونطور که گفتم هرچیزی که علاقه دارید.
در مورد کتب ریاضی هم باید بگم از انظر من کتاب های شهریاری چندان تعریفی هم ندارند …
“این مطلب شما یک ایده توی ذهن من به وجود آورد. اجراش کمی سخته ولی ممکنه. باید ببینم کمک پیدا می کنم یا نه. میخوام یک نظرخواهی عمومی بکنم توی حلی تا بتونیم لیست صدتایی مباحث مختلف رو تهیه کنیم. توی حلی کتاب خون خیلی زیاده. معلم ها و مسئولین و دانش آموزان و فارغ التحصیلان.”
بله درسته. من اصلا این مطلب رو نوشتم که این ایده در ذهن بچه ها شکل بگیره و مثل این که اکثرا” اصل مطلب رو نگرفتن.
در هر زمینه ای هم که بگی میشه لیست تهیه کرد. البته نباید دسته بندی های کوچیک رو در نظر گرفت.
مثلا در زمینه ریاضی کتاب زیاد داریم. در زمینه هندسه هم همینطور ولی کمتر چون خودش زیر مجموعه قبلی هستش. در زمینه توپولوژی باز خیلی کمتر کتاب داریم به همون دلیل قبلی. حالا در زمینه توپولوژی متریک و خم های فضاهای نامتناهی باز بسیار کمتر کتاب هست(به فارسی شاید نباشه و اگر هم باشه به 10 یا 20 تا هم نمی رسه. منظور شاخه های عمومی هستن.
تو کی هستی که کتابای استاد شهریاری رو این طور پایین میاری؟
هر وقت خودت بهترشو نوشتی بیا این حرفو بزن.
بعدم تو اومدی یه سری دروس تخصصی و غیرقابل فهم مثل توپولوژی که فقط گفتنش واسه کلاس گذاشتن خوبه گفتی ولی اون چند کتابی که من از استاد شهریاری نام بردم واسه همه قابل فهمه و کاملا به خلاقیت ذهن مربوط میشه نه کلاس گذاشتن!
به fsd :
یک سعی کن ادب و اخلاق رو حفظ کنی تو متنت.
دو مگه شهریاری پدرته که اینقدر حرص می خوری؟!
سه من نظر خودم رو گفتم و به کسی نه ربطی داره و نه حق داره ایده شخصی دیگری رو زیر سوال ببره.
چهار اگه تا به حال از دایره مهد کودکی کتاب شهریاری اون ورتر نرفتی به دیگران ربطی نداره اگر خودت دوست داری همین کتاب های ساده رو بخونی بخون ولی دیگران رو چون انتخاب دیگری دارند زیر سوال نبر.
پنج اگر تا به حال کتابی در مورد توپولوژی نخوندی به من مربوط نیست (البته بهتره همون کتاب های شهریاری رو بخونی) چون این کتاب ها اصولا اینقدر بنیادین توضیح می دن که هر کسی که علاقه مند باشه می تونه یاد بگیره. در ضمن اگر کسی عناوین و زیر شاخه های یک علم رو بدونه کلاس محسوب میشه؟ شاید از نظر تو این گونه باشه ولی این مطالبی رو که من گفتم با دوتا سرچ تو گوگل و … میتونی پیدا کنی. (علت این که دنبال این کار ها نرفتی هم خوندن همون کاب های پرویز شهریاری هست) کتاب هایی از این دست و کتاب هایی ساده تر (مثل انفجار ریاضیات) خواننده رو نمیتونه به سمت ریاضیات حرفه ای بکشونه. حالا شما یک کتاب آموزش توپولوژی بخون از فصل اول شروع کرده مجموعه ها رو توضیح میده و من فکر نمی کنم خیلی غامض باشه. از نظر شما این طوریه؟؟؟!!!
تو گفتی مطالعه آزاد نه مسئله حل کردن واسه همین من به جای “رمان” خوندن گفتم. نه این که رمان بد باشه ها. ولی مطلب خیلی سطح بالا نباشه.
من فکر میکنم تفکر کردن راجع به آموخته هایی که در مدارس بدست میاریم و داشتن خلاقیت راجع به اون ها خیلی خیلی بهتر از “یادگرفن های جدید” و پر کردن بیخودی مغزه.
راجع به ادب:
ببین از اون اول کی بی ادبی کرده؟! (” کتاب های شهریاری چندان تعریفی هم ندارند “)
و اینم بدون:
؟؟؟=؟ ، !!!=!
” کتاب های شهریاری چندان تعریفی هم ندارند “ بی ادبیه این؟؟؟! تعصب نداشته باش برادر من!
حسین!
ایمیل من تو مشخصات کامنتم هست، آیا طرحی عملی داری واسه اجرایی کردن تو همین سمپادیای خودمون در مورد باشگاه صدتایی؟ می تونی به ایمیل ام جوابتو رو بدی؟
چون ایده ات جالب به نظرم اومد و به نظر پتانسیل کار روش هست..
حسین جان،
کتاب توپولوژی شهودی ترجمه ی ارشک حمیدی را خوانده ام، فکر نمی کنم که این کتاب از “روشهای جبر” ترجمه ی پرویز شهریاری جذاب تر باشد(حداقل برای من)
ضمن اینکه خطاب کردن دایره ی کتاب های پرویز شهریاری در حد مهد کودک کمی مسخره است !
شرط می بندم حداقل 200 تا مسئله از همین کتاب ها هستند که عمراً نمی تونی حل کنی !
ضمن اینکه یادمه در یکی از کتابهای شهریاری بحث هایی راجع به نظریه گروه ها دیدم، که فکر نمی کنم خیلی مهد کودکی باشند ! (البته اگر کاربردهاش رو در فیزیک کوانتوم، اخترفیزیک و… بدونی!)
ضمن اینکه اشراف بر مباحث جدید باید مبتنی بر اشراف بر مباحث پایه باشه، کسی که درگیر یاد گیری نظریه ی گروه هاست، باید درکی از توابع داشته باشد، پس کتب پیشرفته تر نقضی بر کتب پایه نیستند، ضمن اینکه در مفاهیم پایه کتاب های پرویز شهریاری که نویسندگان آن اغلب روسی هستند، بسیار عالی اند .
بالاخره این جا یکی با من کمی موافقت کرد.
آخه تو این یه سالی که این جا بودم همیشه همه با من دعوا داشتن.
مرسی “لرد گرز”.
“کتاب توپولوژی شهودی ترجمه ی ارشک حمیدی را خوانده ام، فکر نمی کنم که این کتاب از “روشهای جبر” ترجمه ی پرویز شهریاری جذاب تر باشد(حداقل برای من)”
من این رو در پاسخ به این موضوع که توپولوژی سخته و فقط برای کلاس گذاشتن هست نوشتم. همچنین برای نشون دادن این که هر چه ضمینه ها رو محدود تر کنیم کتاب ها کمتر میشن. مگر نه من خودم گفتم این کتاب هایی که معرفی شد ساده تر هستند.
موفق باشید.
یک سعی کنیم همدیگه رو نقض نکنیم (یعنی حالگیری نکنیم)
دو در مورد “ضمن اینکه یادمه در یکی از کتابهای شهریاری بحث هایی راجع به نظریه گروه ها دیدم، که فکر نمی کنم خیلی مهد کودکی باشند ! (البته اگر کاربردهاش رو در فیزیک کوانتوم، اخترفیزیک و… بدونی!)”
من همین الان کتابی دارم که 18 صفحه جبر مقدماتی رو آموزش داده (کتاب pdf انگلیسی) و سپس گروه ها رو.
“” کتاب های شهریاری چندان تعریفی هم ندارند “ بی ادبیه این؟؟؟! تعصب نداشته باش برادر من!
حسین!
ایمیل من تو مشخصات کامنتم هست، آیا طرحی عملی داری واسه اجرایی کردن تو همین سمپادیای خودمون در مورد باشگاه صدتایی؟ می تونی به ایمیل ام جوابتو رو بدی؟
چون ایده ات جالب به نظرم اومد و به نظر پتانسیل کار روش هست..”
دوست عزیز اگر قصد انجام این کار رو دارید باید مشخص کنید که با چه موضوعی (مثلا رمان با موضوع واقع گرایانه(رئالیسم) و….)
دوستان!
یکی از راه هایی که میشه یه بحث رو نابود کرد، اینه که به جای پرداختن به اصل بحث، به مثال های بحث کننده(همین پرویز شهریاری!) حمله کنیم!
————————————-
ببین حسین جان! اگه بخواهیم یه کار اجرایی در مورد این باشگاه 100تایی انجام بدیم، باید همه سلیقه ها رو در نظر بگیریم! آیا ایده ای برای اجرایی شدنش و تشویق بچه های سایت داری؟
1.برادر سعید ! شما وسط بحث نپر !
2.خواهر fsd، خواهش می کنم !
3.برادر حسین، اون کتابی که شما می گید احتمالاً داغونه ! یعنی گروه هاش داغونه، کتاب جبر مجرد (در دو مجلد) از نشر دانشگاهی رو بخون، فکر کنم نظرت برگرده، نظریه ی گروه ها خیلی پیچیده اس !
مثلاً همین اثبات آبل -روفینی که از گروه گالوا استفاده کردن، شما کامل می فهمی ؟ تازه این اولاشه !
لابد گرز عزیز
بهتر بود خودتون هم وسط بحث نمی پریدید.
ضمنا” من نگفتم پروفسور ریاضیات هستم! گفتم؟ یعنی باید در همه ی زمینه ها اطلاعات داشته باشم ؟
همین کافیه که من برای شما ار کاربرد حلقه ها و گروه ها تو توپولوژی جبری صحبت کنم؟
من با سعید موافقم. بحث منحرف شده که نباید بشه.
باید با تحریریه صحبت کرد همچنین تو انجمن مطرح بشه تا ببینیم در ادامه چه اتفاقی می افته. البته فکر کنم تهیه لیست خیلی کار مشکلی نباشه.
شما می گید نظریه گروه ها چیز آسونیه(مهد کودکیه !) من می گم به هیچ وجه اینطور نیست، در نتیجه کتابهای شهریاری مهد کوکانه نیست، در نتیجه چرت گفتی .
بعدش، فکر نکنم تو بحث پریده باشم! یه چیزی گفتی، راست می گی ثابت کن!
من یک سال روی گروه ها مطالعه کردم و به جرأت می گم بسیار پیچیده است !حالا شما می گی مهدکودکیه ؟ ثابت کن !
ضمناً شما قصد داری توی نوشته هات بگی که من اینها رو بلدم، که واقعاً آزار دهنده اس !
کافی بود شما یه سری به سایت معروف آدینه بوک بزنی ببینی که هر کسی کمی دنبال کتاب های ریاضی بگرده این چیز ها رو می تونه یاد بگیره منظورم اسامیه) ولی بعدش خودت خواستی من این حرف هایی رو زدم بزنم خواستی منو تو موضع ضعف قرار بدی نتونستی شروع کردی به حرف مفت زدن!!
“من یکسال نظریه گروه ها رو مطالعه کردم”
پس اگر من اینجوری هستم شما هم دست کمی از من نداری؟ نه؟!
ضمنا” اگر تو در بحثی نپریدی پس سعید هم نپریده و در نتیجه شِر گفتی .
پس حتما کتاب های
ریاضی برای سرگرمی
سرگرمی های فیزیک
ریاضیات زنده
داستان های ریاضی
برای تدریس در مقطع دکترا نوشته شدن !؟نه؟!!؟!
ضمنا” من این حرف رو نزدم به این معنی که میخوام بگم خیلی بلدم به دلیلی که اول گفتم.
ضمنا” کتاب هایی که باید تو لیست های صد تای باشن نمیتونه کتاب جبرد مجرد باشه چون کمتر کسی سی چهل صفحه از این کتاب ها رو یک ساعته می خونه؟ نه؟!؟ پس معلوم شد که تا به حال که خواستی برجک بزنی نتونستی یعنی برجک ها رو اشتباه گرفتی داداش(خواهر)!!
در کل خودت خواستی لحن گفتارم تند بشه فقط ببین که بحث رو داغ کرد!
در ضمن در جبر بی اطلاع نیستم! تا قانون حذف یه چیزایی سرم میشه. (شما که حتما می دونی نه)
ولی کلا در پست های بالا حالم از خود بهم خورد با این همه تعریف از خود…
همین بس که این مطلب تباه شد……
Labod Gorz چرا فکر کردی من خواهرم؟
:دی
ببین حسین، تو داری می پیچونی، من می گم با اینکه یک سال روی گروه ها مطالعه داشتم، هنوز چیزی حالیم نیست و معتقدم که خیلی پیچیده است و اصلاً آسون نیست، و شما می گی آسونه !
من خیلی از کتاب های استاد پرویز شهریاری رو مطالعه کردم و تا حدی میدونم چه خبره.
اولا” ایشون یکی از بزرگترین معلمان ریاضی کشور ما بودن (و پدیده ای تکرار نشدنی)و در طول عمرشون فعالیت زیادی کردن.خیلی بیشتر از حد تصور.هم یه عالمه کتاب نوشتن و ترجمه کردن؛هم یه عالمه مقاله نوشتن و ترجمه کردن؛تقریبا” 99% اونا هم با کیفیت عالی بودن.و اون یه درصد بقیه هم خطای اندازه گیری!
همون طور که گفتم ایشون یه معلم بودن؛ولی یه معلم مهربون که هوای همه ی شاگرداشونو داشتن؛از هرسنی و با هر سطح علمی.(ایشون کتاب در همه ی سطوح از مقدماتی(نظریه احتمال؛بسط دو جمله ای؛ بخشپذیری در جبرو… )تا پیشرفته (مثل جوهر روش و کارایی ریاضیات (3 جلدی) ؛اعداد اول؛تقارن در هندسه و جبرو…)دارن.لطفا” کمی با آگاهی آگهی بدین.
ضمنا” شما اول معلوم کنین دنبال چی میگردین و چی از ریاضی میخواین(یعنی الکی لفظ گروه و توپولوژی … نیاین)بعد بیاین آدم به این بزرگی رو زیر زره بین بگیرین و بخواین نقد کنین.