تو دنیا واسه محیط زیست چیکارا میکنن؟

• شروع کننده موضوع
  • مدیر کل

Admin2

لنگر انداخته
عضو کادر مدیریت
مدیر کل
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1389
براساس اطلاعات شخصیتون و اخبار و مطالعاتتون و چیزهایی که دیدید ...

تو جاهای مختلف دنیا برای حفظ محیط زیست چه کارهایی انجام میدن؟ موردهایی که اطلاع دارین بگین. هرجا به هرموردی برخوردید بگید. از انواع کارهای خودجوش مردمی تا کارهایی در سطح سازمان ملل و ...

robomash

Lily Delicated
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان1
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی نرم افزار
پاسخ : تو دنیا واسه محیط زیست چیکارا میکنن؟

world silent day
این سایت فک کنم مربوط به یه کمپین هست که از اندونزی شروع شده و بعد در کشورهای دیگه هم ازش استقبال شده. هدفشون کمک به محیط زیست از راه کاهش مصرف برق و انجام کارهایی مثه درخت کاری و این ها هست. هر ساله در روز 21 مارس از اعضای کمپین میخوان که به مدت 4 ساعت یعنی از ساعت 10 تا 14 از برق استفاده نکنن و علاوه بر اون تو اون روز سعی کنن کارهایی که به محیط زیست کمک میکنه رو انجام بدن.

robomash

Lily Delicated
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان1
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی نرم افزار

برای بالا اومدن تاپیک:
یکی از مسائلی که تاثیر فراوانی بر الگو مصرف ما ایرانی ها داره پایین بودن قیمت انرژی نسبت به خیلی از کشورهاست. تو اروپا قیمت برق به مراتب بیشتره واسه همین از 7-8 سالی میشه که مردم اروپا و آمریکا سعی دارن از انرژی خورشیدی و باد برای تامین برق خونه هاشون استفاده کنن. چیزی که این روزها بیشتر رواج داره انرژی خورشیدی و استفاده از سلول های خورشیدی در پشت بام خانه هاست،استفاده از انرژی باد به مراتب کمتر رواج داره. 7-8 سال پیش که این روند آغاز شد سلول های خورشیدی خانگی و سایر تجهیزات تولید و ذخیره برق تولید شده از خورشید گرون بود و خیلی از خانواده های اروپایی و آمریکایی نمی تونست اون هزینه رو متقبل بشن اما با افزایش استقبال مردم از سلول های خورشیدی خانگی شرکت های متعددی وارد عرصه تولید این سلول ها شدن و موفق شدن مدل های جدیدتر،پربازده تر و ارزان تر تولید کنن.
جالب اینجاست که کار به جایی رسیده که برخی ها علاوه بر تامین برق مورد نیاز خونه خودشون،می تونن برق بیشتری تولید کنن و اون رو به سیستم برق رسانی عمومی بفروشن!!
علاوه بر این چیز دیگه ای که در همین کشورها رواج پیدا کرده استفاده از وسایل و مصالح بازیافتی برای ساختن خونه هاست. اکثر خانواده ها سعی میکنن به جای تخریب کامل خونه قبلی و ساختن یه خونه کاملا جدید از قسمت ها و مصالح به درد بخور خونه قبلی استفاده کنن و فقط قسمت هایی که دیگه کارایی مطلوب ندارن یا باب سلیقه شون نیست رو تغییر بدن.
شبکه4 سیما بعد از ظهرها یه مستند میذاشت درباره معماری همگام با محیط زیست در اروپا، واقعا مستند جالبی بود اما متاسفانه هرچی گشتم تو آرشیو شبکه4 نتونستم پیداش کنم و الان هم دقیقا یادم نیست که اسمش چی بود.

• لایک
امتیازات: swz
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
قم
سال فارغ التحصیلی
97

مثلا توی آلمان پلاستیک برای خرید مواد غذایی یا هر چیز دیگه ای رو باید چهار سنت (فکر می کنم) بخری. خوب دیگه مردم یه پلاستیک رو دور نمی اندازن تا جایی که بشه ازش استفاده می کنن
یا مثلا ماشین و بیمه و ایناش قیمت بالایی داره برای همین اکثرا از دوچرخه استفاده می کنن و خیابون های به نسبت خلوتی دارن.
هر چی که به محیط زیست اسیب بزنه انقدر هزینه و جریمه ی بالایی داره که مردمش خود به خود درک می کنن که باید فرهنگی عمل کنن.
من می خواستم این طرح ها رو به شهر دارمون بدم L-: اینا یه خیابون نمی تونن درس کنن چه برسه به کلی پیشنهادای دیگه ای که برای محیط زیست دارم.
تصمیم دارم یا به رهبری یا به رئیس جمهور یه نامه بنویسم. مامانم می گه می خونن فوقش یه بسته مداد رنگی بهت میدن که یعنی خوندن
اما شاید این ایده ای باشه که تاحالا بهش فکر نکرده باشن

mysterious queen

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان٣
شهر
مش‍‌هد

توى تعدادى از كشورهاى اروپايى، بعضى صنايع به دليل آلودگى زيادى كه ايجاد مى كنن، كلاً وجود ندارند.
مثلاً يك از افتخارات كشور ما اينه كه در توليد سيمان جدو كشورهاى نخست دنيا هستيم، در حالى كه تو برخى كشورهاى اروپايى اين صنعت وجود نداره و اونا سيمان رو وارد مى كنن، چون بسيار بسيار از نظر آلودگى محيط زيست مشكل ايجاد مى كنه.

پ.ن: البته كشورى كه تحريمه كلاً شرايط متفاوتى داره و بايد تا مى تونه توليد كنه و از وابستگى هاش كم كنه.

Lorca

کاربر فوق‌حرفه‌ای
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
زیست‌شناسی سلولی و مولکولی

از کارهای کوچیک و ساده می‌شه شروع کرد به نظر من؛ اولاً که همون‌طور که هستی گفت، این درجه از مصرف پلاستیک موقع خرید رو شما خیلی جاها نمی‌بینید؛ مثلاً من شخصاً دیدم که توی اسکاتلند مردم خودشون همراهشون پلاستیک و کیف‌های مخصوص دارن و خرید‌هاشون رو توش می‌گذارن تا پلاستیک نگیرن؛ همین‌ کار ساده رو هم توی ایران مردم به زحمت انجام می‌دن و اگر فروشگاهی تصمیم بگیره روی پلاستیک‌های قیمت‌گذاری کنه، همه غر می‌زنن! [شخصاً این رو چند جا شاهد بودم].

یکی از کارهای دیگه‌ای هم که انجامش ساده‌س و اگر دوستانه به دیگران تذکر بدید [به ویژه توی دانشگاه] مؤثره، اینه که به جای خریدن لیوان یک‌بارمصرف، با خودشون ماگ یا لیوان بیارن. بعضاً دیدم که توی دانشگاه یک نفر هر بار که می‌خواد چایی بخوره، یک لیوان می‌خره، یعنی روزی ۲-۳ لیوان. حتی اگر لیوان‌ها زیست‌تخریب‌پذیر هم باشن، برای تولیدشون درخت قطع می‌شه؛ در نتیجه خیلی بهتره که با خودتون لیوان همراه داشته باشید و کم‌کم از سر خودتون و همه بندازید این عادت به استفاده از ظروف یک‌بارمصرف رو.

بالا