بذارید اشک بریزم با این تاپیک. با عرض ارادت بسیار به موسیقی کلاسیک ولی خب، جز هم برای من بسیار عزیزه.
به نظرم جَز سهلالوصولترین نوع موسیقی برای بیان و دریافت احساسات هست. در واقع، توی جَز احساسات به طور کنترلنشدهای اجازۀ برونریزی دارن. به همین خاطر توی جَز بداهه جزء جداییناپذیری هست. جز، موسیقی کافهای هست و اساسا با الکُل و مستی پیوند سفتوسختی داره. اصلا شاید به خاطر همین هست که در به کارگرفتن احساسات راحته.
بگذریم. سواد موسیقی ندارم. چند تا قطعه هم من معرفی کنم و برم. البته این رو بگم که تمامی قطعاتی که بچهها اینجا گذاشتن رو دوست دارم؛ پس ضمن دعوت به هر کدوم از این بزرگان توجه شما رو به ادمۀ برنامه هم جلب میکنم:
*حرف از جز باشه و از دین مارتین یاد نشه؟ دین مارتین بازیگر و خوانندۀ مورد علاقۀ بنده هستن. معروفترین آهنگ دین مارتین احتمالا
Sway باشه. ولی بذارید از یه کشفِ خودم هم براتون بگم. جایی ندیدم از قطعۀ
Mambo Italiano اسمی برده بشه ولی خب قطعا یه شاهکاره.
* کارهای گروور واشینگتن جونیور رو هم دوست دارم. غالبا آهنگهاش بیکلام هست؛ آهان یادم رفت بگم که ایشون ساکسیفوننواز هستن. :دی قطعۀ
Just the two of us از ایشون رو هم بسیار دوست دارم. عنوان آهنگِ به شدّت داره اصالت فرهنگ آمریکایی رو به رخ میکشه؛ خودخواهانه در عشق.
*ری چارلز دوست داشتنی رو مدام با این قطعه
Come Rain or Come Shine به یاد میارم.
* پگی لی رو سینماییها میشناسن. به خاطر تیتراژ شاهکارِ جانی گیتار.
این قطعه هم با همین اسم، از خانوم لی بسیار دوست دارم.
* و اینکه اگر جز رو دوست دارید، احتمالا ایستوودِ فیلمساز رو هم دوست داشته باشید. معمولا فیلمهاش مملو از موسیقی جز هست. نمونۀ حاضرش همین آخرین فیلمش که من خیلی دوستش داشتم: The Mule. و گویا ایستوود چند تا فیلم هم با محوریت خود موسیقی جز داره که من نتونستم ببینمشون. ولی خواهم دید بالاخره.
* راستی از سیناترا گفتید ولی از دخترش نگفتید. دخترش هم، کم از پدرش نداره. و نت کینگکول و دخترش هم وضعیتی مشابه دارن. هر دو به شدت دوستداشتنی هستن.
* حرف از این بود که کاور کردن توی جز خیلی مطرحه. یکی از قطعاتی که خیلی کاور شده و من هم خیلی دوستش دارم، قطعۀ As Time Goes By هست. ترانۀ این قطعات دهه سی میلادی سروده شده ولی از دهه چهل معروف میشه؛ به واسطه اجرای دوستداشتنی سم در فیلم دوستداشتنیترِ کازابلانکا. دیگه حال آپلود ندارم. خودتون یه جستوجو بکنید به نتایج خوبی میرسید. این قطعه توسط خیلی از بزرگان جز کاور شده. از دستش ندید.