به نظر من چیزی که می تونه "فرهنگ برتر" نام بگیره ، احتمالاً تلفیقی باشه از چند فرهنگ مختلف. چون همیشه در فرهنگ یک ملت نقاط ضعفی وجود دارن. به عنوان مثال شخصاً فکر میکنم نحوه ی تعامل در خانواده های غربی و ارتباط های اعضای خانواده باهم اصلا جور خوبی نیست. و الگوبرداری ازش هم درست نیست.
در مقابل فرهنگ شرقی هم نقاط ضعف خودش رو داره. که همه ی اینا در طول سالها و تحت تاثیر عوامل مختلف به وجود اومدن.
حالا بعضی رفتار ها هستن که همه اتفاق داریم که خوبن یا اینکه بدن ؛ اما رفتارهای دیگه ای هم هستن که از نظر مکاتب /مذاهب / افراد مختلف ممکنه درست یا غلط بیان.
بنابراین تعریف یه فرهنگ برتر خیلی بستگی به دیدگاه های شخصی داره.
ولی اگه بخوام یه آرمان شهر ترسیم کنم با فرهنگ برتر ؛ همونطور که گفتم با تلفیقی از فرهنگ های مختلف و استفاده از نقاط قوت اونها ترسیمش میکنم.
به نظر من ما نمی تونیم یک فرهنگ رو برای همه جا به طور کلی برتر بدونیم . چون فرهنگ مجموعه ای از باور هاییه که طی سالیان سال بین مردم جامعه ای شکل گرفته و مسلما با توجه به تجربیاتشون در طول تاریخ . بنابراین برای جوامعی با ریشه های تاریخی مختلف نمیشه یه سری ارزش ثابت تعیین کرد .
در مورد فرهنگ حق و باطل . به نظر من فرهنگ حق و باطل زیاد معنایی نداره چون هر ارزشی خاکستریه . یعنی یه سری فواید داره یه سری مضرات . حالا اینکه فواید بیشتره یا مضرات تعیین کننده ی این هست که این خاکستری به سفید نزدیک تره یا سیاه .
تابحال هم بشر به یک فرهنگ واحد و برتر نرسیده . به نظر من چیزی که هر جامعه باید انجام بده که برترین فرهنگ ممکن رو داشته باشه اینه که شباهت ها و تفاوت های خودش با جوامع دیگه رو مشاهده کنه و با در نظر گرفتن این شباهت ها و تفاوت ها در موارد مختلف نتیجه ی بدست اومده بوسیله ی یک شیوه ی ارزش گذاری رو مشاهده کنه و در صورت لزوم ارزش های خودش رو تغییر بده ، به اونها اضافه کنه یا بعضی از اونها رو حذف کنه .
خب، به نظر من دقیقا همین طوره؛ یعنی هیچ جامعه ای نیست که با اینکه بدونه فرهنگش به اصطلاح «باطل»ـه بازم بخواد همون فرهنگ رو داشته باشه! یعنی هر جامعه ای فرهنگش رو «حق» و فرهنگ متضادش رو «باطل» میدونه. همونطور که مسلمونا فرهنگ غرب رو باطل میدونن و غربی ها فرهنگ اسلام رو (احتمالا! :د)
از نظر من نمیشه در حال حاضر هیچ فرهنگی رو کامبل حق یا کاملا باطل دونست؛ چون امروزه جوامع فرهنگ تلفیقی دارن و این تلفیق حق و باطل رو قاطی کرده!
خب تا اينجا كه همه توافق داشتيم نسبتا. حالا بيايد وارد جزئيات فرهنگ برتر براي يك جامعه بشيم.
چه فاكتورهايي بايد داشته باشه ؟ به چه ابعادي از وجود افراد جامعه بايد توجه كنه؟
بعد براي هر مورد بگيم كه در حال حاضر تحقق پيدا كرده در جامعه اي يا نه.
مثلا : به نظر من در فرهنگ برتر ، احترام افراد جامعه به هم در هر سطحي از تحصيلات، در هر طبقه اي به عنوان انسان بايد جا بيفته. اين احترام شامل احترام به عقايد هست در وهله ي اول. جا افتادن اين فرهنگ نياز داره به بالا بردن آگاهي افراد در رابطه با حقوق افراد در جوامع و كلا تصحيح ديد آدمها نسبت به هم.