پاسخ : تاثیر صدا و سیما
به نقل از Miss Mysterious :
متشكرم براى خلاصه كردن. : )
اول بگم كه با اين قسمت جهت دار حرفتون كاملن مخالفم.ما در يك جامعه با اكثريت قاطع مسلمان زندگى ميكنيم. كه اين اكثريت قاطع حجاب رو باور دارند و حجاب يك حكم اجتماعيست. پس وقتى ميگين "نظر افراد خاص" بسيار غلطه.
هيچ كس نميتونه منكر تاثير رسانه بشه، اون هم رسانه اى مثل تلوزيون به ويژه اون هم در ايران كه همچنان درصد بالايى از مردم طبق آمار اخبار روزانه شون رو از تلوزيون دنبال ميكنن و مثل خيلى از جاهاى دنيا وقتشون رو با تلوزيون پُر ميكنن.
من ميتونم با جرئت بگم سيماى ايران برعكس صدا اصلن عملكرد قابل دفاعى نداشته و خب اين رو ميشه گذاشت پاى چندين عامل كه ميشه گفت مهم ترينش نداشتن خط مشيه.(بهتره بگم خط مشى درست)
در كشور ما در حال حاضر به جاى بلد كردن فرهنگ، سياست بلد شده و هرگز به اين توجه نميشه كه اگه فرهنگ اصلاح بشه قطعن اقتصاد و سياست راحت تر اصلاح خواهند شد و پيشرفت خواهند كرد.
من فكر ميكنم(آمارى ندارم) بيشترين مخاطب هاى سيما سريال ها رو دنبال ميكنن و ما در سالهاي اخير به ندرت سريال هاى با محتواى درست داشتيم.
در كشورى مثل ايران كه در حال توسعه است بايد محتوا چيزهايى رو در بر بگيره مثل ترغيب جوانان به كار و فعاليت و تلاش، نشون دادن روابط صحيح اجتماعى و خانوادگى، آداب زندگى شهروندى و چندين مورد ديگه كه تا حالا همواره خلاف اين رو ديديم؛ در حالى كه وقتى با يك كارشناس ارتباطات حرف ميزدم كره و ژاپن رو برام مثال زد و مدعى شد بسيارى از پيشرفت هاشون رو حتا در زمينه ى فوتبال براى ژاپن مديون فرهنگ سازى از اين طريق هستن و ما تنها مواجهين با يك سيماى سياست زده كه براى كسب درآمد بخش عظيمى از جدول پخشش به آگهى هاى بازرگانى تعلق داره.
در مورد حجاب هم من نميتونم نظر خاصى بدم درحال حاضر؛ فقط ميتونم بگم گاهى افرادى مثل مژده لواسانى و آزاده نامدارى تاثيرگذار بودن و به نظرم اين مسئله ربطى به سيما نداره و صرفن به شخصيت خود اين افراد وابسته است.
و در كل هم ميتونم بگم سيماى ما از نظر كار فرهنگى بسيار بسيار ضعيفه.
خوب ببینید در ایران شبکه ی تلویزیونی خصوصی وجود نداره. و هر چه از شبکه های سیما پخش بشه همونه. و این شبکه ها تحت نظر تولید کنندگانی هستن که در راستای اسلام ( یا حداقل تلاششون اینه یا فکر می کنن در اون راستاس ).
مثلن سریال هایی مثل ستایش.
خوب در مورد قناعت کردن زندگی ساده.
ولی این زندگی ساده چقدر به زندگی واقعی افراد نزدیکه ؟
( مثلن شما می خواید زندگیتون رو شروع کنید. در حاله حاضر شما می تونید بدونه لباس رختشویی، جارو برقی، یخچال، تخت ) در هیچ خونه ای زندگی کنید ؟
بله می تونید! ولی این یعنی شما از استراحتتون می زنید یعنی وقته بیشتری باید صرفه شستن لباس ها با دست صرف کنید در نتیجه از شغلتون می زنید از زمانه مفید بودنتون می زنید.
( یعنی این قناعت های بی جا باعثه افزایش فقر میشه نه اینکه زندگیه بهتری رو دنبال داشته باشه! عاشقانه تر و این حرفا )
یا چند درصد از زنان کشور در خانه با چادر روسری و مانتو می خوابن و هر شب با همسرشون دعوا دارند یا به هر دلیلی زن دو اتاق و مرد روی کاناپه می خوابه ؟
من در مورده باقی شهر ها نمی دونم ولی حداقل در تهران چند درصده مردم وقتی میرن خرید مقنعه سر می کنن ؟
ببینید اگر فیلمی قراره تاثیر گذار باشه باید اول اصلن شباهتی به زندگی روزمره داشته باشه، مشکلی رو تعریف کنه و راه حلی ارایه کنه.
مثلن فیلمی رو در نظر بگیرید با این محتوا که زندگی دو فرد رو نشون میده که در مورده خانواده ای هست که تعداد زیادی فرزند دارن( یک خانواده ی روستایی، این توهین به قشر روستایی نیست صرفن تو شهر تعداد افرادی که در سنه کم ازدواج می کنن و تعداد زیادی فرزند دارن خیلی محدوده )
حالا این زن مشکلاتی داره، اختلاف سنیش با فرزنداش شاید ۱۲ سال فقط باشه. در حالی که بچه هاش در مورد مسایل اجتماعی حرف می زنن که این به خاطر ازدواج زود هنگام و داشتن فرزند زیاد اصلن فرصت بودن در اجتماع رو نداشته. و نمی تونه به کمک خاصی در نظرات فرزندانش بکنه چون زندگیش محدود شده به خانه و اشپزخانه و اتاق زایمان!
خوب اینجا مشکل ازدواج زود هنگام و تولید مثله زیاده.
راه حل اینه که ازدواج در سنین بالاتر صورت بگیره و با کمک گرفتن از وسایل جلوگیری کننده بارداری کمتر بشه.
یا مثلن فیلم های دیگه ای که تلویزیون علاقه ی زیادی به پخششون داره معجزاته! مثلن طرف فرزندش تو بیمارستانه داره میمیره این میره زیارت دعا می کنه فرزندش خوب میشه!
خوب این ایا مشکله خاصی رو بیان می کنه ؟ یا دعا خوندن مثلن راه حله دایمی و قوی ای برای بیماری هاست ؟
در کنارش ما فیلم قوی ای رو داریم در سینما مثله جدایی نادر از سیمین.
که تعدادی از مشکلات واقعی جامعه رو نشون میداد مثله :
۱. سخت بودن کار پیدا کردن برای کسایی که زندان رفتن
۲. مساله ی کسانی که الزایمر گرفتن و سنه زیادی دارن و خیلی از خانواده ها به دلیل مشغله های زیاد توانایی و زمان کمک کردن و نگه داری از اون ها رو ندارن. ( دعوایی که بین نادر و سیمین بود که نادر می خواست از پدرش نگه داری کنه ولی خودش وقت نداشت و سیمین در حالی که پدر شوهرشو دوست داشت ولی به نظرش توی خانه ی سالمندان می تونست بهتر ازش مراقبت کنن.
۳. حتا در مورد ارزش های اسلامی : اونجا که زنه گفت من شک دارم و نمی خوام پوله حرام وارده چرخه ی مالی خانواده بشه.
و در عینه حال نوعه پوششه افراد تک فرزندی بودنه خانواده. اینکه توی یک اپارتمان بود که مشکلاته خاصه خودش رو داشت. اوردنه پیانو دیواری به خونه.
اینکه یاد گرفتنه پیانو یکی از وسایل تفریحی سالم بین خانواده هاس.
این ها همه چیز هایی بود که باعث میشد یک فرد بینه خودش و شخصیت های داستان احساسه نزدیکی بکنه و مایل باشه که اون فیلم رو نگاه بکنه و بعضن از مرور کردنه صحنه هاش لذت ببره و باعثه به فکر فرو رفتنش بکنه.
درسته اکثریت مردم مسلمان هستن تو ایران ولی تمامشون با مشکلاته حاصل از جمعیت زیاد و تغییر ناگهانی از یک زندگی غیره شهری به زندگی شهری. از وام هایی ک توانایی پس دادنش رو ندارن. از هزینه ی زیاد تحصیل فرزندشون رنج میبرن.
حجاب مهم ترینشون قطعن نیست!