- شروع کننده موضوع
anahid_30s
کاربر فوقحرفهای
- نام مرکز سمپاد
- دبیرستان فرزانگان یک
- شهر
- همدان
- سال فارغ التحصیلی
- 1392
"... و هنوز آیا میتوانی پیپ مرا [از توتون] پُر کنی؟ نه؛ این فقط یک نمایش است. اینطور نیست؟ پس اگر من بر روی تصویر نوشته بودم «این یک پیپ است»، دروغگو بودم".
رنه مگریت
رنه مگریت
ارتباط تصویر، و نوشته ی زیر آن چیست؟ ضمیر اشاره ی "این" ؟
اگر پاسخ شما مثبت است، آنگاه دلیل ارتباط ناخودآگاه بین تصویر و جمله در ذهن ما چه میتواند باشد؟
آیا شما تصویر را یک پیپ میدانید؟ آیا گفته ی نقاش صحیح نیست؟
به این شوخی رایج فارسی دقت کنید: کشتم شپشِ شپش کُشِ شش پا را. این چند تا نقطه داره؟
چرا فردی که برای بار نخست، با این عبارات برخورد میکند، گمان میکند باید نقاط جمله ی کشتم ... را بشمارد؟ چرا شمارش نقاط "این" در ابتدا بی ربط و نامعقول به نظر میرسد؟
تمایل به برقراری چنین ارتباطاتی ریشه در چه دارد و به چه نتایجی در استدلال ها، افکار و تصمیمات انسانی منجر می شود؟
اگر تصویر پیپ، یک پیپ نیست (که مسلماً نیست)، پس واژه ی "پیپ" هم یک پیپ نیست. به همین ترتیب، "میز" یک میز نیست. و "یک" یک نیست. و ... پس زبان انسانی بازتاب چیست؟ مفهوم نشانه های زبانی چیست؟ زبان بر چه دلالت میکند؟
آیا ادراک و توصیف دقیق جهان ناممکن است؟ آیا عباراتی که با الگوی «این چنین است و جز این نیست» بیان میشوند، راه به خطا می برند؟ برداشت قطعی از پدیده های مختلف هستی، تا چه حدی ممکن است؟