پاسخ : تغيير زبان نوشتاري فارسي
به نقل از amir h :
موضوع تغییر رسم الخط خیلی مساله مهمیه که اصلاً جدی گرفته نمی شه
زبان شناسا به این نتیجه رسیدن که در آغاز پیدایش زبان کل بشر به یک زبان صحبت می کردن و بعد ها زبانا به شکل امروزی خودشون دراومدن
نظزیه اولت تا اونجایی که میدونم منسوخه..یعنی دیگه جدی گرفته نمیشه...اینکه همه زبان ها ریشه مشترک دارند...فکر کنم نظریه ویل دورانت باشه...به هر حال درست نیست به نظرم!
تقریبا دو تا زبان رو بنده کامل بلدم.زبان مادری خودم و زبان فارسی
تورکی اورال آلتائیک و فارسی هندو اروپایی
ساختار صرف و نحوی این دو زبان بقدری باهم فرق داره که هم ریشه بودن این دوتا در یک زمانی تقریبا غیر ممکنه به نظرم!
تمام زبانای امروز هم یا از زیرشاخه های زبان "ابری-عربی" هستند یا "هند و اروپایی"
این هم درست نیست
زبانهای سامی حامی:عربی و عبری و...
هند و اروپایی:فارسی و ژرمنی و هندی و..
اورال آلتاییک:تورکی و ژاپنی و کره ای و مغولی و...
و شاخه دیگه که اسمش یادم نیست شامل زبانهای چینی و...
زبان های منشعب شده از ابری-عربی با نیم کره راست مغز کار میکنن و زبان های هند و اروپایی با نیم کره چپ مغز
منبعی چیزی؟!
به نظر من درست نیست...
ترکییه هم همچین مشکلی با رسم الخطش داشت که زبان نوشتاریشو به لاتین تغییر داد
در 5 سال اول سرانه مطالعه به شدت افت کرد
در پایان سال دهم سرانه مطالعه به مقدار سابق برگشت
و سال 15 ام سرانه مطالعه 400% افزایش پیدا کرده بود!
دلیل تغییر خط نوشتارر تورکی در کشور تورکیه و آذربایجان:
وقتی در زبان تورکی از رسم الخط عربی استفاده میشه یه نارسایی های بوجود میاد.
ما در تورکی آذربایجانی نه تا مصوت داریم. U O I A Ü Ö Ə İ
نشون دادن این مصوتها با نوشتار عربی خیلی سخته o و uرو یکی نشون میدادن معمولا و این کار رو هم برای نوشتن و هم خوندن سخت میکرد.واسه همین تصمیم گرفتند که نوشتار رو تغییر بدن به لاتین.
اکثر زبانهایی که با الفبای لاتین نوشته میشن جز زبانهای هند و اروپایی هستن و زبان تورکی جز زبانهای اورال آلتائیک و این با گفته شما متناقضه...
اساساً فکر در دستگاه زبان شکل میگیره
یعنی بدون استفاده از ابزار زبان نمیشه اندیشید (مراجعه شه به مباحث فلسقه زبان)
و هرچقدر یه زبان پیشرفت کنه در امتدادش علم و هنر و صنعت و ... هم پیشرفت خواهد کرد
ولی حیف که این موضوع در ایران اصلاً جدی گرفته نمیشه
بلی کاملا درسته و منم موافقم...به همین دلیله که باید آمزشهای ابتدایی مدارس باید به بان مادری اون شخص باشه ...