وضعیت و جایگاه علمی ایران در جهان

• شروع کننده موضوع

August McJoseph

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاش II
شهر
مشهد
نظرتون در مورد وضعیت و جایگاه علمی کشورمون چی هست؟
بنظرتون در چه رتبه ای قراره داره و وضعیت فعلیش چطوریه و تا چه حد واقعیه، و نظرتون راجب آیندش چیه؟

اینکه در مورد جایگاه فعلی علمی ایران در داخل طیف های فکری متفاوتی از بسیار خوشبینانه تا بسیار بدبین وجود داره و نظرهای کاملا متفاوت و بعضا متضادی وجود داره و دلایل و منابع مختلفی هم دیده میشه؛ من رو به این نتیجه رسوند که شاید مناسب باشه که یه همچین بحثی برای بررسی این مساله داشته باشیم. : )
+کاملا متوجهم یه مشابهش هست که خیلی قدیمیه :- " اما این یکم با اون فرق داره رویکردش و بیشتر به بحث میل داره تا اطلاع رسانی.

Weeping Angel

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
به نقل از matin320 :
همین الآن هم که ما جمهوری اسلامی شدیم.ینی بعد از انقلاب، نرخ رشد علم در ایران جزو پنج شیش تای اول در جهانه.
می تونی بری تحقیق کنی :D

بعله میشه تحقیق کرد! :D

در ظاهر هستیم در باطن نه!!
این رتبه واقعیه فقط یه نکته ی ظریفی توش وجود داره اونم اینه که این رتبه بندی مال یه سایت خیلی معتبر به نام Scopus ه! این سایت رتبه بندیشو بر اساس میزان مقالات ISI چاپ شده در طول سال انجام می ده و کاری به کیفیت مقالات چاپ شده نداره! و می دونیم که خیلی از مجلات هستند که هر چیزی رو چاپ می کنند بدون اینکه به محتواش نگاه کنند!!!
به عنوان نمونه :

چندی پیش مطلع شدم که جمعی از دانشجویان زبل یکی از دانشگاه های تهران دراقدامی که آن را نا تایید و نه رد میکنم، اقدام به یک شوخی نسبتا جدی با یک کنفرانس سالانه انجمن European Geosciences Union کرده و "خلاصه مقاله" ای را که بیشتر به جوک می ماند به این کنفرانس ارسال کرده اند.

نویسندگان ادعا کرده اند که دارای مدرک PhD بوده و نامهای خود را بترتیب بز و گوسفند و بره سفید درج کرده و عنوان مقاله را هم طراحی و بهینه سازی یک شبکه جئودتیک با استفاده از روش کله پاچه (Kalepache Method) درنظر گرفته اند.

درمتن "خلاصه مقاله" هم نویسندگان درجایی نوشته اند:

..."برای داشتن نتایج بهتر توصیه می‌کنیم که از این روش صبح اول وقت به همراه ملزوماتی چون: "زبون"، "چشم" و البته "پاچه" استفاده کنید. همچنین استفاده از "آبلیمو" پس از قسمت دوم ضروری است."....

نهایتا اینکه متن خلاصه مقاله مورد نظر که در زیر آمده است، بعنوان ارائه بصورت پوستر دراین کنفرانس پذیرش شده و توسط کنفرانس برای انتشار درجورنال مربوطه نیز درنظر گرفته شده است.

با اینحال در آخرین بازدیدی که از وب سایت همایش کردم، بعد از اینکه این موضوع به اطلاع کنفرانس رسانده شده است مقاله مربوطه از کنفرانس حذف شده ولی نگاهی به خلاصه مقاله خالی از لطف نیست.

البته اقدام این دانشجویان بیشتر به یک کار شیطنت آمیز و نامسئولانه می ماند که نباید دوباره تکرار شود و با تداعی داستان چوپان دروغگو احتمالا پذیرش مقالات ایرانیان در همایشهای مشابه با مشکل مواجه شود، با اینحال از حقیقت ماجرا نیز نباید به این سادگی گذشت که تقریبا اکثر کنفرانسها هر خلاصه مقاله ای را که ظاهر نسبتا استانداردی داشته باشد را براحتی بعنوان ارائه درکنفرانس بصورت پوستر پذیرش میکنند.

Geophysical Research Abstracts, Vol. 11, EGU2009-6632, 2009

EGU General Assembly 2009 © Author(s) 2009

Optimization and Design of Geodetic Networks using "KALE PACHE" Method

b. goosfand, kh. boz, and G. Barre sefid

PhD in geosciences engineering

Finding a reliable method for the first and the second order design is the aim of this paper. We called this new method, "KALE PACHE". To have better results we advise to campaign early in mornings and use equipments like: Zaboon, Cheshm and of course Pacheh. It is necessary to use Ablimoo after Second Order Design. More numerical results described in the paper

بعله ما با مقالات زیاد و بی کیفیت جزئ 5 -6 کشور برتر دنیاییم توی تولید مقاله حالا چه مقاله ای دیگه مهم نیست!!!

توجه شما رو به این هم جلب می کنم :

دکتر منصوری: اعلام رتبه علمی کشور به صرف آمار مقالات ISI اشتباه محض است.

http://pap.blog.ir/1392/05/18/%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1-%D9%85%D9%86%D8%B5%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B9%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D9%87-%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-ISI-%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%87-%D9%85%D8%AD%D8%B6-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

برای اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه کنید
http://pap.blog.ir

matin320

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد II
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
شهید باهنر
رشته دانشگاه
دامپزشک / سیاست
پاسخ : وضعیت و جایگاه علمی ایران در جهان

به نقل از Stewie Griffin :
بعله میشه تحقیق کرد! :D

در ظاهر هستیم در باطن نه!!
این رتبه واقعیه فقط یه نکته ی ظریفی توش وجود داره اونم اینه که این رتبه بندی مال یه سایت خیلی معتبر به نام Scopus ه! این سایت رتبه بندیشو بر اساس میزان مقالات ISI چاپ شده در طول سال انجام می ده و کاری به کیفیت مقالات چاپ شده نداره! و می دونیم که خیلی از مجلات هستند که هر چیزی رو چاپ می کنند بدون اینکه به محتواش نگاه کنند!!!
به عنوان نمونه :

بعله ما با مقالات زیاد و بی کیفیت جزئ 5 -6 کشور برتر دنیاییم توی تولید مقاله حالا چه مقاله ای دیگه مهم نیست!!!

توجه شما رو به این هم جلب می کنم :

http://pap.blog.ir/1392/05/18/%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1-%D9%85%D9%86%D8%B5%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B9%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D9%87-%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-ISI-%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%87-%D9%85%D8%AD%D8%B6-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

برای اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه کنید
http://pap.blog.ir

ینی آی اس آی هر چرند و پرندی که ایرانی ها براش میفرستن رو ثبت میکنه؟

پس اگه اینجوریه که شما میگید باید در دانشگاه های ما رو گل بگیرن همه بشینیم خونه دیگه.بله؟ :D

نه خیر عزیزم...

همه چیز اون جور که شما فکر میکنی نیست که همه مقالات ایرانی چرند و پرنده و مقالات اونا دست آورد های نوینه...

Weeping Angel

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

به نقل از matin320 :
ینی آی اس آی هر چرند و پرندی که ایرانی ها براش میفرستن رو ثبت میکنه؟

پس اگه اینجوریه که شما میگید باید در دانشگاه های ما رو گل بگیرن همه بشینیم خونه دیگه.بله؟ :D

نه خیر عزیزم...

همه چیز اون جور که شما فکر میکنی نیست که همه مقالات ایرانی چرند و پرنده و مقالات اونا دست آورد های نوینه...

می دونی مشکل از کجاس ما ایرانیا هیچ چیو نمی دونیم دوست داریم تو همه زمینه ها هم اظهار فضل کنیم! شما حتی نمی دونید ISI چی هست اگه می دونستید هیچ وقت اون جمله رو نمی گفتید! ISI چیزی رو ثبت نمی کنه! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
مؤسسهٔ اطلاعات علمی یا ISI (به انگلیسی: Institute for Scientific Information) موسسه‌ای با تمرکز بر علم‌سنجی و انتشارات علمی است

این ژورنال ها یا مجله ها هستند که میان مقالات رو چاپ می کنن! بعدش ISI میاد اینا رو علم سنجی می کنه! بله یه مجله ای مثل نیچر با ایمپکت فکتور نزدیک 38 چرت و پرت چاپ نمی کنه! (فقط یه مقاله ایرانی توی این مجله چاپ شده) ولی یه مجله ی درپیت با ایمپکت 0.02 که از مولفینش حق چاپ می گیره و در آمد مسئولینش از این راه داره تامین میشه هر مزخرفی رو چاپ می کنه!! ثانیاَ انگار شما هیچ وقت از خیابون انقلاب رد نشدید :| :|
7553637347869775080

غیر از این موضوع دزدی های مقاله هست!! که اگه چند صفحه از اون وبسایت رو دیده بودید این حرفا رو نمی زدید! از اونجایی که نخوندید اینجا براتون نقل قول می کنم!
5843294605548967108

اعتراف یک دانشیار دانشگاه به انجام تقلب

خبرگزاری مهر-گروه دین واندیشه: دکتر امیر احسان کرباسی زاده طی یادداشتی از وضعیت نابسامان چاپ مقالات علمی پژوهشی در مجلات کشور انتقاد کرده که تحت عنوان اعتراف نامه در ذیل می‏آید.

اعتراف نامه: هفت سال پیش وقتی مشغول تحصیل در انگلستان بودم و از حال و هوای مقالات علمی پژوهشی چندان خبری نداشتم مقاله‏ای انتقادی به زبان فارسی در مورد انحصارگرایی پلانتیجا فیلسوف دین معاصر انگلیسی نوشتم و برای یکی از مجلات علمی پژوهشی آن زمان ارسال کردم. در مقاله تنها به 3 منبع ارجاع داده بودم و متن فاقد پانوشت یا زیرنوشت بود.

داوری مقاله نزدیک 6ماه به طول انجامید و سرانجام پس از پیگیری‏های مکررم درمورد سرنوشت مقاله، ایمیلی از مجله دریافت کردم که داوری از داوران برایم نوشته بود: این نوشته در حد مقاله علمی پژوهشی نیست چرا که منابع و مراجع آن کم است. در همان زمان نامه‏ های به وزیر علوم وقت نوشتم و در آن وضعیت نابسامان و رشد قارچ‎گونه مجلات علمی پژوهشی و نگاه کمی آنها در حوزه علوم انسانی شکایت کردم.

اما هیچ پاسخی دریافت نکردم. وقتی به ایران بازگشتم و اوضاع اسفبار چاپ مقالات علمی پژوهشی را دیدم در اقدامی ناجوانمردانه 2 مقاله مناسب را که به زبان انگلیسی نوشته شده بودند و هردو چاپ شده بودند [را] عامدانه به دو مجله علمی پژوهشی ارسال کردم. تنها کاری که کردم دستکاری در نام مقالات و مؤلفان آنها بود. مقالات بلافاصله پذیرفته شدند و هردوی آنها به زیور طبع آراسته شدند. طرفه اینجاست که یکی از آنها بدون اطلاع رسانی و کسب اجازه مؤلف چاپ شد. من سکوت کردم و ابدا قصد افشای چنین رازی را نداشتم تا اینکه چندی قبل مقاله‎ای به زبان انگلیسی برای داوری نزد من فرستاده شد. با اندکی جستجو در اینترنت دریافتم که مقاله رونوشت ناقص و کم دقتی از یک مقاله چاپ شده در آمریکاست.

به نظر می‏رسد که مجلات ما اولین کاری که هر مجله در مورد مقالات دریافتی خود انجام می‏دهد را انجام نمی‏دهند: استفاده از موتور جستجو برای کشف سرقت‎های علمی احتمالی. بلافاصله بعد از این واقعه، گروهی به نام انجمن مبارزه با تقلب با من تماس گرفت و خواستار توضیحی در مورد دو مقاله من شد. قضیه بسیار ساده است سرقت علمی. هدف این نوشته علاوه بر اعتراف به سرقت علمی، ارایه دستورالعمل‏هایی برای تولید مقاله علمی پژوهشی در حوزه علوم انسانی است و بنابراین قابل توجه همکاران اینجانب است که برای گرفتن ترفیع و ارتقاء نیاز مبرم به چاپ مقالات علمی پژوهشی دارند: ساده‏ترین دستورالعمل : مقاله‏ای انگلیسی را از سایت شخصی استاد نه چندان مشهوری بردارید(سعی کنید فرمت مقاله docباشد)با اندکی دستکاری مقاله را به نام خود چاپ کنید.

دستورالعمل نسبتاٌ ساده:(برای کسانی که جسارت استفاده از دستورالعمل بالا را ندارند):چند مقاله انگلیسی چاپ شده را با هم ادغام کنید(مطمئن باشید که داوران مقاله را تا انتها نمی‎خوانند) و آنرا به مجلات علمی پژوهشی بسپارید.

دستور العمل ساده و کم مخاطره: از دانشجویان با استعداد دوره کارشناسی ارشد یا دکتری که تحت نظارت شما مشغول نوشتن پایان‏نامه هستند درخواست مقاله کنید. اسم خود را بر طبق مصوبه داخلی دانشگاه‎ها بالای سر دانشجو به عنوان مؤلف اول بگذارید. مقاله را برای چاپ به مجلات ارسال کنید.( دانشجویان به تنهایی حق ارسال مقاله علمی پژوهشی به بعضی از مجلات را ندارند. از این ماده قانونی استفاده تام و تمام ببرید. این قانون نانوشته برای حمایت از استادان است. دانشجویان مسئولیت نوشته‏های خود را ندارند و همچنین استادان.)

دستور العمل نه چندان ساده: دستور العمل بالا را بکار ببرید و اما مطمئن باشید که دانشجوی شما از دستورالعمل‎های بالا استفاده نکرده باشد.

دستورالعمل دشوار: شخصاٌ حاصل تحقیقات خود را به زبانی ساده شرح دهید و از اسلوب نویسی پیروی کنید. به چند کتاب و مقاله درباب مقاله نویسی مراجعه کنید. برای نمونه کتاب دکتر موحد با عنوان البته واضح و مبرهن است که منبع خوبی است.

آخرین دستورالعمل: بی خیال نوشتن مقاله علمی پژوهشی شوید. تحقیقات خود رادر قالب کتاب چاپ کنید. در این صورت حاصل تحقیات شما خوانده می‎شود اما هیچ چشمداشت گرفتن پایه و یا ترفیع را نداشته باشید. من در سالهای اخیر از این دستورالعمل پیروی کرده‏ام.

matin320

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد II
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
شهید باهنر
رشته دانشگاه
دامپزشک / سیاست

به نقل از Stewie Griffin :
می دونی مشکل از کجاس ما ایرانیا هیچ چیو نمی دونیم دوست داریم تو همه زمینه ها هم اظهار فضل کنیم! شما حتی نمی دونید ISI چی هست اگه می دونستید هیچ وقت اون جمله رو نمی گفتید! ISI چیزی رو ثبت نمی کنه! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

این ژورنال ها یا مجله ها هستند که میان مقالات رو چاپ می کنن! بعدش ISI میاد اینا رو علم سنجی می کنه! بله یه مجله ای مثل نیچر با ایمپکت فکتور نزدیک 38 چرت و پرت چاپ نمی کنه! (فقط یه مقاله ایرانی توی این مجله چاپ شده) ولی یه مجله ی درپیت با ایمپکت 0.02 که از مولفینش حق چاپ می گیره و در آمد مسئولینش از این راه داره تامین میشه هر مزخرفی رو چاپ می کنه!! ثانیاَ انگار شما هیچ وقت از خیابون انقلاب رد نشدید :| :|
7553637347869775080

غیر از این موضوع دزدی های مقاله هست!! که اگه چند صفحه از اون وبسایت رو دیده بودید این حرفا رو نمی زدید! از اونجایی که نخوندید اینجا براتون نقل قول می کنم!

5843294605548967108

باشه آقا جون.من هیچی نمی دونم و شما همه چیز رو می دونی.

آن کس که نداند و بداند که نداند لنگان خرک خویش به منزل برساند.

آنکس که نداند و نداند که نداند در جهل مرکب ابد الدهر بماند.

آی اس آی مرجع ثبت بین المللی مقالات پژوهشی.و هر چرندی رو قبول نمی کنه.نمی دونم شما امتحان کردی یا نه!

منتها مشکلی که دارن اینه که باید مقالات به زبان انگلیسی باشه و مردم ما هم همشون زیاد با این زبون آشنا نیستند و خیلی ها هم روش تحقیق رو بلد نیستند.

در ضمن اگه می خوای به این بحث ادامه بدی بهم پ.خ بزن چون اینجا جای اسپم دادن نیست.

خدا حفظت کنه.

• شروع کننده موضوع

August McJoseph

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاش II
شهر
مشهد
باسخ : جايكاه علمي ايران

از اونجا كه بحثتون به اون تابيك مربوط نبود اما ميتونه ادامه بيدا كنه به تابيك مرتبط(اينجا) انتقال بيدا كرده;
حالا ميتونيد ادامه بديد ، ممنون

Weeping Angel

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

به نقل از matin320 :
باشه آقا جون.من هیچی نمی دونم و شما همه چیز رو می دونی.

آن کس که نداند و بداند که نداند لنگان خرک خویش به منزل برساند.

آنکس که نداند و نداند که نداند در جهل مرکب ابد الدهر بماند.

آی اس آی مرجع ثبت بین المللی مقالات پژوهشی.و هر چرندی رو قبول نمی کنه.نمی دونم شما امتحان کردی یا نه!

منتها مشکلی که دارن اینه که باید مقالات به زبان انگلیسی باشه و مردم ما هم همشون زیاد با این زبون آشنا نیستند و خیلی ها هم روش تحقیق رو بلد نیستند.

در ضمن اگه می خوای به این بحث ادامه بدی بهم پ.خ بزن چون اینجا جای اسپم دادن نیست.

خدا حفظت کنه.

شما تا یاد نگیرید پستی که براتون گذاشته میشه رو بخونید و بعد نظر بدبد جواب شما رو نخواهم داد!

==========

به نظرم جالب باشه که از حال و هوای ثبت اختراع تو کشور بشنویم که اونم وضع جالبی نداره!
سیستم ثبت اختراع در کشور ما به این صورت ه که هر چیزی رو در ازای دریافت مبلغی پول ثبت کرده و پشت برگه ذکر می کنند که " همه ی مسئولیت با خود فرد است" (الان متین میگه از کجا مگه ثبت کردی {-8)
به طور مثال فک نکنم کسی باشه که این خبر رو نشنیده باشه و این مصاحبه جنجالی رو نخونده باشه (البته این ماشین در سازمان ثبت اختراع کشور ثبت نشده)
http://daily.davod-mozafari.com/1392/01/21/iran-time-machine/
وقتی حماقت این قدر بالاس که خبرگزاری هایی نظیر فارس و روزنامه شرق به فکرشون میرسه با همچین آدمی مصاحبه کنن !! X_X X_X X_X
نکته جالب اینجاس که این فرد نزدیک 180 اختراع دارن که من لیستشو قبلاَ دیدم چیزی حدود روزی 2-3 اختراع داشتن و از اونایی که یادم میاد مثلاَ اینا بودن، تخته پاک کن بهداشتی ، کلاس درس برای ناشنوایان و ... (توی این مملکت میشه چرخم دوباره اختراع کرد!) حالا نکته جالب این داستان نحوه ی دیده شدن این لیست توسط من ه! من با یه استادی روی یه پروژه پزوهشی کار می کردم و این لیست برای این فرد فرستاده شده بود و گفته شده بود ما می خوایم این فرد رو به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب کنیم!!!!! X_X X_X
داستان شکافت اتمی تو آشپزخونه هم که از یادمون نرفته :D :D

چقدر خوش شانس بود انیشتین که تو ایران نبود :D

Weeping Angel

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

خیلی وقت بود دنبال این مقاله بودم که اتفاقی تو فولدر دانلود هام پیداش کردم.
بخش تشکر مقاله :

Acknowledgment
Authors are thankful to Majid Kachal-Sigari Ghablan, Majid
kachal-bisigar Felan, Saeid Sabunat Aboo-HamoomBar O Bach and
Mohseni Marangoonii for their support of the investigations.

نویسندگان از مجید کچل سیگاری قبلا ، مجید کچل بی سیگار فعلاَ سعید صابونات آب و حموم بر و بروبچ و محسنی مارانگونی برای حمایت شان از پروژه تشکر می کنند!

این مقاله بعداَ به علت دزدی ادبی از سایت حذف شد!

معلوم ه که وقتی که مقاله دزدی باشه آدم تهش از این آدم ها تشکر کنه!

http://www.uplooder.net/cgi-bin/dl.cgi?key=71e3bc475f1b216f391f2593cf34a175

http://www.uplooder.net/cgi-bin/dl.cgi?key=c27fbf6e2cfe2a83eccbe77ab7d2e0cd

• لایک
امتیازات: Lorca
بالا