مدیر کمیته سینما سلام گفت: پنجشنبه دهم بهمن «سینما سلام» نام گرفته است و سینماهای سراسر کشور در این روز رایگان میزبان مردم خواهند بود.
حبیب الله ایل بیگی در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: هزینه سینما و تهیهکنندگان را سازمان سینمایی پرداخت می کند تا مردم در این روز رایگان به تماشای فیلمهای مورد علاقه خود بنشینند.
وی اضافه کرد: علاوه بر دهم بهمن،21 شهریور که «روز سینما» است نیز مردم میتوانند رایگان به سینما بروند.
عضو شورای مدیران سازمان سینمایی گفت: فیلمهای سینمایی با همکاری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها، انجمن سینماداران، خانه سینما، کانون پخشکنندگان و معاونت آثار سازمان سینمایی رایگان اکران خواهد شد.
مدیر کمیته سینما سلام گفت: هنرمندان در روز "سینما سلام" به استانهای مختلف می روند و با مردم به تماشای آثار سینمایی خواهند نشست.
ایده که ایده ی بدی نبوده، ولی فک میکنم علت اصلی کم طرفدار شدن سینما ها یه چیز فرا تر از بحث بلیط و هزینه و این حرفا باشه...
دیگه تک و توک پیش میاد فیلمی که میاد رو پرده ی سینما ارزش دیدن داشته باشه متاسفانه
به نظر من دلیل اصلی همینه که فیلما خیلی کیفیته پایینه دارن و برای فیلما تبلیغات رسانه ای ندارن.یه مدت تبلیغ تلویزیون خوب شده بود.ولی الان به نظرم کم شده دوباره.من به شخصه اصن خبر دار نمیشم که کدوم فیلم کدوم سینما هست یا اصن چه فیلمایی هست.مگر اینکه رد شم از جلو سینماها.
ولی طرح خوبیه.به نظرم یه روز خوب توی سینماها رو میشه تجربه کرد !
پ.ن: ولی اگه اینجا تاپیکش زده نمیشد مطلع نمیشدم به شخصه.توی اخبار نگفته مثن؟
خب طبیعتا میدونستم که خیلی شلوغ میشه.ولی فک نمیکردم با این صحنه مواجه شم!
سینما آفریقای مشهد خیلی در دسترسه.بعد فقط از جلوش رد شدیم.خیلی خیلی خیلی جمعیت زیادی بود!
بعد رفتیم هویزه.دقیقا حس گوسفند بودن بهم دست داد
وقتی حتی توی تلویزیون اعلام کردن چرا یک برنامه درست نریخته بودن واسه سامان دهی این همه آدم؟حتی بلیط نمیدادن!در باز میشد میرفتن تو فقط.نمیدونم مثن شاید یه عده سرپا تو سالن بودن یا تو راه پله میشستن
بعد اینجایی که من رفتم هیچکس بیرون نبود که حتی بگه باید چیکار کنی! انقدر مردم شلوغ کردن که نیم ساعت از پایان فیلم گذشته بود ولی درای سینمارو باز نکردن اونایی که تو هستن بیان بیرون.مردم داشتن درو میکندن رسما!بعد پلیس اومد.خیلی بد بود خیلی.دعوا شد حتی.بعد من دیگه کلا ترجیح دادم که نرم سینما!
واقعا پشت این فکر برنامه ای هم بوده؟
بعد من امروز متوجه شدم اگه بلیط سینما بشه 500تومن خیلی خیلی سینما شلوغ میشه حتی اگه کیفیت فیلما خوب نباشه!
واقعا واسم سوال پیش اومد که همه ی شهرا همین جوری بوده یا نه؟
سینما فرهنگ وضع بسیار اسفباری داشت.
به قدری که چندین بار دعوا شد و چندتا زن له شدن اون وسط.
خود من با وجود 1ساعت ایستادن تو صف برای بلیط «سر به مهر»، آخرش بلیط بهم نرسید و گفتند برای سانس بعدی «استرداد» بیاین که کلاً گذاشتم رفتم.
ساعت 12:ملت همگی شاد و شنگول و در حال دعاگویی مسئولین
ساعت12:30:ملت یکم حوصلشون سر رفته ودر حال موبایل بازی می باشند اما همچنان خرکیف از این عمل منفعت طلبانه
13:ملت دیگه به قضیه ی مفت باشه کوفت باشه قانع نیستن و چون قراره خوشگل این همه ساعتو تو صف باشن یه فیلم خوب می خوان
13:30:حوصله ها کلن نم کشیده و عده ای فحش دادن و عدهای کوبیده کردن دیگران و جمع کثیری حق ضایع کردنو در پیش گرفتن. ^-^
14:به باجه ی خرید بلیت می رسند و اکثرن هم نموتونن فیلمی که می خوان گیر بیارن وبا لعن و نفرین مسئولین برمی گردن خونه هاشون.
این وسطم صدا و سیما هرکسی که از این طرح که کاملا مزخرف اجرا شد تعریف کنه یه مصاحبه ای هم می کنه. B-)
من که اصلا راضی نیستم.آقا این چه وضعشه آخه؟ :-&
>:p
تو مملکتی که واسه نذری گرفتن توش دعوا راه میفته تعجبی نداره بخاطر چندتومن پول بلیط سینما ملت اینطور یکدفعه هجوم بیارن ودعوا کنن.
نمیدونم اون کسی که ایده خارقالعاده این طرح به ذهنش خطور کرده واقعا پیش خودش چی فکر کرده؟
مثلا الان با این کار جیب سینماگر پر میشه و فروش فیلمش تو روزهای آینده زیاد میشه یا مثلا مردمی که ۱۰ - ۱۵ ساله با سینما قهرن یک شبه با سینما آشتی میکنن و سرانه سینمای کشور واسه هر فرد از دو سه سالی یک بار میشه سالی ده بار؟
بخدا تعجبی نداره بیان بگن ملت تو ۲۲ بهمن واسه کیک و ساندیس میرن تظاهرات!
من یادمه یه مدّت سهشنبهها بلیت سینما نیمبها بود؛ نمیدونم هنوز هم اینطوری هست یا نه. تنها تفاوتی که ایجاد میکرد این بود که اگه ما میخواستیم فیلمی ببینیم برنامهمون رو جور میکردیم برای سهشنبه. یعنی این موضوع نقشی تو علاقهمند کردن من به سینما نداشت؛ باعث نمیشد در کل بیشتر سینما برم، بلکه باعث میشد بیشتر، سهشنبهها سینما برم! الان هم شاید همین قضیه اتّفاق افتاده.
به این موضوع هم دقّت کنید که قبل از روز موعود (!) چهقد همهچی خوب بود و همه راضی بودن. مسئولین بیچاره هم شاید انقدر از بازخورد طرحشون ذوقزده شدن که یادشون رفته واسه اجراش برنامهریزی کنن...
میشد به جای این که سعی کنن کلّ حجم مردم رو تو یه روز به سینماها بکشونن، این هزینهای که متقبّل شدن رو در طول سال پخش میکردن. مثلاً به بهانههای مختلف کارتهای هدیهی نیمبها بدن به مردم یا از این کارا.
سینما ماندانا که کلا بسته بود
ملت وایستاده بودن جلو درس ولی باز نمیکردن ، ما هم دیدیم اینجوریه 2 دقیقه هم واینستادیم رفتیم یه چی خرید با خانواده دور هم نشستیم تو خونه فیلم دیدیم
میتونست خیلی بهتر برنامه ریزی شه حداقل، همین بحثی که توچند تا پست قبل تر اشاره شد که اصلا بلیط هم نمیفروختن اصلا مزخرف بود واقعا ، حتی باید همون فروش اینترنتی رو میذاشتن که ظرفیت پر شد دیگه فروش نداشته باشه که مردم جلو در سینما علاف شن آخرش هم هیچی ...
سینما بعد از هنر بودن یه صنعته.
صنعتی هم که مجانی بشه یعنی در واقع نابود شده.
پس اگه بخاطر همون یه ذره مخاطبی که مثلا تو دهه فجر میرن تو صف فیلمای جشنواره وایمیسن به سینما اهمیت میدیم باید نه تنها امیدوار باشیم چنین اتفاقاتی دیگه پیش نیاد بلکه اگه پیش اومد هم باهاش مخالفت کنیم!
فکر نمیکنم این که سینماها یک روز در سال مجّانی باشن به معنای مجّانی شدن صنعت سینمای کشور باشه. هدف از این کار علاقهمند کردن تعداد بیشتری از مردم به سینما بوده. ابداً نمیگم این هدف محقّق شد، ولی در هر صورت هدف درست و منطقیایه.
اون آدمایی که تو دههی فجر میرن تو صف فیلما وای میسن نه برای جذب سینما شدن نیازی به این کارا دارن و نه این اتّفاق باعث میشه از سینما دفع بشن! محمّد جان من میدونم خودت از مخاطبین حرفهای سینما هستی؛ ولی از دید بقیّهی مردم هم به این قضیه نگاه کن. جشنوارهی فیلم فجر رو برای شما گذاشتن و سینما سلام رو برای مردمی که به سینما به عنوان تفریح آخر هفته نگاه میکنن، نه یه صنعت یا حرفه.
کیارش جان با کمال احترام باهات مخالفم و معتقدم این راهش نیست.
معتقدم نمیشه با مجانی کردن یک روزهی سینمایی که از هر ده تا فیلمش یکیش ارزش دیدن داره مردم رو با باهاش آشتی داد و فرهنگسازی کرد که بیشتر بیان سینما.
واست یه مثال میزنم تا منظورم رو بهتر متوجه بشی.
تو خودت ساکن تهرانی. یکی از مشکلاتی که الان تهران داره آلودگی هواست که عمده دلیلش هم خودروهای سواری و تک سرنشینه.
حالا اگر به نظر تو یه روز تو تهران سیستم حمل و نقل عمومی از تاکسی گرفته تا مترو همه مجانی بشن آیا فرهنگسازی برای استفاده صحیح از اینها و ضرروت استفاده نکردن از خودروی شخصی در کلان شهرها برای مردم جا میفته یا مردم واسه یه روز بلیط مجانی اتوبوس و مترو از سر و کول هم بالا میرن و همدیگه رو زیر دست و پا له میکنن؟!
این سینما ساختارش مشکل داره.
بودجش دولتیه و ساختار رقابتی نداره و مهمترین مشکلش اینه که اصلا جذابیت نداره و پاسخگوی نیاز من و توی جوون نیست.
این مسائل رو نمیشه با مجانی کردن یک شبهاش حل کرد.
با حرفات موافقم. من هیچوقت از این طرح حمایت نکردم. ولی اگر حمایت میکردم هم معنیش این نبود که در نظر من «سینما سلام» درمان بیچون و چرای فلج سینمای ایرانه. قطعاً مشکلات خیلی ریشهایتر از این حرفهاست. واضحه که بزرگترین مشکل سینما و تلویزیون ایران کمرنگ بودن نقش بخش خصوصی توشونه. ولی این که تلویزیون ایران مستقیماً تحت نظر حکومته دلیل میشه برنامهی تلویزیونی نسازیم؟ این که فیلمساز برای پخش فیلمش باید از وزارت ارشاد مجوّز بگیره باعث میشه بیخیال فیلم ساختن بشه و بگه «تا وقتی وضعیت اینطوریه من فیلم نمیسازم.»؟ البته که فیلمساز بیچاره حق داره. ولی الان مسئله اینه که با شرایط فعلی چطور میشه فیلم خوب ساخت.
منظورم اینه که همه موافقن که تراکم بیش از حدّ جمعیّت تو تهران دلیل اصلی آلودگی هواست. ولی مسئولین حاضر نیستن این مشکل رو حل کنن یا نمیتونن یا هر چیز دیگهای. به خاطر همین مثلاً میان مدارس رو تعطیل میکنن! خب مشخّصه که یا تعطیل کردن مدارس قرار نیست مشکل آلودگی هوا برطرف بشه ولی این تنها کاریه که در حال حاضر داره اجرا میشه. حالا که مسئولین تن به اجرای این کار دادن، اگه بتونیم از توی همین تعطیلی مدارس یه چیز مفیدتر دربیاریم اونوقت واقعاً به رفع مشکل آلودگی هوا کمک کردیم.
من فقط گفتم آدمایی که این طرح به ذهنشون رسیده هدفشون جذب طبقهی عام مردم بوده، نه خواص. و این که هدفشون، هدف خوبیه ولی راهکارشون غلطه. یه راهکار هم تو پست اوّلم پیشنهاد دادم که «یکشبه» نبود و به نظرم نتیجهی بهتری میداد. همین. :دی
اینجا اگه قبرستونو مفتی کنن همه میرن میمیرن قبرستونا پر میشه جنازه میمونه رو دستمون
.
.
به شخصه صحنه هایی دیدم که بیاد آیه اولئک کالانعام بل هم اضل افتادم