توی انتخاب شغل آيندتون علاقه مهمه یا دید مردم به اون شغ

• شروع کننده موضوع

fatemeh.sh

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
خرم اباد
سال فارغ التحصیلی
95
رشته دانشگاه
پزشکی
سلام. :)
اکثر بچهای تیزهوشان دوست دارن دکتر و مهندس شن.حالا بعضیا این علاقشونه.بعضی به خاطر جایگاه اجتماعیش،یا بخاطر والدین و.......
هستن کسایی که به هنر ،موسیقی ،عکاسی و ورزش .......علاقه دارن ولی به ندرت بیش میاد دنبال علاقشون برن.
شما تا چه حد دنبال علاقتون رفتید؟
بنظرتون اگه هرکس دنبال علاقش بره.و این دیدگاه که "هرکس دکتر و.....بشه، موفقه" از بین بره تو جامعه.بهتر نیست؟
مثلا:جامعه ی ما به اقتصاد دان خوب هم نیاز داره.درحالی که رشته انسانی توی جامعه هنوز جایگاهشو بیدا نکرده.

shaqayeq.m

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان زینب
شهر
سیستان
سال فارغ التحصیلی
1396
رشته دانشگاه
زبان و ادبیات انگلیسی
پاسخ : توی انتخاب شغل آيندتون علاقه مهمه یا دید مردم به

کاملا موافقم باید این دیدگاه از بین بره.
ولی خب خیلی کار سختیه،از پدر و مادر خودمون گرفته که این موضوع رو تو گوشمون میخونن
که آینده داره و واسه آیندت خیلی خوبه و چمیدونم ازین حرفا
که البته اونا فقط بخاطر خودمون میگن،ولی بعضی وقتا ادم واقعا علاقه نداره و قطعا هم به جایی نخواهد رسید
و اگرهم برسه تا اخر عمرش افسوس میخوره که چرا دنبال علاقش نرفته!
که این جا نه تنها در حقش خوبی نکردن بلکه یجور دشمنی هم شده که خودشون خبر ندارن.

• شروع کننده موضوع

fatemeh.sh

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
خرم اباد
سال فارغ التحصیلی
95
رشته دانشگاه
پزشکی

اگه این دیدگاه از بین بره هم به خودمون کمک کردیم.هم به جامعمون.
اگه مردم از اول برن دنبال علاقشون.دیگه این همه ادم بیکار یا شغلایی ک حداکثر استفاده رو ندارن.مثلا مهندسی که راننده تاکسیه ،به وجود نمیاد.

نام مرکز سمپاد
راهنمایی حلی 2 - دبیرستان حلی10
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1397
دانشگاه
Shahed Uni
رشته دانشگاه
Computer Science
تلگرام
اینستاگرام

من واقعا علاقه دارم ( مهندس نرم افزار و کامپیوتر )
اما قبلا میخواستم داروساز بشم چون شغل عالی و خوبیه هم از نظر مردم و هم واقعی ( شایدم رفتم کی میدونه ؟ )
اگه علاقه نباشه زندگیت به فنا میره و واقعا کالفه میشی h-:

anneshirly_ba

boshra
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
برازجان-گناوه
سال فارغ التحصیلی
95

هردو مهمه ولی علاقه مهم تره وقتی تو شغلتو دوست نداشته باشی واست عذابه اول نگاه میکنی شغل رو دوست داری بعد میری میبینی تو اجتماع چه وجه ای داره(البت مردم واسه هر شغلی حرفی دارن)

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

به نظرم علاقه به خیلی چیزها برمیگرده مثل استعداد ، در آمد و موقعیت اجتماعی و...

یعنی یکی از عواملی که به نظرم توی ایجاد علاقه خیلی موثره موقعیت اجتماعی و پرستیژ شغل هست ، که این تقریبا مترادف دید مردم هست :د
و این دید خوب توی کل کشورا هست و نمیشه که نباشه جالبیش اینه که با هم متفاوتم هستند
مثلا توی خیلی کشور ها دید نسبت به حقوق و جامعه شناسی بهتر هست و بعضی های دیگه پزشکی و بعضی های دیگه مهندسی و...
بستگی به منطقه و مردمش داره
:-?

maziar

مازیمون
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران، استانبول، کوالالامپور، اُسلو!
دانشگاه
Universitetet i Oslo
رشته دانشگاه
ریاضی، CS، نانو الکترونیک

چه پاره وقت کار کنید چه تمام وقت شما دسته کم ۲۰ ساعت از هفتتون رو تو محل کارتون می گذرونید با یه سری که همکارتون محسوب میشن و با یه رییس که رییس بازی در میاره واسه خودش!

حالا این وسط حکم ما چیه ؟‌ مثلن یه روز باید ۷ ساعت پشت میزت کار کنی یا به هر حال محلی که توش کارتو باید انجام بدی، این یعنی قسمت خیلی زیادی از وقت هفتت تو محل کارت و کناره همکار هات میگذره.

درامد خیلی مهمه و شغل هم مهمه ولی دقت کنید که این مدت زمان نه فقط از روز و هفته میگذره بلکه از عمر شما میگذره. اگه با همکاراتون یا محل کارتون مشکل داشته باشید یعنی تو عمرتون و از زندگیتون دارید کمتر لذت میبرید.
مثلن به من اینجا خیلی حقوق نمیدن ولی همکارامو و رییسم عالین.

دو دفعه موقع ناهار داشتم استند اپ کامدی شو الن رو میدیدم که امسال خوده رییس برام فایل کل اسکار رو دانلود کرد و بهم داد. یا مثلن خودش همیشه می پرسه چه درسایی برداشتم این ترم و نمره هامو می پرسه و اینکه چطوری میگذره هفتم و این حرفا اینا خیلی بیشتر از صرف کار کردن هست. محل کار یه محیط اجتماعیه و باید ازش لذت برد.

و خب شما وقتی سه سال به یه کاری مشغول هستید میتونید محل کارتون رو عوض کنید ولی نمیتونید تند تند کله شغلتون رو عوض کنید که. پس مهمه که به اون شغل علاقه داشته باشید.

و خب من اول به خلبانی علاقه داشتم! بعد مهندسی و طراحی بدنه ماشین ( به خاطر شغل سابق پدرم موقع تحصیلش ) و وقتی تقریبن ۱۰ ساله بودم تصمیم گرفتم برنامه نویس بشم که خب الانم به همین شغل مشغولم!

خسته کننده نیست بامزس. محیطه کارم خوبه. تمام هفته برام کژوال فرایدی محسوب میشه (‌ محدودیت لباسی ندارم )

تو زندگی لذت بردن مهمه نه نظره مردم. اینکه یه نفر شغل منو دوست نداشته باشه مهم نیست اون یه ادمه دیگس و به جایه من زندگی نمی کنه و به جایه من کار نمی کنه. منم که باید اون کار رو انجام بدم و من هستم که باید ازش لذت ببرم و درامدش تو جیب من میره نه جیب اون.

پس تصمیمی به این مهمی رو به جایه اینکه بر اساس پرستیژ اجتماعی و نظر افراد دیگه بگیرم بر حسب علاقه خودم پیش میبرم،

مگه ما چند سال زنده ایم که بخوایم ۳۰ سالشو به سازه مردم برقصیم ؟‌ :-??

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

علاقه که مهمه تا حدی... ولی درآمد هم خیلی مهمه

sara_naz

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
همدان
مدال المپیاد
...!
دانشگاه
خدا بخواد بهشتی---> خدا خواست
رشته دانشگاه
صنایع شاخه ی کنترل کیفی
.

به نظر من هم اول علاقه بعد درامد البته این دو در کنار هم کامل میشن نمیشه جدا در نظر گرفتشون. ولی خب خیلی وقتا وقتی وارد یه رشته میشی علاقه خود به خود به وجود میاد من اول رشته ام رو دوست نداشتم ولی با گذشت 1 ترم کم کم علاقه پیدا کردم 8->

usboy

کاربر حرفه‌ای

منكه هميشه با خودم ميگم:گور باباي مردم
اصن مردم كي هستن كه بخوان برا شغلو اوضاع من نظر بدن و ديدي داشته باشن
بعدشم مملكت ما مملكت دلاليه
اگر آدم زبر و زرنگي باشه آدم به راحتي ميتونه توش پول درو كنه

ArtmisSoR

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان‎امین
شهر
Isf
دانشگاه
پلی‌پیکنیک
رشته دانشگاه
علوم کامپیوتر

جدا از علاقه که شرطِ لازم ـه، دیدِ مردم هم باید در نظر گرفت؛ همین مردم کارفرمای شما و منبع درآمدتون هستن!

The Dark Lord

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نجف آباد
دانشگاه
دانشگاه اصفهان
رشته دانشگاه
داروسازی
ﭘﺎﺳﺦ : ﺗﻮﯼ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﺷﻐﻞ ﺁﻳﻨﺪﺗﻮﻥ ﻋﻠﺎﻗﻪ ﻣﻬ

ب نظرمن حرف مردم اصن مهم نیس!مثلافامیل ازمن میخوان برم پزشکی درصورتی ک من علاقه ای بش ندارم ونمیرم!!

کوزت

کوزت
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 3 مشهد
شهر
مشهد
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر

نخندینا اما من از بچگی دوس داشتم کارگره خونه شم :| تمیز کنم خونه مردمو :(
یا مغازه لباس فروشی داشته باشم :(
ننه بابام میگن نه =((
خب الان فهمیدین علاقه مهم نیس؟ :D

ShiNinG

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
مشهد

از نظرِ من، با عقلانیت و جدیت، باید در مسیر آرزوها تلاش کرد. برای روشن کردن موضوع حرفِ ثارو رو منشن می کنم که:
هرکسی که با ایمان کامل در مسیر رویاهایش گام بردارد و در جهت تحقق ایده‌آل خویش جد و جهد کند، به طور غیر منتظره ای شاهد موفقیت را در آغوش خواهد کشید!
موضوعِ بعد هم اینه که، مادر جامعه ی ایده‌آلی زندگی نمی کنیم متاسفانه. یک سری شغل ها، بی هیچ دلیل خاصی ارزش شدن، و بعضی دیگه کاملا از دور خارج! اون هم بیشتر به خاطرِ اختلاف طبقاتی زیادِ اقشار جامعه‌س. و دلیلِ بعد هم اینه که، خیلی از قوانین طبیعت حتی در اینجا صدق نمی کنه. (!) مثلا تو خیلی کشورا آدم تا به میزان زیادی به اندازه ی تلاششون نتیجه می گیرن، اما اینجا به اندازه ی پارتی و پولِ باباشون! اما، با وجود همه ی این چیزها، من حیث المجموع میشه گف، ای نوجوان/ جوان عزیز. در راه رویاهات گام بردار. یک روز یه راهی و به خاطر دیدِ دیگران علارغمِ علاقه ت و شاید استعدادت به رشته ی دیگه ای انتخاب می کنی، و شاید کمی تا قسمتی از دیدِ عموم موفق هم ظاهر میشی در اون جایگاه، اما به مرحله ای از زندگیت می رسی که میبینی اون، چیزی که نیست که تورو آروم میکنه. میبینی یه عمر دنبال حرفِ دیگران دوییدی و دیگه هیچ حقی توی زندگی خودت نداری. جایی هستی که هرلحظه ش برات عذابه. اما اگر دنبال آرزوت بری، حداقل هر اتفاقی که بیوفته میدونی که نتیجه ی کار خودته. و این راهیه که خودت انتخاب کردی. و البته همه ی اینا، باید زیرِ چترِ ایمان و تلاش وافر باشه. این خیلی مهمه! ینی اگر اون علاقه علاقه ی ایده آل باشه، ناخودآگاه تلاش هم در پی ِ ش هست.

به نقل از کوزت :
نخندینا اما من از بچگی دوس داشتم کارگره خونه شم :| تمیز کنم خونه مردمو :(
یا مغازه لباس فروشی داشته باشم :(
ننه بابام میگن نه =((
خب الان فهمیدین علاقه مهم نیس؟ :D
انسان ذاتا کمال طلبه و هیچ آدمِ سالمی علاقه به کارگر بودن نداره. این یه امرِ مسلمه. مثالی که زدید کاملا خارج از بحثِ.

lovesky

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
قم
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از ShiNinG :
انسان ذاتا کمال طلبه و هیچ آدمِ سالمی علاقه به کارگر بودن نداره. این یه امرِ مسلمه. مثالی که زدید کاملا خارج از بحثِ.
البته که همین بدور دونستن "کارگری" از ذات انسانی هم نشات گرفته از دیدِ اجتماعه!

• شروع کننده موضوع

fatemeh.sh

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
خرم اباد
سال فارغ التحصیلی
95
رشته دانشگاه
پزشکی

بنظرتون ریشه خیلی از این کم کاری هایی که تو ادارات،......(در کل تو جامعه)اتفاق میفته.علاقه نداشتن مردم به شغلشون نیست؟!
مثلا میری دکتر،به جا اینکه با لبخند 4تا نکته واسه سلامتیت یادت بده.بگه این غذا رو بخور و........
سریع 4قلم دارو مینویسه.میفرستت بیرون(البته کمن اینجور کسانی ولی هستن)
یا معلمی که درسشو (یا شغلشو) دوس نداره.واقعا ادم حس میکنه که این معلمه چه زود حاضره از درس دادن بگذره.

ShiNinG

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
مشهد

به نقل از Lovesky :
البته که همین بدور دونستن "کارگری" از ذات انسانی هم نشات گرفته از دیدِ اجتماعه!
علاقه ی انسان ها به یک شغل و قرار گرفتن در یک جایگاه اجتماعی به علاقه ی اون ها به یک علم و یک بینش برمیگرده. از کسی که هدفِ زندگیش کارگر بودنه که نیاز به هیچ توانایی ذهنی خاصی نداره، بپرسی به چی این کار علاقه داری که میخوای یک عمر باهاش زندگی کنی چی میگه؟
هیچ ربطی هم حرف من به دور دونستن شغلی مثه کارگری از ذاتِ انسانی و اجتماع نیست.

lovesky

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
قم
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از ShiNinG :
علاقه ی انسان ها به یک شغل و قرار گرفتن در یک جایگاه اجتماعی به علاقه ی اون ها به یک علم و یک بینش برمیگرده. از کسی که هدفِ زندگیش کارگر بودنه که نیاز به هیچ توانایی ذهنی خاصی نداره، بپرسی به چی این کار علاقه داری که میخوای یک عمر باهاش زندگی کنی چی میگه؟
هیچ ربطی هم حرف من به دور دونستن شغلی مثه کارگری از ذاتِ انسانی و اجتماع نیست.
نه لزوما".
نیازی نیست حتما هدفِ زندگی آدم کارگر بودن باشه،چرا از این جنبه بهش نگاه کنیم؟
خیلی از آدما به کارای فیزیکی علاقه دارن،و کارگری هم در کنار این فعالیت فیزیکی شاید حتی حس مفید بودن هم بهشون بده.

N!00sha

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
Bodapes
دانشگاه
Makdonald
رشته دانشگاه
پزشکی

علاقه برا من ملاکه ولی متاسفانه تو این جامعه نباید علاقه رو ملاک بگیری

ShiNinG

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
مشهد

به نقل از Lovesky :
نه لزوما".
نیازی نیست حتما هدفِ زندگی آدم کارگر بودن باشه،چرا از این جنبه بهش نگاه کنیم؟
خیلی از آدما به کارای فیزیکی علاقه دارن،و کارگری هم در کنار این فعالیت فیزیکی شاید حتی حس مفید بودن هم بهشون بده.
تا حالا همچین آدمی دیدی؟ :/ بگه من دوست دارم برم تو خونه ی کسی کار کنم. بعد طرف بم بگه برو دستشویی خونمو تمیز کن بگم چشم. بگه کمد لباسامو مرتب کن بگم چشم. "چون کار فیزی دوست دارم." :)) عقلانی نیست اصن. کمی منطقی و واقع گرایانه نگاه کنید. "هیچ" آدمی این حرفو نمی زنه. "علاقه" به زیر دست بودن و این کارا تو ذاتِ انسانی نیست.

بالا