تبلیغات چقدر روی ما اثر می‌گذارند؟

• شروع کننده موضوع

Hashie

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر
تبریز
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر
تبلیغات چقدر روی ما اثر دارند؟
شاید هر کدوم از ما٬ هر روز بیشتر از 20 تا تبلیغ درباره ی اجناس مختلف می بینیم و میشنوم که شاید حتی به یکی از اونها هم توجه نکنیم. بیلبوردهای تبلیغاتی که شاید برای تبلیغ کننده چند میلیون آب بخوره همیشه پر از تبلیغ محصولات مختلف هستن. بالای زیرگذرها٬ توی مجلات٬ مغازه ها و خلاصه همه جا تبلیغ ها هستن. (این از اجناس !)

قسمت دومی که میخوام بگم راجع به تبلیغات مربوط به فرقه هاست. توی دنیا هر سال جنبش های سیاسی و اجتماعی مختلفی شکل میگیره. خیلیاشون مفیدن٬ خیلیاشون مضر. حتی دین ها هم به تبلیغ احتیاج دارن که باقی بمونن.
من از مطرح کردن این موضوع منظورم نوع خاصی از تبلیغ نیست٬ بلکه سوالم اینجاست که ذهن ما چقدر دست خودمونه و چقدر در سلطه ی این تبلیغات ؟
اصلاً تبلیغات چقدر روی ما تاثیر دارن؟ خیلی؟ در حدی که تبلیغ یه جریان سیاسی-فکری باعث بشه ما هم به اون جریان بپیوندیم و کل مسیر زندگیمون تغییر کنه؟
ما به تبلیغات توجه نمیکنیم اما تبلیغات همه ی زندگی ما رو گرفتن! تا حالا دقت کردین روزنامه ای که میخریم٬ حدود 15 الی 20 درصدش از تبلیغ درست شده؟!
اگه تبلیغات تاثیر ندارن پس چرا هر روز بیشتر میشن ؟
و هم‌چنین به این سوالا پاسخ بدین:
نظرتون درباره این تبلیغاتی که مدشده چیه?!
جایزه های110میلیونی برنج
خودرولیفان
میلیونرشو همراه اول و...
بنظرشماخوبه?!برای جامعه مفیده?!
به قول آقای داریوش ارجمنداگه بیان بجای این جایزه ها قیمت کالاروبیارن پایین بهتر ومنصفانه ترنیست?!
بنظرشما این خوبه که شما یه برنج بخری بعدیهو110میلیون برنده بشی?!
ممنون از شرکتتون توی بحث !

× صَواع: دو تاپیک ادغام شدن.

شیخ المثال

کاربر فراموش شده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
نکا
سال فارغ التحصیلی
96
رشته دانشگاه
هوانوردی
پاسخ : تبلیغات چقدر روی ما اثر می‌گذارند؟

اکثرا میگن تبایغات هیچ اثری رو ما نداره و درسته چون به طور مستقیم اثر نداره اما رزی طرز تفکر ما اثر میزاره و ما رو تو انتخاب به اون سمت میکشونه. همون طور که یه پسر یا دختر با دیدن برامدگی های بدن جنس مخالف تحریک میشه و دست خودش نیس تبلیغات هم اثری روی انسان ها داره که دست خودش نیس. در واقع همون جلف لباس پوشیدن های دختران و پسران توی خیابون هم یه جور تبلیغاته

sogand1374

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تبریز

موضوع خوبی رو مطرح کردی.
ب نظر من "خیلی" تاثیر دارند. مثلن یک چیزی داعم بیست و چار ساعت تبلیغ میشه و تو میری بیرون همون جنس رو توی مغازه ای میبینی همین تبلیغات داعم تو ذهنت مرور مییشه و بهت "القا" میشه ک "باید" اون چیز رو بخری.
فلسفه ی اصلی این تبلیغات بیش از حد ک واقن میره رو نرو آدم :| اینه ک القا کنند ک مخاطب نیاز داره ب اون وسیله ولی در حالی ک واقعن نیازی نه داره.

فات

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نیشابور
سال فارغ التحصیلی
1395
دانشگاه
علامه طباطبایی
رشته دانشگاه
اقتصاد نظری

ذهن ما چقدر دست خودمونه و چقدر در سلطه ی این تبلیغات ؟
ببین ذهن که دست خودمونه.اینکه میخوایم به کدوم سمت هدایتش کنیم هم دست خودمونه.موضوع اینجاست تبلیغات باعث میشن تو اشتباه هدایت کنی ذهنتو.در خیلی از موارد افراد اصلا" نمیدونند و متوجه نمیشن که اصلا" فلان چیز بده.و نقش تبلیغات همینه که باعث میشه نبینیم اصل قضیه رو.همین.
اصلاً تبلیغات چقدر روی ما تاثیر دارن؟ خیلی؟ در حدی که تبلیغ یه جریان سیاسی-فکری باعث بشه ما هم به اون جریان بپیوندیم و کل مسیر زندگیمون تغییر کنه؟
خب مسلما" تاثیر دارن.اگه نداشتند که انقد هزینه نمیکردند.هوم؟ اره.خیلیا از یک جریان فکری پیروی میکنند و نمیفهمن خوبه یا بده.یا اصن نمیفهمن مرتبطن با فلان جریان.
به نقل از سـوگـنـد :
ب نظر من "خیلی" تاثیر دارند. مثلن یک چیزی داعم بیست و چار ساعت تبلیغ میشه و تو میری بیرون همون جنس رو توی مغازه ای میبینی همین تبلیغات داعم تو ذهنت مرور مییشه و بهت "القا" میشه ک "باید" اون چیز رو بخری.
ممکنه حتی نتیجه عکس داشته باشه.اینکه تو اونقد تبلیغ دیده باشی که اصلن تمایل به پیروی یا استفاده ازون نداشته باشی.

sogand1374

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تبریز

خب درسته ذهن ما دست خودمونه ولي اين تبليغات بيش از حد واقعن اون حس نياز ِ كاذب رُ تلقين ميكنن.
و خب طبيعتن اين همه هزينه اي هم كه ميكنن ميارزه.
الان واقن تبليغات تو ميزان فروش يه فاكتور اساسي هست.

فات

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نیشابور
سال فارغ التحصیلی
1395
دانشگاه
علامه طباطبایی
رشته دانشگاه
اقتصاد نظری

به نقل از سـوگـنـد :
خب درسته ذهن ما دست خودمونه ولي اين تبليغات بيش از حد واقعن اون حس نياز ِ كاذب رُ تلقين ميكنن.
و خب طبيعتن اين همه هزينه اي هم كه ميكنن ميارزه.
الان واقن تبليغات تو ميزان فروش يه فاكتور اساسي هست.
ببین من نیازو نمیفهمم.مثلن میاد جارو تبلیغ میکنه.خب شما جارو دارید.پس مسلما" تبلیغش رو شما اثر نمیزاره دیگه.حالا مثلن ما جارو نداریم بعد میخوایم جارو بخریم میریم ازینا میخریم اگه باشه.نباشه هم یه چیز دیگه.حس نیاز به وجود نمیاره.

یه چیزی من الان گیج شدم.تبلیغات چی دقیقا"؟؟؟ محصولات یا تفکرات؟

• شروع کننده موضوع

Hashie

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر
تبریز
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر

به نقل از ـفاتــــ :
ببین من نیازو نمیفهمم.مثلن میاد جارو تبلیغ میکنه.خب شما جارو دارید.پس مسلما" تبلیغش رو شما اثر نمیزاره دیگه.حالا مثلن ما جارو نداریم بعد میخوایم جارو بخریم میریم ازینا میخریم اگه باشه.نباشه هم یه چیز دیگه.حس نیاز به وجود نمیاره.

یه چیزی من الان گیج شدم.تبلیغات چی دقیقا"؟؟؟ محصولات یا تفکرات؟
من منظورم پدیده ی تبلیغات بود کلاً. اینکه تاثیر تبلیغات چیه رو ما٬ میتونه جنس باشه٬ میتونه تفکر باشه. شما درباره ی هر کدوم که میخواین میتونین نظر بدین .

در واقع یکی دیگه از سوالایی که ذهن من رو مشغول کرده اینه که شرکتی مثل کوکاکولا که سال 2013 به عنوان پولدارترین شرکت معرفی شد و تقریباً کسی نیست که اون رو نشناسه چرا تبلیغ میکنه هنوز محصولش رو؟
یعنی الآن تبلیغات یه چیزی جدا از معرفی محصول شدن٬ خود تبلیغات یه نوع صنعت شده انگار!

sogand1374

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تبریز

به نقل از The Last Horseman :
من منظورم پدیده ی تبلیغات بود کلاً. اینکه تاثیر تبلیغات چیه رو ما٬ میتونه جنس باشه٬ میتونه تفکر باشه. شما درباره ی هر کدوم که میخواین میتونین نظر بدین .

در واقع یکی دیگه از سوالایی که ذهن من رو مشغول کرده اینه که شرکتی مثل کوکاکولا که سال 2013 به عنوان پولدارترین شرکت معرفی شد و تقریباً کسی نیست که اون رو نشناسه چرا تبلیغ میکنه هنوز محصولش رو؟
یعنی الآن تبلیغات یه چیزی جدا از معرفی محصول شدن٬ خود تبلیغات یه نوع صنعت شده انگار!
خب ببين رقابت هم ميتونه باشه. اينكه داره با برند هاي ديگه رقابت ميكنه.
+
فات: بيين ما جارو داريم :د ولي اون تبليغات هي باعث ميشه فكر كنم عه جارو ي ما خوب نيس جاروي ما كار آمد نيس. اون جارو كه تبليغ ميكنن بهتره.
و اين طوري كم كم اين القا ميشه كه آره من نياز دارم و جاروي خودم به درد نخور هست.

فات

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نیشابور
سال فارغ التحصیلی
1395
دانشگاه
علامه طباطبایی
رشته دانشگاه
اقتصاد نظری

آره خب ممکنه شرکت هایی باشن در سطح بالا که داره با اونا رقابت میکنه.یا شاید ترس ازین که محصولش فراموش بشه.یا اگه محصول جدیدشو به اطلاع نرسونه فک کنن آره کوکولا مثلن مثلن مثلن خز و قدیمیو ایناست.

ببین سوگند بحث جارو بی کلاسه بیخیالش شو :)) بیا درباره کوکاکولا بحرفیم :))

AliEBR

AliEBR
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اهواز
سال فارغ التحصیلی
1396
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
مکانیک

1000% تاثیر داره
برای مثال شما وقتی میری اسمارت فون بخری
هر جا رو ببینی برند گلکسیِ سامسونگ به چشم میاد!
همه هم میگن خوبه و عالیه و این حرفا
ولی از اعداد ارقام که بخوایم صحبت کنیم
اعلام شد بودجه تبلیغات سامی برای سه ماهه اول 2014, 13 میلیارد دلار بوده
اگه این عدد رو بخوایم مقایسه کنیم : بخش موبایل شرکت نوکیا 7.2 میلیارد دلار به مایکروسافت فروخته شد
یا مثلا تو سال 2011 گوگل موتورولا رو 12.5 میلیارد دلار خرید بعد 3.5 میلیارد دلار به لنوو فروختش
با دیدن این ارقام که بودجه تبلیغات سام چقد زیاده و چقد هم تاثیر داره
میشه به همه چی پی برد

fateme.RMA

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
رشته دانشگاه
پزشکی

به نظر منم خیلی رو ذهن آدم تاثیر داره همون جوری که سوگند گفت به ذهن القا میکنه که ما به اون وسیله احتیاج داریم درحالی که شاید نداشته باشیم!

فقط یه چیز واسه من یه مقدار حل نشدس! چرا تقریبا همه ی کمپانی های مشهور دنیا میان از افراد معروف واسه تبلیغاتشون استفاده میکنن؟! ینی مثلن کسی وجود داره که استدلالش واسه خریدن یه وسیله این باشه که فلانی این وسیله رو داره پس منم برم بخرم؟!

به نظرم هیچوقت نمیشه یه کمپانی یا کلن یه صنعت بزرگ رو ارضا کرد! نمیتونیم بگیم خوب کوکا مشتری های خودشو داره و الان ثروت منده و دیگه تبلیغ لازم نداره. اون کمپانی هرچه قدرم ثروتمند باشه بازم برای کم نیاوردن از بقیه برند ها و از دسن ندادن مصرف کننده هاش مجبوره تبلیغ کنه. علاوه بر اینکه هرچی یه کمپانی مشهور تر و ثروتمند تر میشه تقاضا تو بازار بیشتر میشه و اون کمپانی باید تولیدشو افزایش بده. بنابراین به نظرم حتا اگه ثروتمند ترین کارخونه دنیا هم باشه نمیتونه رو اون سرمایه برای مدت زیادی حساب کنه.

• شروع کننده موضوع

Hashie

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر
تبریز
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر

به نقل از Fateme.RMA :
به نظر منم خیلی رو ذهن آدم تاثیر داره همون جوری که سوگند گفت به ذهن القا میکنه که ما به اون وسیله احتیاج داریم درحالی که شاید نداشته باشیم!

فقط یه چیز واسه من یه مقدار حل نشدس! چرا تقریبا همه ی کمپانی های مشهور دنیا میان از افراد معروف واسه تبلیغاتشون استفاده میکنن؟! ینی مثلن کسی وجود داره که استدلالش واسه خریدن یه وسیله این باشه که فلانی این وسیله رو داره پس منم برم بخرم؟!

ممکنه باشه ! البته تو بعضی از موضوعات که کاملاً مربوطه. مثلاً یه نفر که عشق فوتباله و میبینه فوتبالیست مورد علاقه ش از فلان کفش استفاده میکنه٬ میگه حتماً خوبه دیگه ! در بعضی موارد هم به هر حال از یه فرد خوش قیافه یا خوش صدا استفاده بشه مطمئناً تاثیرش بیشتره دیگه ! انسان زیبایی ها را دوست دارد ! :D :-"

fateme.RMA

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
رشته دانشگاه
پزشکی

ممکنه باشه ! البته تو بعضی از موضوعات که کاملاً مربوطه. مثلاً یه نفر که عشق فوتباله و میبینه فوتبالیست مورد علاقه ش از فلان کفش استفاده میکنه٬ میگه حتماً خوبه دیگه ! در بعضی موارد هم به هر حال از یه فرد خوش قیافه یا خوش صدا استفاده بشه مطمئناً تاثیرش بیشتره دیگه ! انسان زیبایی ها را دوست دارد ! :D :-"
خوب تو زمینه های مرتبط آره تاثیر داره ولی خوب مثلن تبلیغ دیوید بکام برا روغن موتور کاسترول چه توجیهی داره؟! چون بکام تو ماشینش از اینا میریزه منم برم بریزم؟! نه دیگه! :-"

• شروع کننده موضوع

Hashie

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر
تبریز
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر

به نقل از Fateme.RMA :
خوب تو زمینه های مرتبط آره تاثیر داره ولی خوب مثلن تبلیغ دیوید بکام برا روغن موتور کاسترول چه توجیهی داره؟! چون بکام تو ماشینش از اینا میریزه منم برم بریزم؟! نه دیگه! :-"
بعضیا از بعضی افراد الگوبرداری شدیدی میکنن. تعداد این افراد هم کم نیست اتفاقاً ! اونایی که میخوان شبیه یه شخصیت معروف بشن این تبلیغات روشون تاثیر داره. البته طبیعتاً قشری که از روغن موتور استفاده میکنه سن الگوبرداریش گذشته :D ! اما خب توی چیزای دیگه (مثلاً تبلیغ بستنی)٬ یه بچه عکس یه فرد معروف رو روی بسته بندی اون ماده میبینه و اون رو میخره. و بدین ترتیب است که اون شرکت الکی الکی پولدار میشه !

fateme.RMA

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
رشته دانشگاه
پزشکی

اما خب توی چیزای دیگه (مثلاً تبلیغ بستنی)٬ یه بچه عکس یه فرد معروف رو روی بسته بندی اون ماده میبینه و اون رو میخره. و بدین ترتیب است که اون شرکت الکی الکی پولدار میشه !
آره این قضیه بچه ها خیلی تاثیر گذاره ولی به نظرم خیلی ایده بدیه! مثلن تا همین چند وقت پیش میدیدیم که تقریبا تو تمام برنامه های کودک اعم از فیتیله و پورنگ و غیره دارن هرکدوم یه چیزیو تبلیغ میکنن. خوب بچه هام که نمیفهمن، یه بچه گیر میده که آقا برین برا من پیکو تک بخرین مثلن! یه پدر مادری میگن باشه و میرن میخرن اما یه خانواده ای که از نظر مالی در مضیقس نمیتونه اینو برا بچه توضیح بده که! به نظرم با این وضع اقتصادی فعلی مملکت و معیشت مردم درست نیست تبلیغ ماکارونی و لازانیا تو برنامه کودک :| خیلی رذیلانس :|

• شروع کننده موضوع

Hashie

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر
تبریز
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر

به نقل از Fateme.RMA :
آره این قضیه بچه ها خیلی تاثیر گذاره ولی به نظرم خیلی ایده بدیه! مثلن تا همین چند وقت پیش میدیدیم که تقریبا تو تمام برنامه های کودک اعم از فیتیله و پورنگ و غیره دارن هرکدوم یه چیزیو تبلیغ میکنن. خوب بچه هام که نمیفهمن، یه بچه گیر میده که آقا برین برا من پیکو تک بخرین مثلن! یه پدر مادری میگن باشه و میرن میخرن اما یه خانواده ای که از نظر مالی در مضیقس نمیتونه اینو برا بچه توضیح بده که! به نظرم با این وضع اقتصادی فعلی مملکت و معیشت مردم درست نیست تبلیغ ماکارونی و لازانیا تو برنامه کودک :| خیلی رذیلانس :|

بله٬ کاملاً قبول دارم ! کلاً میخواستم به این موضوع هم اشاره کنم که تبلیغات روی کدوم قشر جامعه بیشتر از همه تاثیر داره ؟ به نظرم یکی از تاثیر پذیرترین قشرها بچه ها هستن و باید بستری توی جامعه شکل بگیره که این بچه ها به دلیل سن پایین تحت تاثیر تبلیغات سوء قرار نگیرن. حالا تبلیغ یه کالا شاید فقط از نظر مالی برای اون بچه و خونوادش بد باشه٬ اما تبلیغاتی مثل تبلیغات یک طرز فکر٬ خیلی راحت میتونه یه عده نوجوون و کودک رو که هنوز هیچ درکی ار اون طرز فکر ندارن به سمت خودش جلب کنه.

alibasirat

کاربر حرفه‌ای

سلام.
جایزه های110میلیونی برنج
خودرولیفان
میلیونرشو همراه اول و...
به قول آقای داریوش ارجمنداگه بیان بجای این جایزه ها قیمت کالاروبیارن پایین بهتر ومنصفانه ترنیست?!
چرا ایرانیا استقبال کردند ازینجورچیزا?!

robomash

Lily Delicated
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان1
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی نرم افزار

به نقل از چوکک :
سلام.
جایزه های110میلیونی برنج
خودرولیفان
میلیونرشو همراه اول و...
چرا ایرانیا استقبال کردند ازینجورچیزا?!
طی سال های اخیر قدرت خرید مردم خیلی کم شده. از هر مغازه داری بپرسید همین رو بهتون میگه. این برای کارخونه ها هم مشکل بزرگیه، وقتی کسی محصولاتشون رو نخره تولیدشون میخوابه پس میخوان به بهونه جایزه و این حرفا هرطور شده برند خودشون رو بفروشن. در حالت عادی ممکنه یه فرد هر 6 ماه یه بار هم یه آبمیوه کارخونه ای نگیره، اما وقتی از جلو در مغازه رد میشه می بینه نوشته فلان آبمیوه ماشین جایزه میده با خودش میگه حالا پول یه آبمیوه که چیزی نیس،بذار شانس خودمو امتحان کنم.

نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
شهر خشن
سال فارغ التحصیلی
98
مدال المپیاد
زیستی ناکام
رشته دانشگاه
پزشکی

من هنوز موندم این برنج محسن چطور هر هفته یه ماشین میده؟ یعنی در آمدش در اون حده؟
موافقم با اینکه قیمت کالا رو کمتر کنن.
البته این احتمال هم وجود داره که اصن هیچ جایزه ای در کار نباشه و کارخونه بیاد یه مقدار پول به طرف بده تا بیاد پشت دوربین حرف بزنه.

hamed.yas

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد1
شهر
مشد
سال فارغ التحصیلی
1345
مدال المپیاد
مدال تو مشتم بود.از چنگم درآور
رشته دانشگاه
پزشک. دکتر. طبیب

به هر حال یه جور مردم فریبیه.
فقط ابراز تاسف#

بالا