پاسخ : چطوری مقاله بنویسیم برای ISI ؟
من سوال رو متوجه نمیشم، کلا قصدتون مقاله سازیه و نمیدونین چه کار کنین برای شروع?
برای محتوا اول باید تصمیم بگیرید قراره در چه ضمینه ای فعالیت کنید، در هر حال نیاز به جمع اوری دیتا یا Data gathering دارید، بالاخره چیزی که اراءه میشه به عنوان مقاله یک سری اطلاعات رو باید اراءه بده.
در علوم پزشکی رو حداقل میدونم انواع مختلفش رو داریم، و مقاله ها میتونن انواع زیر رو داشته باشن(از جهت علمی و با تقسیم بندی علمی نگفتم، صرفا دارم مثال میزنم)
1. case report اراءه یک مورد جدید ناشناخته(مثلا یک مورد مسمومیت کبدی با دارویی که تا به حال چنین عارضه ای نداشته) باشند که زیاد ارزش زیادی هم نداره معمولا.
2.case series فردی که چندتا مورد ناشناخته رو یک جا بررسی میکنه، مثلا 8تا بیمار که عمل پیوند کبد و کلیه رو همزمان داشتن و از داروی سیکلوسپورین استفاده نکردن ولی زنده موندن (این موضوع ها کاملا تخیلی هستن ).
3. Metha analysis
4.rewie article
خلاصه اینا رو فراموش کنید منظورم این بود خود مقاله انواع مختلف داره. و در حال شما یک نتایجی رو باید اراءه بدین،
مقالات دانشجوهای علوم پزشکی اکثرا کار اماری هست، مثلا روی تعدادی موش اثر یک دارو رو میسنجند، خود من مثلا کارم این جوریه باید چند تا ترکیب جدید سنتز کنم بعد برم مثلا روی سلول های رده سرطانی تست کنم و پاسخ دهی سلول ها رو به داروی جدید مقایسه کنم با داروهای قبلی. یا مثلا بعضی بچه هامون میرن کار اقتصادی میکنن،، مثلا از طریق انالیز دیتاهای موجود در کشور، میان یه موضوع رو به یک موضوع دیگه ربط میدن،، علت یابی میکن،،یا تابعی رو پیدا میکنن که با عدد گذاری در مجهولاتش بشه پیش بینی در مورد یک عامل مهم رو انجام داد.
یا حتی امارهای بالینی مثلا غلظت یک ماده در خون بیماران فلان بیمارستان ارتباطش با بهبود بیماریشون یا بروز مسمومیت .
اول باید تصمیم بگیرید منبع جمع اوری اطلاعاتتون کجاست? معمولا ما که پول مول درست حسابی نداریم صرفا محدودیم به دانشگاه یا کلا جایی که کارشون همین تحقیقاته.
در داخل دانشگاه باید بگردید استادی پیدا کنید که حاضر بشه با شما کار کنه و مقاله هاشم خوبن، پس نیاز به سرچ دارید.
به کتابخانه مجازی دانشگاهتون مراجعه کنید و اسم اساتید رو سرچ کنید مقالاتشون و ضمینه کاریشون رو بشناسید و ببینید به کدوم علاقه دارید.
با سال بالایی ها، دانشجوهای مقطع تحصیلی بالاتر صحبت کنید و از زمینه (املا،?) های کاری اساتید بپرسید. ببینید کدوم استاد شرایطش به شما میخوره. مثلا ما استادی داریم که هیچ کسی رو رد نمیکنه ولی کاراشم در حد خوبیه ولی اساتیدی هستن که خیلی اذیت میکنن،، بعضی اساتید مثل استاد من به سختی راه میدن تو ازمایشگاهشون ولی وقتی داخل شدید کلا کاریتون ندارن
و میسپرنتون به دانشجوهای مقطع بالاتر.
بعضی اساتید زمینه کاریشون کاملا مشخصه و شرط کار باهاشون اینه کاملا کارهاشون رو ادامه بدین، بعضی اساتید از پیشنهادات و ایده های شما استقبال میکنن و کلا اجازه میدن اگر ایده تون شخصیه، ایده تون رو انجام بدین، بعضی اساتید هم کلا میگن باید ایده از سمت خودتون باشه و بدون ایده قبولتون ندارن،
این که ایده خودتون باشه یه خوبی داره یه بدی داره. خوبیش اینه گاهی افراد ایده های بسیار عالی دارن و این اساتید اجازه تحققشو میدن، بدیشم اینه گاهی شما صرفا قصد کار یادگرفتن و مقاله دادن و پروژه داشتن دارید، در این صورت خیلی مراحل براتون بیشتر از حد ممکنه سخت بشه ولی شاید بشه خیلی راحت تر با استاد مناسب تری کار کرد و راحت تر به هدفتون برسید. مثلا اگر استاد زمینه کاریش فیکس باشه خیلی کارتون سریع تر و راحت تر پیش میره چون خودش کاملا به ستینگ کار اشناست و عملا تعریف پروژه سختی هم نخواهید داشت.و خیلی احتمال نتیجه گرفتنتونم بالاتره.
خلاصه این که باید یک استاد مناسب پیدا کنید و زمینه کاری و شرایط کارش به شما بخوره.