گروه 2
درود.
فمنیسم مجموعه ی گستردهای از نظریات اجتماعی، جنبشهای سیاسی، و بینشهای فلسفی و یا به عبارتی یک مکتبه که عمدتاً به وسیلهٔ زنان برانگیخته شده یا از زنان الهام گرفته شده، مخصوصاً در زمینهٔ شرایط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی. فمنیسم لیبرال یکی از گرایشهای فمنیسمه که به برابری حقوق زن و مرد اعتقاد داره. از باورهای فمنیسم که برای رسیدن بهش تلاش میشه، میتونیم به اینا اشاره کنیم:
- حضور بیشتر زنان در عرصهی عمومی (مثل کار کردن در ادارات دولتی)
- سلب نشدن بعضی حقوق از زنان صرفا به خاطر جنسیت
- وضع قوانینی که تبعیض علیه زنان رو غیرقانونی کنه...
- و...
سودهایی که فمنیسم تا حالا داشته:
- برخلاف گذشته در حال امروز زنان حق رأی دارند.
- ورود زنان به جامعه
- و...[nb]از اول تا الان فقط توضیح بود منبعشم ویکیپدیا دیگه لینک نمیدم[/nb]
ایراداتی که میشه به فمنیسم وارد کرد:
1) عمل نکردن فمنیسم به شعارش (برابری زن و مرد):
با این که شعار فمنیستها(لیبرال) برابری زن و مرده و با این که در گذشته واقعا هم به این امر کمک کرده ولی امروزه فمنیسم به سمتی سوق پیدا کرده که حق زنان از حق مردها بالاتر داره میره و این دیدگاه در جامعه به وجود اومده که در همه ی موارد بحث زن و مرد در رابطه با حقوق، حق با زنه. حتی یکی از فمنیستها این موضوع رو خودش در زندگی مشاهده کرده و از فمنیسم روی برگردونده و میگه که فمنیسم باعث شده جهان به سمتی بره که حقوق زنان از مردان بالاتر میره و حقوق برابر داره پایمال میشه.[nb]
منبع[/nb]
2) دور کردن زن از خانواده:
این ایراد با وجود کلیشهای بودنش، رنگی از حقیقت هم در خودش داره. زن و یا به عبارتی مادر در خانواده اکثر مواقع فردی هست که تمام خانواده رو پیش هم نگه میداره و باعث میشه که خانواده از هم نپاشه وگرنه اگه فقط پدر وجود داشت خانواده اون صمیمیتشو از دست میده و اگه مادر بخواد از مادر بودن دور و به زن نزدیک بشه، تمام چیزی که خانواده رو "خانواده" میکنه از بین میره و کسانی که در این فرایند بیشترین آسیب رو میبینن بچههان و بچههایی که قراره آینده بیارن با بد تربیت شدن بیشتر به جامعه ضرر میزنن.
3) خواستارهای غیر منطقی:
یکی از خواستههای فمنیستها اینه که همهی شغل ها بر اساس صلاحیت داده بشه و نه جنسیت و این موضوع در اکثر مواقع درسته اما شغلهایی هم هستن که به علت باور عموم برای یک جنس قابل قبول نیست.(نه فقط زنان، مردان هم به همین صورت) و این باورها با علت به وجود اومده. مطمئنا اولین پاسخ شما به این مسئله اینه که همیشه استثنا وجود داره و در جواب این من میگم که در بیشتر مواقع این استثناها میرن دنبال اون کار بدون توجه به باور مردم و تنها سد هم دید بد مردم به اونه که این دیگه ربطی به فمنیسم نداره باید فرهنگ سازی بشه. گفتم در بیشتر مواقع چون که میدونم الان همه میاین مثال قاضی رو برام میزنین که خودم هم با ممنوع بودنش موافق نیستم.
4) زیر سوال بردن کامل مردان:
منظورم اینجا این موضوعه: اکثر اوقات فمنیستها اینو موضوعو پیش میارن که مردان خودشون در جامعه میرن و از زندگی لذت میبرن و زنان رو در خونه میذارن تا کلفتیشون رو بکنه و این ظلم در حق زنه. این که خیلی درسته فقط میخوام اینو بگم که مردان که میرن در جامعه همش (نه حتی بیشترش) تفریح نیست. بیشتر وقتشون صرف پول در آوردنه که همتون هم خبر دارین که کار آسونی نیست. حتی در بعضی موارد میشه از این دید بهش نگاه کرد که داره در حق مرد هم ظلم میشه! (بازم تکرار میکنم بعضی موارد)
دیدگاه دبیر دین و زندگیمون:
به باور دبیر دین و زندگی ما فمنیسم توسط مردان به وجود آمده برای اینکه مردان پا روی پا بندازن و بشینن نگاه کنن و زنان هم همهی کارها رو انجام بدن.[nb]اینو بگم که من صرفا اینو گذاشتم که گفته باشم اصن مهم نیست بدون توجه به این ادامه بدین!
[/nb]
سخن آخر:
در این که حقوق زنان در گذشته پایمال شده که شکی نیست. امروزه هم تا حدی در بیشتر کشورها داره پایمال میشه. حرف من اینه که فمنیسم دیگه تأثیرشو گذاشته و بیشتر از این صرفا داره ضرر میرسونه. مخصوصا در کشورهایی که حقوق زن و مرد نسبتا برابر شده و داره حقوق زنها رو بالاتر از مردان میبره.
لیست کشورهایی که فمنیسم درشون سرتره رو میذارم واسه کسایی که نمیدونن:
1- ایسلند
2- فنلاند
3- سوئد
4- نروژ
5- نیوزیلند
6- انگلستان
7- کانادا
8- ایالات متحده آمریکا
9- هلند
10- استرالیا[nb]اینو جاهای زیادی نوشته بود الان من منبعی که خودم برداشتم یادم نیست ولی احتمال میدم درست باشه چون جاهای زیادی زده بود اگه اشتباهه بگین[/nb]
+ فعلاً همین.
+ مرسی