پاسخ : راه کار و روش قبولی در آزمون ورودی تیزهوشان (سمپا
@بالایی: گوریله
))) یادش بخیر
دورهٔ ما آزمون نمونه و سمپاد کلاً فازشون با هم فرق داشت.
این که چی خوندیم یه سری کتابای اندیشمند بود (ادبیات قرمز، علوم، بیست آزمون و...)، یه کتاب گندهٔ ریاضی بود که اسمش یادم نیست، یه چیزی بود به نام هندسهٔ برتر انتشارات مبتکران بود با جلد زرد روشن
(از همون موقع با هندسه مشکل داشتم
) و یه کتاب سهجلدی بود که فکر کنم سؤالای نمونه دولتی سالهای قبل تهران بود.
نمونه اون موقع استانی بود فکر کنم. من نفر اول ناحیه شدم، تا جایی که یادم ه یه سؤال ریاضی غلط زدم، اون هم سؤالش غلط بود
سمپاد کشوری بود، خیلی هم خفن بود. بعد آزمون «مطمئن بودم» قبول نمیشم. (و یادم نمیآد هیچ کدوم از دوستام هم گفته باشند خوب دادیم یا قبول میشیم.) بعد آزمون اولین حرفی که به خانوادهم زدم این بود که چیزایی که خوندم «هیچکدوم» به کارم نیومد. هنوز هم سر حرفم هستم. واقعاً چیزی نبود که نیاز به خوندن داشته باشه. کلاسهای فلان و بهمان هم مطلقاً تأثیری نداشت توی قبولی.
یادم ه توی یکی از مجلههای سمپاد نوشته بود بالاترین نمرهٔ کل کشور تو آزمون ورودی فلان سال برابر شونزده و خردهای از بیست بوده. بهنظرم آزمونا اون موقع استاندارد بود.
توی این چند سال آزمون سمپاد خیلی تغییر کرد (و با نمونه یکی شد) و یه مدت هم استانی بود که خب هر استان ساز خودش را میزد و مثل آزمونای قدیم نمونه دولتی وابسته به خرخونی بود نه استعداد. کتاب هم فکر کنم هنوز همین کتابای اندیشمند و مبتکران که گفتم پیدا میشد؛ با یه سری تغییرات که به کتاب درسیهای جدید بخورند.
آزمون ورودی دبیرستان هم ما ورودیای ۸۷ ندادیم، سال قبلیها و سال بعدیهامون دادند فکر کنم
تجربهای ندارم
خب حالا همهٔ اینا را گفتم برا چی؟ برا این که بگم تجربهٔ مایی که آخرین آزمون دورهٔ اژهای را دادیم، با تجربهٔ اونایی که آزمون استانی سال x تهران را دادند، با اونایی که آزمون استانی همون سال x چهارمحال یا کهگیلویه را دادند خیلی خیلی ممکن ه فرق داشته باشه، و احتمالاً هیچکدومشون به شکل کامل به درد اونایی که الآن میخوان بخونن نمیخوره. فکر کنم از امسال یا پارسال دوباره آزمون سمپاد کشوری شد. تجربهٔ بچههایی که الآن قبول میشن برای کسی که میخواد بخونه مفیدتر ه بهنظرم.
ضمناً دورهٔ ما سؤالای سمپاد بعد آزمون هم محرمانه بود و داخل هیچ کتابی گیر نمیاومد. الآن رسماً منتشر میشه. (سؤالای
امسال) بهنظرم طرف اول اینا را ببینه، بعد نگاه کنه آیا کتابی که خریده کوچکترین شباهتی به این سؤالا داره یا نه. اون وقت تصمیم بگیره کتابه را بخونه یا نه.