پاسخ : مشکلات دانشجویان رشته ی فیزیک
ببینید بخوایم واقع بین باشیم ، به عنوان یه دانشجوی رشته ی فیزیک میگم ...
وقت اونقدر ندارید که واسه هر مبحثی برید از چند تا منبع سوال حل کنید. بچه هایی که این جا جواب دادن اغلب الان دارن المپیاد میخونن و در جریان نیستن
برای این که یه کم روشن بشه مثلا اون مکانیک و الکترومغناطیسی که شما واسه المپیاد لازم دارید و توی 2 سال میخونید ملت تو دانشگاه توی 3 ماه باید یاد بگیرنش ، و خب خیلی سخته آدم بخواد توی یه مدت کوتاه (درس های دیگه هم هستند ضمن این که زندگی دانشجویی ناخواسته وقت پرت هم زیاد داره) تسلطی روی مبحث بدست بیاره در حد المپیاد ، مثلا وقت نمیکنه بره اپتیتود حل کنه و ...
بچه هایی که دبیرستان هستن : وقتی دبیرستانی باشه آدم ، خیلی ایده آل گرایانه نگاه میکنه به دوره ی دانشگاهش ، اما واقعا همه چیز اونطوری که میخواین ممکنه نشه. من خودم میخواستم سال اول دانشگاه کوانتوم و هندسه دیفرانسیل و... رو در حد خوبی بخونم
، اوج توفیقم این بود که تو تابستون بین سال اول و دوم کوانتوم رو بستم تا حدی ، ولی به هر حال ، نمیشه ... ایده آل گرا نباشین ، البته باشین بد نیست
خودتون به این نتیجه ای که من بهش رسیدم میرسین
و حالا توصیه ی من به سمندون به عنوان یه دوست که دو ساله دانشجوی فیزیکه :
حتما و حتما به منبع اصلی درس توجه کنید. ببینید اگه کتابی مثل هالیدی الان توسط استاد شما معرفی شده و توی خیلی از دانشگاهای جهان تدریس میشه به خاطر اینه که توی 30 40 سال تدریس ، بار ها و بار ها بازبینی شده تا به وضعیت فعلی رسیده ، نمیگم هالیدی کتاب کاملیه ، اما از خیلی جهات مناسبه ، حتی توی دروس دیگه این ادعا رو ندارم ، ممکنه واسه یه درس تخصصی استاد کتاب بدی رو معرفی کنه ، اما کتاب هایی که خیلی معروف هستند ، اصولا فاکتور های مثبت زیادی دارن ، پس حتما و حتما هالیدی رو خوب بخونید و سعی کنید مسئله هاش رو حل کنید.
شما ترم اول هستید ، توی ترم اول دو درس خیلی مهم هستند : ریاضی 1 و فیزیک 1 ، اینارو خوب خوب یاد بگیرید ، و من قول میدم اگه این کار رو بکنید پشیمون نمیشید ، هر کاری بخوای بعدن انجام بدید ، هر جوری فیزیکدانی (نظری یا تجربی) ، مهندس بشید و ... اینا به دردتون میخوره. و همونطور که گفتم توی دروس پایه اصلا بین منابع مختلف پراکنده نشید ، کنجکاوی هایی به این شکل رو بذارید واسه ترمای آینده