در این باره نظریاتِ زیادی وجود داره ، که لزوماً با هم ناسازگار نیستن
1/ سطحِ نور در صبح پایین ـه و نمیشه در اون زمان پرندگان به دنبالِ غذا برن ، اما از اونجا که سطحِ نور رویِ تعاملاتِ اجتماعی حیوانات اثر نمیذاره ، پس به اونها یک فرصت خوب برایِ آواز خوندن و ارتباط برقرار کردن رو میده.
2 / پرندگان با سیگنال هایِ آواز ، به همنوعانِ خودشون در موردِ قدرت و شادابی ـشون خبر میدن ، آواز خوندن یک بخش بزرگ از زندگی پرندگان ـه ، اما همین آواز خوندن از پرندگان انرژی و زمان میگیره.
آواز خوندن با صدایِ بلند و محکم موجب میشه همه ی پرندگانی که صداش رو میشنون ،این رو متوجه بشن که به اندازه کافی قوی و سرزنده هست که بتونه زندگیش رو ادامه بده.
به علاوه آواز خوندن برایِ جذبِ جفت هم مفید هست ، و همچنین به رقبا میگه که من هنوز در قلمرو ی خودم هستم و از قلمروی خودم محافظت میکنم. [nb]Brown, T. J. and Handford, P. (2003). Why birds sing at dawn: the role of consistent song transmission. Ibis 145: 120-129. doi: 10.1046/j.1474-919X.2003.00130.x.[/nb] [nb]Hutchinson, J. M. C. (2002). Two explanations of the dawn chorus compared: how monotonically changing light levels favour a short break from singing. Animal Behaviour 64: 527-539. doi: 10.1006/anbe.2002.3091.[/nb]