جوک؛سرگرمی یا .....

• شروع کننده موضوع MHO
  • تاریخ شروع
  • شروع کننده موضوع

MHO

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
رشته دانشگاه
دندانپزشکی
لطفا این نوشته رو بخونید:

جوک‌ها دو دسته اند؛ سفید و سیاه و طیف بزرگ‌تری از جوک‌ها نیز از لطیفه تا شایعه و برچسب‌زنی را شامل می‌شوند. جوک‌های سفید همانند موسیقی، شعر و... وارد شده و باعث پیشرفت و جلاي یک جامعه می‌شوند، اما جوک‌های سیاه دو کار را انجام می‌دهند یا مثل یک گلوله شلیک می‌کنند یا مثل یک سم رسوب کرده و آرام آرم از پای در می‌آورند. جوک‌های سیاه آرام آرام هویت، غیرت و ارزش‌های کشور را نابود می‌کنند این جوک‌ها شامل جوک‌های قومیتی، مذهبی و جنسی می‌شوند. اطلاع‌رسانی، تخلیه روانی و رساندن انتقاد به مسئولان وضعیت و اوضاعی از کارکردهای یک جوک هستند، اما این جوک‌های سیاه شلیک می‌کنند به توسعه و توسعه کشور را آرام آرام نابود می‌کنند. توسعه نیازمند ویژگی‌های خاص خود است و انسان‌های دارای اعتماد به نفس، مدیرانی که ریسک‌پذیر باشند، سرمایه‌گذاران پردل و جرات که بتوانند به مدیران اعتماد داشته باشند تا کار پیش برود از ویژگی‌های توسعه اند. یعنی اگر اعتماد میان جامعه، مردم، مدیران و دولت از بین برود، شکست آن جامعه قطعی خواهد بود. پس جامعه‌ای پیشرفت می‌کند که میان سرمایه‌دار و مدیرانش اعتماد باشد و ریسک‌پذیری مدیرانش برای انجام کارهای جدید در بالاترین حد خود باشد. جوک‌های سیاه شخصیت‌ها را ترور می کنند؛ برای مثال در کشور ما محبوب‌ترین شخصیت فوتبالی کشور یعنی علی دایی ترور شخصیتی می‌شود، اما در انگلستان دیوید بکام به عنوان محبوب‌ترین بازیکن فوتبال آن کشور تکریم می‌شود و از او پول‌های هنگفتی به جیب می‌زنند. اگر جامعه متخصص ساخت جوک‌های سیاه شد باید نگران این جامعه بود زیرا به دست خود مردمانش از توسعه‌یافتگی باز می‌ماند. جوک سیاه اعتماد‌به نفس، اتحاد و همبستگی ملی را از بین می‌برد. اگر می‌بینید در کشور ما زنان کاندیدا نمی‌شوند یا مدیریتی را به دست نمی‌گیرند، اگر می‌بینید قدرت ریسک‌پذیری پایین است و کسی با کسی تعامل ندارد و مردم از تعامل می‌ترسند به اين دليل است كه همه زیر ذره‌بین هستند، می‌ترسند از اینکه اشتباهی رخ دهد و بعد آماج حملات جوک شوند و زیر شلیک شایعات کمر راست نکنند.
[nb]محسن رنانی-استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان[/nb]

هر روز،جک های جدیدی رو میشنویم،صفحات اجتماعی،گروه های جک و.....و خب،میخندیم.به نظر شما این خنده مفیده؟
کاری ب سیستم هورمونی و سیکل مغزی و تاثیرات "خنده" روی سلامتی بدن ندارم،بحث من سر اینه که این جک ها،ناخودآگاه روی ما تاثیر نمیذارن؟
یا حتی زشتی یک سری وقایع مثل خیانت رو "عادی"نمیکنن؟
جک های جنسیتی و قومی و سیاسی روز به روز داره زیادتر میشه،و هر اتفاقی _حتی دردناک که بعضی از هم وطنامون رو ازار داده،مثل اسید پاشی (مثل این جک:روی یک دختر اسید میپاشن،چون ارایشش زیاد بوده اسید اثر نکرده!) میوفته_،سریع ازش جک ساخته میشه.
این جک ها،اراده ما رو سست نمیکنه؟یعنی ما میبینیم کاری از دستمون بر نمیاد،جک میسازیم!این اراده مارو برای کارای بعدی( وحتی همین موضوعی ک جک براش ساخته شده) سست نمیکنه؟
خود همین جک های جنسیتی،شان هر کدوم از دو نیمه افراد جامعه رو پیش اون نیم دیگه پایین نمیاره؟
و یک کشور ،به نظر من،باید اعتماد بین مردم و مسئولین وجود داشته باشه،ولی ما تا میبینیم کاری از دستمون بر نمیاد،جک میسازیم!این اعتماد_و سایر اعتماد ها،والدین و فرزند،زن به شوهر و برعکس و...._ رو خدشه دار نمیکنه؟
احترام قومیت های مختلف،شهرهای مختلف و...رو پیش هم کم نمیکنه؟

در کل نظر شما چیه؟حد و مرز خنده و جک گفتن تا کجاست؟و نظرتون راجعه تاثیرات جک های "منفی"؟و اینکه چرا و چطور اینجوری شد؟

CPHM

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
اژه اي
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
95
مدال المپیاد
مرحله دو فيزيك و شيمي
دانشگاه
University of Oxford
رشته دانشگاه
Theoretical physics
پاسخ : جک؛سرگرمی یا .....

به نظر من برعکس چیزی که شما میگی این جک ها بیشتر جنبه ی مخالفت با بعضی چیزها دارد و در حقیقت نوعی انتقاد زننده و موثر تر نسبت به دیگر انواع انتقاد هاست
جک های مذهبی و سیاسی از این دسته اند

یک سری جک های دیگر هم تنها جنبه ی تفریحی دارند و به نظر من نباید که شلوغش کرد که ای وای به این قوم توهین شد یا به این رفتار جنسی اشاره شد و این باعث عادی شدن بی اخلاقی میشه ای مردم

به نظرم موضوع رو بیخودی پیچیده کردن است
این ها تنها جنبه تفریح و خنده داره
اکثر افراد هم به طور مستقیم سعی نمی کنند که فرد یا قوم عاصی رو جلوی خودشون به شوخی بگیرند
مثال اینکه قوم ترک ها یا لر ها در کشور ما پایه خیلی جک ها هستند(بیشتر بودند) ولی این جک ها قصد و قرضی ندارند بلکه فقط شوخی است

مثلا خود من ممکن است جلوی یک ترک یک جک ''یه ترکه....'' بگم ولی دوستان ترک من میدانند که این فقط یه اسم است و اینکه من خودم به نظرم ترک هایی که تا حالا دیدم جزو افراد خیلی باهوش بودند و جزو دوستانم
البته نباید به شکل توهین به یک فرد به خاطر قومش در بیاد این جک ها بلکه فقط در حد جک و شوخی بماند

نهایتا به این حرف که خیلی قشنگه ارجاعتون میدم:

To criticize a person for their race is manifestly irrational and ridiculous, but to criticize their religion, that is a right. That is a freedom·
Rowan Atkinso​

• شروع کننده موضوع

MHO

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
رشته دانشگاه
دندانپزشکی
پاسخ : جوک؛سرگرمی یا .....

به نظر من برعکس چیزی که شما میگی این جک ها بیشتر جنبه ی مخالفت با بعضی چیزها دارد و در حقیقت نوعی انتقاد زننده و موثر تر نسبت به دیگر انواع انتقاد هاست
جک های مذهبی و سیاسی از این دسته اند
به نظرم،این جک ها قدرت عوض کردن چیزی رو ندارن.انتقادی ک به گوش کسی نرسه،چه بسا اون افراد جک رو توهین حساب کنن به چه دردی میخوره؟
و سوال من اینه که،وقتی ما به جک ها میخندیم،در بلند مدت جوری نمیشه ک همه چیو به شوخی بگیریم؟!
هر چی سرمون اومد،دو تا ادم بشینن جک بسازن،ما بخندیم و فراموش بشه؟!
قبلا نویسنده ها با قلمشون مبارزه میکردن،هدفشون انتقاد بود، با اگاهی بخشی مردم،و یک اثر ماندگار مینوشتن.
الان چی؟جک هایی ک از اینور اونور فروارد میشه،شاید تو عمرتون دیگه نشنوین،قدرتی ندارن فقط موضوع اختلاص و دزدی و.... ب صورت ی موضوع خنده دار ی گوشه ناخوداگاه میشینه!

سری جک های دیگر هم تنها جنبه ی تفریحی دارند و به نظر من نباید که شلوغش کرد که ای وای به این قوم توهین شد یا به این رفتار جنسی اشاره شد و این باعث عادی شدن بی اخلاقی میشه ای مردم
به نظرم موضوع رو بیخودی پیچیده کردن است
این ها تنها جنبه تفریح و خنده داره
جدی اینو اسمشو میشه گذاشت تفریح؟!
مثلا ضعیف نشون دادن خانوما میشه تفریح؟
اتفاقا جک ها به نظرم باعث ریخته شدن قبح ی سری کارها و شکسته شدن حرمت ها میشه متاسفانه.
و. جک ساختن در مورد قومیت ها،لهجشون رفتاراشون (که رفتار غالب نیست،نمیدونم چرا ترکارو اینقد مسخره میکنن با اینکه منم ادمای باهوش ترک زیادی رو میشناسم!)، باعث بوجود اومدن کینه میشه.درسته ک میخندیم ولی حنده ما وقتی یکیو ازار بده میشه کینه.
و تو یک گشور با فرهنگا و زبون های مختلف،کینه بین اقوام اصلا گزینه خوبی نیست!

نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
قم
سال فارغ التحصیلی
97
پاسخ : جک؛سرگرمی یا .....

به نظرتون وقتی بعضیا از «یه روز یه ترکه...»استفاده می کنن برای فارس و ترک کردن و دامن زدن به اختلافات مضر،این جکا رو نباید جدی گرفت؟
وقتی یه فاجعه تو دنیا به بار میاد و سه روز عزای عمومی اعلام میشه،این همه آدم کشته میشن و اینجا جک میسازن و می خندن مسله ی حادی نیست؟
اینا هیچ وقت نباید عادی بشن و این جکا دارن این روند رو طی می کنن!
جکایی که الان زیاد شدن و بعضیاهم می خندن بهشون،فاجعه هایی ن که باید قلب آدما رو به درد بیارن!

CPHM

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
اژه اي
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
95
مدال المپیاد
مرحله دو فيزيك و شيمي
دانشگاه
University of Oxford
رشته دانشگاه
Theoretical physics

خوب من یک جورایی قانع شدم ممکنه این جک ها برای یکسری افراد بسیار مضر باشد.........
ولی نهایتا چیزی که خودم فکر می کنم اینه که این ها فقط حرف است..........
به نظرم نباید نسخه کلی داد
من در مدرسه با خیلی دوستان از اقوام غیر فارس جک های قومیتی می گفتیم و می خندیدیم و به هیچ کس بر نمی خورد حتی به هم مستقیما توهین می کردیم.....
به نظرم بهتره این جک ها جای درست مصرف شوند و در اون صورت به نظر من موردی ایجاد نمی کند.......
واقعا درک نمی کنم چرا باید یک نفر کلا هر حرفی را به خودش بگیرد و ناراحت شود

هشدار !!!!بی ادبی!!!
یک سخن معروفی هست از یک فیلم (یادم نمی آید چه)
که حرف ها و عقاید ما آدم ها مثل باد معده است; از هر کسی در می رود........

zahra:)

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نجف‌آباد
سال فارغ التحصیلی
1394
دانشگاه
الزهرا/رویان
رشته دانشگاه
بیوتکنولوژی/ژنتیک مولکولی

به نقل از CPHM :
خوب من یک جورایی قانع شدم ممکنه این جک ها برای یکسری افراد بسیار مضر باشد.........
ولی نهایتا چیزی که خودم فکر می کنم اینه که این ها فقط حرف است..........
به نظرم نباید نسخه کلی داد
من در مدرسه با خیلی دوستان از اقوام غیر فارس جک های قومیتی می گفتیم و می خندیدیم و به هیچ کس بر نمی خورد حتی به هم مستقیما توهین می کردیم.....
به نظرم بهتره این جک ها جای درست مصرف شوند و در اون صورت به نظر من موردی ایجاد نمی کند.......
واقعا درک نمی کنم چرا باید یک نفر کلا هر حرفی را به خودش بگیرد و ناراحت شود

هشدار !!!!بی ادبی!!!
یک سخن معروفی هست از یک فیلم (یادم نمی آید چه)
که حرف ها و عقاید ما آدم ها مثل باد معده است; از هر کسی در می رود........
بیا برگردیم ب اولین دفعاتی ک این شوخی های بر پایه توهین بین تو و دوستات رد و بدل شد
قطعا ب اندازه ی الانش عادی نبود براتون و "شاید " حتی به خود تو هم برخورده باشه ولی طی فرایند" تکرار" این عمل براتون عادی شد ، عادی شدنش به معنای از بین رفتن مفهوم نادرستش نیست
یه مفهوم نا درست همیشه نادرسته و نمیتونی جایی براش پیدا کنی ک مورد مصرف داشته باشه مگه اینکه اون شرایطم نادرست باشه ک دیگ صحبتی سرش نیست

CPHM

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
اژه اي
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
95
مدال المپیاد
مرحله دو فيزيك و شيمي
دانشگاه
University of Oxford
رشته دانشگاه
Theoretical physics

اصلا قبول ندارم
شما خیلی مطلق بررسی می کنید یعنی جوک قومی را یک مفهوم بد در نظر می گیرید
من با این حرف مخالفم
چون دارید چیزی به سادگی حرف زدن را غیر اخلاقی می گیرید
در صورتی که تنها مضراتی که برای جک قومیتی میشه بر شمرد ایجاد تفرقه قومی و ایجاد خشونت است در صورتی که در روابط من و دوستانم به هیچ وجه این دو تا ایجاد نشد (از بین رفت این مضرات)
پس در این مورد خاص هیچ ضرر قابل توجهی وجود نداشت پس رفتار نامناسب نبود
در حقیقت یک رفتار neutral بود فقط

əlireza

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
..
شهر
..
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
---
کلیشه سازی

شما را به خواندن این مطلب دعوت می‌کنم:

کلیشه سازی: (stereotyping) کلیشه سازی به معنای اسناد خصوصیات یکسان به همه افراد یک گروه است، بدون اینکه تفاوت های واقعی میان اعضای آن گروه در نظر گرفته شود. کلیشه های فکری بیشتر در مورد اقلیت های قومی و نژادی و خیلی بیش از آن در مورد زنان به کار می رود. این کلیشه ها، در مورد گروه های اقلیت عمدتا توسط گفتمان قدرت ساخته و پرداخته می شود و با استفاده از نهادهایی خاص در جامعه نهادینه می شود و هیچگاه در مورد واقعیت آن سئوالی ایجاد نمی شود. همانطور که گفته شد، حتی بسیاری از گزاره های علمی هم از این قالب های پیش ساخته تاثیر می پذیرند که اگر مطالعات پساساختارگرایانه و بینش فوکویی نبود که رابطه گفتمان و قدرت را نشان داد، هنوز هم ما آنها را علمی می پنداشتیم. این کلیشه ها به خودانگاره و تصویر فرد از خود ضربه اساسی می زند و باعث می شود که وی به صورت دواطلبانه از هویت خود دست بکشد و دیگری را به عنوان موجودی برتر به رسمی بشناسد. در شکل گیری این خودنگاره در سنین ابتدایی کودک، آموزش و پروش، گروه همسالان و رسانه های جمعی و در راس آن تلویزیون تاثیر زیادی دارد، چرا که کودکان به‌شدت به جملات کلی در زبان حساسند و آن‌ها را به خاطر می‌سپارند. زیرا این‌گونه گزاره‌های کلی چیزهای بیشتری از جهان پیرامون را برای‌شان تعریف می‌کند و باعث می‌شود آن را سریع‌تر بشناسند. در واقع اگر در این سنین که کودکان در دوران جامعه پذیری قرار دارند، آنها با ایماژهای منفی نسبت به گروه خود مواجه شوند، به صورت طبیعی به سمت ایماژهای مثبت از گروه برتر خواهند رفت و به بازیگرانی جاافتاده در آن نقش تبدیل خواهند شد.

بالا