Misophonia(صدا بیزاری)

• شروع کننده موضوع

حلزون

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
فرزانگان زینب:)
شهر
تهر
سال فارغ التحصیلی
95
دانشگاه
پادوا
رشته دانشگاه
روان شناسی
چند ماه پیش از یه "گوشپزشک" سوال کردم
با اطمینان گفت " بابا اینا همش تلقینه ، اصلا وجوووود نداره " :D
اما خب :) گویا تحقیقات چیز دیگه ای نشون میده

(((در یک مطالعه مغزواعصاب با دستگاه ام آر آی که سال ۲۰۱۳ در آمریکا انجام شده، دانشمندان متوجه شدند که در این بیماری اختلال در عملکرد قشر سینگولیت و اینسولار مغزی وجود دارد که این حالت تقریبا مشابه چیزی است که در مبتلایان به سندرم «تورت» دیده میشود.

سندروم تورت یک اختلال تیک است که باعث می‌شود افراد به طور مکرر حرکات یا صداهای غیرقابل‌کنترلی را تکرار کنند. این حرکات عموما شامل پلک‌زدن سریع یا صاف کردن گلو است و ممکن است در هنگام خستگی یا استرس تشدید شود.

بررسی ویژگی‌های آواشناختی این اصوات، حکایت از این داشت که صداهای چندش‌آور، در محدوده فرکانس‌های ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ هزتز واقع شده‌اند. به‌گفته دکتر کومار: «این محدوده فرکانس، همان بخشی‌ست که گوش‌مان نسبت به شنیدن‌شان حساس‌‌تر از باقی اصوات‌ است. اگرچه علت حساسیت گوش‌هایمان به این بازه همچنان محل بحث و جدل است؛ اما با این‌همه، صداهایی مثل جیغ را، که ما غالباً ناخوشایند تلقی می‌کنیم، شامل نمی‌شود)))

رایج ترین صدای آزاردهنده صدای دهن افراد موقع غذا خوردنه ، حتی شدت آزار دهندگی افراد مختلف واسه بیمار ممکنه فرق کنه ( مثلا نزدیکانش صدای آزاردهنده تری داشته باشن)
صدای چک چک آب ، ماشین ها، نفس، گریه ی بچه، حیوونا و.... موارد دیگه شن .

مطمئنم اینجا هم کسایی هستند که توی این مشکل مشترک باشند ، خصوصا اینکه در حال افزایشه ، و متاسفانه توی ایران چندان شناخته شده نیست
خب... اگر کسی یا کسایی این احساس رو نسبت به صداهای اطرافشون دارند تجربشون و احساسشون رو بگن :)

پ.ن: همین الآن راه های درمانو سرچ کردم (هرچند هنوز پیدا نشده و در حد آزمون و خطاست) ، انگار جدیدا زالو درمانی پشت گوش هم درحال امتحان شدنه، حالا ایشالا پیشرفت ها به توی گوشم راه پیدا میکنه :D

tizechamoosh

Hasty Khoshg Daman
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اراک
سال فارغ التحصیلی
1395
رشته دانشگاه
مهندسی عمران
اینستاگرام
من کلا از سکوت خوشم میاد
از صدا بدم میاد
حالا هر‌گونه
چه‌ مرضی دارم ؟
البته تحمل میکنم -_-
گاهی ام که حوصله داشته باشم لذت میبرم از صداها مثلا موسیقی در حد نیم ساعت اینا

hanita.ard

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
....
سال فارغ التحصیلی
99
دانشگاه
قزوین
رشته دانشگاه
شیمی محض
من رو خوردن خیلی حساسم
روی صدای نفسای کسی ک خوابه (تو بیداری نه ولی تو خواب صدای نفس بقیه روش خیلی حساسم)
رو صدای تلوزیون خیلی حساسم
و صدای قاشق و چنگال موقع غذا خوردن وحشتناکه
عصبی میشم سعی میکنم خودمو کنترل کنم ولی نمیشه
ی جوری سعی میکنم اون صدارو دور کنم از خودم
اگه نشد
با یه ببخشید میرم از اونجا
وقتیم نتونم برم ب شدت بغض میکنم و دستام میلرزه

Cyspho

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اردبیل
سال فارغ التحصیلی
98
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
رشته دانشگاه
داروسازی
اینستاگرام
من هم، موقع خواب رو صدای نفس کشیدن بقیه خیلی بسیار حساسم،
افزون بر اون، کلاً اگه بی حوصله یا عصبانی باشم هر صدای ریتم داری که افراد تولید کنند برام آزار دهندست و اگر فرد از دوستان باشه (منظور پدر و مادر و بزرگ تر نباشه) معمولاً سرش داد میزنم و پرخاش میکنم و بعدش پشیمون میشم :D

mobin9898

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی سنندج
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
96
دانشگاه
سنندج
رشته دانشگاه
پرستاری
اره منم حساسم همیشه دعوا میکنم تو خونه که صدای غذا خوردنشون نیاد و با دهن بسته غذا بخورن دیوون شدن از دستم :| خودمم که میخورم اگه صدای دهنمو بشنوم عصبی میشم :| ساعت هم ندارم تو اتاقم به خاطر صدای تیک تاکش :| حتی ساعت مچی هم صداشو میشنوم

در این حد با صدا مشکل دارم ک صبحا مادرم برق آشپزخونه رو که روشن میکنه من فورا بلند میشم با صدای کلید برق یا شبا رفتگرا کلا بدبختم :| دیگه کسی پیشم خر و پف بکنه دیوونههههههههه میشم نمیدونم درمانش چیه :|

بالا