پاسخ : سینگولاریتی تکنولوژی نزدیک است!
به نقل از Radikal :
1-چیزی که مغز انسان رو از ربات متمایز میکنه ، نحوه ی پردازش هست نه سرعت و تعدادِ پردازش، مثلاً الان ماشین حسابِ معمولی با سرعتِ بیشتری از یک انسان میتونه اطلاعات رو پردازش کنه و به جواب برسه ، اما آیا واقعاً هوشمند تره؟
مغز انسان با مغز رباتها متفاوت هست اما قضیه هوشمندی، سرعت و قدرت پردازش موضوعات متفاوتی هستند، مسئله اینه که در سینگولاریتی قراره قدرت پردازش بیشتر از مغز انسان به وجود بیاد نه لزوما سرعت سیکل بیشتر! قسمتی که از سرعت پردازش حرف زدم منظورم از کلمه محاسبه، پروسههایی از هوشمندی هستن که باید اجرا بشن نه محاسبهی یک عبارت منطقی به تنهایی.
وقتی شما در ماشین حسابتون جمع دو عدد رو محاسبه میکنید بعد از تبدیل شدن به دستورات باینری همچین عملیاتی انجام میشه : ۱- عدد اول رو سیپی یو دریافت میکنه و تو ریجستری ذخیره میکه. ۲- عدد دوم رو دریافت میکنه و تو ریجستری ذخیره میکنه ۳- مجموع دو تا ریجستری رو حساب میکنه. ۴- جواب رو میفرسته به رم
عملیات های ۱،۲ و ۴ به سرعت پردازنده وابسته نیستند بلکه به سرعت ارتباط با رم وابسته هستند. عمل سوم تو سی پی یو اتفاق میافته و در یک سیکل محاسبه میشه. اگر پردازندهای با سرعت کلاک ۲hz داشته باشین یعنی این محاسبه تو 0.5 ثانیه اتفاق میافته. در پردازندهای با قدرت 2ghz این عمل در 0.000000001 ثانیه انجام میشه. از لحاظ سرعت کلاک یعنی فرکانس سیکل ها، ترانزیستور ها با نورون ها غیر قابل مقایسه هستند، برای مقایسه اینو در نظر داشته باشین که یک نورون صد بار در ثانیه میتونه شلیک کنه که میشه 100hz، همچنین ارتباط بین ترانزیستورها تقریبا با سرعت نور هست اما ارتباط بین نورون ها با سرعت ۳۰ متر بر ثانیه!
مغز نمیتونه با ماشینحساب در جمع رقابت کنه چون سرعت سیکل کمتری داره اما قدرت پردازندهها فقط به فرکانس سیکل وابسته نیست. این روزا فرکانس فقط میتونه در مقایسهی بین دو سیپییو هم خانواده به درد بخوره نه چیز دیگه. ممکنه یک سیپییو قدیمی با فرکانس بالاتر خیلی ضعیفتر از سیپییو های جدید با فرکانس پایینتر عمل کنه. قدرت سیپییو علاوه بر فرکانس سیکل به تعداد عملهایی که میتونه در هر سیکل انجام بده هم وابستههست که میشه با flops درکش کرد. مغز یک پردازنده برای انجام یک محاسبهی پیچیده در زمان کوتاه نیست بلکه یک پردازنده برای محاسبهی مقدار بسیار زیادی محاسبهی ساده در زمان کوتاه هست. میتونم بگم بیشتر شبیه gpu هست تا cpu!
مغز نمیتونه یک جمع پیچیده رو با سرعت ماشینحساب انجام میده، اما زمانی که دارید به صورت مسئلهی این محاسبه بر روی کاغذ نگاه میکنید مغز داره نوعی پردازش ocr با دقت بسیار بالا انجام میده که فقط ابرکامپیوتر ها قابلیت انجامش رو دارند. ساختار مغز بهش اجازه میده که در محاسبات الگویابی مثل تشخیص صدا، پردازش تصویر، پردازش متن و ... خیلی قدرتمند تر باشه. از لحاظ تعداد دستورالعمل در هر سیکل مغز انسان فعلا قدرتمندترین پردازنده دنیاست. اگر پردازندهای به قدرت مغز انسان داشته باشیم و الگوریتم بهبود یافتهی هوشمصنوعی یاد گیرندهای مثل
watson رو توش بریزیم بدلیل فرکانس سیکل بالا و درعین حال flops بالا یک ابرانسان خواهیم داشت که میتونه مثل انسان فکر کنه و در عین حال محاسبات پیچیده رو هم به سرعت انجام بده.
هیچ دلیلی وجود نداره که چنین پردازندهای هوشمندتر از انسان نباشه، هوش مصنوعی watson شرکت IBM با وجود بسیاز ضعیفتر بودن نسبت به پردازندهی مغز انسان به تازگی صرفا با مشاهده فیلمهای ترسناک، حس ترس انسان رو درک کرد و یاد گرفت که انسانها چطور برای فیلمها تریلر میسازند و یه تریلر خیلی خوب برای فیلم «morgan» با کیفیت خیلی خوب و در زمان خیلی کمتر نسبت به آدما ساخت.
به نقل از Radikal :
2-انسان همواره سرعتِ پیشرفتِ علم رو بیشتر از چیزی که باید تخمین زده شما رو ارجاع میدم به کتاب هایِ علمی تخیلی دوره هایِ قبل که پیشرفت علم رو تا 2020 خیلی بیشتر از چیزی که هست تخمین زدند.
به نظرم به دورهای رسیدم که سرعتپیشرفت علم فراتر از تخیلاتمون رفته، قبل از اینکه فرصت پیشبینیش رو داشتهباشیم اتفاقات جدید رخ میدن. تا پنجاه سال پیش کی جرئت داشت در مورد اینترنت اشیا حتی خیال پردازی کنه؟
به نقل از Radikal :
4-راجع به رشد جمعیت هم زیاد نمیشه نظرِ قطعی داد ، قبلاً زاد و ولد زیاد بود اما الان خیلی از کشور هایِ اروپایی و آمریکایی و ایران و خیلی جاهایِ دیگه رشدِ منفی دارن (مرگ بیشتر از تولده!) و با توجه به جنگ هایی هم که الان تو کشور هایِ اسلامی داره رخ میده و خیلی ها کشته میشن و امید به زندگی پایین میاد و...! و به نظرم ما شاهدِ یک رشدِ شدیداً نزولی خواهیم بود در آینده
چون الان اگه دقت کنید افراد علاقه ای به ازدواج یا بچه دار شدن ندارند فقط هم مربوط به مسائلِ اقتصادی نیست چون کشور هایی مثلِ دانمارک هم رشد جمعیت منفیه...
رشد جمعیت ؟
چربطی داره؟ کی از رشد جمعیت بحث کرده؟
به نقل از Radikal :
1-الان تاپیک میخواد به چی برسه؟ یک سری حدسیاتـه فقط! من فقط در این زمینه چند تا فیلم معرفی میکنم مثلِ شماره 9 ، سایکو پس ، وال ای و...! :د
فکر کردم باید تاپیکی باشه تا نظرات موافق و مخالف و مرتبط با سینگولاریتی توش نوشته بشه.
فیلم Transcendence سال 2014 ساخته شد و کاملا در مورد سینگولاریتی بود، همچنین فیلم Morgan هم دیروز اکران شده و نکتهی جالبش هم اینه که تریلر تبلیغاتیش رو هوش مصنوعی watson ساخته.
به نقل از Radikal :
×- واقعاً به جامعه شناسی چه ربطی داره؟
سینگولاریتی روی جامعه تاثیر میزاره!
در واقع به صورت کاملا راندوم تاپیک رو در جامعهشناسی زدم!
،
مدیرا هر کجا رو مناسب میدونند منتقلش کنند.
به نقل از p0uya :
به نظرم یه سری مشکل جزیی داریم تو این موضوع یه مشکل عمده، از جمله مشکلات جزیی اینه که پیشبینی براساس روند و فرمولاسیون در مورد تکنولوژی عملاً غیرممکن داره میشه، از طرفی با چیزهای جدیدی روبرو هستیم که در نظر نگرفته بودیم قبلاً و از طرفی رشد exponential (نمایی؟) بر خلاف توابع ریاضیاتی تو پیشبینی چیزهایی که بشریت رو تحت تاثیر قرار میدن تقریباً غیر ممکنه. یعنی فاکتور اخلاقیات که وارد قضیه میشه جلوی خیلی چیزارو میگیره و این رو پیشبینی اثر میذاره. حالا ما میتونیم قانون مور رو تو بحث تکنیکال وارد کنیم اما وقتی بحث اِعمال بر روی بشریت باشه مطلقاً نمیشه ازش استفاده کرد. مشکل عمده ای که وجود داره اینه که بعضیها معتقدن تصوری که از هوش مصنوعی داریم به کل غلطه. به چه دلیل؟ چون نظریه ای برای توضیح خودآگاهی نتونستیم تا حالا ارایه بدیم، حالا بعضیها میگن نه تنها نظریه نداریم بلکه چارچوب بحث رو هم نداریم. اون فریمورکی که باید توش از خودآگاهی بحث بشه رو اصلا نداریم. به همین دلیل هوش مصنوعی که ما داریم متفاوت از سیستمی هست که مغز انسان کار میکنه. حالا من خودم دارم روی این موضوع تحقیق میکنم، امیدوارم بتونم مقالهش کنم. اما واقعا وقتی از هر منظری (زیست شناختی، فلسفی و...) به هوش مصنوعی و خودآگاهی نگاه میکنیم متوجه اختلافات اساسی میشیم. نظری که من دارم اینه که این رشد exponential داره به نقطه پایانش میرسه، یه بازهای این وسط هست که میتونه به مشکل عمدهی خودآگاهی کمک بکنه و یه چیز بزرگی رو تغییر بده. این روندی که داره پیموده میشه به نظرم زیادی اتکا داره روی آمار، توی تاریخ همیشه شاهد این بودیم که آمارها میتونن تغییر کنن و تغییرات بزرگ هم بخاطر همین تغییرات توی آماره.
در مورد اینکه خودآگاهی فقط تو سیستم wetware(؟) میتونه به وجود بیاد چند جا خوندم، اما به نظر اکثرا بخاطر نگاه غلط و نفهمیدن طرز کار هوشمصنوعی چنین عقیدهای دارند. حس میکنم بعضی انسانها اینقدر مغرور هستند که نمیخوان قبول کنن یک شی به سادگی کامپیوتر میتونه مثل اونا خودآگاهی بدست بیاره. تو خیلی از متنهایی که با این موضوع نوشته شده بودند یه جور دید فرامادی و تقریبا مذهبی هم میتونیم ببینیم.
به نظر من با وجود تفاوتهای هوشمصنوعی وهوش انسان، شباهت های زیادی هم بینشون وجود داره، machine consciousness یا خودآگاهی ماشین یه زمینهی خیلی جدید و بزرگ هست که آدمای مختلف از فیلسوفا گرفته تا مهندسای الکترونیک و کامپیوتر و زیستشناسا در این قضیه بحث میکنند. در نهایت خودآگاهی نشات گرفته از یک ماده و پدیدهی فیزیکی هست پس منطقا و به احتمال زیاد خودآگاهی به وجود اومده در wetware میتونه در ترکیب software و hardware هم بهوجود بیاد.
نگاه منفی نگرانه این هست که این رشد exponential بدلیل اتمام منابع زمین یا مثلا به دلیل توانایی محدود مغز انسان یا از دیدگاه بعضیها بخاطر تقدیر خدا طی یک اتفاق متوقف میشه و یا رشدمون خطی شه و یا حتی در بعضی پیشبینی ها علاوه بر توقف پیشرفت، با یک جنگ اتمی پسرفت هم خواهیم کرد.
نگاه مثبتش فرضیهی سینگولاریتی هست.