ایران پایتخت مدرک گرایی!

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع میـنا
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

میـنا

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
bnb
سال فارغ التحصیلی
1394
رشته دانشگاه
پزشکی سمنان
مدرک‌محوری یا مدرک‌گرایی معضلی است عبارت از بی‌توجهی به افراد خلاق، نوآور و کارآفرین و توجه به مدرک و استخدام دولتی، که این روند در مقابل مهارت محوری و کارمحوری قرار می‌گیرد. مدرک‌گرایی یکی از ابعاد افزایش معضل بیکاری در برخی از کشورها می‌باشد.عبور از مدرک‌گرایی، نیازمند یک فرهنگ و بسترسازی بر اساس بهبود و تصحیح قوانین و مقررات است.

طبق آخرین گزارش‌ها، ایران ۵ برابر کشورهای پیشرفته دنیا دانشگاه دارد. در واقع در ایران ۲ هزار و ۶۴۰ دانشگاه وجود دارد در حالی که دو کشور پرجمعیت آسیایی یعنی چین و هند در رده‌های پایین‌تری قرار دارند.
روزنامه وقایع اتفاقیه نوشت: بر این اساس چین تنها ۲ هزار و ۴۸۱ و هند هزار و ۶۲۰ دانشگاه دایر کرده است. گزارش مؤسسه اسپانیایی «CISC» نشان می‌دهد تعداد دانشگاه‌ها در اغلب کشورهای پیشرفته جهان زیر ۵۰۰ دانشگاه است؛ به‌ طوری ‌که آلمان ۴۱۲، انگلیس ۲۹۱، کانادا ۳۲۹، ایتالیا ۲۳۶ و هلند ۴۲۳ دانشگاه دارد. این تعداد دانشگاه در ایران حدود ۵ هزار میلیارد تومان از بودجه کل کشور را می‌بلعد و نزدیک به ۵۰ درصد از جمعیت بیکار کشور را تولید می‌کند. علاوه بر این بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور در سال ۸۰، حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در کنکور شرکت کرده‌اند که این جمعیت به ۸۰۰ هزار نفر در سال ۹۵ کاهش یافته است؛ این در حالی است که برخی کشورهای اروپایی نظیر نروژ، سوئد، دانمارک، فنلاند و... کمتر از صد دانشگاه باکیفیت تأسیس کرده‌اند. در همین راستا اگر حوزه‌های علمیه را هم به لیست دانشگاه‌های ایران اضافه کنیم می‌توان گفت ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده مدرک تحصیلی است.

نظر شما در این باره چیه؟
طبق مطالعات شما میشه گفت ایران پایتخت مدرک گرایی هست تو دنیا؟
اگه اره.چرا؟
چه تاثیراتی داره؟
این پدیده خوبه یا بد؟
چه کارهایی میشه برای مقابله باهاش انجام داد؟
مشاهدات واستدلال های شما از این موضوع چیه؟

پاسخ : ایران پایتخت مدرک گرایی!

تعداد زياد دانشگاه ايا دليلي بر مدرك گراييه؟

من قبول دارم كه براي استخدام در هر كاري داشتن مدرك اهميت زيادي داره و تو ايران يا هرجاي ديگه طبيعتا كسي كه مدرك دانشگاهي بالاتري داره تو اولويت ممكنه قرار بگيره(كاري به پارتي بازيا ندارم) و خب با توجه به فرصت هاي شغلي كمي كه تو ايران هست يه جور رقابت ايجاد ميشه كه اون مدرك دانشگاهي مثل يه برگ برنده ميمونه طبيعتا و اين اصلا به نظرم اشكالي نداره
از يه طرف ديگه ممكنه بگين بعضي از كساني كه مدرك دانشگاهي مثلا فوق ليسانس دارن مهارت و كارايي لازم رو ندارن با توجه به مدركشون كه اين ديگه مشكل از دانشگاه يا اون فرده نع مدرك گرايي يا يه همچين چيزي و خب اگه بنابر شايسته سالاري باشه طبيعتا اين شخص بدون پارتي خيلي پيشرفت نميكنه

به نقل از Ali.SH :
تعداد زياد دانشگاه ايا دليلي بر مدرك گراييه؟

من قبول دارم كه براي استخدام در هر كاري داشتن مدرك اهميت زيادي داره و تو ايران يا هرجاي ديگه طبيعتا كسي كه مدرك دانشگاهي بالاتري داره تو اولويت ممكنه قرار بگيره(كاري به پارتي بازيا ندارم) و خب با توجه به فرصت هاي شغلي كمي كه تو ايران هست يه جور رقابت ايجاد ميشه كه اون مدرك دانشگاهي مثل يه برگ برنده ميمونه طبيعتا و اين اصلا به نظرم اشكالي نداره
از يه طرف ديگه ممكنه بگين بعضي از كساني كه مدرك دانشگاهي مثلا فوق ليسانس دارن مهارت و كارايي لازم رو ندارن با توجه به مدركشون كه اين ديگه مشكل از دانشگاه يا اون فرده نع مدرك گرايي يا يه همچين چيزي و خب اگه بنابر شايسته سالاري باشه طبيعتا اين شخص بدون پارتي خيلي پيشرفت نميكنه
تعداد زیاد دانشگاههای ایران رو نسبت به بقیه کشورها وجمعیت کشور...اسمشو چی میذارین پس؟
یعنی خوبه که اینهمه دانشگاه ونیروی انسانی تحصیل کرده داریم وبرای خیلی هاشون کاری تو جامعه نیست؟
الان شخص باید دکتراشو بخونه تا بتونه یه کارمند معمولی باشه.در صورتیکه این شعل ودر امد نیاز به دکترا نداره...با مدرک لیسانس هم شخص میتونه اون کارو انجام بده....
شما توصیه میکنین تعداد ورودی های دانشگاه کم بشه وهر شخص مدرکش وکاری که انجام میده با هم بخونه؟یا اینکه ترجیح میدین همین روند ادامه پیدا کنه وبرای انجام کاری که نیاز به لیسانس داره شخص مجبور شه دکترا بگیره؟

اسمشو دانشگاه ازاد اسلامي ميذارم:))
ببينيد اخه ربطي به مدرك گرايي نداره اين حرف مشكل عدم وجود فرصت شغلي به ضعف اقتصادي و مديريتي بر ميگرده
دكترا كارمند معمولي؟ ديگه نع در اين حد ولي بعله توضيح دادم چون كار نيست بدون پارتي بايد مدرك داشته باشي تا ضامن مهارتت باشه طبيعيه كه اگه مهارت نداشته باشي مدرك فوق دكترا هم داشته باشي پيشرفت نميكني
اين خيلي چيزه خوبيه كه ورودي هاي دانشگاها كم بشه ولي باز من نميفهمم چه ربطي به مدرك گرايي داره؟ حقوق فرد ليسانسه با فرد فوق ليسانسه فرق داره حداقل تا اونجا كه من ميدونم و طبيعتا صاحبكار برا كاري كه مهارت زيادي نميخواد نمياد به يه فوق ليسانسه پول بده برا اون

Back
بالا