سلام
يكي از سوالام اينه كه عموم جامعه چ ديدي راجع ب فمينيستا دارن و چي راجع بهشون فك ميكنن
ب عنوان يه فمينيستي ك ب برابري حقوقداجتماعي اعتقاد داره
خيلي دوست دارم جوابا رو بشنوم
خب نمیشه نظر داد زیاد...عقاید بخشی از شخصیت افرادن نه همش.یه یهودی ممکنه ادم خیلی متعصب وعصبی ای باشه ولی اون یکی نه.
جنبش فمینیسم در غرب دستاوردهای خیلی زیادی داشت و تعجب میکنم که بعضی راحت هر چرندی بهشون میچسبونن و بعد این پهلوان پنبه ساختگی رو زمین میزنن! همونطور که خانم اندیشه و لونای گرامی گفتن،مرد ستیزی در تعریف اصلی غمینیسم نیست بلکه جنبشیه که میخواد به ماهیت کالایی،استثمار و درجه دو بودن زنان پایان بده.در این مکتب،معمولا«جنسیت»(با جنس یکی نیست) یک برساخته اجتماعیه که میشه تغییرش داد و هدف فمینیسم به عنوان اندیشه ای رهایی بخش،از بین بردن کلیشه ها و دوگانگی های «جنسیتی» بین زن و مرده تا به برابری برسن(که در حالت افراطی،تبعیض معکوس گاها پیشنهاد میشه اما عام نیست و منمززیاد باهاش موافق نیستم).فمینیست ها در ریشه یابی تبعیض وراه های برون رفت باهم متفاوتن که من از همه بیشتر با «فمینیسم سوسیالیستی» موافقم.
البته یکی از نکات مهم هم نقش خود زنان در پررنگ کردن این کلیشه ها و نابرابری و تبعیض هاست.
*در واقع هدف اصلی «فمینیسم رادیکال» هم ضدیت با مردان نیست،بلکه ضدیت شدید با هرگونه انگاره ی مرد سالارانه ست.
* اما میشه حدس زد که افراد واقعا معتقد به فمینیسم باید ویژگی هایی مثل استقلال از مردان و شیفته اونها نشدن و...داشته باشن که من همیشه به این افراد به دید تحسین و احترام فراوان نگاه میکنم.
کلمه «زن فمینیست» غولهایی مثل دوبوار،کروبسکایا،لوکزامبورگ،ایریگاری و...روبه یاد من میاره.
+ بنظرم یکی از دلایل بدبینی به فمینیسم در ایران،فمینیست های ایرانین! با توجه به فهم کژدیسه اونها،زنان برتر از مردانن و باید رفاه رو از مردان گرفت و به زنان داد.هم از سنت و هم از فمینیسم،بخش های به نفع خودشون رو برمیدارن و هم خر رو میخوان هم خرما! ساده ترین مثالشم استقبالشون از مهریه یت که تنها دلیلش منفعت طلبیشونه در حالی که از نظر یک فمیمیست واقعی،این هم نشانه ای از تقلیل زنان به کالاهایی قابل خرید و فروشه.
تفاوتشون به زبان ساده:
زن فمینیست واقعی: من کالا نیستم بلکه شخصیتی مستقل و محترم برای خودم دارم
زن فمینیست ایرانی: من کالایی گران قیمتم و خیلی بیشتر از الان باید برام هزینه کرد!