هرم مازلو(مزلو)

  • شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Radikal_2002
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

Radikal_2002

عزازیل
ارسال‌ها
265
امتیاز
1,038
نام مرکز سمپاد
یکی از مدارس سمپاد گیلان(شرق)
شهر
گیلان
سال فارغ التحصیلی
1400
مرسی از زدن این تاپیک. کاش ارتباط طبقه های هرم رو توضیح هم میدادی .
خب تو این نظریه مازلو نیازهای انسان رو سلسه مراتبی بیان کرده ، یعنی برآورده شدن نیاز به امنیت حتمن حتمن حتمن بستگی به برآورده شدن نیاز طبقه ی قبلش (نیازای فیزیولوژیک) داره . و همینطور این وابسته ی طبقه ی قبل بودن بین تمام طبقه ها دیده میشه .
این به نظر من خیلی تئوری میومد ، نمیتونستم باهاش همذات پنداری کنم ، نمیتونستم جایگاه این نیازهارو تو خودم پیدا کنم و به درک عمیق ازشون برسم . اما یه مثالی دیدم که خیلی بهتر هرم مازلو رو بصورت عملی نشون میداد ، حتمن همه شنیدید (یا حتی گفتید ) که وقتی کسی برای مشکلی که داره اعتراض میکنه ، همیشه ی همیشه یکی میاد و میگه "حالا همه ی مشکلای ما حل شده و فقط فلان چیز مونده " :))
این آدما در واقع دارن به هرم مازلو اشاره میکنن و میگن که وقتی نیازهای طبقه های پایین تر حل نشده ، چرا باید دنبال رفع نیازهای طبقه ی بالاتر رفت ؟
 
آخرین ویرایش:
هرم سلسله‌مراتب نیازهای مزلو یا به طور خلاصه هرم مزلو، نظریهٔ آبراهام مزلو نظریه‌پرداز کلاسیک مدیریت، در مورد نیازهای اساسی انسان است. (ویکی پدیا)
نظرتون راجب هرم مازلو چیه ؟؟؟؟
مشاهده پیوست 585
فارسیشمشاهده پیوست 586n
@finn
تاپیک عالیست!

البته باید توجه داشت که خود مزلو هم این هرم را لزوما قابل کاربرد نه در همه موارد، که اکثر موارد میدانست.
ولی در کل با قبول این تئوری، بنظرم راه برای نظریات جامعه شناسانه ای(مثل مارکسیسم) هم باز میشود که امور اقتصادی و مادی جامعه را در اکثر موارد، زیربنا و تعیین کننده موارد روبنایی مثل فرهنگ،سیاست،اخلاق،دین و....دانسته و تغییر رادیکال اجتماع را در تغییر شیوه های تولیدی و اقتصادی جامعه جستجو میکنند.مثل تغییر شیوه تولید فئودالی به سرمایه داری، طی عصر رنسانس که تجار پیشرو جای زمین داران فئودال را گرفته و فیلسوفان شیفته این تحولات جدید هم به ساختن پایگاهی فلسفی(اخلاقی،سیاسی،اقتصادی و...) برای موجه کردن این فرایند پرداختند.تحولی اقتصادی به تحولی فرهنگی و روبنایی تبدیل شد که پیامد ان جایگرینی مسیحیت کاتولیک ارتجاعی با پروتستانیسم و اصلاح طلبی دینی، اهمیت به علوم تجربی که خود باعث پدیداری عصر بخار شد و....
در واقع ارضای نیازهای پایینی، مهمتر و شرط نیازهای بالایی ست.معمولا افراد پیش از انکه به دنبال محبوبیت اجتماعی باشند، نیازمند غذا هستند و به همین دلیل هم در سومالی، کسی به دنبال لیدی گاگا شدن نیست!(در واقع هرم مزلو حتی علت عقب ماندگی های فرهنگی را که در سطوح بالای هرم هستند، به وسیله عدم ارضای نیازهای پایینتر که ریشه شان عمدتا به اقتصاد عقب مانده برمیگردد، توجیه میکند).
و همچنین نحوه ارضای نیازهای پایینی، ارضا و نوع شکل نیازهای بالایی را نیز تامین میکند.وقتی تولید بر برده داری استوار باشد، اخلاق زمانه نیز به توجیه این شیوه با تئوری "نابرابری داتی انسانها" میپردازد(رجوع به نوشته های ارسطو و افلاطون در توجیه برده داری)
به همین شکل، وقتی شیوه تولید سرمایه داری باشد که نیازمند مالکیت خصوصی ست، آزادی های فردی مهم میشوند که جان لاک به عنوان یکی از اولین تئوریسین های لیبرال، نمونه خوبی برای "روبنای" مطابق با "زیربنای" سرمایه داریست.

* لازم میدانم از مکتب فرانکفورت نیر یاد کنم که تئوری های جالبی در روانشناسی اجتماعی دارند که معروفترین روانشناس آنها،اریک فروم میباشد.آنها برای مثال این تئوری فروید که با افزایش سرکوب، خشونت نیز افزایش می یابد" را قبول کرده و سپس به اشکال مختلف "سرکوب" و "خشونت متقابل" در حکومت های تاریخی مختلف، با توجه به تحلیل مارکسیستی از ساختار اجتماع آنها، میپرداختند.چنین کاری را میتوان با نظریه مزلو نیز انجام داد و نحوه ارضای نیازها و وابستگی نیازهای بالایی به پایینی را در دوره های تاریخی مختلف بررسی کرد که در بالا خواستم تاحدی به مثالهایی از همین موضوع بپردازم.هرم مزلو درای درسهای روانشناسی اجتماعی خوبیست!
 
آخرین ویرایش:
به نظر من ضرب المثل"آدم گرسنه ایمان ندارد" هم یه جورایی اشاره به این هرم داره.
وقتی نیاز های اولیه تر و واجب تر برآورده نشدن پرداختن به نیاز های عالی تر پوچ و عبث محسوب میشه.
 
نظرتون راجب برداشت هرزبرگ از این تئوری چیست؟
عوامل بهداشتی
  • شرایط کاری
  • حقوق و مزایا
  • زندگی شخصی
  • سیاست‌های شرکت و مدیران
  • روابط با همکاران
  • امنیت
  • سرپرستی (ازدواج)
عوامل انگیزشی
  • پیشرفت
  • پاداش
  • کار
  • مسئولیت
  • ترفیع
  • رشد
 
Back
بالا