بسم الله الرحمن الرحیم
ریدیم
بشیم و نشیم به فنا رفتیم. توهم اراده فردی و جمعی و این حرفا...
سلام جناب.
خدا قوت.
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_--_-_-_-
یه مسئلهای که خودم همیشه بهش فکر میکنم نوع تربیتمون هست. اول اینکه به نظرم تا حد متوسطی فرهنگ در ایران از پایین به بالاست. تقریباً همهمون شاهد هستیم که شکاف عمیقی تو جامعه بین حکومت و مردم از نظر فرهنگی شکل میگیره که حتی دامنهاش به امورات و فرهنگهای مذهبی هم رسیده.
از طرفی کسی که صاحب منصب میشه و مسئول، از بین همین مردم ه. یعنی اونایی که مثلا تصمیم میگیرن اعترافات مائده هژبری رو پخش کنند، اونایی که تجاوز میکنند، اونی که اختلاس میکنه، همه از بین همین ۸۰ میلیون هستند و با خودشون نوع تربیت و سبک فکریشون رو بردن سر کار!
به نظر من، حداقل کاری که قشر آگاه میتونه انجام بده همین کار کردن روی فرهنگ ه. الزاما هم قرار نیست روی کل ایران کار کنیم.
اگر برای هر حرفمون دلیل منطقی قابل قبول داشته باشیم، از زبان تربیتی (نرم و مهربان و دلسوزانه) استفاده کنیم جای اینکه از موضع بالا و خودپسندانه حرف بزنیم، به تنوع آرا، عقاید و سلایق احترام بذاریم جای توهین، تمسخر و ...، میتونیم به خوبی حداقل روی اطرافیان نزدیک خودمون تاثیر بذاریم. [و اگه از دستمون بر نمیاد میتونیم تنها روی خودمون کار کنیم که مطمئناً جواب میده.]
برای نشر آرامون هم، شبکههای اجتماعی هست و میتونیم از پتانسیلهاش استفاده کنیم + نشریات دانشجویی که شاید برخی از ما فعال هستیم در این زمینه.
تا اینجا میشه اموراتی مثل محیط زیست و احترام به عقاید و موضوعات مشابه رو کار کرد.
مسائل مهمتر که خیلی کمرنگ ه تو جامعه: وجدان کاری / اخلاق اجتماعی و اخلاق حرفهای / مسئولیتپذیری / همهچیدانی و عدو تخصصگرایی و موارد مشابه ه. [مورد آخر، مثلا من جای مطالعه درس خودم دارم تحلیلی جامعهشناسانه ارائه میکنم!
این به جد مسئلهای که ذهنم رو درگیر کرده، ما کمتر به متخصصین هر حوزه انحصار ارائه نظر رو میدیدم؛ همهمون در تمامی حوزهها همهچی دانیم!]
که شاید اگر خودمون پایبندشون باشیم، بتونیم نسلهای بعدیمون رو هم پایبند تربیت کنیم.
اما راجع به دو قشر هیچ نظری ندارم:
۱. عموم طلاب و دانشآموختگان حوزههای علمیه
۲. افرادی که با مطالعه کانالها فکر میکنند خیلی میدونند.
خود من از این دو گروه سعی میکنم فرار کنم، نظراتشون رو به سختی تغییر میدن!
٭
@əlireza
یه مورد از این نوع فعالیت ها رو خود شما برای ترویج فرهنگ ترکی انجام میدین و به نظر من موفق هم بودین! میشه هنوز امیدوار بود. نه فوراً ولی ...