میدونم خیلی از شما ها عاشق ژانر وحشتین چون بالاخره عامه پسند ترین گونه ادبیاته
از اونجا که این انجمن فعالیت خاصی نداره مجبورم یوخده شما رو با ژانر های مختلف یا همون گونه های ادبیات آشنا کنم
یه تعریف کلی از گونه وحشت اینه که: گونهٔ وحشت، نام ژانری در ادبیات است.
گونهٔ وحشت سبکی تخیلی در هنر و ادبیات است که به مسائل غیرواقعی و تخیلی و برخی داستانهای عامهپسند میپردازد.
فیلم ترسناک یکی از گونه های فیلمه که با استفاده از عناصر وحشت، عوامل ترس و نفرت ، صحنه های خوفناک و فرا طبیعی و کابوس و ناشناخته ها سعی میکنه که مخاطب رو بترسونه؛ این ژانر با گونه های فانتزی و علمی_ تخیلی رابطه داره و به گونه دلهره آور( هیجانی) نزدیکه
این ژانر در ابتدا تحت تاثیر مکتب اکسپرسیونیسم بوده که در مقابل امپرسیونیسم و رئالیسم قرار میگیره
اولین فیلمهای این ژانر، از سال ۱۸۹۰ شروع به ساخته شدن کردن. در اولین فیلمای ترسناک، معمولاً موجودی فراطبیعی یا ناشناخته یا حیوانی خطرناک شخصیت منفی داستان بود. شروع ساخت فیلمایی که ترس مستقیم انسان از انسانو نشون میدن به دهه ۶۰ میلادی و " فیلم روانی" اثر آلفرد هیچکاک، که خیلیا باور دارن بزرگترین کارگردان این سبکه. بعدن، " فیلم درخشش" هم ساخته استنلی کوبریک ساخته شد؛ که اونم از بزرگترین فیلمهای ترسناک به حساب میاد.
این ژانر زیر شاخه های هم داره مثل اسلشر یا روانشناسانه که خیلی محبوبن
تو فیلمای ترسناک روانشناسانه، به ندرت از خشونت یا خون استفاده میشه مثل فیلمای روانی و حلقه که از همین سبک استفاده شده. فیلمای اسلشر ، از خشونت بسیار زیاد و معمولاً از دست دادن اعضای بدن، تکهتکه شدن و... استفاده میکنن. از معروفترین فیلمای ژانر اسلشر، میشه به بدبو، مقصد نهایی>_<، هالوین، و سری فیلمهای اره و پیچ اشتباه اشاره کرد.
فک میکنید چرا ما فیلم ترسناک میبینیم?
چرا این قدر محبوبه?
چرا بعضیا اینقد مرض دارن با این که میترسن باز نگا میکنن?
چووووون:
کنجکاوی : کنجکاوی بشر در کشف ناشناختهها و پی بردن به چیزهای فراتر از دنیای عینی و ملموس است.
فرافکنی : انسان خشم و فرا افکنی خود را جای عوامل ترس آفرین قرار داده و به هیجانی خوشایند دست مییابد.
تخلیه هیجانی
غرقهسازی توسط خود فرد : ترس از خصوصیات فطری هر انسان میباشد که به علت عدم شناخت ذات خود نسبت به بازسازی عوامل خارجی برای تسکین خود میباشد لذا با پرداختن و تماشای فیلمهایی از گونهٔ وحشت نسبت به تخلیه خود اقدام مینماید؛ بزرگنمایی آنچه که وجود ندارد یا دسترسیپذیر نمیباشد به هر روی عامل ایجاد ترس میباشد.
اختلالات روانی : در موارد حاد، دلیل علاقه به فیلمهای ترسناک میتواند به اختلالات سادیسم( البته سادیسمیا چیزای دیگه هم دوس دارنD:)، جامعه ستیزی، و مازوخیزم مربوط باشد.
The Conjuring
احضار یا تسخیر یه فیلم ترسناک، محصول سال ۲۰۱۳ ایالات متحدهٔ آمریکا به کارگردانی جیمز وان و نویسندگی چاد و کری هِیس عه. این فیلم اولین قسمت در مجموعه فیلمهای احضار ه. در این فیلم پاتریک ویلسون و ویرا فارمیگا بنقشهای اد و لورین وارن، دو محقق موضوعات فراطبیعی رو بازی میکنن. منتقدان، کارِ کارگردان را ستودهاند که بدون نشون دادن صحنههای خشونتآمیز، بهشدت بیننده را میترسونه این فیلم عموماً پس از فیلم جنگیر ترسناکترین فیلم تاریخ سینما بهشمار میره
داستان
داستان «احضار» دربارهٔ خانوادهٔ پرون (Perron) با پنج دختره که در سال ۱۹۷۱ به یه خونه ی بزرگ و کهنه در روستایی در ایالت رود آیلند اسبابکشی میکنن. همون اول، سگ خانواده حاضر نمیشه بیاد تو. یوخده بعد خانوادهٔ پرون متوجه میشن که این خونه توسط قدرتی ناشناخته در حال کنترلهای. مادر ملتمسانه از دو متخصص مسائل ناشناخته به نامهای اِد و لورِین وارِن (پاتریک ویلسون و ویرا فارمیگا) میخواد تا از خونه ی اونا بازدید کنن. اِد و لورِین میفهمن که درگیر مخوفترین پروندهٔ زندگیشون شدن. رشته اصلی این داستان (که طبق گفته فیلم بر اساس داستان واقعیه) در فیلمهای احضار۲ و احضار۳ تکمیل می شه
کانجرینگ هیچ خلاقیت و ایده ی جدیدی نداشت. عملا به جز تکنیک هیچ برتری ای نسبت به جنگیر نداره. و عملا تمام فیلمایی که توی این چند سال اومدن توی این سبک (که اغلبشون کارگردان یا مشاورشون James Wan عه) مثل همن. فقط یه فیلم هست که واقعا ایده اش خلاقانه و متفاوته، اونم blair witch project عه.
آره درسته کانجرینگ یه داستانه با ایده ی تکراری سینما ینی اسباب کشی ولی جیمز وان این ایده ی تکراری رو تکراری کارگردانی نکرد
هر صحنه ای که نشون میده صحنه ایه که مخاطب میخواد ببینه انگار که خودش تو فضاس و شخصیتا با اراده اون سرشونو تکون میدن
هر کارگردانی همچین قدرتی نداره
کانجرینگ هیچ خلاقیت و ایده ی جدیدی نداشت. عملا به جز تکنیک هیچ برتری ای نسبت به جنگیر نداره. و عملا تمام فیلمایی که توی این چند سال اومدن توی این سبک (که اغلبشون کارگردان یا مشاورشون James Wan عه) مثل همن. فقط یه فیلم هست که واقعا ایده اش خلاقانه و متفاوته، اونم blair witch project عه.
جنگیر یه فیلم ترسناک آمریکایی محصول سال ۱۹۷۳ به کارگردانی ویلیام فریدکین، ساختهشده بر اساس یه رمان با همین نام از ویلیام پیتر بلتی است.جنگیر یکی از موفقترین فیلمهای ژانر وحشت بهشمار میره. جنگیر دوتا اسکار گرفته بهترین فیلم نامه اقتباسی و بهترین صدا
داستان
ماجرا توی جرج تاون تو حومه ی واشینگتن دی سی میگذره. کریس مکنیل، بازیگر زن تلویزیون، نگران سلامت دخترش، رِیگِن، عه که دچار تشنج شده و تو رختخواب به خود میپیچه. پزشکا نمیتونن دخترشو درمان کنن، تا اونجا که به کریس پیشنهاد میدن از یه جنگیر کمک بگیره. کریس به یه کشیش جوان به نام پدر کاراس مراجعه میکنه و ازش میخواد تا به ریگن کمک کنه بعد از تحقیقایی که پدر کاراس روی ریگن انجام میده و مطمئن میشه که شیطان بدنشو تسخیر کرده، به کلیسا میره و درخواست میکنه تا خودش مراسم جنگیری رو انجام بده اما کلیسا شخصی باتجربهتر به نام پدر مِرین را پیشنهاد میکنه . مِرین یه کشیش پیر ه و موجودی رو که بدن ریگن به تسخیر او دراومده میشناسه. پدر مِرین به خونه ی کریس مکنیل میروه و بههمراه پدر کاراس جنگیری را شروع میکنن. در این مراسم سخت و طاقتفرسا، پدر مِرین میمیره و پدر کاراس آخر سر، به قیمت جون خودش، اهریمنو از بدن ریگن خارج میکنه.
توطئهآمیز یه فیلم ترسناک آمریکاییه که سال ۲۰۱۰ به کارگردانی جیمز وان، و نویسندگی لی ونل ، و با بازی پاتریک ویلسون، رز بیرن و باربارا هارشیه. این اولین قسمت در سری فیلمای توطئه آمیزه. داستان یه زن و شوهره که پسرشون بدون توضیح وارد کما میشه و ارواحی هستن که میخوان از یه بعد دیگه ای از جهان وارد دنیا بشن و زندگی خودشونو پس بگیرن و یه بار دیگه زندگی کنن. این فیلم تو سینما تاریخ ۱ آوریل سال ۲۰۱۱ منتشر شد و اولین اکران FilmDistrict بود. عاقبت ادامهای این فیلم با عنوان توطئه آمیز ۲، ۱۳ سپتامبر سال ۲۰۱۳، با جیمز ون به عنوان کارگردان بازگشت.
البته ۳ و ۴ هم داره ولی بهتون ۱ و ۲ رو پیشنهاد میدم هم فیلمنامش بهتره هم کارگردانیش هم فضاش
یه حس متفاوته
اینم تصاویری از فیلم