نور شدید یا کم،شلوغ بودن اتاق و میز مطالعه یا درس خواندن در اتاق خواب،فرو رفتن در مبل یا لم دادن،باعث خستگی و خواب آلودگی زود هنگام می شود.
علاقه و انگیزه:
بسیاری از دانش آموزان به دلیل نداشتن علاقه و رغبت کافی برای مطالعه،خیلی سریع دچار خستگی می شوند.
*معمولا در مهمانی تا آخر شب بیدارید و خسته نمی شوید چون دارید از اینکار لذت می برید.اما می دانید برای چه از درس خواندن خسته می شوید؟اگر نمی خواهید خسته شوید باید با عشق و علاقه (کاری که اکثر رتبه های برتر انجام می دادند)درس بخوانید.
*اگر هدف خود را در مغزتان ساخته باشید و آن را مدام جلوی چشمانتان قرار دهید،و به خود به طور دایمی انگیزه بدهید،دیرتر خسته می شوید.دلیل اینکه رتبه های برتر ساعت ها پشت میز مطالعه می نشینند و خسته نمی شوند،راه بالاست.
عدم آشنایی با فنون مطالعه:ندانستن شیوه های درست مطالعه،غیر فعال درس خواندن،پرسش نکردن و یادداشت برنداشتن،کسالت،بی حوصلگی و دلزدگی را موقع مطالعه تشدید می کند.(درباره روش صحیح درس خواندن،در جلسه بعدی به طور مفصل باهم صحبت می کنیم)
تا چه اندازه باید با خستگی کنکوری ها مبارزه کرد؟
-تا بی اندازه باید با خستگی مبارزه کرد.!!!
من:به به آفرین می بینم که روحیه ت رو گرفتی ،چی شده؟
-یه کنکوری همیشه پر انرژی و با انگیزه و با روحیه و شاداب باید باشه.
جالب است بدانیم که هشیاری و خستگی مانند گرسنگی در دوره های ۱٫۳۰ ساعته تکرار می شوند.احساس خستگی در ۲۰ دقیقه اول این دوره،از سایر زمان ها بیشتر است،اگر ۲۰ دقیقه اول تحمل کنیم،می توانیم خستگی را شکست دهیم، به همین دلیل است که
نباید به محض احساس خستگی سریع دست از کار کشید.
در این حالت اولیا و مدیران فکر می کنند شخص دچار تنبلی شده و وی را وادار به ادامه ی فعالیت می کنند که نتیجه منفی دارد.
راه های پیشگیری از فرسودگی درسی:
الف.علاقه مند شدن هر چه بیشتر به درس خواند و مطالعه
ب.ورزش کردن مخصوصا با دوستان
ج.اهمیت دادن به استراحت کافی
د.تغییر استراتژی درسی
ه.تغییر مکان مطالعه(فارغ التحصیلان سعی کنند حداقل روزی ۱ بار در هفته به کتابخانه بروند)
خ:ارتباط بیشتر و مستمر با مشاوران
اینکه بگین من دیگه درس نخونم چون خسته م؟
به خودت الکی تلقین نکن چون تلقین منفی که به خودت وارد کنی بدتر از هر اضطرابیه!
اگه تلقین منفی به خودت وارد کنی؛مثل دختر عموی کنکوری میشی.
این حس خستگی ممکنه از اضطراب ناشی از کنکور دادن و امتحانات به وجود بیاد که باید توجه داشته باشی که:
امسال با سال های دیگه هیچ فرقی نکرده. شرایط همون شرایطه،درس همون درسه، خونواده همون خونواده ست. فقط تلاش بیشتر میشه همین و بس.
کلام آخر درباره خستگی کنکوری ها :
سعی کنید هدف خود را مشخص کرده و تا رسیدن به هدفتان ؛به اندازه ای که هدفتان برایتان با ارزش است برای هدفتان وقت بگذارید و از هدفتان انرژی بگیرید.
شاید این کلام را از ۱ بیلیون آدم روی کره خاکی نیز شنیده باشید. ولی بعضی از حرف ها را باید چندین بار شنید تا بتوان به عمق آن دست یافت:
کامپیوتر،اینترنت،گیم،گیم نت،بیرون رفتن بی خود با دوستان،مسنجر،عاشقی , به صورت حرفه ای ورزشی را دنبال کردن و… همه و همه مخرب ودر سال کنکور نباید انجام شوند.
ورزش کردن،مطالعه کتب غیر درسی به جای تلویزیون و… تاثیر بر انگیز و برای افزایش روحیه مناسب است.
روزی سه بار این جمله های به ظاهر ساده ولی متاثر را با خود تکرار کنید:
<<من می توانم(از عهده این کار بر میام)>>
<<من باهوشم>>
<<
من قدرتمندم>>
<<
من حتما موفق می شم>>