- شروع کننده موضوع
brainbee
کاربر فعال
- نام مرکز سمپاد
- علامه حلی
- شهر
- تهران
- سال فارغ التحصیلی
- 1388
اما مدرسهی فرزانگان ۱ تهران علاوه بر این دورهها، امسال کلاسهای مبانی علوم اعصاب را نیز در برنامهی خود گنجانده و نه تنها قصد دارد دانشآموزان خود را با دنیای مغز آشنا کند بلکه آنها را به مسابقه دانش مغز (Brain bee) بفرستد تا همانند سالهای گذشته اکثر نفرات برتر در دورهی اول این المپیاد را از آن خود کند.
طی قراردادی، این مدرسه از اساتید برجستهی دانشگاهی در حوزهی علوم اعصاب دعوت کرده تا جلساتی را در قالب کلاسهای ۹۰ دقیقهای به تدریس مباحث پایهای و مهم این علم بپردازند تا دانش شرکتکنندگان در این حوزه بالا رفته و اشکالاتشان برای شرکت درمسابقه دانش مغز برطرف گردد.
در راس همهی اساتید، جناب آقای دکتر صفری عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران قرار داشته که به تدریس مبانی علوم اعصاب و کتاب حقایق مغز میپردازند.
اولین جلسهی این دوره از کلاسها روز یکشنبه مورخ ۲۱/۵/۱۳۹۷ در مدرسهی فرزانگان ۱ دورهی دوم در قالب دو زنگ برگزار شد که طی آن مباحث زیر تدریس گردید:
- بیان خلاصهای از پیچیدگیهای مغز
- اطلاعات اولیه از قسمت مقدمهی کتاب حقایق مغز
- اطلاعات آماری دربارهی بیماریهای مغز و اعصاب
- بحث پیرامون کلمهی پرکاربرد (Omix)
- نحوهی یادگیری مباحث علوم اعصاب از ساده به پیچیده
- اهمیت مطالعه بر روی دوقلوهای همسان به طوری که مبتلا شدن هر دو به یک بیماری ژنتیکی و مادرزادی بین ۳۰ الی ۶۰ درصد است
- بحث دربارهی خاصیت پلاستیسیته (Plasticity) مغز
- گفت و گو درباره ی عنوان و دریافت جایزه ی نوبل ۲۰۱۷ در حیطهی علوم اعصاب
- بیان موضوعات مقدماتی علوم اعصاب: ناقل های عصبی (Neurotransmitter)، ساختار نورون، سیناپس ها، نورون های پیش و پس سیناپسی، سلول های پشتیبان
- بیان نظریهی هِپ
- بحث پیرامون درک زبان شناسی
+ خودتان را معرفی کنید.
_ الهه مختومی هستم، ۱۵ ساله، امسال کلاس دهم میروم و قصد تحصیل در رشتهی علوم تجربی را دارم.
+ چرا در کلاس علوم اعصاب شرکت کردید؟
_ علاقه زیادی به این رشته دارم و همچنین قصد شرکت در مسابقه دانش مغز را دارم.
+ مطالب جلسهی اول کلاس را تا چه حد از پیش بلد بودید؟
_ خیلی کم. کلا از علوم اعصاب به اندازهی خیلی کمی اطلاعات داشتم و مباحث امروز خیلی به دانش من اضافه کرد و سعی میکنم مطالب بیشتری را در جلسات بعدی فرا بگیرم
+ از بیان چه موضوعی در کلاس تعجب کردید؟
_ آقای دکتر صفری مطالب عجیب زیادی رو بیان کردن ولی از همه جالبتر برای من تعداد نورون هایی بود که در یک میلیمتر مکعب از مغز وجود دارد. این تعداد بسیار زیاد است و اصلا فکر نمیکردم.
+ از چه مبحثی بیشتر از همه خوشتان آمده؟
_ از قسمت بررسی نورون ها توسط دستکاری ژنتیکی
+ متشکرم انشاالله که در مسابقه دانش مغز تجربه های خوبی کسب کنی
_ ممنونم از شما و از استاد بزرگوار آقای دکتر صفری
برای خواند کامل مطلب، به لینک زیر مراجعه کنید:
https://goo.gl/9qQ493
برای آموزش و مطالعه ی بیشتر در مورد علوم اعصاب، به سایت www.brainbee.ir مراجعه کنید.