- شروع کننده موضوع
- نام مرکز سمپاد
- شهید بهشتی 1
- شهر
- ساری
- سال فارغ التحصیلی
- 1400
[ زنی را می شناسم من
که می میرد ز یک تحقیر
ولی آواز می خواند
که این است بازی تقدیر !
زنی را می شناسم من
که شعرش بوی غم دارد
ولی می خندد و گوید
که دنیا پیچ و خم دارد - زنده یاد سیمین بهبهانی ]
با گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب ، تحقیر اجتماعی از طریق بی حرمتی ها ، تخریب شخصیت ها ، ایجاد رعب و ترس و فشار های اجتماعی در لایه های خرد و کلان جامعه و همچنین ، نهاد های قانون گذار و اجرایی و نظارتی حکومت ، به وضوح نمایانه و تقریبا قشری نیست که از آثار اون بی نصیب باشه .
اما این رویه شرایط سخت تری رو به جامعه زنان تحمیل کرده . هم چنان مداخله در نوع پوشش ، نوع رفتار ، حضور در عرصه های فرهنگ و هنر و ورزش و ورود به حریم خصوصی تداوم داره .
پرداختن به ضرورت حجاب در تریبون های نماز جمعه ، اطلاعیه های نیرو انتظامی در شدت مجازات عدم رعایت حجاب و منع مسائلی مثل دوچرخه سواری یا ورود به ورزشگاه ها ،که البته ، مشتی از خرواره ، نشون میده که همچنان حکومت در پی مهار زنان در چارچوب تمایلات و اعتقادات خودشه .
به نظرتون ،
نیاز های اجتماعی زنان چیه و چه قدر با نگاه حاکمیت فاصله داره ؟
پیامد ادامه ی این تحقیر و اهانت ها چیه ؟
دولت ، به عنوان ارگانی که داعیه ی حقوق شهروندی رو داره ، باید چه موضعی در قبال تحقیر و اهانت ها داشته باشه ؟
نقش رسانه ها و نهاد های مدنی چیه ؟
وظیفه ی ما ، مردم عادی ، در جلوگیری از گسترش این تحقیر های اجتماعی چیه ؟
پ.ن : نخواستم مجددا مزاحم مدیر انجمن بشم و خودم نگاهی به انجمن جامعه شناسی انداختم . اما تاپیکی با مضمون مشابه نبود .
اگر تاپیک مشابهی هست ، لطفا این موضوع رو ببندید . ممنونم :)
که می میرد ز یک تحقیر
ولی آواز می خواند
که این است بازی تقدیر !
زنی را می شناسم من
که شعرش بوی غم دارد
ولی می خندد و گوید
که دنیا پیچ و خم دارد - زنده یاد سیمین بهبهانی ]
با گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب ، تحقیر اجتماعی از طریق بی حرمتی ها ، تخریب شخصیت ها ، ایجاد رعب و ترس و فشار های اجتماعی در لایه های خرد و کلان جامعه و همچنین ، نهاد های قانون گذار و اجرایی و نظارتی حکومت ، به وضوح نمایانه و تقریبا قشری نیست که از آثار اون بی نصیب باشه .
اما این رویه شرایط سخت تری رو به جامعه زنان تحمیل کرده . هم چنان مداخله در نوع پوشش ، نوع رفتار ، حضور در عرصه های فرهنگ و هنر و ورزش و ورود به حریم خصوصی تداوم داره .
پرداختن به ضرورت حجاب در تریبون های نماز جمعه ، اطلاعیه های نیرو انتظامی در شدت مجازات عدم رعایت حجاب و منع مسائلی مثل دوچرخه سواری یا ورود به ورزشگاه ها ،که البته ، مشتی از خرواره ، نشون میده که همچنان حکومت در پی مهار زنان در چارچوب تمایلات و اعتقادات خودشه .
به نظرتون ،
نیاز های اجتماعی زنان چیه و چه قدر با نگاه حاکمیت فاصله داره ؟
پیامد ادامه ی این تحقیر و اهانت ها چیه ؟
دولت ، به عنوان ارگانی که داعیه ی حقوق شهروندی رو داره ، باید چه موضعی در قبال تحقیر و اهانت ها داشته باشه ؟
نقش رسانه ها و نهاد های مدنی چیه ؟
وظیفه ی ما ، مردم عادی ، در جلوگیری از گسترش این تحقیر های اجتماعی چیه ؟
پ.ن : نخواستم مجددا مزاحم مدیر انجمن بشم و خودم نگاهی به انجمن جامعه شناسی انداختم . اما تاپیکی با مضمون مشابه نبود .
اگر تاپیک مشابهی هست ، لطفا این موضوع رو ببندید . ممنونم :)