- شروع کننده موضوع
- نام مرکز سمپاد
- فرزانگان
- شهر
- مياندوآب
- سال فارغ التحصیلی
- 1394
- دانشگاه
- علوم پزشکی تبریز
- رشته دانشگاه
- پزشکی
سلام.
یه موضوعی که در روانشناسی مطرح ه و در حیطهی باورها و طبعاً زندگی شخصی اثرگذار، مسئلهی خطاهای شناختی ه. خب، اگه گوگل بزنیم کلی خطای شناختی پیدا میکنیم، و حتا پرسشنامههایی هم هست که بررسی کنیم ببینیم ما درگیر کدوم خطاها هستیم. ولی من جهت سهولت و جهت معرفی اینجا خطاهای شناختی رو که از سایت متمم برداشتم کپی میکنم.
«
خطاهای شناختی یا Cognitive Errors از جمله بحثهای مهم در حوزه مدیریت و روانشناسی محسوب میشوند و بهطور خاص، فهرست خطاهای شناختی به بخش جداییناپذیر بسیاری از کتابهای تصمیم گیری تبدیل شده است.
این خطاها، هنگام تحلیل و تفسیر و قضاوت در مورد رویدادها ما را به دام خود گرفتار میکنند و باعث میشوند که ما نتوانیم شرایط موجود را به درستی ارزیابی کرده و بهترین گزینهی پیش رو را انتخاب کنیم.
اکثر خطاهای شناختی به مرور زمان و در اثر زندگی طولانی مدت انسان بر روی کره زمین، در مغز ما شکل گرفتهاند و ضمن اینکه بسیاری از آنها به بقاء ما کمک کردهاند و یا به فکر کردن سریعتر و تصمیم گیری بهتر مغز ما کمک میکنند، هزینههایی هم به ما تحمیل میکنند.
فهرست برخی از انواع خطاهای شناختی از نوع سوگیری
و این لینک پرسشنامهای برای خود ارزیابی تحریفهای شناختی
دوستان بیان یکی یکی تعاریف هرکدوم رو بنویسم/ کپی کنن.
یه موضوعی که در روانشناسی مطرح ه و در حیطهی باورها و طبعاً زندگی شخصی اثرگذار، مسئلهی خطاهای شناختی ه. خب، اگه گوگل بزنیم کلی خطای شناختی پیدا میکنیم، و حتا پرسشنامههایی هم هست که بررسی کنیم ببینیم ما درگیر کدوم خطاها هستیم. ولی من جهت سهولت و جهت معرفی اینجا خطاهای شناختی رو که از سایت متمم برداشتم کپی میکنم.
«
خطاهای شناختی یا Cognitive Errors از جمله بحثهای مهم در حوزه مدیریت و روانشناسی محسوب میشوند و بهطور خاص، فهرست خطاهای شناختی به بخش جداییناپذیر بسیاری از کتابهای تصمیم گیری تبدیل شده است.
این خطاها، هنگام تحلیل و تفسیر و قضاوت در مورد رویدادها ما را به دام خود گرفتار میکنند و باعث میشوند که ما نتوانیم شرایط موجود را به درستی ارزیابی کرده و بهترین گزینهی پیش رو را انتخاب کنیم.
اکثر خطاهای شناختی به مرور زمان و در اثر زندگی طولانی مدت انسان بر روی کره زمین، در مغز ما شکل گرفتهاند و ضمن اینکه بسیاری از آنها به بقاء ما کمک کردهاند و یا به فکر کردن سریعتر و تصمیم گیری بهتر مغز ما کمک میکنند، هزینههایی هم به ما تحمیل میکنند.
فهرست برخی از انواع خطاهای شناختی از نوع سوگیری
- اعتماد به نفس بیش از حد (Overconfidence Bias)
- خطای تایید خود (Confirmation Bias)
- تمرکز بر آخرین اطلاعات (Recency Bias)
- اثر لنگر انداختن (Anchoring)
- خطای تمرکز بر اطلاعات در دسترس یا Availability Bias
- اجتناب از تعارض شناختی (Cognitive Dissonance)
- تفکر کلیشه ای یا استریوتایپ Stereotype
- تفکر همه یا هیچ یا All or nothing
- تعمیم دادن یا Over-generalization
- بایدها یا Should Statements
- برچسب گذاری بر روی خود و دیگران یا Labeling
- بزرگنمایی و کوچکنمایی یا Magnification / Minimization
- حذف رویدادها و اطلاعات مثبت یا Disqualifying Positives
- پریدن به نتیجه بدون طی شدن مسیر Jumping to Conclusions
- شخصی کردن و به خودگرفتن Personalization
- ذهن خوانی یا Mindreading
- خطای هاله ای (Halo Effect)
و این لینک پرسشنامهای برای خود ارزیابی تحریفهای شناختی
دوستان بیان یکی یکی تعاریف هرکدوم رو بنویسم/ کپی کنن.