حق کپی رایت

به طور کلی خودتونو نسبت به رعایت حق کپی رایت ملزم می کنید؟

• بله

• خیر

• بستگی داره تو چه موردی باشه

نتایج فقط بعد از رای‌دادن قابل مشاهده هستند. لطفا الکی رای ندید!
  • شروع کننده موضوع

reyna

MelloW
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1400
دانشگاه
پردیس هاشمی‌ نژاد مشهد
رشته دانشگاه
آموزش ریاضی
سلام . به پیشنهاد دوستان این تاپیک و زدم؛ امیدوارم مشارکت کنید :)

اگه درباره‌ی کپی رایت خیلی چیزی نمی دونید اینو بخونید تا حدودی متوجه میشید.

-به نظرتون با پیشرفت تکنولوژی هنوزم میشه این حق رو کاملا رعایت کرد؟
-قانون و اصطلاحاً پیگرد قانونی میتونه تو هندل کردن این قضیه موثر باشه یا بیشتر یک مسئله اخلاقیه؟
----------------------------------------------------------------------------------------

خب اینکه بیایم کتابای درسی یا غیردرسی رو رایگان دانلود کنیم درصورتی که داخل کتاب نوشته حقوق ناشر و در نظر بگیرید از نظر اکثرا کار خیلی غیراخلاقییه.

موقعیت1: یکی میاد یه کتاب می خره و انقدر بیکاره که میاد وقت میذاره و از رو کل کتاب سی بار مینویسه(البته با ذکر نام نویسنده). بعد این کتابای دست نویس و به اطرافیانش هدیه میده؛ ناشر میتونه اینجا حق تکثیر بخواد؟
موقعیت2: یک نفر یک کتاب می خره و بعد از اون اسکن می گیره و بعد اینو به اطرافیانش تو فضای مجازی هدیه میده؛ناشر میتونه اینجا حق تکثیر بخواد؟

-نفسِ کاری که تو هر دو موقعیت انجام میشه یکیه فقط روششون فرق می کنه ؛ پس چطوری موقعیت اول تو نگاه اول هیچ ایرادی نداره ولی موقعیت دوم ایراد داره؟
.
من توی یک کانالی عضو بودم که تمام کتاب‌کارهای مخصوص کنکور و میذاشت(فکر کنم لینکشو تو تاپیک کنکور1400 هم گذاشتم). سازنده این کانال هم یک گروه بودن که هدفشون این بود که کسایی که بضاعت مالی ندارن هم بتونن از کتابا استفاده کنن. درواقع هیچ منفعتی برای اونا نداشت و تو کانالشون تبلیغات هم نمی کردن؛ حتی از خودشون هزینه میدادن تا کتابا رو تهیه کنن و اسکن بگیرن. طبیعتا بعضی ناشرا اومدن شکایت کردن و اون کانال هم منحل شد. تو نگاه اول کار این گروه یطورایی آدمو یاد رابین هود میندازه؛ولی خب آخه اینا کتابو نمی دزدن! میرن میخرن و بعد یطورایی به اطرفیانشون هدیه می کنند!
.
ازون گذشته خیلی آثاری که توی سایتای مختلف هست و ما ازشون استفاده می کنیم (موزیک،فیلم،پادکست و...) ممکنه مشمول همین حقوق باشن ولی ما نمی دونیم!
با پیشرفت تکنولوژی به اینصورت،رعایت حق کپی رایت خیلی سخته و یطورایی غیرممکن!

آخرین ویرایش:

ShAkIbA08

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
1403
موقعیت اول هم ایراد داره تو دومی هم خب...درسته شاید نیتشون خیر بوده باشه ولی به هر حال داره باعث میشه افرادی که میخوان کتاب رو بخرن اینکار رو نکنن در درنهایت هیچکس کتاب رو نمیخره و اون ناشر و اون نویسنده حقش خورده میشه،چه اون کانال از تبلیغات با ممبرای بالاش سودی دریافت کنه چه نکنه
البته خب اره...الان خیلی راحت میشه هر چیزی رو کپی کرد و کسی هم نمیتونه جلوشو بگیره هرچقدر هم که فکر میکنم حتی اگه ناشر ها کتاب کاغذی هم دیگ منتشر نکنن یا اصلا هرچیزی کلا سبکشونو عوض کنن بازم راهی برای استفاده بغیر از خرید وجود داره با پیشرفت تکنولوژی...پس تنها کاری که میشه کرد اینه که تکنولوژی تولید کننده ها(حالا ناشریا هر کس دیگ) خیلی پیشرفته تر از تکنولوژی شناخته شده و عادی و روتین بین مردم باشه که البته خیلی هم سخته
در کل میشه گفت راهی وجود نداره ×_×

• شروع کننده موضوع

reyna

MelloW
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1400
دانشگاه
پردیس هاشمی‌ نژاد مشهد
رشته دانشگاه
آموزش ریاضی
موقعیت اول هم ایراد داره تو دومی هم خب...درسته شاید نیتشون خیر بوده باشه ولی به هر حال داره باعث میشه افرادی که میخوان کتاب رو بخرن اینکار رو نکنن
خب پس کتابخونه ها چی؟ کتابخونه ها هم دقیقا اینکار و می کنن...یک کتاب خریداری میکنن و کلی آدم همون کتاب و میخونن. یا اینکه یک نفر یک کتاب می خره و بعد به یک نفر دیگه می فروشه.پس اینطور کارا هم یطورایی نقض حق کپی رایته؟!اوممم..فکر نمی کنم!

آخرین ویرایش:

anaana251223

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
1400
دانشگاه
جایی همین حوالی
سلام . به پیشنهاد دوستان این تاپیک و زدم؛ امیدوارم مشارکت کنید :)

اگه درباره‌ی کپی رایت خیلی چیزی نمی دونید اینو بخونید تا حدودی متوجه میشید.

-به نظرتون با پیشرفت تکنولوژی هنوزم میشه این حق رو کاملا رعایت کرد؟
-قانون و اصطلاحاً پیگرد قانونی میتونه تو هندل کردن این قضیه موثر باشه یا بیشتر یک مسئله اخلاقیه؟
----------------------------------------------------------------------------------------

خب اینکه بیایم کتابای درسی یا غیردرسی رو رایگان دانلود کنیم درصورتی که رو کتاب نوشته حقوق ناشر و در نظر بگیرید از نظر اکثرا کار خیلی غیراخلاقییه.

موقعیت1: یکی میاد یه کتاب می خره و انقدر بیکاره که میاد وقت میذاره و از رو کل کتاب سی بار مینویسه(البته با ذکر نام نویسنده). بعد این کتابای دست نویس و به اطرافیانش هدیه میده؛ ناشر میتونه اینجا حق تکثیر بخواد؟
موقعیت2: یک نفر یک کتاب می خره و بعد از اون اسکن می گیره و بعد اینو به اطرافیانش تو فضای مجازی هدیه میده؛ناشر میتونه اینجا حق تکثیر بخواد؟

-نفسِ کاری که تو هر دو موقعیت انجام میشه یکیه فقط روششون فرق می کنه ؛ پس چطوری موقعیت اول تو نگاه اول هیچ ایرادی نداره ولی موقعیت دوم ایراد داره؟
.
من توی یک کانالی عضو بودم که تمام کتاب کارهای مخصوص کنکور و میذاشت(فکر کنم لینکشو تو تاپیک کنکور1400 هم گذاشتم). سازنده این کانال هم یک گروه بودن که هدفشون این بود که کسایی که بضاعت مالی ندارن هم بتونن از کتابا استفاده کنن. درواقع هیچ منفعتی برای اونا نداشت و تو کانالشون تبلیغات هم نمی کردن؛ حتی از خودشون هزینه میدادن تا کتابا رو تهیه کنن و اسکن بگیرن. طبیعتا بعضی ناشرا اومدن شکایت کردن و اون کانال هم منحل شد. تو نگاه اول کار این گروه یطورایی آدمو یاد رابین هود میندازه؛ولی خب آخه اینا کتابو نمی دزدن! میرن میخرن و بعد یطورایی به اطرفیانشون هدیه می کنند!
.
ازون گذشته خیلی آثاری که توی سایتای مختلف هست و ما ازشون استفاده می کنیم (موزیک،فیلم،پادکست و...) ممکنه مشمول همین حقوق باشن ولی ما نمی دونیم!
با پیشرفت تکنولوژی به اینصورت،رعایت حق کپی رایت خیلی سخته و یطورایی غیرممکن!
من خودم بودم تو این کانال و متاسفانه به .... رفت ولی خب واقعا بیاید از دید همون کتابخونه بش نگاه کنیم
قبول دارم ک حق ناشر به .... میره ولی واقعا پی دی اف خوندنم سخته و ما هم به.... میریم وای واقعا یجورایی غیر قابل اجتنابه توی کلا شبکه های مجازیحالا نه فقط کتاب و اینکه در اصل کار اشتباهیه اما واقعا شرایط مملکت خیلی بده و مثلا همین کتابا رو دانش اموز واقعا بعضی موقع ها مجبوره ک استفاده کنه حتی اگه این اجبار توجیهش نکنه

• لایک
امتیازات: reyna

ShAkIbA08

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
1403
من خودم بودم تو این کانال و متاسفانه به .... رفت ولی خب واقعا بیاید از دید همون کتابخونه بش نگاه کنیم
قبول دارم ک حق ناشر به .... میره ولی واقعا پی دی اف خوندنم سخته و ما هم به.... میریم وای واقعا یجورایی غیر قابل اجتنابه توی کلا شبکه های مجازیحالا نه فقط کتاب و اینکه در اصل کار اشتباهیه اما واقعا شرایط مملکت خیلی بده و مثلا همین کتابا رو دانش اموز واقعا بعضی موقع ها مجبوره ک استفاده کنه حتی اگه این اجبار توجیهش نکنه
نمیشه به چشم کتابخونه بهش نگاه کرد کتابخونه یه مکان فرهنگی و مجوز داره و بدون اجازه ناشر نیس تازه تو کانال از کپی یه کتاب هزاران نفر استفاده میکنن در حالی که یک نسخه کتاب کتابخونه فقط دست یه نفره
اره خب ولی کتاب الکترونیک کلا هست و بنظرم هردو طرف دارن ضرر میکنن هم ناشر هم خواننده ک چشاش در میاد... :-??

• شروع کننده موضوع

reyna

MelloW
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1400
دانشگاه
پردیس هاشمی‌ نژاد مشهد
رشته دانشگاه
آموزش ریاضی
نمیشه به چشم کتابخونه بهش نگاه کرد کتابخونه یه مکان فرهنگی و مجوز داره و بدون اجازه ناشر نیس تازه تو کانال از کپی یه کتاب هزاران نفر استفاده میکنن در حالی که یک نسخه کتاب کتابخونه فقط دست یه نفره
اره خب ولی کتاب الکترونیک کلا هست و بنظرم هردو طرف دارن ضرر میکنن هم ناشر هم خواننده ک چشاش در میاد... :-??
اصلا کتابخونه به ناشرها ربطی نداره‌‌!کی گفته کتابخونه ها اجازه ی ناشرها رو دارن؟
خب حالا کتابخونه رو ما میگیم مکان فرهنگی...این که یک نفر کتابشو به بقیه قرض میده چی؟ اون که دیگه مجوز نداره

آخرین ویرایش:

موازی

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپاد شیراز
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
93
دانشگاه
RWTH
رشته دانشگاه
مهندسی برق
یه سوال. آیا اینکه یه متن(انگلیسی) رو از یه جایی بخونیم و بیاییم به زبون خودمون بنویسیم و کم و زیادش کنیم (فارسی) و منتشر کنیم این کپی کردن محسوب میشه؟ پیگرد قانونی داره؟

البته خب اره...الان خیلی راحت میشه هر چیزی رو کپی کرد و کسی هم نمیتونه جلوشو بگیره هرچقدر هم که فکر میکنم حتی اگه ناشر ها کتاب کاغذی هم دیگ منتشر نکنن یا اصلا هرچیزی کلا سبکشونو عوض کنن بازم راهی برای استفاده بغیر از خرید وجود داره با پیشرفت تکنولوژی...پس تنها کاری که میشه کرد اینه که تکنولوژی تولید کننده ها(حالا ناشریا هر کس دیگ) خیلی پیشرفته تر از تکنولوژی شناخته شده و عادی و روتین بین مردم باشه که البته خیلی هم سخته
در کل میشه گفت راهی وجود نداره ×_×
راهش جریمه کردنه! اگه دو بار کسایی که این کار رو کردن جریمه سنگییین کنن دیگه کسی اصلا جرات نمیکنه که برای سود کم ریسک کنه. ممالک دیگه این کارو میکنن.
مساله ی دانش آموزان بی/کم بضاعت رو هم باید جور دیگه ای حل کرد.

• شروع کننده موضوع

reyna

MelloW
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1400
دانشگاه
پردیس هاشمی‌ نژاد مشهد
رشته دانشگاه
آموزش ریاضی
یه سوال. آیا اینکه یه متن(انگلیسی) رو از یه جایی بخونیم و بیاییم به زبون خودمون بنویسیم و کم و زیادش کنیم (فارسی) و منتشر کنیم این کپی کردن محسوب میشه؟ پیگرد قانونی داره؟
به نظر من حتما باید اسم نویسنده یا منبع و ذکر کنیم.

Asdfghjk

...
نام مرکز سمپاد
...
شهر
...
سال فارغ التحصیلی
1391
رشته دانشگاه
مهندسی نرم افزار
بستگی به متن داره . باید ببینی تحت چه مجوزی منتشر شده . اگه تحت حمایت قوانین کپی رایت باشه باید برای ترجمه از نویسندش مجوز بگیری یا اسم نویسنده و عنوان مطلب رو تو رفرنس هات بیاری . البته تو ایران واسه ریسورس های خارجی کمتر کسی این کارو میکنه .

نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۲
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
1401
مدال المپیاد
Physics
دانشگاه
SUT
رشته دانشگاه
Physics
خوب تو ایران حق کپی رایت محصولات خارجی رو که نمیشه/ به سختی میشه رعایت کرد.
این که خوب هیچ
و محصولات ایرانی
دو تا اصلی هاش
میشن کتاب و موزیک
راجب موزییک که خوب اکثر خواننده هایی که من گوش میدم رو نمیشه از راه دیگه ای تهیه کرد
راحب کتاب که خوب راجب کتاب های غیر درسی رعایت میکنم
ولی برای کتاب های المپیاد نه کتاباش بیش از حد گرونه و ارزش خریدن نداره
جزوه ی های کنکورم معلم میده و...
...
ولی به طور کلی فلسفه ی حق کپی رایت
زیر سوال نرفتن حق هنرمند تو ایران بیشتر به نفع ناشرهاست تا هنرمندان

نام مرکز سمپاد
فرزانگان۱
شهر
قم
سال فارغ التحصیلی
1401
مدال المپیاد
یه مرحله دو ادبی :)
دانشگاه
UMSHA
رشته دانشگاه
ANS
من توی یک کانالی عضو بودم که تمام کتاب‌کارهای مخصوص کنکور و میذاشت(فکر کنم لینکشو تو تاپیک کنکور1400 هم گذاشتم). سازنده این کانال هم یک گروه بودن که هدفشون این بود که کسایی که بضاعت مالی ندارن هم بتونن از کتابا استفاده کنن. درواقع هیچ منفعتی برای اونا نداشت و تو کانالشون تبلیغات هم نمی کردن؛ حتی از خودشون هزینه میدادن تا کتابا رو تهیه کنن و اسکن بگیرن. طبیعتا بعضی ناشرا اومدن شکایت کردن و اون کانال هم منحل شد. تو نگاه اول کار این گروه یطورایی آدمو یاد رابین هود میندازه؛ولی خب آخه اینا کتابو نمی دزدن! میرن میخرن و بعد یطورایی به اطرفیانشون هدیه می کنند!

ببین یجوری ام الان

مثلا تو یه کتابی داری دیگه نیاز داری و به من هدیه میدی، الان تکلیف حق انتشار و اینا چیه؟
خیلی ها میگن عیب نداره چون خریدی و...
خب انگار که اون فایل پی دی اف رو داری هدیه میدی
خب اون هاهم خریدن و حالا دارن هدیه میدن
و نمیدونم چی میشه الان؟

منم یه کانال اونجوری داشتم ولی نرسیدم هیچی دانلود کنم و... فیلتر شد :|

someon

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
sa
شهر
tu
سال فارغ التحصیلی
0000
ولی خب آخه اینا نمی دزدن! میرن میخرن و بعد یطورایی به اطرفیانشون هدیه می کنند
سلام.بنده در این مسئله با این فرض که فرمایش شما صحیح باشه؛مشکل اخلاقی نمی‌بینم.اشخاصی که علاقه به حمایت از ناشر داشته باشند می‌تونن کتاب رو با پرداخت هزینه به ناشر تهیه کنند.به نظر بنده از لحظه ای که کتاب رو می‌خریم کتاب متعلق به ما هست و به طور کلی،مجوز اخلاقی قرار دادن کتاب در اختیار دیگران رو داریم.

Chillax

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی 3
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1405
کپی رایت چند نوع داره،مثل کلیپ،موزیک،متن،کتاب و... که موضوع ما اینجا کتابه،حق کپی رایت رو زمانی یک فرد میتونه برعلیه فرد دیگه اعمال کنه که فرد کپی کننده کپی های تکثیر شده رو به بیشتر از 30 نفر(فکر کنم)داده باشه،اما این موضوع توی موزیک و کلیپ اینشکلی نیست و بعد از یک بار کپی فرد میتونه کپی رایت رو بر کس دیگری اعمال کنه،البته یسری کتاب ها هستن که حق کپی رایت نمیگیرن،اکثرشون هم معمولا رایگانن و بصورت عمده در اینترنت گذاشته میشن
لازم به ذکره که این قانون فقط زمانی عمل میکنه که کتاب کپی رایت خورده باشه و برای دسترسی به اون کتاب باید مبلغی رو پرداخت کنید،جریمه پرداخت نسبت به تعداد صفحات و اهمیت موضوع متغیره

• لایک
امتیازات: reyna

anaana251223

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
1400
دانشگاه
جایی همین حوالی
اقا اصلا تو کتبای گاج نوشته کتاب خود رو هدیه دهید تا در مصرف کاغذ صرفه جویی بشه
خب ایناهم یک کاری کردن کاغذکمتر مصرف شه دیگه

نام مرکز سمپاد
فرزانگان۱
شهر
قم
سال فارغ التحصیلی
1401
مدال المپیاد
یه مرحله دو ادبی :)
دانشگاه
UMSHA
رشته دانشگاه
ANS
راست میگه راست میگه :))
وقتی خودشون میگن یعنی راضین دیگه:-"

نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1402
مدال المپیاد
Used to Bio
رشته دانشگاه
CS

PashMack

به دنبال بستنی
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1404
مدال المپیاد
فعلا برنز نجوم
ما یه کتاب رو فقط به یه نفر میتونیم هدیه بدیم و کتاب ما نمیتونه دست 30 نفر باشه
پس به نظرم
هم اونی که از رو کتاب مینویسه و به 30 نفر میده، هم اونی که اسکن میکنه و میذاره تو یه کانالی/سایتی
این اسمش هدیه دادن نیست به نظرم

خلاصه که من خودم بسیار در این مسئله گیج شدم ولی فک کنم این چیزی که گفتمم تاثیر داشته باشه
دیگه نمیدونم

Chillax

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی 3
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1405
هدیه دادن فرق داره با قانون کپی رایت،تو داری از طرف خودت و از مال خودت میدی به یکی دیگه و قانون نمیتونه اعمال بشه

اینجور کتاب ها حق تکثیر دارن،هرچقدر هم هدیه بدی چیزی نیست اما اگه کپی کنی و یا عکس بگیری و به بقیه بفرستی کپیرایت اعمال میشه،مصرف کاغذ هم زیاد میشه

anaana251223

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
1400
دانشگاه
جایی همین حوالی
هدیه دادن فرق داره با قانون کپی رایت،تو داری از طرف خودت و از مال خودت میدی به یکی دیگه و قانون نمیتونه اعمال بشه

اینجور کتاب ها حق تکثیر دارن،هرچقدر هم هدیه بدی چیزی نیست اما اگه کپی کنی و یا عکس بگیری و به بقیه بفرستی کپیرایت اعمال میشه،مصرف کاغذ هم زیاد میشه
با پی دی اف شدن کاغذ مصرف نمیشه
همه قبول داریم ک این کار از بیخ و بن اشتباهه ولی اکثرا انجام میدیم چن غیر قابل اجتنابه
واقعا هزینه ها سرسام اوره

بالا