من اوایل واسه یادگیری زبان عادت داشتم لغات جدید رو تو یه دفتر بنویسم و هر روز مرورشون کنم. بعد یه آشنایی Anki رو معرفی کرد و گفت از این استفاده کن خیلی بهتر از دفتر لغته. امتحان کردم و خب واقعاً ازش نتیجه گرفتم. اساسِ یادگیری Anki طبق
جعبۀ لایتنر طراحی شده و تو بلند مدت خیلی میتونه به یادگیری چیزای مختلف کمک کنه. از نکات زیستشناسی و فرمولهای فیزیک بگیر تا همین یادگیری زبان و لغت حفظ کردن!
روش استفادهاش هم خیلی سادهست. نرمافزار رو نصب میکنید، توش یه deck(مجموعهکارت) میسازید مثلاً به اسمِ "لغت" یا "فرمولهای ریاضی" یا "نکات بیوشیمی 1" یا هر چیز دیگهای که دوست دارید حفظ کنید و یاد بگیرید. بعد تو هر deck میتونید بینهایت کارت بسازید. مدلِ کارتها هم اینجوریه که تو قسمت جلویی یا Front کارت مثلاً مینویسید "die" بعد تو قسمت عقبی یا Back مینویسید "مُردن". این شد یه کارت
حالا فردا که خواستید زبان بخونید، Anki رو باز میکنید و میرید تو deck مربوط به "لغت" بعد به ترتیب کارتهایی که ساختید رو واستون میاره. یعنی Front رو نشون میده، شما سعی میکنید Back رو حدس بزنید، بعد میزنید Back رو نشون بده. خب حالا چند تا حالت داره. ممکنه شما معنی لغت die رو کامل مسلط بوده باشید. میزنید Easy و این کارت تا 7 روزِ دیگه ازتون پرسیده نخواهد شد. یا مثلاً ممکنه معنی die به زور و با سختی یادتون اومده باشه. میزنید Hard و این کارت 2 روز بعد دوباره ازتون پرسیده میشه.
دقیقاً مثل جعبۀ لایتنر کار میکنه ولی خب یه سری مزایا نسبت به جعبۀ لایتنر داره. مثلاً کار کردن باهاش آسونتره و به جای این که تکتک لغات رو توی کاغذ بنویسید، معنی لغت رو تو چند ثانیه از یه دیکشنری تو Anki کپی میکنید. یا مثلاً یه مزیتِ دیگهاش اینه که تقریباً همه جا و تو هر زمانی در دسترسه. اگه تو مجلس مهمونی یا مترو و تاکسی یا تو اتوبوس یا هر جای دیگهای حوصلهتون سر بره و بیکار نشسته باشید، Anki رو تو گوشی باز میکنید و درس یا زبان میخونید. یا مثلاً اگه عادت دارید در طول روز خیلی پشت لپتاپ و کامپیوتر بشینید، میتونید Anki رو هم یه گوشه باز کنید و هر چند دقیقه یه بار با چند تا کلیکِ ساده 4-5 تا لغت مرور کنید.
البته الآن دیگه حوصلۀ استفاده ازش رو ندارم ولی خب اون یکی-دو سالی که استفاده میکردم خیلی نتیجه میداد