نور آبی چیست؟
طیف نور شامل ۷ رنگ مختلف است. رنگهایی مثل قرمز، نارنجی زرد و البته آبی که با چشم غیرمسلح دیده نمیشوند. تبلت، موبایل هوشمند، لپتاپ و تلویزیون تمامی این وسایل الکترونیکی در یک ویژگی مشترکاند: همگی نور آبی ساطع میکنند. لامپهای فلورسنت و الایدی نیز مثل وسایل الکترونیکی مقدار زیادی از این نور را ساطع میکنند. البته اینطور نیست که نور آبی فقط بهطور مصنوعی در این وسایل یافت شود. بخش اعظم نور خورشید متشکل از این طیف رنگی است و خورشید منبع اصلی طبیعی ساطعکننده آن است.
فایدههای نور آبی
قرارگرفتن در معرض نور خورشید و نور آبیِ ساطعشده از آن بههنگام روز فوایدی برای حافظه و سلامت ذهن دارد. طی سالهای اخیر، شواهدی که صحت این ادعا را تأیید میکنند بسیار زیاد بودهاند. از جمله این فواید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کمک به تقویت حافظه؛
افزایش هوشیاری؛
بهبود خلق و روحیه؛
کاهش زمان موردنیاز برای واکنش نشاندادن؛
بهبود بازه زمانی توجه (Attention Span/ تمرکز روی کار بدون حواسپرتی).
اگر بخواین میتونین به صورت دستی تو تنظیمات مانیتورتون مقدار نور ابی رو تغییر بدین اما توی ویندوز یسری نرم افزار هست که این کارو خیلی بهتر انجام میدن توی گوشی هم معمولا خود گوشی این قابلیتو داره وباید فعال بشه
من care ueyes رو استفاده میکنم که خودش پیشفرض برای بازی یا فیلم دیدن یا کار کردن مقدار نور ابی رو کم وزیاد میکنه یه حالت کاستوم هم داره که خودت میتونی تنظیم کنی البته اولش فک میکنی خیلی بده ولی عادت میکنی بهش
بلو کات برای کار های کوتاه ه چون همه نور ابی رو از بین میبره و خب تو طولانی مدت بده
اما بلو کنترل برای کارهای طولانی مدته و کمتر فیلتر میکنه طیف نور ابی رو
اره اگر نور نمایشگر بره سمت زردی خب طبیعتا نور ابی کاهش پیدا میکنه
حالت شب تاثیر داره نه خیلی خیلی زیاد ولی تاثیر خودشو داره
اگر بخواین میتونین به صورت دستی تو تنظیمات مانیتورتون مقدار نور ابی رو تغییر بدین اما توی ویندوز یسری نرم افزار هست که این کارو خیلی بهتر انجام میدن توی گوشی هم معمولا خود گوشی این قابلیتو داره وباید فعال بشه
من care ueyes رو استفاده میکنم که خودش پیشفرض برای بازی یا فیلم دیدن یا کار کردن مقدار نور ابی رو کم وزیاد میکنه یه حالت کاستوم هم داره که خودت میتونی تنظیم کنی البته اولش فک میکنی خیلی بده ولی عادت میکنی بهش
بلو کات برای کار های کوتاه ه چون همه نور ابی رو از بین میبره و خب تو طولانی مدت بده
اما بلو کنترل برای کارهای طولانی مدته و کمتر فیلتر میکنه طیف نور ابی رو
من خودم تو گوشی دیدم که خودش فیلتر کنه تو اندروید
که خودش یه مینیمم و ماکسیممی رو مشخص کرده بود ولی عدد نداده بود
توی مانیتور اطلاعی ندارم
اون نرم افزاره ولی عدد میده