عامل اول: غم بزرگ دی ماه
اول از همه باید بدونید که هیچی کس دی ماه
عالی ای نداشته. در واقع امکان نداره تو این فرصت 30 روزه کسی هیچ مشکلی نداشته باشه. مثلا یه نفر با خانوادش بحثش شده و دو روز درس نخونده، یه نفر به خاطر امتحانای مدرسه از برنامش عقب افتاده و... که همه ی اینا ایده آل و طبیعی ان. پس حواستون باشه به خاطر از دست دادن 2,3 روز یا یه عقب افتاگی کوچیک عذاب وجدان الکی نگیرید.
خب! حالا ببینیم چه عواملی باعث میشن که ما دی ماه غمگین و به دنبال اون بهمن ماه غم انگیز تری داشته باشیم. 3 تا عاملن:
1) آزمون تراز نمیده
2) تبلیغات نامردانه کنکوری
3) معلم ها و مشاورای نادان و خودشیفته
1) اینکه آزمون تراز نمیده یعنی چی؟
خیلی از شما احتمالا بعد از دیدن نتایج آزمون 24 دی قلم چی یه همچین مکالمه ای با خودتون داشتید: "بابا من درسا رو شخم زده بودم. مثلا دینی آزمونو 100 زدم بعد تراز داده 6500
خب پس من دیگه با این وضعم باید برم بمیرم(دور از جون)"
خب حالا بذارید بهتون بگم که چرا تو چنین آزمونی قلم چی انقدر تراز بدی میده.
علت اولش عدم شرکت بچه های ضعیف توی آزمونه. خیلی از بچه هایی که کنکور براشون مهم نیست با خودشون میگن"ما تازه از امتحانای ترم اول راحت شدیم. بذار یکم استراحت کنیم" و این میشه که یه دفعه تعداد زیادی از جمعیت ضعیف آزمون حذف میشن و اوضاع ترازا به شدت به هم میریزه.
علت بعدیشم خودتون بهتر از من میدونید؛
تقلب. تقلب کردن نه به این معنی که الان بگیم همه بچه ها سوالا رو خریدن یا دارن از رو کلید جواب میدن. نه! اینکه خیلیا فرضا ده دقیقه بیشتر وقت اضافه تو آزمون به خودشون میدن هم تقلب به حساب میاد. میدونید اگه تو کنکورم یهو ده دقیقه به تایم آزمون اضافه کنن چی میشه؟ کلی رتبه ها جا به جا میشه. شاید ده دقیقه تایم کمی به نظر بیاد ولی اگه تو این تایم مثلا 4 تا سوال بیشتر از شیمی حل کنی، کلی تراز و رتبه ها جا به جا میشه.
پس بدانید و آگاه باشید که تراز برای این آزمون اهمیت چندانی نداره. به جای غصه خوردن برای تراز و رتبه تون، تا میتونید رفع اشکال و تحلیل کنید و سعی کنید تمام نکات آزمونو بکشید بیرون.
2) تبلیغات نامردانه کنکوری چی هستن اصلا؟
ببینید بچه ها. شما الان اکثرتون یا استرس دارید، یا ترسیدید یا دائما دارید به اینکه آخرش قراره چی بشه فکر میکنید که تو پستای قبلیم گفتن اینا همشون طبیعی ان. مشاورا و موسسه های کنکوی هم متاسفانه اینو قشنننگ درباره شما میدونن و بعضیاشون از همین موقعیت سواستفاده می کنن. ماهیت این تبلیغات، استرس و به هم ریختگی روانیه. چرا؟ بذارید با یه مثال جالب که چند روز پیش برای خودم پیش اومد بهتون توضیح بدم.
چند روز پیش داشتم تلویزیون نگاه میکردم و کانالا رو جا به جا میکردم که دیدم تو یه شبکه ای یه مشاور کنکور اومده و داره صحبت میکنه. منم از رو بیکاری نشستم به حرفاش گوش دادم. یه دانشجوی پزشکی محمد نامی که فامیلی هم نداشت
همراه این آقا بود. بعد این پسره داشت میگفت که من سال اول کنکورم رتبم 94 هزار شد اما سال بعدش با کمک پکیج ها و دی وی دی های این موسسه رتبم سه رقمی شد و به پزشکی رسیدم. بعدشم مشاوره برگشت گفت از ابتدای برنامه تا الان 1100 نفر این پکیج ها رو خریداری کردن. اگر شما هم دوست دارید سال بعد دانشجوی رشته مورد علاقتون باشید، وقتو تلف نکنید و عدد فلانو به فلان شماره ارسال کنید
در طول برنامه، این آقای به ظاهر مشاور جوری حرف میزد که حتی منی که کنکور ندارمم باز استرس افتاده بود به جونم و باورم شده بود اگه کسی این پکیجا رو نخره عمرا بتونه جایی قبول شه
نمونه ی دیگه این تبلیغاتم همین برنامه های مزخرف "پزشکی تهران در 6 ماه" و امثال این هستن.
پس بچه ها لطفا لطفا لطفا گول این تبلیغات بیخود رو نخورید. منطقی فکر کنید. ببینید بهترین کاری که میتونید از الان تا کنکورتون انجام بدید چیه و بر اساس همون برنامه پیش برید. هر چیزی تاکید میکنم هرچیزی تو این دوران استرس شما رو تشدید میکنه یا بار روانی منفی براتون داره، با
بی رحمی تمام حذفش کنید و با تمرکز درستون رو بخونید.
3) معلم ها و مشاورای نادان و خودشیفته چه کسایی ان؟
معلما و مشاورایی که بیخود و بی جهت شما رو امیدوار می کنن یا انگیزتون رو میگیرن. مثلا من خودم تو مدرسه ادبیاتم به شدت ضعیف و هندسم به شدت قوی بود. یه بار که معلم ادبیاتمون ازمون امتحان گرفته بود و من طبق معمول گند زده بودم، موقع تحویل برگه بهم گفت "با این وضع تو هیچی نمیشیا. ادبیات مهم ترین درس عمومی کنکوره. همینطوری بخوای تنبلی کنی و نخونی سال بعدم در خدمت کنکوری
" و من دو روز تماممم داشتم سر این حرفش گریه می کردم. از اونطرفم یه بار دبیر هندسه مون نزدیکای کنکور یه آزمون تستی ازمون گرفت و من نمرم کامل شد. بعد برگشت بهم گفت "آفرین زهرا. تو قطعا امسال زیر 100 میشی"
و من دوباره تا دو روز بعد این حرفش بندری میزدم واسه خودم
ولی آیا حرف یکیشون درست از آب در اومد؟ نه! من نه اونقدر گند زدم که پشت بمونم و نه اونقدر ترکوندم که دو رقمی شم.
فکر کنم خودتونم الان فهمیدید چرا نباید به حرف اینجور آدما توجه کرد. صرف اینکه من ادبیاتم ضعیفه قرار نیست کنکورو گند بزنم و همینطور چون هندسه ام قویه هم قرار نیست کنکورو عالی بدم. اما چنین معلمایی که فقط بر اساس درس خودشون نظر میدن و بهت میگن "میتونی" یا "نمیتونی" و مشاورایی که بدون هیچ تحلیل درستی از وضعیت تحصیلیتون بهتون امید کاذب میدن یا روحیه تون رو نابود میکنن، آدمایی هستن که هیچ شناخت و درکی از کنکور ندارن. و حالا وظیفه شما در برابر چنین آدمایی چیه؟!
درگیر حواشی نظر دیگران در مورد خودتون نشید. تا روز کنکور حتی نظر خودتونم درباره خودتون مهم نیست. وظیفه شما فقط و فقط تلاش کردنه. وقتتون رو سر این حرفای غیر منطقی تلف نکنید و با آرامش مسیر خودتون رو پیش برید.
حالا شما ممکنه به من بگید: "اوکی آقا. تو درست میگی. ولی من الان یه خروار کتاب رو دستم جمع شده که نخوندم، کلی آدم ترازشون بالای هفت هزاره و از من جلو ترن. من چجوری خودمو برسونم؟"
این دقیقا نکته کلیدی ماجراست که
بازی اصلی کنکور دقیقا از همین زمان شروع میشه جایی که یه تراز بالای هفت هزار ممکنه درگیر این حواشی بشه و از مسیر اوت شه و جایی که یه آدمی با تراز 5500 سرشو میندازه پایین و تمام تمرکزشو میذاره رو خودش و روز به روز فرآیند درس خوندنشو بهتر پیش میبره و میشه یکی از همون کسایی که ترازشون پایین بود ولی در آخر به هدفش رسید (:
میدونم پستم زیادی طولانی شد ولی حیفم اومد همه ی این حرفا رو بهتون نزنم. به نظرم ارزش وقت گذاشتن و یه بار خوندنو داره ~. ~