سبک خاصی نیست که بگم دوست دارم یا دوست ندارم، همهچی میخونم راستش :))
خب من چندتا نمایشنامه و چندتا نویسنده معرفی میکنم امیدوارم مفید واقع بشه.
- برتولت برشت: آدم آدم است، ترس و نکبت رایش سوم، محاکمه ژان دآرک در روان
- آنتوان چخوف: باغ آلبالو، سه خواهر، دایی وانیا
- هنریک ایبسن: اشباح، خانه عروسک، پر گنت (کتاب خانه عروسک و اشباح رو انتشارات زوار در قالب یک کتاب به ترجمه مهدی فروغ به چاپ رسونده. اینو بگیرید شاید به صرفه تر در بیاد.)
- اریک امانوئل اشمیت: مهمان سرای دو دنیا، خرده جنایت های زناشویی، اگر از نو شروع کنیم
- برنارد شاو: بانوی زیبای من، دون ژوان در جهنم، کاسه کوزه
- تنسی ویلیامز: اتوبوسی به نام هوس، گربه روی شیروانی داغ
- آرتور میلر: سقف کلیسای جامع، مرگ فروشنده
- فردریکو گارسیا لورکا: عروسی خون، یرما، خانه برنارد آلبا (این سه نمایشنامه رو نشر چشمه در غالب یک کتاب به ترجمه استاد احمد شاملو به چاپ رسونده. بتونید اینو پیدا کنید بهتره)
- بهرام بیضایی: پرده خانه، مرگ یزدگرد، شب هزار و یکم، سلطان مار، خاطرات هنرپیشه نقش دوم، هشتمین سفر سندباد
- گوته: فاوست (اگر بتونید ترجمه مه.آ.به آذین رو پیدا کنید خیلی خوبه)
- ویلیام شکسپیر: اتللو، مکبث، هملت
- آگوست استریندبرگ: پدر، سونات اشباح، پلیکان
- علی نصیریان: بازیگر و زنش
- غلامحسین ساعدی: چشم در برابر چشم، لال بازی ها، بهترین بابای دنیا، کلاته گل، ضحاک
- اکبر رادی: در مه بخوان، لبخند با شکوه اقای گیل، افول، پلکان
- اورپید: مده آ
- آیسخولوس: اورستیا
- سوفوکل: آژاکس، زنان تراخیس، ادیپ شهریار، الکترا
- کتابی هست تحت عنوان نمایشنامه های فراموش شده از علی شمسی. شامل نمایشنامه های: روز کلمبوس از اورسون ولز، یک زوج ایدهآل و پرونده از تادئوش روژهویچ، معماران از روبر پنژه، نگهبان مقبره از فرانتس کافکا و یک زن شیرین آرتور آدامف میشه. کتاب خوبیه.
چندتا نکته:
1- من اطلاع ندارم که نمایشگاه کدوم از اینا رو داره یا نه. زیاد پیشنهاد دادم که هر کدوم رو داشت دستتون برای انتخاب باز باشه
2- احتمالا چاپ جدید این اثار گرون تر خواهد بود و من به همین خاطر قیمت هایی که داشتم رو نزدم.
3- یه سری از این نمایشنامه ها امکان داره توی چاپ جدید متاسفانه سانسور بشن. اگر دیدید اینجوریه پیشنهاد میکنم نخرید تا اگر شد چاپ های قدیمی تر رو خریداری کنید.
4- این نمایشنامه ها بینشون همه ژانری هست حتی طنز. سعی کردم برای همه سلیقه ها پیشنهاد بدم.
5- من جاهایی که بهترین ترجمه ها رو میشناختم پیشنهاد دادم اما حتما اگر دید چندتا انتشارات از یه نمایشنامه دارن به ترجمه هاشون توجه کنید.
6- یه سری نمایشنامه ها هستن که شاهکارن ولی چون بعضا یا کمیابن یا ممنوعه به حساب میان پیشنهاد ندادم.