ارتباط لینوکس با بحث بوتکیت و متوجه نشدم اگر قبل از لود سیستم عامل بالا میاد خب چه فرقی میکنه سیستم عامل چی باشه؟
استاکس نت یه پروژه خفن بود زمان خودش من متوجه یکسری قابلیت هاش بودم فکرنکنم اگه بجای ویندوز لینوکس استفاده میشد تفاوتی میکرد . دررابطه با لینوکس هم خیلی چیزا بوده مثلا اسیب پذیری dirty cow که چند سال اگه اشتباه نکنم nsa ازش استفاده میکرد حتی اندروید هم ازش بی نصیب نموند یا چندسال پیش سرورهای اوبنتو رو هک کردن و نسخه باینری الوده گذاشتن
لینوکس بدون دستورات شل خیلی برای کاربرا قابل استفاده نیست من فقط با اس اس اچ ریموت میشم به سرور بحث مدیریت سرورهای لینوکسی بدون کامندلاین خیلی جاها بی فایده هست
دررابطه با یونیکس لایک بودن و یونیکس بیس بودن یه نکته هست که درواقع لینوکس نتیجه یه پروژه به اسم minix بود که تو درس طراحی سیستم عامل دانشگاه باهاش سروکار داشتیم ظاهرا قبلنا کدهای یونیکسی تدریس میشده و بدلیل موضوعات خاصی مطالعه اش ممنوع شده و اقای تننباوم خودش دست بکار میشه و minix و از بیخ مینویسه درواقع استاندارها مثه پوزیکس پیاده میشه ولی پیاده سازی داخلی ربطی شاید به اون صورت به نسخه های یونیکسی مثه bsd و ... نداره
Sudo درواقع برای اجرای دستورات با دسترسی کاربر روت درنظر گرفته شده بحث پسورد و اسم رمز مطرح نیست و درواقع برای اجرای دستور باید رمزعبور کاربر روت وارد شه دستور chown هم برای تغییر سطوح دسترسی فایل ها و دایرکتوری ها استفاده میشه و استفاده سیکیم خیاری اگه سیستم حساسی باشه دردسرهای خودشو داره
ارتباط لینوکس با بوت کیت و استاکس نت در تایید حرفای تو بود که خب طبیعتا تفاوتی نمیکنه سیستم عامل چیه ولی همونطور که خودت گفتی کلا از نظر یه سری چیزایی که کاربر رو تهدید میکنن دور نگه میداره ... پریدنای مسخره ویندوز و فریز
چرا قابل استفاده نباشه؟ کسی اگه برنامه نویس باشه بلد نباشه با ترمینال کار کنه آره به مشکل میخوره
که درواقع لینوکس نتیجه یه پروژه به اسم minix بود که تو درس طراحی سیستم عامل دانشگاه باهاش سروکار داشتیم ظاهرا قبلنا کدهای یونیکسی تدریس میشده و بدلیل موضوعات خاصی مطالعه اش ممنوع شده و اقای تننباوم خودش دست بکار میشه و minix و از بیخ مینویسه درواقع استاندارها مثه پوزیکس پیاده میشه ولی پیاده سازی داخلی ربطی شاید به اون صورت به نسخه های یونیکسی مثه bsd و ... نداره
داستان گنو لینوکس. استالمن توی پروژه گنو اومد و کد یونیکسو گرفت و بیخ تا بیخ ادیت زدن و یه چیز جدید ساختن(داستان شکایت AT&T و ...) و خب وقتی گنو/لینوکس به وجود اومد(چون لینوکس تنها یه کرنل ساده بود که توروالدز باهاش به سرور دانشگاهشون که احتمالا مینیکس بود وصل میشد) داستان هایی بود که یونیکس بیس به حساب میاد(شاید برات اصطلاحش عجیب باشه ولی خب گفته میشد که پیور یونیکس بیس هستش نه BSD یا بقیه شون ...) و خب با این که مینیکس ندیدم فک کنم صرفا یه ورژن کوچولو شده از یونیکس بود واسه همین بود که این اصلا یه کرنل واحد بزرگ نبود و میکرو کرنل بود و خب شباهتی هم به لینوکس نداشت حتی همون موقع که توی درگیری توروالدز و تننباوم گفت که اینا مثل هم نیستن و لینوکس یه کرنل بزرگه که با یه فایل a.out بزرگ که با کامپایل شدن کد های سی ساخته شده ران میشه ولی در کل لینوکس یه سیستم عامل تقریبا یونیکس بیسه.
Sudo" درواقع برای اجرای دستورات با دسترسی کاربر روت درنظر گرفته شده بحث پسورد و اسم رمز مطرح نیست و درواقع برای اجرای دستور باید رمزعبور کاربر روت؛ وارد شه دستور chown هم برای تغییر سطوح دسترسی فایل ها و دایرکتوری ها استفاده میشه و استفاده سیکیم خیاری اگه سیستم حساسی باشه دردسرهای خودشو داره"
میدونم. ولی برای استفاده از یه سری چیزا پسورد روت لازمه و من اینجا به اشتباه گفتم روت ولی در واقع پسورد خود یوزر رو میخواد
ساختار دسترسی به شکل rwx هستش که اگه دایرکتوری باشه یه d اون اول میاد که بعضی اوقات شما اون توی اون یوزر و گروپ نیستی که بخوای ازش استفاده کنی
مثلا یه دایرکتوری که چنین ساختاری داره:
drwx------ eliot eliot 4.0K Apr 20 23:00 Videos
یا مثلا سواپ فایل که اینطوریه
-rw------- 1 root root 2.0G Apr 20 22:43 swapfile
این یعنی هیچ کسی جز من نمیتونه اینو بازش کنه محتواشو ببینه و بنویسه و بخونه توش
من فک کردم این مشکل دیگه ای داره در کل