می خوام از جادوی دنیای ما براتون بگم...از زیبایی کوانتوم!
اول از همه که کوانتوم چیه؟بیاید برگردیم به سرزمین ارسطو و عقاید خاصش در مورد دنیا
بعدش روزی که آقای آیزاک نیوتون زیر اون درخت سیب اولین قوانین فیزیک رو نوشت
یکم بعد میریم سراغ آلبرت جان که ظاهرا نظریه نسبیت تو خواب بهشون القا شده بود!نسبیت آغازی به دنیای کوانتوم بود
حالا...تمام تحقیقات دانشمندان آغاز شد
اصلا کوانتوم چیه؟کوانتوم یه دنیای متفاوته!دنیایی متشکل از فوتون اتم و بقیه ذرات کوانتومی
کوانتوم عملا یه جادو هست!چیزی که دور از ذهن ماست
مثلا این که نور هم ذره ایه هم موجی دور از ذهن ماست
ولی با آزمایش فوتوالکتریک و به چالش کشیدن الکترون ها کاملا مشخصه
بزارید بیشتر از ویژگی های کوانتوم توضیح بدم
عملگر هرمیتی یا اندازه گیری کوانتومی
این ورد جادویی که در عین حال حقیقیه میگه هر ذره کوانتومی رو که اندازه بگیری تغییر می کنه!بزار دقیق تر بگم.فرض کن یه فوتون داری.بهش نگاه می کنی.همون لحظه ماهیت هاش عوض میشه*رنگش،شکلش و...*
و بیشترین چیزی که برام جذابه...در هم تنیدگی کوانتومی!میدونین یعنی چی؟یعنی هر دو ذره ای که باهم متولد میشن باهم در ارتباطن و کار متضاد هم رو انجام میدن!همین در هم تنیدگی کوانتومی وجود جهان های موازی رو توجيه می کنه...
قوانین کوانتوم خیلی چیزهارو توجیح کردن
سیاهچاله
کرم چاله
سفید چاله
بمب اتم
بمب های هیدروژنی
کامپیوتر های کوانتومی و ...
اما برگردیم به جناب آلبرت انیشتین،وقتی فیزیک کوانتوم رشد میکرد انیشتین با اینکه خودش کوانتوم رو به ذهن فیزیکدان ها راه داد با نظر خودش مخالف بود
اون توی یه همایش گفت:"خدا با تاس با جهان بازی نمیکنه!از کوانتوم دست بردارید"
فیزیکدان ها ادامه دادن و به موفقیت های بزرگی دست یافتند
ولی کوانتوم توی بمب اتم هم دست داشت...اگر اوپنهایمر رو دیده باشید میبینید که رابرت وقتی که بمب اتم کار کرد عذاب وجدان عجیبی گرفت و گفت:"من تبدیل به مرگ شدم،ویرانگر دنیا ها"این کارش ریسک بزرگی داشت چون میتونست زنجیره ای به وجود بیاره که کل کره ی زمین رو نابود کنه
در نهایت بحثمون رو با این مونولوگ از پدر انرژی اتمی، اوپنهایمر که خلاصش کردم به پایان میرسونم:
"من با علم بازی کردم
با کوانتوم و با سیاست های دنیا بازی کردم
مشهور شدم،شناخته شدم
درسته سوژه ها هیروشیما و ناکاساکی بودند و دنیا نابود نشد
ولی من دنیا رو نابود کردم*اشاره به اینکه باعث ادامه یافتن جنگ سرد و سوءاستفاده از انرژی اتمی*"
ممنون که همراهم بودید،جادوی دنیا رو با وجودتون حس کنید:)