ماراتن مسیه

  • شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع odyssey
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

odyssey

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
222
امتیاز
53
بچه ها اگه کسی در مورد ماراتن مسیه آموزشی امسال(مکان و زمان و...) خبری داره لطفا بگه! مهمه خیلی برام! نحوه شرکتش هم اگه می دونستید ممنون می شم...
 
پاسخ : ماراتن مسیه

مسيه مسابقه اي است براي رصد ۱۱۰ جرم غير ستاره اي (سحابي، خوشه ستاره اي و کهکشان) موجود در فهرست اجرام غير ستاره اي شارل مسيه در طول يک شب.
http://ladsgroup.blogspot.com/2007/05/blog-post_7753.html
دوستان اگه کسی اطلاعات بیشتری داره، لطفا بگه!
پیشاپیش ممنون!
 
پاسخ : ماراتن مسیه

كميته برگزاري رقابت مسيه پس از دريافت و تحليل داده هاي هوا شناسي منطقه سه قعله و نيز عدم موافقت جمع كثيري از شركت كنندگان به زمان برگزاري رقابت كه مصادف با تعطيلات نوروزي مي باشد تصميم به تغيير زمان برگزاري رقابت از ايام فروردين ماه به ارديبهشت ماه (1/2/1388 الي 5/2/1388) نمود . بديهي است مدت زمان ثبت نام تا 10 فروردين ماه ادامه دارد.


http://www.hupaa.com/page.php?id=3996
 
ماراتون رصدی چیست؟

به نام یگانه استاد دانشگاه عشق
مسابقات رصدی گرچه سابقه چندانی در نجوم ندارند، ولی با استقبال بسیار خوب و شایان توجهی رو به رو بوده و هستند.این مسابقات چندین سال است که در ایران هم برگزار می شود؛ مانند باقی زمینه های نجومی در این مورد هم خراسان مبتکر و پیشتاز بود. این مسابقات که در اقصی نقاط جهان برگزار می شوند معمولا در اعتدالین برگزار می شوند. گرچه دلیل واضحی ندارد ولی می توان دلایل زیر را ذکر کرد:
زیاد بودن اجرام مناسب مسابقه در این بازه ها
اعتدال بین ساعات شب و روز
برابر بودن ساعت معمولی با ساعت نجومی
کشور عزیزمان ایران هم از این قاعده مستثنی نیست.اما متاسفانه با وجود مشاهیر متعدد و بلندآوازه ایرانی نه تنها از اسم آنان استفاده نشد بلکه حتی از کلمه لاتین ماراتون به جای مسابقه استفاده شد. اما با تلاش های انجمن نجوم مشهد(آسمان توس) لفظ ماراتون حذف شد؛ گرچه هنوز رصدگران از لفظ ماراتون اشتفاده می کنند.اولین مسابقه رصدی در ایران توسط انجمن نجوم مشهد(آسمان توس) به وقوع پیوست. اما به تدریج ماراتون کشوری مسیه(چارلز مسیه:پزشک و منجم سوئدی که با تلسکوپ16 اینچی که در اختیار داشت فهرست اجرام عمق آسمان مسیه را تدوین کرد) که در اواخر اسفندماه و اویل فروردین ماه (اعتدال بهاری) برگزار میشود، را برگزار کرد؛ که رصدگران مشهدی همگی برگزیده شدند. به دلیل موفقیت آمیز بودن این ماراتون و استقبال خوب شرکت کنندگان این مسابقه ادامه یافت. دو سال پیش با تلاش های انجمن نجوم مشهد (آسمان توس) ماراتون صوفی کشوری هم که در اواخر شهریور ماه و اوایل مهرماه (اعتدال پاییزی) برگزار می شود، برگزار شد. اگر چه سالیان است که این ماراتون در خراسان بر گزار می شد. گسترش ماراتون های رصدی به حدی بود که به سرعت منجمان اماتوری به سمت نجوم رصدی و خرید اپتیک روی آوردند. و الآن علاوه بر ماراتون های خراسان و کشوری استان های دیگری نیز از جمله سیستان و بلوچستان برگزار کننده ماراتون های منطقه ای هستند. لازم به ذکر است که از دو سال پیش ایران برگزار کننده مسابقات رصدی بین المللی می باشد؛ که تمامی برگزیدگان این مسابقات همواره ایرانیان بوده اند.
ماراتون ها معمولا به دو صورت منطقه ای و بین المللی برگزار می شوند. منطقه ای مانند امتحان قطبی سمپاد است؛ البته رصدگران سایر استان ها هم می توانن شرکت کنند ولی به دلیل سختی آن معمولا نمی کنند؛ مهم ترین ماراتون رصدی منطقه ای در خراسان برگزار می شود که تا چندی پیش با ماراتون بین المللی هم برابری می کرد. ماراتون بین المللی که اکثرا رصدگران ایرانی به علاوه عده کمی از رصدگران کشور های مجاور برگزار می شود هم دسته دوم ماراتون ها در ایران می باشد.
برای انجام یک ماراتون در بازه های مشخص شده رصدگران به سمت قلب کویر می روند طی یک مسافت طولانی که حتی تا دو روز و یک شب هم در ماراتون بین المللی به طول می انجامد، ساعتی قبل از غروب آفتاب به رصدگاه می رسند. در این مرحله رصد گران که از قبل گروه بندی شده اند، به مکان مشخص شده برای گروه خود می روند؛ هر گروه متشکل از 4 یا 5 گروه رصدی است که یک داور و یک کمک داور دارند. با آغاز مسابقه هر گروه باید اجرام داخل لیست مسابقه را که از قبل مشخص شده است، رصد کرده، و به داوران نشان دهد. پس از پایان مهلت مقرر سه تیم برتر هر رده از لحاظ زیاد بودن اجرامشان برگزیده می شوند.
تا صوفی امسال ماراتون ها فقط در دو رده تلسکوپیک و بایناکولاریک برگزار می شد. هر گروه متشکل از دو نفر است؛یک راصد و یک نقشه خوان. البته دارندگان تلسکوپ های بزرگ تر از 10 اینچ می توانند سه نفر باشند.(یک نفر حمل و نقل) البته به موازات ماراتون رده های عکاسی نجومی و رصد آزاد هم برگزار می شود. اما از صوفی امسال رده تیمی هم اضافه شد. در ماراتون بین المللی هر تیم متشک از سه اپتیک و سه تا پنج رصدگر است. اما در ماراتون های منطقه ای که فقط در خراسان برگزار شد، هر تیم متشکل از دو اپتیک و دو تا چهار رصدگر می تواند باشد. لازم به ذکر است که در ماراتون منطقه ای خراسان که در دشت کویر---> کویر سه قلعه برگزار می شود، شرکت کنندگان باید مرام نامه انجمن را هم امضا کنند.
در پایان از تلاشهای انجمن نجوم مشهد (آسمان توس) فرمان داری سه قلعه، رئیس جمهور محترم، بسیج سرایان،کانون امام علی شهر سه قلعه،استان داری خراسان جنوبی،آستان قدس رضوی،هلال اهمر خراسان جنوبی،شرکت ابزارآلات رمیس، توس طیف و کلی عزیزانی که برای برگزاری ماراتون های منطقه ای خراسان همکاری دارند، سپاس گزاری می کنم.
اگر سوال دیگری در رابطه با ماراتون ها دارید، بفرمایید.


به امید دیدار شما در ماراتون های آینده،
محمّد رضا عطائی
 
پاسخ : ماراتون رصدی چیست؟

بازم ممنون...
زحمت کشیدین...
امیدوارم بتونم شرکت کنم و رتبه هم بیارم...
 
پاسخ : ماراتون رصدی چیست؟

به نقل از clever :
بازم ممنون...
زحمت کشیدین...
امیدوارم بتونم شرکت کنم و رتبه هم بیارم...
خواهش می کنم
وظیفه بود
همونطور که گفتم توی ماراتون های رصدی رتبه آوردن خطاست؛ باید بگین برگزیده شین. منم مایدوارم شما هم برگزیده شین.
 
پاسخ : ماراتن مسیه

رقابت منطقه‌ای مسیه جنوب و جنوب غرب ایران در منطقه‌ی باستانی و فرهنگی پاسارگاد، روزهای 26 و 27 فروردین 1389 برگزار می‌شود.


این رقابت منطقه‌ای پیشتر در استان‌های خراسان رضوی، اصفهان، یزد و کرمان برگزار شده بود و این بار در استان باستانی و فرهنگی فارس و شهر پاسارگاد برگزار میشود. میزبان این رقابت شرکت اکو توریستی و نجومی پاسارگاد و حامیان آن شهرداری و فرمانداری و شورای اسلامی شهر پاسارگاد، دانشگاه جامع علمی کاربردی پاسارگاد، شاخه‌ی آماتوری انجمن نجوم ایران، مجله‌ی نجوم، فروشگاه ایران اپتیک و تارگاه آسمان شب ایران هستند. این رقابت به مانند دیگر رقابت‌های مسیه خواهد بود و در دو بخش آموزشی و رقابتی انجام می‌شود.
توجه : اولویت پیوستن به این رقابت با استانهای : فارس، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، لرستان و هرمزگان است و دیگر استانها پس از بررسی در این رقابت شرکت داده خواهند شد.


فرم پیوستن به رقابت مسیه منطقه ای جنوب و جنوب غرب ایران http://www.starparty.ir/

« آخرین زمان نام نویسی 20 فروردین 1389 است »





رقابت مسیه چیست :

رقابت مسیه یا ماراتن مسیه، به رصد 110 جرم غیر ستاره‌ای می‌گویند که در فهرستی به نام مسیه جای دارد. این اجرام آسمانی کهکشان، خوشه‌ی ستاره‌ای و سحابی هستند که توسط رصدگران در یک شب رصدی دیده خواهد شد. در این رقابت افرادی به عنوان داور، اجرام رصد شده را از نظر درستی مکان و شکل بررسی و برای رصدگر نشانه می‌گذارند. در ایران از سال 1380 رقابت مسیه تحت نظارت شاخه‌ی آماتوری انجمن نجوم ایران برگزار و تا امسال 9 دوره از آن با موفقیت برگزار شده.




برای شرکت در رقابت مسیه به چه ابزاری نیاز داریم :

همه‌ی دوستداران آسمان شب و رصد اعماق آسمان می‌توانند در این رقابت شرکت کنند. ابزارهای رصدی می‌تواند از انواع دوچشمی، تلسکوپ بازتابی و شکستی و تلسکوپهای دست ساز باشد و محدودیتی از نظر اندازه‌ی قطر دهانه وجود ندارد. نقشه آسمان تا حد اکثر قدر 8 را به همراه داشته باشد ( مانند SkyAtlass 2000 و The Oserver ).
یکی از ابزارهای بسیار مهم در شب رقابت چراق قوه نور قرمز است که می توانید آن را به راحتی بسازید و یا از فروشگاه‌های ستاره‌شناسی تهیه کنید.
توجه : داشتن ابزار رصدی برای رده‌های آموزشی و رقابتی اجباری است.




چه اندازه باید بدانیم :

شرکت کنندگان در بخش رقابتی مسیه می‌بایست تمامی صورت‌های فلکی نیمکره‌ی شمالی و مکان اجرام آسمانی که در فهرست مسیه آمده است را به درستی بدانند. شما از هر نقشه‌ای که کارگشای پیدا کردن اجرام آسمانی باشد می‌توانید استفاده کنید.

بخش‌های رقابت مسیه :

بخش رقابت، به رصدگران با تجربه‌ای است که تا کنون بیش از تر نیمی از اجرام فهرست مسیه را رصد کرده اند و با این قصد در ماراتن شرکت می کنند که تمام یا حدود 70% اجرام فهرست مسیه را طی یک شب در کنار زبده ترین رصدگران ایران رصد کنند. داوران که همگی از رصدگران باتجربه کشور هستند، بر روند صحت کار رصد این دسته از شرکت کنندگان نظارت خواهند داشت و نتایج رصدها را همراه با خود رصدگران ثبت خواهند کرد.
بخش آموزش، ویژه رصدگران علاقه مندی است که تجربه رصد کمتر از نیمی از اجرام فهرست مسیه را پیش از این کسب کرده اند. شرکت کنندگان در رده آموزش، دست کم باید با اصول رصد اجرام غیر ستاره ای آشنا باشند و پیش از این حداقل حدود 10 جرم مسیه را رصد کرده باشند. در این بخش داوران با تجربه ای که از مدرسان شناخته شده نجوم رصدی هستند، شرکت کنندگان در رده آموزش را برای رصد اجرام مسیه راهنمایی می کنند و همچون یک معلم دلسوز از ابتدا تا پایان رقابت در کار آن ها خواهند بود و بر روش کارشان نظارت کرده، ایرادهای احتمالی در شیوه رصد را به شرکت کنندگان گوشزد خواهند کرد.

رقابت منطقه‌ای مسیه 1389 تحت نظارت و اجرایی کمیته‌ای مشتمل بر حامد زارع، پورنگ پورحسینی، احمد کریمی، خسرو جعفری‌زاده، ساناز مصطفی‌زاده، بابک امین تفرشی، امیر میری، مسعود استواری، اسماعیل محمدی، مجتبی بهروزی عباس کریمی است.

توجه : در آگاهی رسانی بعدی چگونگی هماهنگی، هزینه‌ی رقابت و رسیدن به پاسارگاد توضیح داده می‌شود.

جهت هماهنگی : خسرو جعفری زاده : 09169110029 - حامد زارع : 09178372160 - سامانه پیامک 30007650002018
 
پاسخ : ماراتن مسیه

بالا میاریم تاپیکُ ;D
کسی از مکان و زمان و نحوه ی شرکت امسالش خبر نداره ؟
 
  • لایک
امتیازات: Pegi
پاسخ : ماراتن مسیه

امسال یه مارتن هست که حدودا 7مهر هست ! آموزشی هم نیست ! پارسال یه مارتن از طرف مجله نجوم برگزار شد که اون چند بخش داشت که شما میتونستی به عنوان مهمان هم برید . اما امسال فقط مسابقه ای هست . میتونید تو گروه های 2 و 3نفری شرکن کنید.ماکانش هم کرمان هست.
برید این سایت دربارش بخونید :
www.asiac.ir
 
پاسخ : ماراتن مسیه

به نقل از Pariya :
امسال یه مارتن هست که حدودا 7مهر هست ! آموزشی هم نیست ! پارسال یه مارتن از طرف مجله نجوم برگزار شد که اون چند بخش داشت که شما میتونستی به عنوان مهمان هم برید . اما امسال فقط مسابقه ای هست . میتونید تو گروه های 2 و 3نفری شرکن کنید.ماکانش هم کرمان هست.
برید این سایت دربارش بخونید :
www.asiac.ir
یه توضیح کلیم میدی ؟برای آمادگی برای ماراتن باید چیکارا کنیم ؟ چه اجرامیُ بشناسیم ؟
 
پاسخ : ماراتن مسیه

به نقل از نرگس² :
یه توضیح کلیم میدی ؟برای آمادگی برای ماراتن باید چیکارا کنیم ؟ چه اجرامیُ بشناسیم ؟
کلا این مسابقات موقع اعتدالین برگزار میشه .. حالا چرا اعتدالین ؟

چون طول شب 12 ساعت میشه ، و یه رصدگر میتونه 300درجه آسمون رو ببینه و بهترین موقع برای پیدا کردن اجرام غیر ستاره ای هست.

تا جایی که میدونم 110 جرم مسیه رو پیدا میکنن به علاوه یه سری دیگه اجرام غیر ستاره ای ( خوشه و کهکشان و اینجور چیزا ;D )
برا که بتونی شرکت کنی و جایزه بگیری ، باید یه رصدگر حرفه ای باشی و یه وسیله هم داشته باشی یا تلسکوب یا دوربین دو چشمی . تلسکوپ هم بهتر از نوع دابسونی باشه
-یه سرچ کنی ، چیزای خوبی پیدا میکنی ;)
 
  • لایک
امتیازات: N.M
Back
بالا