با اینکه ساختار و ویژگی های ماده تاریک هنوز کاملا" مشخص نیست ، اما این طور تصور می شود که بخش اعظم ماده تاریک موجود در جهان، «غیر باریونی» باشد، که به معنا آن است که دارای هیچ اتمی نیست و به وسیله نیروی مغناطیسی به سمت مواد معمولی جذب نخواهد شد. ماده سیاه غیرباریونی شامل نوترینو و احتمالا" دارای اجزای دیگری مانند مواد فرضی ای چون «آکسیون» (axions) و «ابرمتقارن» (supersymmetric) می باشد. برخلاف ماده تاریک باریونی، ماده تاریک غیر باریونی در شکل گرفتن عناصر در ابتدای آفرینش نقشی نداشته و وجودش تنها به دلیل جاذبه گرانشی آن اثبات می شود. به علاوه، اگر همه اجزایی که ماده تاریک از آنها تشکیل شده باشد ابرمتقارن باشند، واکنش ها و برخوردهای آن ها با یکدیگر موجب نابودی آن ها شده و فراوردههایی قابل مشاهده نظیر فوتون و نوترینو حاصل می شوند.
ویکی پدیا
در کیهانشناسی، انرژی تاریک نوعی انرژی فرضی و شگفتانگیز است که سرعت انبساط جهان را میافزاید. انرژی تاریک رایجترین راه برای توضیحدادن مشاهدات اخیر است که میگویند جهان با آهنگ رو به افزایشی (با شتاب) منبسط میشود. در مدل استاندارد کیهانشناسی حدود ۷۳٪ از جرم-انرژی جهان از انرژی تاریک ساخته شده است.
ویکی پدیا
خیلی غصه نخور همه ی اینایی که منم گفتم هنوز فرضیه است و هیچ کدوم ثابت نشده !!به نقل از مهران محمودی :دمت گرم نیما خیلی حال کردم با توضیحاتت!
ولی حیف که چیزی ازش نفهمیدم![]()
به صورت ساده و خلاصه بخوام بگم !!به نقل از sohaaaa :خوب اصلا از کجا به این نتیجه رسیدن که همچین چیزی وجود داره؟!!
به نقل از نــيما :به صورت ساده و خلاصه بخوام بگم !!
از تاثیرات این ماده بر سیارات و کهکشان ها !! و توجیه برخی از پدیده ها ی مشاهده شده اومدن و وجود این ماده ی رو در نظر گرفتن ! که امروزه از وجود چنین ماده ای تقریبا بسیار مطمئن اند .
توضیحات ویکی پدیا در همین حد بود !!از اثرات گرانشی موجود بر روی اجسام مرئی، مثل ستارهها و کهکشان ها، می توان به وجود آن پی برد.
تا حدودی فهمیدم چی میگین !! ولی خب در هر صورت اگر این مورد رو هم در نظر نگیریم همون گرانشی که این ماده با مواد قابل رویت کهکشان ایجاد میکنه میتونه خودش اثبات وجود این ماده باشه !به نقل از sohaaaa :من راجع به این موضوع مطمئن نیستم ولی احتمالا جرم یه سیاره رو از در صد مواد تشکیل دهندش و میزان جرم هر کدوم و حجم و اینجور چیزا بدست میارن که اگه این جوری باشه اون جرم اولیه رو هم که استاندارد قرار دادن با همون ماده ی تاریک حساب شده!!(یه نمه بد توضیح دادم می دونم!!)
از رو جرم اضافی کهکشان ها. وقتی جرم کهکشان ها رو از نور دریافتی از اون ها محاسبه کردند. بعد وقتی دوباره جرمشون رو از رو مقدار جاذبشون محاسبه کردند دیدن که اختلاف زیادی وجود داره . از این نتیجه گرفتند که کهکشان ها مثل یک ساختمان در شب میمونه درسته بعضی از پنجره هاش خاموشه و دیده نمیشه اما وجود داره و مقدار شاید زیادی از اون ساختمون رو تشکیل بده . متوجه شدین یا بیشتر توضیح بدم.به نقل از sohaaaa :خوب اصلا از کجا به این نتیجه رسیدن که همچین چیزی وجود داره؟!!
به نقل از Mysterio :از رو جرم اضافی کهکشان ها. وقتی جرم کهکشان ها رو از نور دریافتی از اون ها محاسبه کردند. بعد وقتی دوباره جرمشون رو از رو مقدار جاذبشون محاسبه کردند دیدن که اختلاف زیادی وجود داره . از این نتیجه گرفتند که کهکشان ها مثل یک ساختمان در شب میمونه درسته بعضی از پنجره هاش خاموشه و دیده نمیشه اما وجود داره و مقدار شاید زیادی از اون ساختمون رو تشکیل بده . متوجه شدین یا بیشتر توضیح بدم.