• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

عکاسی نجومی

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع hamidreza.sh
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

hamidreza.sh

کاربر فوق‌فعال
دانشگاه
دانشگاه يزد
رشته دانشگاه
معماري
به نام خدا
اینجا قصد دارم مختصر اطلاعاتی را که در مورد عکاسی نجومی دارم برای آشنایی برای شما دوستان خوبم قرار بدم .مطمئنا چون مقالاتو خودم می نویسم خالی از اشکال نیست کسانی که آشنایی دارن اگر اشتباهات من را دیدن لطفا حتما به من گوش زد کنند تا اصلاحشون کنم.
اما قبل از اینکه شروع به خواندن آموزش های زیر کنید مقاله ی پایین رو حتما بخونید تا با اصطلاحات آشنا شوید.

http://www.nightsky.ir/content/view/1276/39/

مقدمه

عکاسی نقطه ای

عکاسي از رد ستاره ها

پاسخ : آشنایی مقدماتی با عکاسی نجومی

انسان از قدیم الایام دوست داشته که اجرام و اشکالی را که در آسمان می بیند ثبت کند و این با درست شدن اولین دوربین های عکاسی به واقعیت پیوسته.عکاسی نجومی یکی از زیر شاخه های نجوم آماتوریست و در سطح جهان از منجمان آماتور دوستاران زیادی دارد.
قبل از اینکه وارد توضیحات تخصصی تر شویم اول شما را با چند تا از وسایلی کلی ای که برای عکاسی نجومی استفاده میشه آشنا می کم
اولین وسیله ی مورد استفاده که مطمئنا خودتون هم می دونید دوربین عکاسی است در حال حاضر 2 نوع دوربین داریم دوربین .عکس برداری دیجیتال و دوربین عکس برداری آنالوگ یا میکانیکی
برای انتخاب این 2 دوربین باید توجه داشته باشین که حتما دارای سرعت B باشند و در دوربین های دیجیتال داری خاصیت manual باشند
دومین ابزار مهم 3 پایه است.
سومین ابزار مهم وسیلی ایست به نام دکلانشور،کار دکلانشور نگه داشتن شاتر در سرعت B و یا عکس گرفتن بدون دست زدن به دوربین عکاسیه
-------------------------
دوربین آنالوگ و دیجیتالی خوب دورینیه که لنز خور باشد .در دوربین های آنالوگ دوربین های شرکت نیکون ،بهترین دوربین های آنالوگ که بدرد عکاسی نجومی بخورد می زند و سپس کنان و سپس زنیت
چند دوربین انالوگ خوب برای مثال:
nikon f3 -fm2
canon f1-ftb
zenit 122
دوربین های آنالوگ خیلی ارزان هستند و خوب به کار می آیند شاید قیمت این ها با هم به 260 هزار تومن هم نرسه(شاید از خودتون بپرسید اگه دوربین های آنالوگ اینقدر ارزونن و خوب به کار میان پس چرا پول می دیم و دوربین دیجیتال گران برای عکاسی نجومی می گیریم بعدا شما رو با بعضی از نارسایی های دوربین آنالوگ که باعث این کار شده آشنا می کنم)
دوربین های دیجیتال:بهترین شرکت سازنده ی دوربین عکاسی که دوربینای دیجیتالش خیلی به دل ما عکاسای نجومی نشسته شرکت کنان است.
چند دوربین برای نمونه:
canon 50 D
canon 450 D
Nikon D90
ادامه مقاله انشاءالله بعدا

عکاسي نقطه اي
نقطه اي:اين روش همان طور که از نامش پيداست روشي است که ما اجرام را در آن به صورت نقطه اي ثبت مي کنيم.

در اين روش عکاسي 2 روش شيوه وجود داره 1:در اين روش پايه ثابت داريم،ميزان زمان نوردهي را پايين مي گيريم(مثلا 30 تا 45 ثانيه)تا ستاره ها از خود رد نگزارند.براي اين روش دوربين هاي ديجيتال مناسب ترن و حتي به ريموت شاتر نيازي ندارند. فقط توجه داشته باشيد اگر از دوربين ديجيتال استفاده مي کنيد حتما نويز ريداکشن را روشن کنيد.(توجه داشته باشيد که با تغيير Focal length لنز زمان نور دهي براي اينکه اجرام را به صورت نقطه اي بيندازيم فرق مي کنه و 30 ثانيه براي لنز هاي وايد استفاده مي شود)
عکاسي نقطه اي به روش اول با دوربين آنالوگ:بهتره که با دوربين آنالوگ 35mm عکاسي نقطه اي به روش اول را استفاده نکنيم با توجه به اينکه ميزان ثبت با توجه به دما فرق مي کنه ميشه گفت در بيشتر شب هاي سال ما ثبت خوبي را نخواهيم داشت.
براي اين کار به يک لنز با دياف باز (از 3.5 به پايين) و يک حلقه فيلم حساسيت 400 يا 800 نياز دارين و کافيه با 400 45 ثانيه يا 1 دقيقه و با 800 45 ثانيه نوردهي کنيد(در صورت ثايت بودن پايه).

2:در روش دوم از سه پايه ي موتور دار استفاده مي کنيم.اين روش بيشتر براي جاهايي که مانند راه شيري پر ستاره اند استفاده ميشه.در اين روش دوربين را روي يک پايه موتور دار مي گزاريم،در اين روش هم دوريين انالوگ خوب است هم دوربين ديجيتال.در اين روش هم مي توانيد افق را بندازيد هم نه.بهترين زمان نور دهي معمولا 10 تا 15 دقيقه است.
براي افرادي هم که تلسکوپ موتوردار دارند هم روشي وجود دارد به نام PIGGY BACK که در اين روش دوربين را به بالاي تلسکوپ نسب مي کنيم و به اين صورت مانع از افتادن رد ستارگان مي شويم.(فقط حواستون به توان موتور تلسکوپتون باشه که نسوزه)
مقر ها سه پايه هاي مناسب:
sky watcher

ردیاب Polarie(vixen)

چند عکس:

همین طور که خبر دارید امشب یک ماه گرفتگی جزئی داریم(برای اطلاع از ساعت و توضیحات به این لینک برید:http://www.nightsky.ir/content/view/1312/1/)
خوب تقریبا ثبت این پدیده برای تمام کسانی که هندی کم و دوربین عکاسی دارن قابل شدنه.
فیلم برداری و ثبت ماه گرفتگی به مراتب از عکاسی از اون راحت تره من خودم ماه گرفتگی 2 سال پیش رو با هندی کمم بهتر تونستم ثبت کنم تا با دوربینم.
برای استفاده از هندی کم شما باید اول میزان نورگیری دوربینتونو بیارید پایین :(با ماه تنظیم کنید که کی درست و کافیه)بعدشم که راحت فیلم برداری تونو بکنید.
اما برای عکس برداری،یکم سخت تر میشه،شما بهتره پایه یا یک جای ثابت داشته باشید.اونایی که دوربین دیجیتال دارن و دوربینشون دارای تنظیم سرعت شاتر و F نیستن از تنظیمات برن و شماره نورگیری رو تا جایی که می تونن کم کنن بعد(حالا من چون نمی دونم دوربینتون چیه و چطوریه)هر کاری که می بینید نورو عادی می کنه و می تونه بهتون قشنگ سرخی ماه گرفتگی رو نشون بده انجام بدید
حالا کسایی که دوربین آنالوگ slr و دوربین های d-slr دارن.
شما حتما به پایه نیاز دارید.دوربین آنالوگی ها برن و یک حلقه فیلم حساسیت 200 بخرن.
خوب شما 2 راه دارید
1:f دوربینتونو تا 9 یا 10 ببندید بعد سرعت شاتر رو بزارین رو 1/500 ثانیه و عکس بگیرید(این اعدادی که می گم تقربیه و خودتون اونجا دقیقشو بدست بیارید)
2:F رو تا جایی که میشه(مثلا 22)ببندید و بعد از مثلا 1/50 تا 4 ثانیه نوردهی کنید.(اینم تقریبیه)
کسایی که دوربین دیجیتال دارن حسایت 400 خوبه 800 هم اگه بتونین بقیه چیزا رو قشنگ باهاش تنظیم کنید عالیه.
تمام این چیزا در صورتی میشه که امشب هوا ابری نباشه.دعا کنید

ببینم عکاسی از خسوف با نور دهی بالا مثلا 3 ساعت چه طور میشه؟

به نقل از 13 :
ببینم عکاسی از خسوف با نور دهی بالا مثلا 3 ساعت چه طور میشه؟
بقول معروف 2 راه داره
1:این که همین طوری بدون هیج وقفه ای بگیری که احتما یک خط سفید خواهیم داشت که در یک فاصله ای یک رنگ قرمز کم رنگ(که ممکنه حتی نیفته)پایینش باشه
2:شما داشته باشی 3 ساعت نوردهی رو اما جلوی دوربینت یک درپوش گزاشته باشی که مثلا هر 20 دقیقه به مدت 1 یا 2 ثانیه یا شایدم یکم بیشتر برش داری این طوری چند ماه تو عکس داریم.و همچنین که این عکس تو هر ماه یک درصد خاص از ماه گرفتگی رو نشون میده
اینم یک عکس از هر کدوم
5.jpg

moonslide_seip_c800.jpg

البته اولین عکس دوربینش دیجیتال بوده و با فوتوشاپ این طوریش کردند

روش دوم نمیشه.چون لنزم کوچیکه
اما روش دومی خوبه
دیافراگم رو تا حد امکان میبندم بعد ...

همین طور که می دونید 25 دی امسال یک خورشید گرفتگی داریم.گفتم بیام آموزش عکاسی از خورشید گرفتگی رو بگزارم.
برای دیدن و عکاسی از خورشید گرفتگی اگر فیلتر مخصوص خورشید را ندارید بهتره برید 2 عدد شیشه ی جوش کاری بگیرید و بعد آنها رو از گوشه به هم چسپ بزنید.به این ترتیب می تونید گرفت رو ببینید.(اما اگه باز از من می پرسید بهتره بیش از 3 تا 4 دقیقه نگاه مستقیم نداشته باشید)خوب اگه دوربینتون لنز زوم داشت که شیشه رو جلوش قرار می دید و یکم دیاف(F)رو می بندید و عکس می گیرید.
2:اگه لنزتون زوم نبود می تونید یک درخت یا یک سوراخی که یک طرفش رو به خورشید باشه و طرف دیگش رو به یک مکان تاریک باشه پیدا کنید و در اونجا وقتی نور خورشید از بین شاخه ها و سوراخ رد می شه به صورت همون حالت کسوف رد میشه و شما می تونید به راحتی عکس بگیرید(یزدی ها و اصفهانیا برای این نوع عکاسی خوش به حالشونه!)
از پشت تلسکوپ هم حتی اگه فیلتر داشتید نه نگاه کنید نه ccd تون رو روش بزارید چون احتمال آسیب است.بهتره یک صفحه جلوی عدسی چشمی تلسکوپتون قرار بدید و مشاهده کنید(البته برای کسایی که تلسکوپ آلفا دارن مشکلی نداره!)

این مقاله رو بخونید خیلی خوبه:
http://www.nightsky.ir/content/view/1276/39/

درود
در ابندا جا داره مجددا از فعالیت های پر ثمر شما سپاس گزاری کنم. + یه +.
به نقل از hamidreza.sh :
همین طور که می دونید 25 دی امسال یک خورشید گرفتگی داریم.گفتم بیام آموزش عکاسی از خورشید گرفتگی رو بگزارم.
برای دیدن و عکاسی از خورشید گرفتگی اگر فیلتر مخصوص خورشید را ندارید بهتره برید 2 عدد شیشه ی جوش کاری بگیرید و بعد آنها رو از گوشه به هم چسپ بزنید.به این ترتیب می تونید گرفت رو ببینید.(اما اگه باز از من می پرسید بهتره بیش از 3 تا 4 دقیقه نگاه مستقیم نداشته باشید)خوب اگه دوربینتون لنز زوم داشت که شیشه رو جلوش قرار می دید و یکم دیاف(F)رو می بندید و عکس می گیرید.
2:اگه لنزتون زوم نبود می تونید یک درخت یا یک سوراخی که یک طرفش رو به خورشید باشه و طرف دیگش رو به یک مکان تاریک باشه پیدا کنید و در اونجا وقتی نور خورشید از بین شاخه ها و سوراخ رد می شه به صورت همون حالت کسوف رد میشه و شما می تونید به راحتی عکس بگیرید(یزدی ها و اصفهانیا برای این نوع عکاسی خوش به حالشونه!)
از پشت تلسکوپ هم حتی اگه فیلتر داشتید نه نگاه کنید نه ccd تون رو روش بزارید چون احتمال آسیب است.بهتره یک صفحه جلوی عدسی چشمی تلسکوپتون قرار بدید و مشاهده کنید(البته برای کسایی که تلسکوپ آلفا دارن مشکلی نداره!)
باید بگم که حتی با شیشه های جوشک کاری هم به خورشید نگاه نکنید. هیچ چیز حتی همون ماسک ها هم نمی تونه جلوی ضررات وارده به چشم شما را بگیره. پس لطفا با صرف همون هزینه، یک برگه فیلتر خورشید بگیرین.

Back
بالا