محققان دانشگاه روچستر اعلام کردند انجام بازی های کامپیوتری نه تنها برای کودکان مضر نیست بلکه می تواند توانایی های فکری و حافظه آنها را بهبود ببخشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مخالفان سرسخت بازی های کامپیوتری و ویدیویی بر این باورند این بازی ها با بحران چاقی در انگلستان در ارتباط مستقیم اند اما دانشمندان آمریکایی به تازگی دریافته اند نشستن در برابر مانیتور کامپیوتر برای ساعتهای متمادی فوایدی نیز دارد.
محققان دانشگاه روچستر دریافته اند کودکانی که انجام بازی های کامپیوتری از عادات روزانه آنها است، از سرعت انتقال فکری بالایی برخوردار بوده و انطباق و همکاری میان دستها و چشمهای آنها بسیار بالا است به گفته آنها بازی های کامپیوتری بر خلاف اعتقاد بسیاری از منتقدان که این بازی ها را مانع انجام فعالیتهای روزانه خارج از منزل کودکان می دانند، از نکات مثبتی نیز برخوردارند.
بازیکنان علاقمند به بازی های کامپیوتری از سرعت واکنش و دقت بالا برخوردار بوده و قدرت شناختی آنها به واسطه انجام بازی های کامپیوتری بهبود پیدا می کند به گفته محققان انجام بازی های کامپیوتری می تواند میزان توانایی های ذهنی، حافظه بصری و فضایی و دقت در انجام وظایفی که نیازمند توجه ویژه و خاص هستند را بهبود بخشد.
محققان به حدی در زمینه بهبود فعالیتهای مغزی تحت تاثیر انجام بازی های کامپیوتری اطمینان دارند که پیشنهاد می کنند پدر و مادرها و حتی پدربزرگ و مادربزرگها نیز با انجام این بازی های کامپیوتری می توانند حافظه و عملکرد ذهنی خود را بهبود ببخشند.
بر اساس گزارش تلگراف، با این حال برخی از منتقدان معتقدند کودکان با خارج شدن از خانه نیز می توانند بسیاری از این توانایی ها را به دست آورند، به گفته آنها کودکان باید به جای برقراری ارتباط با بازی های کامپیوتری، به صورت شخصی و مستقیم با دوستان واقعی خود ارتباط برقرار کنند.
این مقالمه:
عنوان: بازی کردن یا نکردن،مسئله اینست!
مقدمه:
امروزه نتایج تحقیق بسیاری از محققان ثابت کرده که انسان ذاتا تمایل دارد که زندگی پر هیجانی داشته باشد و کار های غیر معمول انجام دهد و به شهرت برسد، برسد برای مثال رانندگان زیادی هستند که دوست دارند با سرعت بسیار زیاد و بیش از سرعت مجاز رانندگی کنند، البته خیلی ها این تمایل را درون خود سرکوب می کنند که آن بحث دیگری است که ما در اینجا به آن نمی پردازیم.
همچنین با مطالعه کتاب های تاریخی ثابت می شود که انسان به طور فطری جنگ طلب است و می خواهد به خاطر مسائلی چون شهرت، قدرت و... با دیگران به رقابت پردازد و گاه به همین دلیل و یا دلایل دیگر به جنگ می پردازد. برخی از محققان این امر را به غریزه انسان ربط می دهند و دلیلشان مشاهده این امر در سایر جانوران است، مانند گوزن های نر که بر سر جفت مناسب خود به رقابت می پردازند.
دو بند فوق مقدمه ای بود بر آنچه که در ادامه در مورد آن بحث می کنیم.
تاثیرات بازی های رایانه ای:
بازی های رایانه ای اخیرا به شدت فرا گیر شده اند و کمتر نوجوانی پیدا می شود که با آن ها سر و کار نداشته باشد و این امر باعث می شود که این سوال به وجود بیاید:"بازی های رایانه ای چه تاثیری بر ذهن جوانان ونوجوانان دارد؟"
همانگونه که می دانید بازی ها به دسته های گوناگونی تقسیم می شوند که جدا از بحث ما هستند. ما در اینجا آن ها را به سه دسته تقسیم می کنیم:
1- بازی هایی که در آن ها خشونت وجود ندارد.
2- بازی های شبیه سازی.
3- بازی هایی که در آن ها خشونت وجود دارد.
البته این تقسیم بندی بسیار ابتداییست ولی در اینجا نیاز ما را بر طرف می کنند.
بازی های دسته ی اول را در این جا به دو دسته ورزشی و فکری تقسیم می کنیم. بازی های ورزشی مانند فوتبال وبسکتبال از نظر علمی تاثیرات منفی کمی بر ذهن و روان انسان دارد و حتی گاهی اوقات تاثیرات مثبتی دارد مانند یادگیری تاکتیک های ورزشی وکار گروهی. بازی های فکری مانند انواع ماز ، پازل و بازی های ادونچر که در آن ها باید معمایی را حل کنیم باعث تقویت نیروی ذهن انسان می شوند.
بازی های دسته دوم که امروزه در اکثر کشور ها ی پیشرفته از آن برای آموزش در زمینه های مختلف استفاده می کنند، برای مثال رانندگانی که می خواهند گواهی نامه بگیرند در ابتدا با اینگونه از بازی ها آزموده می شوند و خلبانان نیز به همراه این سیستم با کنترل هواپیما آشنا می شوند باعث افزایش مهارت کار آموزان می شود.
بازی های دسته ی سوم که گسترده ترین بحث را دارند و در گیری اصلی بر سر آن هاست و بخش عمده بحث ما را تشکیل می دهند بازی های خشونت آمیز هستند.
اکثر محققان عقیده دارند که این نوع بازی ها تاثیرات مخربی بر ذهن انسان دارد و باعث افزایش خشونت درونی انسان و در نتیجه ارتکاب به جرم می شود. حال در اینجا چند سوال مطرح می شود:
1- دلیل اینکه می گویند خشونت این بازی های رایانه ای باعث افزایش خشونت جوانان می شود چیست؟
محققان دلیل این ادعا خویش را ارتکاب به جرم جوانانی می دانند که این بازی ها را کرده اند و دست به ارتکاب جرم زده اند.
حال بیایید به دویست سال پیش باز گردیم زمانی که هنوز بازی های رایانه ای به وجود نیامده بودند آیا در آن زمان کسی دست به خشونت و قتل نمی زد؟ جواب اینجاست: آنها مرتکب جرم می شدند ولی به علت عدم فراگیری رسانه های امروزی سر و صدای آن ها سریع می خوابید. اکنون ما در عصر ارتباطات قرار داریم وخبر ها سریع می پیچد اینکه بگوییم خشونت جوانان امروزی به دلیل بازی های رایانه ای است و باید ریشه اش را در آن جستجو کرد اشتباه است.
بهتر است به مقدمه این مقاله باز گردیم، امروزه جوانان خوی جنگ طلبی خویش را با این بازی ها ارضا می کنند پس جرم وجنایت کاهش پیدا می کند و علت این همه گزارشات که می گویند خشونت افزایش پیدا کرده را می توان در بند فوق یافت.
2- چرا محققان متوجه این مسئله نیستند؟
در واقع بهتر است بگوییم چرا این مسائل را انکار می کنند؟
دلایل متفاوتی وجود دارد از جمله آن ها این است که این محققان در عمرشان بیش از چند ساعت بازی نکرده اند و افرادی که اطلاعات بیشتری در این زمینه دارند به راحتی متوجه این امر می شوند. برای مثال می توان گفت که نیمی از آنان حتی سبک های مختلف را از هم تشخیص نمی دهند و تعداد بیشتری بازی هایی که نکات آموزنده بسیار و در کنارش اندکی خشونت دارند را بازی هایی بی معنی وباعث رشد خشونت می دانند، به عنوان مثال در بخشی از همین بازی ها روایت می شود که خشونت چه بلایی بر سر شخصیت اصلی و جامعه آورده است و سعی می شود مخاطب را از آن باز دارد.
یکی دیگر از دلایل این است که محققان اگر حرفی غیر از این بزنند انکار می شود یک جمله ای هست که می گوید:"بازیکن ها عوض شدند ولی بازی همان بازیی که بود"(این جمله هیچ ربطی به بازی های رایانه ای ندارد!) زمانی که گالیله گفت:" زمین به دور خورشید می چرخد" همه آن را انکار کردند ولی امروزه درستی این موضوع ثابت شده است. اکثر محققان می ترسند که آن ها هم مثل گالیله در آن زمان کنار گذاشته شوند و به همین دلیل این مقاله به سرعت کنار گذاشته می شود! ولی حقیقت اینست که این مقاله یک جرقه است! مانند تمام جرقه های دیگر احتمال دارد به ثمر برسد و یا نرسد.
و اما آخرین دلیل قابل توجه: باز هم ترس! اکثر بزرگ سالان می ترسن که اگر بازی کنند دیگران آن ها را مسخره کنند. به همین دلیل این عقیده اشتباه به وجود آمده است که بازی های رایانه ای برای بچه ها هستند. البته این تنها دلیل آنان نیست دلیل دیگر ترس از این دنیای جدید است ترس از ناشناخته ها. نکته جالب اینجاست که حتی خود نیز آن را نمی دانند!
من در اینجا قصد گذاشتن تفاوت بین مرد و زن را ندارم اما نکته جالب این جاست که اکثر محققان ایرانی در این زمینه زن هستند و همانگونه که می دانید تمایل جنس مونث به خشونت کمتر است بنابراین دیدگاه آنان با مردان متفاوت است و این خشونت در دید آنان جلوه بدی دارد و به همین دلیل آن را عاملی مخرب می دانند قافل از اینکه بازی کردن خوی جنگ طلبی مردان را آرام می کند. من به تمامی افراد با هر سنی توصیه می کنم که این بازی ها را فقط یکبار امتحان کنند تا ببینند این دنیا جدید ترسناک نیست.
3- درجه بندی سنی برای چه؟
درجه بندی سنی بازی های رایانه ای بدین جهت به وجود آمده اند که افراد کوچکتر را از دیدن محتوای نامناسب برای سنشان باز دارد برای مثال دیدن خون وخشونت بیش از حد، وجود صحنه های ترسناک، استعمال دخانیت و...
محققان در این باره که در صورت توجه به درجه بندی سنی میزان آثار وعوارض جانبی بازی کردن بازی های خشن کم می شود هم عقیده اند.
در سال های اخیر بازی های رایانه ای زیادی از کشور های خارجی وارد شده و به همین خاطر مسئولان به این فکر افتاده اند که درجه بندی مناسبی برای ایرانیان ایجاد کنند که البته با اینکه این پروژه مورد قبول واقع شده وفعالیت خود را شروع کرده ولی هنوز با توجه به اینکه هر ساله تعداد زیادی بازی به بازار می آید، جای کار زیادی بر روی این پروژه وجود دارد.
4- بازی سازان ایرانی چه می کنند؟
بازی سازان ایرانی در چند سال اخیر بسیار فعال بوده اند و می توان امیدوار بود که طی دو سال آینده شرکت های ایران بتواند با شرکت های خارجی رقابت کنند و به عبارت دیگر صنعت بازی سازی در ایران به سرعت رو به تکامل است.
هم اکنون بازی های زیادی بر اساس شاهنامه وتاریخ ایران در حال ساخت است. فقط یک مشکل در کار آن ها وجود دارد: قیمت های بازی های داخلی به نسبت خیلی بیش تر از بازی های دیگر موجود در بازار است و بسیاری از ایرانیان مایل نیستند با کیفیت کم این بازی ها مبلغ لازم را پرداخت کنند.
5- این بدگویی ها در نهایت چه سودی یرای خود محقق دارد!؟
انسان ذاتا از نقد های منفی خوشش می آید و وقتی که آن ها اینگونه نقد می کنند، مردم بسته به اطلاعات وآگاهیشان دوکار می کنند:
1- تمام رفتگان نویسنده را دعا می کنند.
2- هر چی تو دهنشان بیاد به نویسنده وفک فامیل ایشان می گویند!
و در هر صورت سعی می کنند آن را بخوانند و سردبیر روزنامه به علت فروش زیاد برای اینگونه مقاله ها حقوق اضافه می دهد!
خلاصه:
1- بازی های رایانه ای آنگونه که برخی فکر می کنند مخرب نیستند بلکه حتی در بسیاری از موارد سازنده اند و باعث پیشرفت ذهن انسان وآموختن نکات متفاوت می شوند.
2- باید عقیده های کهنه را کنار گذاشت و دنیای جدید را پذیرفت.
3- خشونت داخل بازی های رایانه ای لزوما باعث افزایش خشونت انسان نمی شود بلکه در بسیاری از موارد آن را سرکوب می کند.
4- بهتر است که محققانی که این مسائل را دنبال می کنند کار آزموده تر باشند و وقت بیشتری برای بررسی این بازی ها بگذارند ودید خود را محدود نکنند.
5- نباید کسانی را که وقت خود را صرف این بازی ها می کنند نکوهش کرد و آن ها را از این کار باز داشت.
6- تصمیم گیری عجولانه در مورد این بازی های رایانه ای به شدت اشتباه است سعی کنید حداقل یکبار آن ها را امتحان کنید.
7- درجه بندی سنی می تواند بسیاری از آثار بازی های خشن را برای افراد کاهش دهد.
بسته شد این دفتر ولی این حکایت حالا حالا ها باقیست!
پایان 9/88/88