پیام خداحافظی دکتر اژه ای

• شروع کننده موضوع soha
  • تاریخ شروع
  • شروع کننده موضوع

soha

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
پیام خداحافظی جناب آقای دکتر اژه ای

هو المحبوب

وقتی آمدم، موی سپیدی بر چهره‌ام نبود و اکنون پس از گذشت بیش از بیست و یک سال، با قامتی راست و امیدوار، محیط کارم را ترک می‌کنم؛ با فرزندی رشید به نام سمپاد برای ایران اسلامی: مقاوم و سازش‌ناپذیر. در این مدت، دو تن بیش از همه مرا ممنون خود ساختند: رهبر معظم انقلاب که با دفاع از سمپاد در شورایعالی انقلاب فرهنگی، به این نهال امکان غرس دادند و همواره نگران کاستی‌های آن بودند؛ و نخست وزیر وقت، جناب آقای مهندس میرحسین موسوی که مرا به این مسیر کشاند. در این مدت سعی کردم مدیرانی داشته باشم که به فرموده امام راحل (ره) بر ریاست ریاست کنند، نه دریوزگی مدیریت، و در این که تا چه حد موفق بودم، هیچ گاه تردیدی نداشته‌ام. هر چند، هر کسی در گزینش خود دچار خطا می‌شود و من تا آخرین لحظه در هدایت مدیرانم به سوی استقلال و تعهد به انقلاب و اسلام ــ به جای تعهد به خطوط سریع السیر و قلیل البقا ــ کوشیدم. بچه‌های این سرزمین را در هر کجای ایران عزیز، همانند هر ایرانی مسلمان، با تمام وجود دوست داشته‌ام و این دوست داشتن را لازمه ذهن هر معلمی می‌دانم که بخواهد راه انبیا، و نه دریوزگی اغنیا، را طی کند. سمپاد را برای آن‌ها به وجود آوردم که کمتر کسی به فکر آن‌هاست. وقتی فرزند استانداری در آزمون ورودی سمپاد مردود می‌شد، خوشحال نمی‌شدم، اما وقتی فرزند بلال‌فروش روبروی همان استانداری قبول می‌شد، از شادی در پوست خود نمی‌گنجیدم.
خدا را شاکرم که با حداقل سرمایه مادی و بیشترین سرمایه معنوی، مراکزی را تأسیس کردم که اولیای قبول نشدگان با درایت آن، اقرار به وجود رقابت سالم می‌کردند و فقط معدود راه‌نیافتگانی بودند که به لجن‌پراکنی و فحاشی می‌پرداختند. برای من اما، نه تعریف پذیرفته‌شدگان و نه توهین معدود راه‌نیافتگان، تفاوت بنیادینی نداشت. به هیچ ناحقی حق ندادم و از اصلاح هیچ اشتباهی ــ حتی اگر مقدمه لجن‌پراکنی برایم می‌شد ــ روی‌گردان نشدم.
در کنکور امسال، با وجود اعلام نتایج بر روی سایت، وقتی به من اعلام شد که دو سئوال، پاسخ‌های نزدیک به هم داشته‌اند و کلید چهار سئوال نیز جابه جا شده است، بدون لحظه‌ای تردید تصمیم گرفتم آن دو سئوال را حذف و کلید چهار سئوال را اصلاح و مجدداً اسامی پذیرفته شدگان را به همراه اسامی کسانی که حقشان ضایع شده بود، بر روی سایت بگذارم. می‌دانستم که با یک «سونامی ردشدگان» روبرو خواهم شد و تازه بعد از این اعلام بود که اعتراض‌ها صورت گرفت و انعکاس آن موجب درخواست غیر قانونی لغو کنکور، هم از سوی دوستان ساده لوح و هم از سوی ستیزه‌گران شادمان، شد. در ادامه، ادعای یافتن 16 غلط جدید و تشخیص آن در طی چند ساعت و عدم قدرت به اثبات رساندن حتی یکی از این غلط‌ها مطرح شد و حتی در 20 اردیبهشت ماه، کلیه اشکالات با صدا و سیما مطرح و ضبط تلویزیونی شد، ولی با وجود پوشش رسانه‌ای هیاهوی ردشدگان، حتی یک ثانیه از آن پخش نگردید؛ واقعاً چه عدالتی! در اینجا باید از وزیر محترم آموزش و پرورش به جهت حمایت از برگزاری مرحله دوم آزمون ورودی سمپاد در اردیبهشت 1387 قدردانی نمایم که این موافقت در پی گزارش مستند سمپاد حاصل شد.
از مرداد ماه 87 به بعد، با هر مدیری که جلسه داشتم، خداحافظی می کردم و حتی برای نیمسال اول تحصیلی، ساعت موظف تدریسم را در دانشگاه پر کردم. انبوهی از کارهای جنبی، نظیر آرشیو فصلنامه روانشناسی و زونکن‌های مربوط به سایر فعالیت‌هایم را به خارج از سازمان انتقال دادم تا در روز موعود (!) سبکبار خداحافظی کنم، هر چند خود این امر نیز خالی از عواقب نبود. متأسفانه کار انتخاب جایگزین کمی به طول انجامید، تا این که در بعد ازظهر 16 دی ماه، طی یک نمابر ساده، نام جانشینی که حدود یک ماه قبل از آن مطلع شده بودم، برایم ارسال شد. همان شب به راننده گفتم ماشین را بخواباند و خود با وسیله شخصی یکی از همکاران، سمپاد را ترک کردم.
اکنون احساس می‌کنم باری را از دوشم برداشته‌اند و از هرگونه قصور و تقصیری که در این مدت داشته‌ام، از پروردگارم و عزیزان سمپادی پوزش می‌طلبم. آنچه تأسیس شده، به خاطر ایران اسلامی بوده است. سمپاد در آن زمان، زیر بمباران و موشک باران ایجاد شد و نامه درخواستش در روزهای سخت جنگ به ریاست جمهوری ارسال شد. آن روز، یکی از اساتید آموزش و پرورش دلیل مخالفتش با تأسیس را این موضوع اعلام کرد که پذیرش دانش‌آموز با معدل 19 و تحویل دادن دانش‌آموز با معدل 19 هنر نیست. رهبر انقلاب در پاسخ فرمودند، این گفته وقتی صحیح است که فرض کنیم در شرایط فعلی دانش‌آموزان با معدل 19 وارد مدارس می‌شوند و با معدل 19 از همان مدارس خارج می‌شوند، در حالی که عملاً این طور نیست.
از میان شش وزیر روی کار آمده در این مدت، تنها یک وزیر برایم کم‌آزار بود و من چه شب‌ها که تا صبح نگران این کودک نوپا، بی‌خوابی را تجربه نکردم. فکر نمی‌کردم این نهال در کنار سایر نهال‌های آموزشی نظام مقدس ما این چنین سریع به بار بنشیند؛ آن هم با وجود آن همه هیاهوی فرار مغزها و اطلاعاتی که هیچ وقت تبیین و تفسیر نشد و فقط چماقی بر سر سمپاد ماند که معلوم نبود در دست چه کسی است.
فرزندان سمپادی‌ام! اطمینان داشته باشید هیچ کجا مانند وطن یک فرد نیست و هیچ افتخاری بالاتر از تلاش برای تعالی و رشد و شکوفایی سرزمین مادری نیست، و این تنها در سایه باور توحیدی امکان‌پذیر خواهد بود. اگر شما بر این باور باشید، کاری کارستان خواهید کرد و عظمت و مجد گذشته سرزمینتان را تکرار خواهید نمود.
همکاران سمپادی‌ام! می‌دانم از میان شما، آنان که به راه سمپاد معتقد بودید، از نظر مادی هیچ بهره‌ای نگرفتید و بیش از آن چه موظفتان بود، کار کردید. در هر شهری با کوشش شما مدارس سمپاد جان گرفت و آن که کمتر از همه نقش داشت من بودم و آن که بیش از همه ناسزا شنید، شما بودید. هر کجا هستید، به خدمت خود ادامه دهید و بدانید که خدا تنها داوری است که می‌توان به او تکیه کرد و امید داشت.
من خوشحالم که هیچ یک از سفارش‌شدگان معدود نمایندگان مجلس و معدود کارگزاران نظام ــ که عادت به ثبت سفارش داشتند ــ به سمپاد راه نیافتند، که اگر این چنین بود، در طول این سال‌ها با سمپادی‌های عاشق و در عین حال مطالبه‌گر روبه رو نبودم.
امیدوارم ایران عزیز از زعفران وجود شما پربهره باشد و روزهای شکوفایی علمی ایران اسلامی، مسیر رهروان بعدی را روشن‌تر و شاداب‌تر سازد. در پایان، عذرخواهی می‌کنم از این که از آنچه در ذهنم برای سرمایه‌های سرزمینم بود، بخش ناچیزی را تحقق بخشیدم و همواره کلام رهبرم در پیش رویم بود که:
«عدالت» به معنای این نیست که ما با همه استعدادها با یک شیوه برخورد کنیم؛ نه، استعدادها بالاخره مختلف است. نباید بگذاریم استعدادی ضایع شود و برای پرورش استعدادها باید تدبیر بیاندیشیم؛ در این تردیدی نیست. اما ملاک باید استعدادها باشد و لاغیر؛ عدالت این است.
و با تفألی از لسان‌الغیب:
ای دل ریش مرا با لب تو حق نمک
حق نگهدار که من می‌روم الله معک
چرخ بر هم زنم ار غیر مرادم گردد
من نه آنم که زبونی کشم از چرخ فلک

جواد اژه‌ای
87/10/22

nodet.girl

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1 تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
تا دلتون بخواد شركت كردم!
دانشگاه
علي آباد كتول- کلیبر
رشته دانشگاه
آبياري گياهان دريايي با فرمولهاي متافيزيك! تودوزي تانك
سمپادی بی‌بخار

آخه به شما هام میگن سمپادی؟ اینقدر بی خیال؟! اینقدر بی تفاوت؟!  [-(
منظورم این تغییرات اخیر سازمانه. آقای اژه ای رفت،کاری نکردید.حالا هم که دارن کم کم نسلمونو منقرض میکنن. بازم چیزی نمیگید؛کاری نمیکنید؟!  X-(
واقعاً رفتن آقای اژه ای اینقدر براتون بی اهمیته؟!! حتماً نامه خداحافظی ایشونو همه خوندید؟!
این بود جواب اون همه زحمتی که برای ما و برای بودن ما کشید؟! این همه، همه جا ازمون دفاع کرد که مدرس های ما (کلاً سمپاد) رو بر ندارن.هیچ کاری نکردید!!!
شاید واسه شما ها راحت باشه. اما واسه من خیلی سخته. وقتی که هر روز دخترشونو تو مدرسه میبینم. سخت تر ایه که حتی اونم عین خیالش نیست. انگار نه انگار که باباش دیگه پدر سمپاد نیست.
همون روزای اولی که ایشون رفتن، همش منتظر خبری بودم که اعتراض شما سمپادی هارو بگه. اما هیچی به هیچی. مونده بودم چی کار کنم؟ به کجا مطلبی، چیزی بنویسم تا شاید شما ها هم یه تکونی به خودتون بدید.
روز سمینارهای مدرسۀ ما، یکی از مهمونای دعوت شده، آقای "رضا امیر خانی" بودن. ایشونو که همه میشناسن؟ یه سمپادی که یه نویسندۀ بزرگ هم هست. خیلی حرفای قشنگی میزدن. جالبیش میدونید چی بود؟ اینکه تو زمان ایشون، رییس سمپاد آقای اژه ای نبودن. اما با این حال، کلی از ایشون دفاع کردن. واقعاً از خودم (و خودمون) خجالت کشیدم. گفتن:"شما باید یه زنجیرۀ بزرگ سمپادی تشکیل بدید که با یه حکم ساده، یه دفعه همه چیز عوض نشه."
حالا نظرتون چیه؟ تصمیم دارید یه تکونی به خودتون بدید؟ هنوزم دیر نشده. شاید بتونیم......
                                                                                                                                                      "من بابا اژه ای خودمو میخوام!"  :(

pegah.nodet

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1390
دانشگاه
علامه طباطبایی
رشته دانشگاه
حسابداری - Finance
پاسخ : سمپادی هم اینقدر بی بخار ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!

خب راست میگه دیگه! حتما باید سازمان کامل جمع بشه تا یادتون بیفته یه کاری کنین!

trustme

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کاشان
سال فارغ التحصیلی
1387
دانشگاه
دانشگاه خواجه نصیر طوسی
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک
پاسخ : پیام خداحافظی دکتر اژه ای

هیچ وقت چنین حماقتی نمی کنن که سمپاد رو جمع کنن ... یعنی رهبر حداقل نمی ذاره ...
تا آخر عمر که نمی شه یه نفر رییس یه جایی باشه که ... شما فکر می کنین خیلی داره وضعمون بد می شه ؟! مثلا !؟

nodet.girl

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1 تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
دانشگاه
علي آباد كتول- کلیبر
رشته دانشگاه

ببخشيدا.ولي مثل اينكه اصلاً در جريان اخبار نيستيد.
آزمون وروديو كه ميخوان بردارن.تا يه مدت ديگه هم حتماً كلاً سمپادو برميدارن.خيلي بي خيالين.تازه من منظورم اين بود كه يه كاري در مورد برگشت آقاي اژه اي بكنيم.

trustme

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کاشان
سال فارغ التحصیلی
1387
دانشگاه
دانشگاه خواجه نصیر طوسی
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

آب رفته از جوب، به جوب بر نمی گرده ... ایشون سالیان زیادی زحمت کشیدن، دیگه کسی جدید باید بیاد ... !
آزمون ورودی راهنمایی سمپاد به دبیرستان رو بردارن خوب ! این یعنی سمپاد در خطر است !؟
اینکه کلا سمپاد رو جمع کنن، به هیچ وجه ممکن نیست ... درسته دولتمردا خیلی با این موضوع مشکل پیدا می کنن ولی تا حالا هم رهبری حامی سمپاد بوده ... هر جامعه ای نیاز داره چنین نهادی داشته باشه ... اینا هم اینقدر (ببخشید!) خر نیستن که بخوان در سمپاد رو ببندن !

تنها فعالیت: تغییر آزمون های ورودی است که اونم گویا برگشته به حالت قبلی ! (!؟)

nodet.girl

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1 تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
دانشگاه
علي آباد كتول- کلیبر
رشته دانشگاه

من خودم تو راديو مصاحبه وزيد آموزش پرورشو شنيدم كه گفت دارن كم كم به اين توافق ميرسن كه اين مدارسو بردارن.معلما هم (مال آموزش و پرورش) شاكي بودن كه بچه ها اينجوري كلي استرس ميگيرنو بايد اينجور مدرسه ها حذف بشن.

trustme

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کاشان
سال فارغ التحصیلی
1387
دانشگاه
دانشگاه خواجه نصیر طوسی
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

وزیر برای خودش یه زری زده !!

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک

اتفاقا منم اینو شنیدم تو رادیو، نگفت که باید این مدارس برداشته بشه، فقط گفت که دارن به توافق می رسن که آزمون ورودی برداشته بشه.

nodet.girl

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1 تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
دانشگاه
علي آباد كتول- کلیبر
رشته دانشگاه

ببخشید.تنها فرق سمپاد با بقیه مدارس (به غیر از شیوه تدریس و ...) آزمون ورودیشه.اینو بردارن دیگه به ما (و ورودی های جدید) میگن سمپادی؟؟؟!!!!!!

هیچ فکرکردید چرا دارن این کارو میکنن؟؟ تو نامه آقای اژه ای نوشته بود که از ایشون خواسته بودن که بچه های مسوولینو بدون آزمون وارد مدارس کنن که ایشون نذاشت. واسه همینم الان که مدیریت عوض شده، دارن آزمونو برمیدارن(واسه همون بچه های مسوولین زحمتکش!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! P:> P:> P:>)

yashar

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
علامه طباطبایی
شهر
بناب
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک - ساخت و تولید

زمان اژه اي سمپاد يه چيز ديگه بود! خداييش از جون و دل مايه ميذاشت واسه سازمان! البته ما كه تو دوره رياست جديد كه چند ماه بيشتر نبوديم و نديديم چطوريه ولي مطمئنم مثل اژه اي نميشه!
درضمن اساس سمپاد تو آزمون هاي وروديش و پذيرش محدودش بود! كه الان هر شهر كوچيك يه مركز و شهراي بزرگ چندين مركز سمپاد دارن!! كجاست اون روزا كه به خاطر سمپاد هر روز كلي راه ميرفتيم تا يه شهر ديگه؟
آزمونشم تا جايي كه يادمه از 88 قرار بود سازمان سنجش بگيره! آزمون خود سمپاد علاوه بر بار علمي سنگيني كه داشت يه سري سوالات هوشي و تفكر شناسي هم داشت كه خيلي جالب و عجيب بودن!! حيف... الان سمپاد تو هر شهري حكم يه مدرسه غيرانتفاعي خوب رو داره! گذشت اون زماني كه بهش ميگفتن تيزهوشان...

نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
قم
سال فارغ التحصیلی
97

کاشکي حالا که آقاي روحاني اومده رئيس سمپاد هم دوباره آقاي اژه اي باشه. خيلي همه ازش تعريف مي کنن و فکر کنم اون زمانا خيلي بهتر بوده تا الان ....
هي ......!!!!

fitmal

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan 2
شهر
کرمان (1 ر) - تهران (بقیه)
مدال المپیاد
یه سری مرحله 1 :-" 1 مرحله 2 :-"

به نقل از hastikhanoom :
کاشکي حالا که آقاي روحاني اومده رئيس سمپاد هم دوباره آقاي اژه اي باشه. خيلي همه ازش تعريف مي کنن و فکر کنم اون زمانا خيلي بهتر بوده تا الان ....
هي ......!!!!
کلا سمپاد از این وضع اسف بار باید بیاد بیرون اول باید بشه سمپاد نه ممپاد :-"

uranuscelona

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرز2
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
94

من خوندمش همونسال دقیقا تو نشریه سمپاد بود

بریم از اقای روحانی بخوایم دکتر اژه ای برگرده

• لایک
امتیازات: swz

Ромина

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگانــــ یکـــــ
شهر
کرمان
سال فارغ التحصیلی
1394

تو این کشور باید تو سری خور بود
ما یه بار به خاطر این جریان اعتراض کردیم مدیرمون پدرمونو درآورد
تازه ما کرمانیها اعتراضمون به جایی نمیرسه
تهرانیها باید اعتراض کنن که اوناهم یه مشت بی بخارن
همین الان هم با آوردن این چینی ها سمپاد رو منحل کردن

uranuscelona

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرز2
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
94

قرار بود سال 88 سراسر کشور دانش اموزان و کارکنان سمپاد در حیاط مدارس تحصن کنند بدلیل اتفاقات همون سال منتفی شد که کسی فکر نکنه مسئله سیاسیه

شقایق س.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان - فرزانگان ناحیه یک
شهر
زابل - کرمان
سال فارغ التحصیلی
96
دانشگاه
فردوسي مشهد
رشته دانشگاه
مترجمي زبان فرانسه

امسال میشه این کارو کردا :-"

uranuscelona

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرز2
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
94

اره ولی هماهنگی نیاز داره الان که دیگه سمپاد یه سازمان مستقل نیست خیلی سخته هیچ کدوم از مسئولین مدارس هم حاضر به انجام چنین کاری نیستند

fitmal

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan 2
شهر
کرمان (1 ر) - تهران (بقیه)
مدال المپیاد
یه سری مرحله 1 :-" 1 مرحله 2 :-"

به نقل از uranuscelona :
اره ولی هماهنگی نیاز داره الان که دیگه سمپاد یه سازمان مستقل نیست خیلی سخته هیچ کدوم از مسئولین مدارس هم حاضر به انجام چنین کاری نیستند
خوب ما بچه های سمپاد باید یه ذره غیرت داشته باشیماز این وضع درش میاریم سمپادو

مهدی

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه‌حلی
شهر
تهران
مدال المپیاد
کامپیوتر
دانشگاه
دانشگاه تهران. :دی
رشته دانشگاه
آمار. :دی

سمپاد نابود شد اون موقع شماها میخواید برید اعتراض ...
الان با قانون 6_6که دیگه اوضاع بدتر شده
الان حلی ها هی دارن زیاد میشن مثه فرز ها.
ولی ما نمیتونیم کاری کنیم.
کاش میتونستیم.
رفتن فرط و فرط مرکز تاسیس کردن.
سطح این مراکز از ننمونه دولتی ها هم پایین تره.
میگم بیاین ما هم خدافضی کنیم.
چون کسی به ما اهمیت نمیده.:|
ما بچه ایم :)

بالا