جاذبه و دافعه؛ چرا؟

  • شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع mehran
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

mehran

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
732
امتیاز
1,087
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
نیشابور
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
علوم کامپیوتر
امروز بحثی در کلاس فیزیک شروع شد که جالب بود واسم، ولی من آخرش نفهمیدم چی شد چی نشد! ;D
همه‌ی ما از بچگی خوب می‌دونیم که قطب‌های ناهمنام آهنربا همدیگر رو جذب می‌کنن و قطب‌های همنام آهنربا همدیگرو دفع می‌کنن.
یه کم که رشد می‌کنیم(!) می‌فهمیم مباحثی وجود داره به نام "الکتریسیته ساکن" و "الکترومغناطیس" که میشه ریشه‌ی اون قضایای کودکی رو این‌جا پیدا کرد. توی این مباحث هم فهمیدیم که مثلن دوبار ناهمنام به هم "نیروی جاذبه" وارد می‌کنند و برعکس. درباره‌ی اون قطب‌های آهنربا هم -علمی‌تر- یه چیزایی فهمیدیم... .
این موضوع که "مثبت" و "منفی" همیشه همدیگرو جذب می‌کنن دیگه یه چیزه خیلی خیلی مشخصی شده -و بوده- که کم‌تر سوالی درموردش پیش میاد.
همین قضیه برای گرانش هم صدق می‌کنه! خورشید مارو می‌کشه، ما ماه رو می‌کشیم و.... و همه‌ی این‌ها خیلی طبیعیه.
اما چرا؟ چه چیزی این کشش نامرئی رو به وجود میاره؟
چه چیزی باعث می‌شه که بارهای همنام از هم دور شن؟ چه چیزی باعث نزدیک شدن ناهمنام ها میشه؟ اون چیه که ما نمی‌بینیمش ولی وجود داره؟!
سوالم یه مقداری بنیادین‌ه! ;D
 
پاسخ : جاذبه و دافعه؛ چرا؟

دلیل اصلی این برهمکنش ها در نظریه ی میدان وجود میدان هاست.به این ترتیب که در اطراف هر جسمی و در واقع در کل فضا بدلیل وجود عوامل ایجاد میدان(انرژی-جرم-بار الکتریکی و...) خواص فضا تغییر می کنه و این تغییرات در ساختار فضایی باعث بر هم کنش میان اجسام میشه و در واقع اجسام با میدان های حاصل از اجسام دیگه بر هم کنش دارن که بنابر خواص این میدان و خود جسم نیروی وارده می تونه دافعه یا جاذبه باشه.نظریه دیگه وجود ذرات نیرو رو عامل بر همکنش و اعمال نیرو بین دو جسم می دونه.به این صورت که برای نیرو های بنیادین ذره ی خاصی رو نسبت میده مثل گراویتون و فوتون
 
پاسخ : جاذبه و دافعه؛ چرا؟

چه عجب یکی جواب داد! ;D
این گراویتون و فوتون الان ذره هستن دیگه؟
اندازه شون چقدره؟ تو هسته ان؟
اگه می‌شه در مورد این‌ها یه کمی توضیح بده! ;D
مرسی!
 
پاسخ : جاذبه و دافعه؛ چرا؟

گراویتون از نظر تئوری ذره ی بر همکنش گرانشی هست.ولی تا حالا به طور مستقیم کشف نشده.فوتون هم که همون کوانتاهای نوره.همون طوری که تو مباحث دیگه گفتم این ذرات اندازه ی بخصوصی ندارن(قابل اندازه گیری نیست).چون شکل مادی به شکل جهان مادی اطراف ما ندارن و میشه گفت که حالتی انرژی مانند دارن(ولی دیگران و من هم نمیدونیم که ارژی چه شکلی داره دی:)
 
پاسخ : جاذبه و دافعه؛ چرا؟

بسیار بسیار ممنونم از این همه اطلاعاتِ جامع! ;D
 
پاسخ : جاذبه و دافعه؛ چرا؟

خواهش می کنم.ولی چون من خودم هم زیاد در مورد نظریه ی میدان اطلاعات ندارم نتونستم مطالب بیشتری رو بگم.ولی هر وقت فرصت کردم حتما بعد از مطالعه ی نظریه ی میدان اطلاعاتم رو در اختیار همه قرار می دم.امیدوارم مفید بوده باشه
 
Back
بالا