13

• شروع کننده موضوع

Highness

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
جیرفت
مدال المپیاد
المپیاد فیزیک و نجوم و ریاضی
دانشگاه
دانشگاه مالک اشتر
اگر از كوچه پس كوچه‌های قديمی شهرآنجايی كه هنوز رگه‌هايی از خانه‌های قديمی كاهگلی يافت می‌شود گذر كنيم هنوز هم پلاكهای خانه‌هايی را می توان ديد كه روی آن 1+12 به جای سيزده نوشته شده است، علت آن را در اعتقادات مردم می توان يافت تحت اين عنوان:
نحس بودن 13 !
آنچه در ادامه خواهيد خواند جادوی 13 است كه به نظر جالب می رسد !!!
● 13 عدد اول است.
● 1-13^2 عدد اول مرسن است.
13جسم ارشميدسی موجود است. (اجسام ارشميدسی اجسامی هستند كه وجوه آنها چند ضلعی بوده، نه لزوما از يك نوع ، و كنجهای آنها مساوی هستند.)
عدد 13كوچكترين Emirp است. (Emirp عدد اولی است كه اگر ارقام آن را معكوس كنيم مجددا عددی اول خواهد بود مثلا اعداد 13، 17،31، 37،.....)
● 169=2^13 بامعكوس كردن ارقام آن داريم: 961="2^31 يعنی رقم های آن مجددا معكوس می شود."
●2^13، 1+!12 را عاد مي‌كند.
● 13عدد Happy است.(برای دانستن اين كه عددی Happy است، مجموع مربعات رقمهاي عدد را پيدا كرده و دوباره مجموع مربعات عدد بدست آمده را حساب می‌كنيم با ادامه اين روند اگر به عدد 1 دست پيدا كرديم آنگاه به آن عدد Happy گفته می‌شود. مثلا برای عدد سيزده 10="2^3+2^1 و 1=2^0+2^1 بنابراين13" عدد Happyاست.)
● 13نيمی از 3^3+ 3^1- است.
●شاخه زيتونی كه در پشت دلارهای آمريكا كشيده شده است 13 برگ دارد.
●2^13عدد !(1 -13)+ 1را عاد می‌كند بنابراين يك عدد اول ويلسون(Wilson Prime) است. ( هر عدد اول p كه،p و p^2، مقدار p-1)!+1 ) را عاد كنند، عدد اول ويلسون ناميده می‌شود. مثلا عدد 5 عدد ويلسون است. تنها اعداد شناخته شده 5 و 13و 563 است .)
●چرتكه چينی دارای سيزده ستون مهره‌ برای محاسبات است.
● 13بزرگترين عدد اولی است كه می تواند به دو عدد متوالی به صورت n^2+3 افراز می شود.(آيا می توانيد اثبات کنيد؟)
● 1+13- 13^13 عدد اول است.
● نخستين حفره‌ی اول با طول سيزده بين دو عدد 113و 127اتفاق می‌افتد. (منظور از حفره‌ی اول تعداد اعداد مركب بين دوعدد اول متوالی است.)
● 13 كوچكترين عدد اول جايگشت‌پذير (Permutable Number) است. ( اين اعداد، اعداد اولی حداقل با دو رقم مجزا هستند كه با تجديد آرايش در رقم هايشان همچنان عددی اول باقی می مانند مثلا برای عدد 337 ، 733 و 373 و 337 عدد اول است از ديگر اعداد از اين قسم می‌توان به 13,17,37,79,113,119و جايگشتهای آن اشاره كرد.)
● هشت عدد اول ديگر می‌تواند به وسيله تغيير يك رقم از 13 توليد شود.{11, 17, 19, 23, 43, 53, 73, 83}
● نخستين بار پرچم امريكا 13 ستاره و 13 خط داشت كه نشان دهنده تعداد مستعمرات اصلی اين كشور بود.
● عدد 13 كوچكترين عددی است كه ارقام آن در پايه چهار معكوس 13 است. ( 13 در پايه چهار 31 است.)
● رويه‌ی بيضوی روی اعداد گويا كه دارای نقطه‌ی گويا از مرتبه‌ی 13 باشد موجود نيست.
● 2^13= 19+...+8+7
● عدد 2^13توسط مربعات مجزای اعداد 1 و 2 و 3 و 4 و 5 و 6 بيان می‌شود.
●طولانی ترين ركورد پرواز يك جوجه 13 ثانيه است.
سيزدهمين روز از فروردين شايد تنها بهانه‌ايی باشد برای گذر از ازدحام شهر و رفتن به طبيعت، اما خوب می‌دانيم اينبار نيز از نحوست 13 فرار می كنيم.
اما 13 برای شما تنها ياآور نحسی آن است؟
●131211109876543212345678910111213عدد اول است.
● معكوس عدد 2^13 عددی اول است.
● ELEVEN + TWO = TWELVE + ONE(عبارت فوق تحريفی از حل معادله‌ی 13 است.)
● 13كوچكترين عدد اولی است كه از مجموع مربعات دو عدد اول مجزا يعنی 2^3+2^2 بدست می آيد.
●اقليدس و ديافانتی هر كدام 13 كتاب نوشته‌اند.
●با به كار بردن نخستين سه عدد اول داريم : 13="5+3^2
●فيلم" 13 نوامبر" ، آلفرد هيچكاك هيچگاه به پايان نرسيد.
●مجموع نخستين 13عداد اول برابر 13 امين عدد اول است.
●رساله 13 جلدی Almagestبزرگترين كار بطلميوس بود. قضيه‌ی رياضی را با توجه به حركتهای ماه ،خورشيد و سياره ها را فراهم ساخت.
● مجموع باقی مانده های حاصل از تقسيم عدد 13 برنخستين اعداد اول تا 13 برابر 13 است.
● 13كوچكترين عدد اولی است كه مجموع ارقام آن مربع است.
●13كوچكترين عدد اولی است كه به شكل p^2+4( كه p اول است) نوشته می شود.
● اويلر 13 فرزند داشت كه 5 فرزند او به سن نوجوانی رسيده و تنها 3 نفر باقی ماندند.
● مجموع توانهای چهارم نخستين 13عدد اول به علاوه‌ی عدد يك ، عددی اول(6870733) است.
● 13 كوچكترين عدد اول Sextanاست اين عدد برابر است با :
(p = (x^6+y^6)/(x^2+ y^2

● اگر برای عدد اول pداشته باشيم:p-1)!="-1 " mod p^2 ) آن عدد، عدد ويلسون است. ( تنها اعداد شناخته شده 5 ،13 و 563 است.)
● (13+1)13-13^(13+1) عددی اول است.
● بد يمن بودن روز جممعه ايی كه 13امين روز ماه باشد يكی از خرافات رايج در جوامع است.
●13كوچكترين عدد اولی است كه به صورت مجموع مجزا از اعداد اول به شكل 4n+3نيست.
●به طور طعنه آميز گفته می شود كه : 13 ، 15 امين عدد خوشبختی است.
●13بزرگترين عدد اول فیبوناچی است كه(13)Fاول است.
13 از متصل شدن دو عدد نخست مثلثی ساخته می‌شود.( 1, 1+2, 1+2+3 ... اعداد مثلثی هستند.)
● مجموع نخستين 13 عدد اول 238كه مجموع ارقامش 13 است
● .به طور طبيعی هر سال 12 ماه دارد اما در حقيقت 13 ماه داريم تعجب نكنيد ماه آسمان را فراموش كرديد با دوازده ماه سال 13 می شود.
● 13="2^3+1^3+0^3
● كوچكترين عدد اولی است كه به صورت مجموع دو عدد اول ( 2+11) نمايش داده می‌شود و همچنين كوچترين عدد اولی است كه به صورت مجموع دو عدد مركب (4+9 ) نوشته می‌شود.
● 13بزرگترين عدد اول مينيمال در پای 3 است.
● 13/13333333333333 عدد اول است. (توجه كنيد كه تعداد ارقام 3 بعد 1 ، 13 عدد است.)
● 13="3+7+3(توجه" كنيد كه3^13="(7+3)+7^3)
● 0^10+2^10+3^10+5^10+7^10+11^10+13^10عدد" اول است كه بزرگترين عدد اول نا تيتانيك (Titanic Number) است. ( NumberTitanicاعداد اولی هستند كه تعداد ارقام آن بيشتر از 1000 است.)
● 13-13^2عدد اول است.
● 13+13+13/13+13*13+!13+13^13 و13+13+13/13+13*13+13^13 دو عدد پانزده رقمی اول هستند.
● 13جوابی برای معادله‌ی ديوفانتوسی (Diophantine Equation) z^2="x^3-y^3" است. يعنی؛ 3^7-3^8="2^13
● 13/(13+13+13+13+13+13+13+131313+13^13) عددی اول است كه شامل 13بار تركيباتی از عدد 13 است مثلا 131313سه بار 13 در آن آمده است.
● ماموريت قمر" آپولو 13" در مسير ماه بی نتيجه ماند علت انفجار در قسمتی از سفينه بود . نكته جالب اين است كه اين قمر در ساعت 13:13 پرتاب شده بود و اين اتفاق در 13 اوريل شكل گرفت. ( احتمالا روز جمعه!!!!!!!!)
● 13امين عدد اول مرسن عدد 1-521^2 و 13امين عدد لوكاس (Lucas Number) عدد521است.)اعداد لوكاس اعدادی هستند كه به نام رياضيدان فرانسوی EdouardLucasنامگذاری شده اند و در دنباله 1 و3و4و7 و11و.... قرار دارند اين دنباله به صورت ذيل ساخته می شود كه جمله اول 1 و دومين جمله 3 جمله های بعدی از مجموع دو جمله قبلی ساخته می شود مثلا جمله سوم مجموع جمله اول با دوم يعني 1+3 است.
● (13="(!3*!1)+(!3+!1)13" و 31تنها اعداد مرسن Emirp شناخته شده هستد.
● 13كوچكترين عدد اولی است كه به شكل p^2+pq+p نوشته می‌شود.
● معكوس ((1+13^13)^13) يك عدد Brilliantاست. ( به اعدادی Brilliantگويند كه دو فاكتور اول با طول يكسان دارند.)

o_o

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان شهید هاشمی نژاد
شهر
مشهد
پاسخ : 13

● 13 عدد نحسی است که تعداد منفی های من را نشون میده (لطفا اعداد دیگر را هم نحس نکنید) :D

X R@y

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
مجتمع علامه طباطبایی
شهر
بناب
سال فارغ التحصیلی
91
مدال المپیاد
المپیادهای ریاضی و کامپیوتر سال اول + زیست سال سوم (همه مرحله اول)
دانشگاه
علوم پزشکی تبریز
رشته دانشگاه
پزشکی

اوووووووووووووووووووووووووووووه
چقدر 13
ولی جالبه
نمیدونستم 13 اینقدر ابوهت داره!!!!(شماره دفتری منه که با نحسیش، خیلی به در بخوره!!!!!!)
یه پیشنهاد: عدد7 فکر کنم بیشتر داشته باشه، اگه وقت داشتی درمورد اونم کسب اطلاعات کن!

• شروع کننده موضوع

Highness

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
جیرفت
مدال المپیاد
دانشگاه
دانشگاه مالک اشتر

به نقل از takhyon :
اوووووووووووووووووووووووووووووه
چقدر 13
ولی جالبه
نمیدونستم 13 اینقدر ابوهت داره!!!!(شماره دفتری منه که با نحسیش، خیلی به در بخوره!!!!!!)
یه پیشنهاد: عدد7 فکر کنم بیشتر داشته باشه، اگه وقت داشتی درمورد اونم کسب اطلاعات کن!
من خودم متولد هفت مهر هفتاد و دو ام .چشم

AmorE

Meyo
نام مرکز سمپاد
راهنمایی حلی 2- دبیرستان حلی 3
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران
اینستاگرام

ای جان...

رفیق همیشگی من این 13دوست داشتنیه...

اصلنم نحس نیست فقط خرابکاره جون تو... :D

MOTAHARE-G

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
بجنورد
سال فارغ التحصیلی
90

پس با این حساب 13 می تونه عدد خوبی باشه.من که دوستش دارم.شماره من تو ژوری مدرسه13 ه از موقعی هم که این شماره رو داشتم،موفق بودم تو مدرسه.این در حالیه که دوستم شمارش 7ه ولی یک ریز داره (ببخشید)گند می زنه.
راستی من یک کم اطلاعات را جع به اعداد دیگه داشتم.درسته که این فروم راجع به عدد سیزدهه ولی فکر کردم شاید بدتون نیاد راجع به ریشه ی بقیه ی اعداد هم چیزی بدونین.من براتون فلسفه ی عدد صفر رو می ذارم.اگه خواستین می تونم را جع به اعداد دیگه هم براتون یک اطلاعاتی بگذارم.
صفر: کلمه عربي صفر به معني «خالي بودن و بي‌محتوايي» ترجمه کلمه «Sunya» در زبان سانسکريت است.
صفر در قرن سيزدهم به صورت Cifra به زبان لاتين، در قرن چهاردهم به صورت Chiffra به زبان فرانسه، در قرن پانزدهم به صورت Ziffer به آلماني راه يافت.همچنين اين کلمه سلف کلمه انگليسي Cipher هم هست.
در يک سير موازي، واژه صفر در قرن سيزدهم در زبان لاتين به صورت Zefrum و در قرن پانزدهم در زبان ايتاليايي به صورت Zefiro/ Zerro و بالاخره به صورت Zero درآمد.
صفر در انديشه هاي مختلف: صفر يعني عدم هستي، فقدان هر نوع کيفيّت يا کميّت. در آئين تائو نماد خلأ و لاوجود است. در آيين بودا هم مظهر خلأ و نيستي است.
صفر در اسلام، مظهر ذات الهي است. صفر قبل از عدد يک مي آيد و زماني که داستان اعداد با يک آغاز مي شود، صفر قبل از يک، نمايانگر خلأ، لاوجود و بيانگر هيچ است. وقتي به مبحث شمارش اعداد اشاره مي کنيم، متوجه مي شويم که صفر آخرين عددي است که در سيستم شمارشي اعداد کشف و وارد شد ولي ابتداي همه آنها قرار مي گيرد. صفر تنها عددي است که با هر عدد که جمع شود، نتيجه همان عدد خواهد بود. صفر در واقع يکي از اختراعات اساسي فکر آدمي شمرده مي شود و با اختراع آن، فلسفه زندگي بشر هم دچار تحول و تغيير شد.
براي شناخت بهتر صفر بايد به شکل آن اشاره کرد که تقريباً در تمام دنيا يک جور شناخته مي شود. يک دايره کوچک: 0
عدد صفر به صورت دايره اي تهي و توخالي هم نماياننده نيستي است و هم تماميت زندگي که دايره مظهر آن است و به همين دليل در نماد دايره نيز شريک است. شايد اين از بازي انديشه بشر و طنز روزگار است که نماد دايره و صفر شبيه هم هستند. يکي نماد تماميت و کليّت هستي و ديگري نماد هيچ است. اين «هر» و «هيچ» بازي جالبي را براي ما به وجود مي آورند. بگذاريد در اسطوره ايراني اين مبحث را پي گيري کنيم:
اگر صفر، هيچ را براي ما تداعي مي کند مي توانيم به اين مورد اشاره کنيم که کلمه هيچ در زبان فارسي از واژه «هيچه» (ديو قحطي و خشکسالي) گرفته شده. در برابر اين واژه، واژه «هر» را داريم که از «هوروتات» به معني تمام و کامل مي آيد. ((«هر» در برابر «هيچ» و «ديو» در برابر يکي از «امشاسپندان» )). و مي دانيم که هوروتات همان خرداد است که يکي از امشاسپندان زن و روز ششم هر ماه است.
ما در اينجا تقابل علامت صفر (0) و دايره را مطرح کرديم. بنابراين براي بهتر شناختن صفر بايد دايره را بشناسيم.
دايره: دايره در وهله اول نقطه اي است گسترش يافته. نماد کمال و يکپارچگي و خلاقيت. بدون آغاز و انجام است و براي همين نماد زمان مي باشد. زماني که به عنوان مجموعه زنجيره اي از لحظات که به نحوي پي در پي، بدون تغيير و شبيه يکديگر به دنبال هم تکرار مي شوند. دايره با الوهيت در ارتباط است. دايره نوراني اطراف سر افراد مقدس نشانگر همين موضوع است. در دايره تمام شعاعها به نحوي هماهنگ کنار يکديگر در مرکز جمع مي شوند و فاصله همه نقاط روي دايره از مرکز به يک اندازه است. (مقايسه کنيد با افراد بشر و خدا).يکي از مظاهر دايره«ماندالا» است که در نزد هندوها و بودائيان نماد جهان و در زبان سانسکريت همان معني دايره را دارد. از طرفي دايره نماد حرکت در برابر مربع که نماد ايستايي و ثبات است مي باشد.دايره نماد خدا هم هست، در متني کهن آمده که خداوند همچون دايره اي است که مرکزش همه جا و محيطش هيچ جا نيست. دايره ساده ترين منحني و در واقع کثيرالاضلاعي است که داراي بي‌نهايت ضلع مي باشد (آميختگي سادگي و بي انتهايي)
جالب است که استفاده از دايره در اولين خط هاي ابداع شده توسط انسان و همچنين در اولين کوشش کودکان جهت ارتباط با يکديگر، حتي قبل از اينکه علائم معمول ارتباطي را بياموزند، مشاهده شده است. احتمالا اولين شکلي که بشر کشيده دايره بوده است و اين موضوع اقتباسي از خورشيد را در خود نهان دارد.
اومانيستها (Humanists) يا انسان گراهاي دوران رنسانس، با توجه به شکل کامل دايره، آن را به خداوند تشبيه کرده و نقشه کف کليساها به ويژه از سده شانزدهم به بعد به شکل دايره بود.
دايره چون آغاز و انجامي ندارد دلالت بر ابديت دارد. از طرفي با توجه به اشکال اساطيري، گاهي دايره به صورت ماري است که دم خود را مي گزد. اين نقش داراي اصل و منشأ مصري بوده و در آنجا بي کرانگي اقيانوس را نشان مي دهد.
دايره مقدس است زيرا نه بالايي دارد و نه پاييني و گردي دايره طبيعي ترين شکل محسوب مي‌شود. گل‌هاي پر اهميت اسطوره اي مثل نيلوفر، زنبق و گل سرخ دايره اي شکل اند. در نمادها: دايره اي که صليب را احاطه مي کند معرف بهشت و چهار رودخانه اي است که از مرکز درخت حيات در چهار جهت اصلي جريان مي يابد. از ديگر نمادها که از دايره استفاده شده و بسيار مشهور است مي توان به قرص يا گوي بالدار که منشأ اوليه آن در مصر و بعدها به بين النهرين و نهايتاً ايران رسيد هم اشاره کرد. نماد گوي بالدار را در فرّ ايراني و فرّ کياني ميتوان مشاهده نمود. اين همان نمادي است که عوام آن را به اهورامزدا و فروهر نسبت مي دهند.

ببخشید .یک خورده زیاد شد. :)

• شروع کننده موضوع

Highness

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
جیرفت
مدال المپیاد
دانشگاه
دانشگاه مالک اشتر

خوب بود.ممنون
تاپیک اسمش 13س.کلا برا همین مدل قشنگیاس
مرسی

@Sigm

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
مدال المپیاد
...
رشته دانشگاه
...

13 عدد بد شانشیه و 7 عدد خوش شانسی ، اگه اینا رو کنار هم بیارین بدشانسی میارن.(با تجربه ای که داشتم گفتم :D )

MOTAHARE-G

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
بجنورد
سال فارغ التحصیلی
90

به نقل از کیوان.م :
13 عدد بد شانشیه و 7 عدد خوش شانسی ، اگه اینا رو کنار هم بیارین بدشانسی میارن.(با تجربه ای که داشتم گفتم :D )
مخالفم! با این که به فلسفه ی اعداد شدیدا اعتقاد دارم ولی از فلسفه ی سیزده خوشم نمی یاد!تا الان که واسم خوش شانسی آورده!

@Sigm

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
مدال المپیاد
...
رشته دانشگاه
...

به نقل از MOTAHARE-G :
مخالفم! با این که به فلسفه ی اعداد شدیدا اعتقاد دارم ولی از فلسفه ی سیزده خوشم نمی یاد!تا الان که واسم خوش شانسی آورده!
من صرفا به خاطر خنده گفتم اونو، وگرنه من کل زندگیم بد شانسیه.

آرزو

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
مدال المپیاد
امیدوارم یه ریاضی ای کامپیوتری چیزی سال دیگه-مرحله اول ریاضی امسال که به هیچ دردی نمیخوره...
دانشگاه
زوده هنوز!
رشته دانشگاه
ریاضی:ایکس(یه زمانی بود بعد دیگه نبود الان دوباره هست... اصن یه وضعیه...در هر صورت یکی از این 4 تا دیگه:علوم کامپیوتر-مهندسی کامپیوتر نرم افزار-مهندسی کامپیوتر سخت افزار-ریاضی!)

البته اینا دلیل نمیشن که 13 "نحس" باشه، ولی خیلی جالبه...

dr.eniac

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
دانشگاه
علوم‌پزشکی مازندران
رشته دانشگاه
دندان‌پزشکی

بابا اينكه خيلي بد شد من شمارم هفته كه اگه گيرم نياد 13 رو برميدارم گفتن نحسه ولي نه در اين حد !!!!!!!!!!!!

بالا