پاسخ : بازی ادونچر
سلام
دو بازی معرفی شده در زیر واقعا بی نظیر هستند.
1. Braid
این بازی کارتونی با محیط خیلی ساده ای طراحی شده اما معماهاش خیلی خیلی پیچیده هست. سبک مشابه Mario رو داره و هر مرحله در یک صفحه دو بعدی به جلو پیش می ره. شما باید از یک در وارد شده و از در دیگه ای خارج بشید. اما همیشه رسیدن به این در خروجی آسون نیست.
از میانه های بازی، به مراحل خیلی سختی برخورد می کنید که نیاز به برنامه ریزی زمانی داره. به طوری که با حرکت شما به جلو زمان هم به جلو می ره و با حرکت به عقب زمان به عقب بر می گرده!
ویژگی جالبش اینه که بازی به هیچ وجه جنبه ماجراجویانه و جستجویی نداره. می شه سبکش رو به الگوریتم نویسی تشبیه کرد. بخصوص از مراحل میانی به بعد. من هنوز موفق نشدم تمومش کنم. همش فکره!
عکسهایی از محیط بازی:
2. Machinarium
ماشین آریوم با موضوع رباط ها سوژه های جالبی رو برای معماسازی به وجود آورده. هر مرحله از این بازی در یک اتاق یا یک محیط بسته هست که اون رو ساده می کنه و نیازی به جستجو در محیط های بازی نیست. اما با این وجود این بازی هم خیلی پیچیده هست.
عکسهایی از محیط بازی:
در بازی ماشین آریوم معما ها خلی قشنگ طرح شدن اما مثل تمام بازی های فکری دیگه کاملا استاندارد نیستند. یک قسمتی هم در این بازی وجود داره که می تونید راهنمایی مرحله رو در صورت برخورد با مشکل دریافت کنید. سعی کنید کمتر از این بخش استفاده کنید. شاید در بعضی قسمت ها عصبی بشید که " چرا به فکر خودم نرسید؟! "
و این به دلیل منطقی نبودن بعضی معماهاست. با این وجود در مقایسه با خیلی دیگه از بازی های فکری استاندارد تره و دلیل اشاره من به این نقطه ضعفش شاید به خاطر سختگیری بیش از حد من از کیفیت بازی های فکری هست!
به عنوان یک پیشنهاد هم باید بگم که بازی برید (Braid) واقعا ارزش امتحان کردنش رو داره و برای من
قوی ترین بازی فکریی بوده که دیدم.
هر دو بازی رو می تونید با حجم های 200-300 mb توی سایت های ایرانی ای که خدمات رایگان دانلود رو می دن، به صورت فول پیدا کنید. بخصوص برای بازی braid دقت کنید که Full version باشه.
ممنان!