بستگی اتفاقات فیزیک به ناظر

• شروع کننده موضوع
  • مدیر کل

Admin2

لنگر انداخته
عضو کادر مدیریت
مدیر کل
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1389
به نظر شما اتفاقات فیزیکی به وجود ناظر بستگی دارند یا نه؟

مثلا زمانی که یک درخت در جنگل می افتد ، اگر کسی نباشد که صدای آن را بشنود ،آیا صدایی تولید می شود؟

یک جایی دیدم که نوشته بود طبق نظر مکانیک کوآنتومی ، اگر ناظری وجود نداشته باشد که صدای افتادن درخت را بشنود اصلا صدایی تولید نمی شود !

Backstreetboy

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک
پاسخ : بستگی اتفاقات فیزیک به ناظر

مطمئنا صدا تولید میشه!!!!! ......ولی به خاطر یه عامل مهم توی صوت که جذب محیط هست......صدای درخت در محیط جذب میشه.
ولی خوب بیشتر جاها به ناظر هم بستگی داره!!!!!

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

ببینید اگر ما ناظری (یا همون چارچوب مرجعی) نداشته باشیم اصلا نمیتونیم بگیم اتفاقی افتاده یا نه (تفسیر کپنهاکی).

شما وقتی می تونید این واقعه رو متوجه بشید که مثلا یک سنسور حساس صوتی در اون محل قرار بدید که وجود اون سنسور هم در نهایت آشفتگی ناچیزی در محیط ایجاد می کند . این آشفتگی موجب میشه ما نتونیم با قطعیت کامل در مورد اون محیط نظر بدیم.

sohaaaa

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان کرج

به نقل از Hamilton :
ببینید اگر ما ناظری (یا همون چارچوب مرجعی) نداشته باشیم اصلا نمیتونیم بگیم اتفاقی افتاده یا نه (تفسیر کپنهاکی).
شاید نتونیم بگیم صدا تولید شده...ولی وقتی ببینیم درخت عمودی بوده الان شده افقی خوب میفهمیم اتفاقی افتاده دیگه!! :D...(یا شاید هم من منظورتون رو بد گرفتم!!)

در کل قضیه به نظرم خیلی تخیلی میاد!!...انگار مثلا هر چیزی که بخواد در اثر یه اتفاق یه صدایی تولید کنه اول رادارشو روشن میکنه...حالا اگه ناظری یافت نشد تصمیم میگیره صدا نده که بیخودم انرژی هدر نکرده باشه!! :D

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

اکثر وقایع فیزیکی نیازی به وجود ناظر ندارن.در واقع این وقایع در هر حال اتفاق می افتن.ولی برای اینکه بشه اطلاعاتی از اونا کسب کرد لازمه که یک ناظر به وقوع پدیده نظارت بکنه تا بتونه اطلاعاتی که لازمه رو بدست بیاره.ولی در بعضی موارد هم مشاهده ی ناظر در حالات مختلف باعث میشه که نتایجی که ممکنه بدست بیاره متفاوت باشه.در واقع طبیعت بدون نیاز به وجود ناظر و بدون اینکه اهمیتی به ناظر بده و در چارچوب قوائد و قوانین حاکم بر پدیده های طبیعی، در روال خودش باعث بوجود آمدن وقایع میشه و در واقع طبیعت خودش به تنهایی کار خودش رو می کنه.حالا مهم نیست که ناظر چگونه داره اون رو مشاهده می کنه یا آیا اصلاٌ ناظری هست که مشاهده کنه یا نه.با این حال این تفاسیر و محدودیت در دقت مشاهدات که باعث تفاوت در نتایج مشاهدات میشه نه خود واقایع

poolia

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهيد رجايي
شهر
اسلامشهر
مدال المپیاد
كامپيوتر & شيمي
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
علوم کامپیوتر

وقتي مي گيم صدا توليد شده كه ناظري بشنوه و وقتي كسي اونجا نباشه پس صدايي هم توليد نشده ، مي تونيد نظريه گربه شرودينگر هم بخونيد كه در تصديق همين موضوعه

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

به نقل از poolia :
وقتي مي گيم صدا توليد شده كه ناظري بشنوه و وقتي كسي اونجا نباشه پس صدايي هم توليد نشده ، مي تونيد نظريه گربه شرودينگر هم بخونيد كه در تصديق همين موضوعه
نه هیچ وقت لازم نیست که حتما شنونده ای باشه تا صدایی تولید بشه.اصلا وجود یا عدم وجود صدا به وجود یا عدم وجود ناظر ربطی نداره.بلکه صدا آشفتگی ناشی از یک عامله که توی محیط پخش میشه.اگر حرف شما درست باشه پس باید نتیجه بگیریم اگر کسی نور رو نبینه اون نور اصلا تولید نمیشه.پس اونوقت باید قبل بوجود اومدن بشر همه جا ساکت و تاریک می بود.یا مثلا الان تابش زمینه ی کیهانی نشانی از تاریخ قبل از بشریت نداشت

f.m

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1 مشهد
شهر
مشهد
مدال المپیاد
شيمي
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی

پس در میلیون ها سال پیش اصلا صدایی وجود نداشته که به نظرم غیر عقلانی ست البته شاید کسی هم نتونه ثابت کنه که بوده چون کسی وجود نداشته
به نظر من همه این ها به ذهنیات قبلی ما بستگی داره!

f.m

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1 مشهد
شهر
مشهد
مدال المپیاد
شيمي
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی

پس در میلیون ها سال پیش اصلا صدایی وجود نداشته که به نظرم غیر عقلانی ست البته شاید کسی هم نتونه ثابت کنه که بوده چون کسی وجود نداشته
به نظر من همه این ها به ذهنیات قبلی ما بستگی داره!

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از ErfanDK :
نه هیچ وقت لازم نیست که حتما شنونده ای باشه تا صدایی تولید بشه.اصلا وجود یا عدم وجود صدا به وجود یا عدم وجود ناظر ربطی نداره.بلکه صدا آشفتگی ناشی از یک عامله که توی محیط پخش میشه.اگر حرف شما درست باشه پس باید نتیجه بگیریم اگر کسی نور رو نبینه اون نور اصلا تولید نمیشه.پس اونوقت باید قبل بوجود اومدن بشر همه جا ساکت و تاریک می بود.یا مثلا الان تابش زمینه ی کیهانی نشانی از تاریخ قبل از بشریت نداشت

ببنید دوست عزیز البته من خودم زیاد به عدم قطعیت و ... اعتقاد ندارم ولی اگر فرض شما رو می پذیرفتیم مدل ابر الکترونی باید میذاشتیم لب تاقچه. چون این مدل بر مبنای عدم قطعیت (که گفتم) شکل گرفته.

البته حرف شما در 80 درصد مواقع صادقه.

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

یعنی شما می گی صدا فقط بخاطر وجود ناظر تولید میشه؟! اصلا امکان داره؟در ضمن یه سَری به ارسال اول بزن عدم قطعیت اونجا بحث شده.در ضمن ابر الکترونی ربطی به این نداره که.

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از ErfanDK :
یعنی شما می گی صدا فقط بخاطر وجود ناظر تولید میشه؟! اصلا امکان داره؟در ضمن یه سَری به ارسال اول بزن عدم قطعیت اونجا بحث شده.در ضمن ابر الکترونی ربطی به این نداره که.

ببینم شما از کجا میخوای به من ثابت کنی که صدا تولید شده؟ یا اصلا درخت افتاده اگر من یا شما یا یک مشاهده کننده که میخواد دستگاه باشه یا هر چیزی دیگه ای نباید به یک نحوی به اثرات و یا کلا" تغییرات فیزیکی محیط توجه کنه ؟ که در این صورت آشوب ایجاد میشه. که البته ناچیزه (در اینجا)

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

شما گوشاتو ببند(محکم) و دستت رو بزار روی یک بلندگو(ترجیحا ساب) ببین صدا تولید میشه یا بلندگو خاموش میشه.نتیجه ی آزمایشت رو بگو تا ما هم بفهمیم

arashbm

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
المپیاد نجوم یه هفته خوندم مرحله دوم چهار تا سوال از هفت تا نوشتم
دانشگاه
دانشگاه شهید بهشتی
رشته دانشگاه
فیزیک

یه سوال اساسی دارم! اصلا من ربط این قضیه رو به فیزیک درک نمی کنم! برای ما اصولا چه فرقی می کنه که وجود داشته یا نداشته! ما مدل(یا تفسیر یا هر اسم دیگه ای) رو برای موقعی تو فیزیک ول میدیم(!) که نیازی به تفسیر داده های اندازه گیری شده یا پدیده های مشاهده شده باشه! غیر از این میشه بافندگی نه فیزیک! حالا که نه پدیده ای مشاهده شده نه اندازه گیری ای! پس این بحث به توجیه کدوم پدیده ی این عالم کمک می کنه الله اعلم!پ
--------
به نقل از ErfanDK :
شما گوشاتو ببند(محکم) و دستت رو بزار روی یک بلندگو(ترجیحا ساب) ببین صدا تولید میشه یا بلندگو خاموش میشه.نتیجه ی آزمایشت رو بگو تا ما هم بفهمیم
البته این که خود خطای آزمایشه!! وقتی می گیم ناظر وجود نداشته باشه منظور این نیست که ناظر مثلا خودشو بزنه به اون راه، آسمونو نگاه کنه سوت بزنه! منظور اینه که هیچ ناظری برای ثبت هیچ پدیده ای از آثار اون اتفاق وجود نداشته باشه!(مثلا اگه اثر صدا رو دیوار میمونه دیوار هم نباشه!)

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از ErfanDK :

علاوه بر پاسخ Arash Badie Modiri من فرض می کنم که گوشامو گرفتم. اگر نمایشگر میزان صدا نداشته باشیم (چون اگه داشته باشیم بر آزمایش و محیط تاثیر میذاره) اونوقت هیچ صدایی تولید نمیشه. شما خودت میتونی ثابت کنی که صدا تولید میشه؟

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

آره من حس می کنم که یه بلندگو داره حرکت می کنه.

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از ErfanDK :
آره من حس می کنم که یه بلندگو داره حرکت می کنه.

میشه بگید این حس رو چگونه بدست آوردید؟ یعنی دیدید یا لمس کردید؟

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

لمسش کردم.حالا مسئله اصلا صدا نیست.قسمت اعظمی از طیف امواج الکترومغناطیسی مرئی نیستن.شما می گید وجود ندارن؟ شاید بگید چون سنسورها تشخیصش میدن پس هستن ولی فقط وقتی ببینیمشون.اون وقت باید این حرف شما برای نور ستاره های دور دست هم صادق باشه.حالا اگه حرف شما درست باشه این انوار فقط وقتی هستن که ببینیمشون.یعنی تا وقتی نبینیمشون نبودن.پس چطور می تونن حاوی اطلاعاتی باشن که عمرشون از اجداد ما هم بیشتره؟ آیا امکان داره این اطلاعات فقط در زمانی که ما میبینیمشون ایجاد بشن؟ نه امکان نداره.اگر داره پس فیزیک رو پاره کن بنداز سطل زباله

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از ErfanDK :
لمسش کردم.حالا مسئله اصلا صدا نیست.قسمت اعظمی از طیف امواج الکترومغناطیسی مرئی نیستن.شما می گید وجود ندارن؟ شاید بگید چون سنسورها تشخیصش میدن پس هستن ولی فقط وقتی ببینیمشون.اون وقت باید این حرف شما برای نور ستاره های دور دست هم صادق باشه.حالا اگه حرف شما درست باشه این انوار فقط وقتی هستن که ببینیمشون.یعنی تا وقتی نبینیمشون نبودن.پس چطور می تونن حاوی اطلاعاتی باشن که عمرشون از اجداد ما هم بیشتره؟ آیا امکان داره این اطلاعات فقط در زمانی که ما میبینیمشون ایجاد بشن؟ نه امکان نداره.اگر داره پس فیزیک رو پاره کن بنداز سطل زباله

بله دقیقا.

این نتیجه گیری های ما هم بر اساس رابطه علت و معلولیه. یعنی ما انتظار داریم که این نورها از جهان داغ آغازین نشأت گرفته اند.

شاید موجوداتی باشند که بتونن بدون ایجاد آشوب اندازه گیری کنند ولی ما این احتمالات رو قرن هاست که از نظریه حذف می کنیم.

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

ببینید با شاید علم نمی ره جلو.حتی به فرض محال موجودات دیگه ای هم وجود داشته باشن،قوانین فیزیک برای اونا هم همینیه که ما داریم.تفاوتی وجود نداره

بالا