- شروع کننده موضوع
- #1
saeed
کاربر حرفهای
- ارسالها
- 538
- امتیاز
- 85
- نام مرکز سمپاد
- شهید سلطانی کرج
- شهر
- کرج
- دانشگاه
- تهران
- رشته دانشگاه
- مهندسی فناوری اطلاعات
(قابل توجه دوستان دوم و سوم دبیرستان!)
سلام!
ایام خرداد نزدیک است. به هر حال فرصتی است که بتوانیم کم کاری های سال تحصیلی گذشته را جبران کنیم. اما من می خواهم به شما راهی نشان دهم تا در آینده در رقابت کنکور یک قدم جلوتر از دوستانتان باشید.
از شما می خواهم که در این ایام خلاصه نویسی کنید. به همین سادگی!
در این متن شما روش هایی برای خلاصه نویسی را خواهید آموخت. این روش ها حاصل تجربه ی شخصی من در مورد خلاصه نویسی "همه" دروس است.
مکان خلاصه نویسی:
عده ای می گویند برگه های نت که به کتاب ها، یا دیوار می چسبانند بهتر است، عده ای بر این عقیده اند که کاغذ های جداگانه آ4 یا آ5 بهتر است، اما شما این خلاصه ها را برای کنکوری می خواهید که یک یا دو سال آینده برگزار می شود! پس برگه های جداگانه به دردی نمی خورد. برای هر درس یک دفترچه یادداشت با قطع بزرگ تهیه کنید. بزرگ بودن قطع دفترچه به این دلیل است که هم جا برای نمودارها و جداول داشته باشد، هم بتواند مطالب پایه و پیش دانشگاهی هر درس را در خود جای دهد.
چگونگی یادداشت:
یک طرف دفترچه را به مطالب پایه اختصاص دهید و طرف دیگر را برای مطالب پیش دانشگاهی.
شروع کنید!
دروس تخصصی:
یک فصل را انتخاب کنید. اول جزوه و سپس کتاب درسی را بخوانید. سپس بر روی یک کاغذ چرک نویس نموداری از ساختار فصل برای درک بهترتان بکشید(شبیه درخت دانش قلم چی). نمودار را به صفحه ی اول فصل تان در دفترچه منتقل کنید. تر و تمیز! حالا به ترتیب پیش بروید، متن کتاب را بخوانید، ابتدا تعاربف، سپس جملات مهم را وارد کنید. پس از آن نوبت به اطلاعات فکر کنیدها و آزمایش کنیدها می رسد. (مهم هستندها!) نمودارها و نتایج تصاویر حاشیه و کنار صفحات را فراموش نکنید. به جزوه برسید، هر چه در کتاب نبود را یادداشت کنید. و در نهایت یک صفحه در انتهای فصل تان در دفترچه خلاصه نویسی خالب بگذارید تا چیزهایی که باعث شده در تست زدن اشتباه کنید را یادداشت کنید(حتی برای بار دوم)
دروس عمومی:
یک درس را انتخاب کنید. دروس مشابه اش را پیدا کنید، مثلا برای زبان فارسی دروس نگارش یا دروس دستورزبان یا دروس املا و به طور مثال برای دینی دروس 5تا9 دینی2 یا دروس 14تا16 دینی3. این دروس را باید کنار هم بنویسید. چون به یک مفهوم می پردازند.
عربی: اول قواعد، سپس کارگاه ترجمه، بعد کلماتی که بلد نیستید، سپس کلمات جمع مکسر، مترادف و متضاد. لغات مستقیما در کنکور نمی آیند ولی در درک کطلب یاریتان می کنند.
دینی: آیات را با متن درس مطابقت دهید، آیات را بین متن درس تقسیم کنید، پیام آیات و اندیشه و تحقیق فراموش نشود. مخاطب آیات مهم اندها!
زبان فارسی: املا، نگارش، بیاموزیم، دستورزبان و ... را جدا کنید. استثناها فراموش نشود!
ادبیات: اعلام را از متن کتاب جدا کنید (مثلا این که در کتاب پیش اسم دختر پیران ویسه چی بود!) سپس اعلامی که از آخر کتاب نمی دانید بنویسید. لغات مهم و توضیحات فراموش نشود. (لغات مهم یعنی لغاتی که معنی کنایی دارند، مثلا متهم گردانید: به شک افتاد، یا به تقریبی: به مناسبتی) کنایه ها هم مهم اند.
زبان:گرامر در کنکور زیاد مورد توجه نیست ولی لازم است که بدانید. لغات مهم و گرامر را یادداشت کنید.
تکنیک ها:
1- جمله ننویسید: جمله نویسی فقط متن را طولانی می کند. سعی کنید از عبارات وصفی و اضافی مشابه یا از فلش و ":" جملات استفاده کنید.
2- مسندها و صفت ها را جدا کنید: تولی و تبری: لازمه ی دینداری (لازمه ی دینداری حقیقی یک مومن تولی و تبری است .)
3- ترکیب و ترتیب کلمات را به هم بریزید تا بهتر حفظ شوید.
4- جملات عجیب بسازید: کمال و گوهر زن و شوهر کرمانی اند! (کمال نامه و گوهرنامه آثار خواجوی کرمانی)
5- معنی برخی از کلمات را در آیات کتاب دینی حفظ کنید! (آسان است!) تـخطَـــوا : می نوشتی
6- برای فرمول ها نمودار بکشید و هر بار یکی از متغییر ها را بر جسب دیگری بدست آورید.
7- فرمول های مشابه را دور بریزید! فقط ذهنتان را پر می کنند و سر جلسه قاطی می شوند!
8- برای تاکید بر نکات و ... از دو رنگ استفاده کنید، هرجا دو رنگ کافی نبود از خط کشیدن زیر کلمه و گیومه و پرانتر استفاده کنید.
9- شکل بکشید. مخصوصا در سینماتیک و دینامیک و نور و الکتروشیمی.
10- برای مقایسه ی دو چیز، آن ها را در دو ستون کنارهم بنویسید. مثلا هیدراسیون و هیدرولیز، یا الماس و گرافیت
11- همه چیز را یک جا جمع کن! مثلا اسم تمام یون ها، شکل ساختار لوییس ترکیبات و یا کلمات ساده ی استثنا در زبان فارسی
12- نمودار توابع معروف در در درس ریاضی را بکش! از تابع گلدانی تا مثلثاتی معکوس
13- جا برای اشتباهاتت بگذار. بعد از اینکه سوال یا تست را از مبحث مربوطه حل کردی و غلط هم بود، نکته آن را (حتی دوباره) به آخر فصل در حد یک جمله اضافه کن.
اما شاید بپرسید که کی این ها را انجام بدهم!؟
با بررسی که در برنامه امتحانی چند مدرسه انجام دادم، برای هر فصل درس تخصصی حدود نیم روز وقت دارید، بخوانید و تمام تمارین کتاب را حل کنید و هم زمان خلاصه بنویسید، در ساعات آخر هم می توانید سوالات سال های گذشته را به راحتی حل کنید.
فراموش نکنید که اگر در این ایام این کارها را انجام ندهید، مجبور خواهید شد در سال پیش دانشگاهی و حتی چند هفته مانده به کنکور این کار را انجام دهید. پس عاقلانه است که ترازو را به جانب کفه ی فردا خم کرد.