بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوان

  • شروع کننده موضوع
  • #1

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
1,720
امتیاز
2,682
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک
به نظرتون بهترین روش برای هم زدن محتویات داخل یک لیوان چی هست؟

واسه بررسی اولین حالت، یک جامد حل نشدنی داخل لیوان در نظر بگیرین. مثلا خاک شیر داریم. می خوایم خاکشیر رو هم بزنیم که به طور یکنواخت تو کل لیوانمون پخش بشه. بهترین حالت هم یعنی کمترین حرکت دست (جا به جایی) رو داشته باشیم. (البته جا به جایی منظورم این نیست که اگه هم بزنیم، چون رو محیط داریم حرکت می کنیم و بر می گردیم جای اولمون، پس صفره!)

خب، نظراتتون رو بگید، من هم می گم. بعدش هم می ریم سراغ بررسی حالت های دیگه و در آخر هم بررسی علت نتیجه مون.
 

جوجه

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
986
امتیاز
1,997
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 تهران
شهر
کرج . ری. تهران
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
دانشگاه تهران و دانشگاه ع.پ. ایران
رشته دانشگاه
روان شناسي باليني
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوا

دلیلی براش ندارم اما:
وقتی با کمترین شعاع قاشق و از مرکز وسط پایین لیوان با سرعت بالا بچرخونیم . یه چیزی شبیه گرد باد که هر چی بالا می آی شعاع بیشتر می شه .

اگه خیلی بی ربط اه ببخشید
 

trustme

لنگر انداخته
ارسال‌ها
2,810
امتیاز
900
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کاشان
سال فارغ التحصیلی
1387
دانشگاه
دانشگاه خواجه نصیر طوسی
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوان

ماده ی حل نشدنی ای مثه خاک شیر که ته نشین می شه زحمت بی خود به خودمون می دیم که ! (البته قبل از ته نشین نشدن مصرف می شه!)
من با قاشق دو دور جهت عقربه ساعت، دو دور خلافش می چرخونم! حالا که قاشقی در کار نیست با خود لیوان این کار رو می کنم! (یعنی لیوان رو می چرخونم!)
 
  • شروع کننده موضوع
  • #4

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
1,720
امتیاز
2,682
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوا

جوابای جالبی بودن!
البته ببخشید، یادم رفته بود بگم با قاشق! :D
من چند روز پیش داشتم خاکشیر می خوردم و این سوال واسم پیش اومد! وقتی که امتحان کردم، دیدم لیوانی که قطرش 6 سانتی متر هست، برای اینکه همه ی خاکشیرها معلق بشن، این حرکت ها رو می تونیم داشته باشیم:
قاشق رو 3 بار روی قطرش جا به جا کنم (به صورت خطی)، یعنی 18 سانت جا به جایی داشته باشم در کل
یه رفت، یه برگشت داخل محیط داشته باشم، میشه 37.68 .
یا 3 بار در یه جهت حرکت داشته باشم که میشه 56.52 سانتی متر.

پس بهترین حالت میشه یه رفت و یه برگشت روی محیط!

البته خودتونهم امتحان کنید، شاید جوابا فرق کرد!
احساس می کنم این به این دلیل اینطوریه که چون خاکشیر جامده، وقتی در مدت زمان کمتری، تغییر جهت داشته باشی، مایع بیشتر به هم می خوره. ولی اگه روی محیط بچرخونیم، زمان بیشتری پیدا می کنه که کمی ته نشین بشه، پس می تونه حرکت روی قطر بهتر باشه! البته فکر می کنم دلیلم کافی و شاید درست نباشه! می تونین تکمیل یا درستش کنین؟

البته این فقط واسه جامد ته نشین شدنی خوب جواب میده و واسه مایعات با چگالی زیاد و ویسکوزیته ی تقریبا زیاد، مثل شربت پرتقال، روش آقای بذرکار بهتره که اونم باز به چند روش میشه! :D
 

trustme

لنگر انداخته
ارسال‌ها
2,810
امتیاز
900
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کاشان
سال فارغ التحصیلی
1387
دانشگاه
دانشگاه خواجه نصیر طوسی
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوا

این سیستم حل شدن شکر در چای صبحگاهی بنده بود :D البته توی این مورد فکر صرفه جویی نبودم :D
 
  • شروع کننده موضوع
  • #6

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
1,720
امتیاز
2,682
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوا

منم شکر رو همین جوری هم می زنم، بهترین راه هم این دو روز که امتحان کردم همینه! :D
شاید به خاطر این که وقتی شکر رو توی چای که گرم هست می ریزیم، یه کم حالت شربت تو آب رو پیدا می کنه (یعنی یه کم مایع میشه همون اول، در نتیجه چسبندگی بین ذراتش زیاد تر میشه و هم زدنش حالتی مثل هم زدن شربت رو می طلبه!)، پس باید قاشق رو طوری حرکت بدیم که همه ی شربت یا شکر شروع به حرکت کنه، چون چسبندگیشون زیاده، پس دو دور در جهت رفت و دو دور در جهت برگشت و واسه اطمینان (اگه قطر لیوان زیاد باشه) یک یا دو دور روی قطر!! :D
ولی واسه خاکشیر فرق می کرد!

حالا اگه شعاع بازم زیادتر بشه، مثلا در حد قابلمه، قضیه فرق خواهد کرد. فرض کنید همون خاکشیر رو می خوایم توی یه قابلمه با شعاع 30 سانتی متر هم بزنیم. روش بهتر چی می تونه باشه؟ (البته کار خیلی احمقانه ایه و خیلی زود ته نشین میشه، ولی به فکر کردن روش که می ارزه!! :D)
 

جوجه

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
986
امتیاز
1,997
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 تهران
شهر
کرج . ری. تهران
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
دانشگاه تهران و دانشگاه ع.پ. ایران
رشته دانشگاه
روان شناسي باليني
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوا

من امروز با این روش بعلاوه زدن فرنی درست کردم !
به نظرم کمتر دستم و تکون دادم.
(بگذریم که فرنی ام خراب شد البته دلایل دیگه ای داشت)
 
  • شروع کننده موضوع
  • #8

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
1,720
امتیاز
2,682
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوا

یعنی حرکت روی دو قطر عمود بر هم؟
 
  • شروع کننده موضوع
  • #9

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
1,720
امتیاز
2,682
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوان

حالا اگه شعاع بازم زیادتر بشه، مثلا در حد قابلمه، قضیه فرق خواهد کرد. فرض کنید همون خاکشیر رو می خوایم توی یه قابلمه با شعاع 30 سانتی متر هم بزنیم. روش بهتر چی می تونه باشه؟ (البته کار خیلی احمقانه ایه و خیلی زود ته نشین میشه، ولی به فکر کردن روش که می ارزه!! :D)
الان یه روش به نظرم اومد که می تونه خوب باشه: حرکت قاشق به صورت فنر افقی وار(!) باشه در ارتفاع آبمون. یعنی قاشق رو با زاویه ای هر چه کمتر نسبت به افق ببریم ته ظرف، بعد با سرعت بیاریمش بالا و کمی به سمت مثلا چپ، بعد دوباره ببریم پایین و بیاریم بالا تا از سمت راست قابلمه فرضاً، برسیم به چپش. تعداد حلقه ها می تونه مثلا 5 تا باشه (یعنی 5 بار این حرکت بالا و پایین بردن تکرار بشه)
راه بهتری هم می تونه باشه؟
 

saboteur

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
683
امتیاز
20
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کاشان
سال فارغ التحصیلی
1387
دانشگاه
کاشان
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر / نرم افزار
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوان

یه راه بهتر :D هم نزده بخوریم بعد یه 2تا پشتک بزنیم :D (البته فقط برای همون خاکشیر جواب میده فرنی نچ :D)
اگر قاشقی که پهناش به اندازه ی شعاع لیوان باشه و در یک جهت با سرعت 2 دوز بهم یزنیم حله :D باقیشم خودش بهم زده میشه :D
البته قاشق را تا انتها اندرون لیفان ببرید :D
 

Newton

کاربر فوق‌فعال
ارسال‌ها
125
امتیاز
36
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
مدال المپیاد
کامپیوتر/فیزیک
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
مکانیک
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوان

دلیلی نداره در این مورد صرفه جویی کنیم! (; به صورت نامنظم هم می زنیم بطوری که موجب حرکت کاتوره ای ذرات شود ??? سپس هم مخلوط کمی تا قسمتی همگن مورد نظر آماده است وهم ما مقداری ورزش نموده ایم و عضلات مچ دست خویشتن را تقویت نموده ایم :D :D
البته روش دیگری هم هست که از لیوان دیگری استفاده کنیم و محتویات لیوان نخست را در آن تخلیه نماییم و در صورت بیکار بودن این عمل را nبار تکرار نماییم در غیر این صورت برو به مرحله1 :D :))
 
  • شروع کننده موضوع
  • #12

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
1,720
امتیاز
2,682
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوان

:-w
دوستان، هدفم واقعا این نبود که صرفه جویی کنیم در مصرف انرژیمون! می خواستم یه کم برسی فیزیکی بکنیم! :D
حالا جداً راه بهتر چی هست واسه هم زدن محتویات یک قابلمه؟!
 

saboteur

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
683
امتیاز
20
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کاشان
سال فارغ التحصیلی
1387
دانشگاه
کاشان
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر / نرم افزار
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوان

به نقل از ندا مکرم :
:-w
دوستان، هدفم واقعا این نبود که صرفه جویی کنیم در مصرف انرژیمون! می خواستم یه کم برسی فیزیکی بکنیم! :D
حالا جداً راه بهتر چی هست واسه هم زدن محتویات یک قابلمه؟!
استفاده از همزن برقی :D
استفاده از یه چیزی مثل کف گیر وا حرکت دورانی بصورت در هم! برای مایعات البته
 
  • شروع کننده موضوع
  • #14

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
1,720
امتیاز
2,682
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوان

به نقل از محمد رضا صابرنژاد :
استفاده از همزن برقی :D
استفاده از یه چیزی مثل کف گیر وا حرکت دورانی بصورت در هم! برای مایعات البته
اتفاقا خواستم بگم که همزن برقی رو هم نگید، ولی گفتم آخه کی میاد بگه! :-w :D
حرکت دورانی که خب البته! ولی چه جوری باشه دقیقا؟ این روش پیشنهادی من بود:
به نقل از ندا مکرم :
الان یه روش به نظرم اومد که می تونه خوب باشه: حرکت قاشق به صورت فنر افقی وار(!) باشه در ارتفاع آبمون. یعنی قاشق رو با زاویه ای هر چه کمتر نسبت به افق ببریم ته ظرف، بعد با سرعت بیاریمش بالا و کمی به سمت مثلا چپ، بعد دوباره ببریم پایین و بیاریم بالا تا از سمت راست قابلمه فرضاً، برسیم به چپش. تعداد حلقه ها می تونه مثلا 5 تا باشه (یعنی 5 بار این حرکت بالا و پایین بردن تکرار بشه)
راه بهتری هم می تونه باشه؟
می تونیم فرض کنیم که یه دیگ یا تشت(؟) داریم! اون موقع چه جوری بهتره؟
 

hidden

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
676
امتیاز
369
نام مرکز سمپاد
سلطان شهیدان
شهر
کرج
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
دارو
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوان

به نقل از ندا مکرم :
می خوایم خاکشیر رو هم بزنیم که به طور یکنواخت تو کل لیوانمون پخش بشه. بهترین حالت هم یعنی کمترین حرکت دست (جا به جایی) رو داشته باشیم.

خوب اگه غلظت خاکشیر رو زیاد کنیم
در حدی که سطح آب تا سطح خاکشیر باشه
یعنی لیوان پر از خاکشیر باشه ..اونوقت خاکشیر به طور یکنواخت در کل لیوان قرار داره ...
حال کردی ؟
 

saboteur

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
683
امتیاز
20
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کاشان
سال فارغ التحصیلی
1387
دانشگاه
کاشان
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر / نرم افزار
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوان

به نقل از ندا مکرم :
اتفاقا خواستم بگم که همزن برقی رو هم نگید، ولی گفتم آخه کی میاد بگه! :-w :D
حرکت دورانی که خب البته! ولی چه جوری باشه دقیقا؟ این روش پیشنهادی من بود:می تونیم فرض کنیم که یه دیگ یا تشت(؟) داریم! اون موقع چه جوری بهتره؟
شما پیشبینی هات مشکل داره :D به من چه؟ :D

یه چیزی شبیه همونی که شما میگی با کمی تفاوت :D (البته اگر درست متوجه شده باشم روشت رو :D)
 

Newton

کاربر فوق‌فعال
ارسال‌ها
125
امتیاز
36
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
مدال المپیاد
کامپیوتر/فیزیک
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
مکانیک
پاسخ : بهترین روش برای هم زدن محتویات یک لیوان

اون چیزی که معلومه این که اگه بخوایم مصرف انرژی رو به حد اقل برسونیم به جای این که قاشق رو در اطراف لیوان حرکت بدیم باید اون رو به طور عمودی وسط لیوان قرار بدیم و کاملا عمودی اون رو بین دستامون بگیریم و بدون این که قاشق کج بشه اون رو به دوران در بیاریم البته فقط در یک جهت! چون این جوری لختی دورانی به حداقل میرسه(نسبت به حالت اول فکر کنم یک چهارم میشه)
برای درک بهتر این قضیه فرض کنین یه استوانه رو میخایم حول یک محور بچرخونیم مسلما اگه این محور همون محور اصلی استوانه باشه لختی دورانی و به تبع اون انرژی مصرف شده کمتر خواهد بود نسبت به مقتی که محور دوران عمود بر محور اصلی استوانه باشه! :D لختی دورانی میشه یک چهارم حالت دوم!
ااگه بد توضیح دادم بازم سعی کنین بفهمین! :D
 
بالا