پاسخ : ميكرو كنترلر هاي PIC
من علاقه ی زیادی به میکروهای PIC دارم. به نظر من تنوعی که این میکروها دارند از AVR بیشتره.شما تقریبا هر مداری که بخای درست کنی(با میکرو) حداقل یک PIC هست که کارتو راه میندازه!مثلا اگر یه مدار ساده میخای PIC16f84A به دردت میخوره,اگه در حد متوسط میخای PIC16F877A هست.اگه سطح خیلی خیلی بالا بخای PIC18F8722 هست که تقریبا همه چی داره! از فلش 128 کیلو بایتی و رم 4 کیلوبایتی گرفته تا ECCP و EUSART و MSSP و ... اگر بخای با USB کار کنی PIC18F4550 و چند تا دیگه هستند(مثلا برای ساخت موس).
اگه خیلی اینکاره باشید و مثلا بخاید یک روبات خیلی سطح بالا و بسیار قدرتمند بسازید یک سری به نام digital signal controllers) dspic30) وجود داره که میتونه 30 میلیون دستور در ثانیه اجرا کنه با 89 دستورالعمل!! و اما قدرتمند ترین میکروکنترلرهایی که من سراغ دارم سری dspic33 هستند که سرعتشون 40 میلیون دستور بر ثانیه است!!!! با ویژگیهایی مثل 16PWM بیتی(مخصوص کنترل موتور) , اجرای همزمان دو دستور(dualfetch) , ارتقاع حافظه فلش تا 4M , تقسیم کننده 32 بیتی و ...همچنین میکروهای سری rfpic هم موجودند که مخصوص ساخت فرستنده_گیرنده هستن(مدولاسیون ASK و FSK). بعضی از PIC ها هم مخصوص اتصال به LCD هستن.
همه ی اینا رو گفتم تا بدونید چرا میگم PIC تنوعش بیشتره!